BIJ CSI IN HET BELGISCHE OPGLABBEEK

Vorsselmans en Sleiderink op dreef

OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower Park reed de in Weerselo woonachtige amazone uit Belgie naar een zege bij de zevenjarige paarden, terwijl Sjaak Sleiderink onder meer al twee keer een derde en eenmaal een vierde plaats noteerde.
 

Annelies Vorsselmans liet zaterdag met haar bruine merrie Tinkerbell Z (v. Toulouse) de complete concurrentie achter zich in de rubriek over 1,30 meter voor zevenjarige paarden. Met de zesjarige bruine ruin Iron Man (v. M. Special de Muze) werd Sleiderink derde over 1,25 meter. Dezelfde klassering boekte Sjaak Sleiderink vrijdag met zijn tien jaar oude bruine hengst Euro Esh ook al over 1,30 meter. Toen finishte Ben Schröder als zesde met zijn achtjarige schimmelhengst Grodino (v. Eldorado van den Zeshoek).

Met de zevenjarige bruine merrie Hamora (v. My Lord Carthago) reed Sleiderink donderdag naar de vierde positie in de rubriek voor zevenjarige paarden over 1,30 meter. Een dag later stuurde hij Iron Man naar de negende plek bij de jonge paarden en sloot Annelies Vorsselmans de wedstrijd over twee fasen (1,35 meter) met de achtjarige schimmelruin Florett M (VDL Zirocco Blue) als zesde af.

Jeroen Dubbeldam vierde
Jeroen Dubbeldam liet zich zaterdag goed zien in de hoofdrubriek van de dag. Met de dertienjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano) legde hij beslag op de vierde plaats, al deed Dubbeldam het wel flink wat rustiger aan dan de Franse winnaar Julien Epaillard, die met A Vie du Calvaire de eerste prijs inpalmde.

Dat deed Epaillard een dag eerder ook al over 1,45 meter, toen met Usual Suspect d’Auge. Toen reed Lennard de Boer met de elfjarige bruine ruin Dento (v. Zento) naar de achtste plek en werd Jeroen Dubbeldam tiende met de tien jaar oude ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado S (v. Diarado).

Hendrik Jan Schuttert tenslotte sloot donderdag de proef over 1,40 meter op tijd met zijn negenjarige schimmelmerrie Farmers Proud (v. Verdi) als negende af.

Foto Annelies Vorsselmans © Kiek4Fun

Meer Springen

»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Amke Bekhuis boekte zaterdag in Ambt-Delden haar tweede zege in een Grote Prijs over 1,40 meter binnen twee maanden. Nadat ze in... (04-02-2024)
»
DEN BOSCH - In de verkiezing Jumping Horse of the Year kreeg Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway TN NOP veruit de meeste publieksstemmen. Het... (02-02-2024)
»
DEN BOSCH - Hij kwam, zag en overwon. De Stakkato Gold-zoon Stargos VDL was opnieuw onverslaanbaar met Hessel Hoekstra in het zadel. Met een barrage... (02-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis was woensdag de meest succesvolle deelnemer op de eerste dag van  het concours van De Zeven Buurtschappen in De... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve werd zondagmiddag gehuldigd als beste ruiter van Jumping Amsterdam na tweede plaatsen in de kwalificatie voor de FEI... (28-01-2024)