BIJ CSI IN HET BELGISCHE OPGLABBEEK

Vorsselmans en Sleiderink op dreef

OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower Park reed de in Weerselo woonachtige amazone uit Belgie naar een zege bij de zevenjarige paarden, terwijl Sjaak Sleiderink onder meer al twee keer een derde en eenmaal een vierde plaats noteerde.
 

Annelies Vorsselmans liet zaterdag met haar bruine merrie Tinkerbell Z (v. Toulouse) de complete concurrentie achter zich in de rubriek over 1,30 meter voor zevenjarige paarden. Met de zesjarige bruine ruin Iron Man (v. M. Special de Muze) werd Sleiderink derde over 1,25 meter. Dezelfde klassering boekte Sjaak Sleiderink vrijdag met zijn tien jaar oude bruine hengst Euro Esh ook al over 1,30 meter. Toen finishte Ben Schröder als zesde met zijn achtjarige schimmelhengst Grodino (v. Eldorado van den Zeshoek).

Met de zevenjarige bruine merrie Hamora (v. My Lord Carthago) reed Sleiderink donderdag naar de vierde positie in de rubriek voor zevenjarige paarden over 1,30 meter. Een dag later stuurde hij Iron Man naar de negende plek bij de jonge paarden en sloot Annelies Vorsselmans de wedstrijd over twee fasen (1,35 meter) met de achtjarige schimmelruin Florett M (VDL Zirocco Blue) als zesde af.

Jeroen Dubbeldam vierde
Jeroen Dubbeldam liet zich zaterdag goed zien in de hoofdrubriek van de dag. Met de dertienjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano) legde hij beslag op de vierde plaats, al deed Dubbeldam het wel flink wat rustiger aan dan de Franse winnaar Julien Epaillard, die met A Vie du Calvaire de eerste prijs inpalmde.

Dat deed Epaillard een dag eerder ook al over 1,45 meter, toen met Usual Suspect d’Auge. Toen reed Lennard de Boer met de elfjarige bruine ruin Dento (v. Zento) naar de achtste plek en werd Jeroen Dubbeldam tiende met de tien jaar oude ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado S (v. Diarado).

Hendrik Jan Schuttert tenslotte sloot donderdag de proef over 1,40 meter op tijd met zijn negenjarige schimmelmerrie Farmers Proud (v. Verdi) als negende af.

Foto Annelies Vorsselmans © Kiek4Fun

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)