BIJ CSI IN HET BELGISCHE OPGLABBEEK

Vorsselmans en Sleiderink op dreef

OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower Park reed de in Weerselo woonachtige amazone uit Belgie naar een zege bij de zevenjarige paarden, terwijl Sjaak Sleiderink onder meer al twee keer een derde en eenmaal een vierde plaats noteerde.
 

Annelies Vorsselmans liet zaterdag met haar bruine merrie Tinkerbell Z (v. Toulouse) de complete concurrentie achter zich in de rubriek over 1,30 meter voor zevenjarige paarden. Met de zesjarige bruine ruin Iron Man (v. M. Special de Muze) werd Sleiderink derde over 1,25 meter. Dezelfde klassering boekte Sjaak Sleiderink vrijdag met zijn tien jaar oude bruine hengst Euro Esh ook al over 1,30 meter. Toen finishte Ben Schröder als zesde met zijn achtjarige schimmelhengst Grodino (v. Eldorado van den Zeshoek).

Met de zevenjarige bruine merrie Hamora (v. My Lord Carthago) reed Sleiderink donderdag naar de vierde positie in de rubriek voor zevenjarige paarden over 1,30 meter. Een dag later stuurde hij Iron Man naar de negende plek bij de jonge paarden en sloot Annelies Vorsselmans de wedstrijd over twee fasen (1,35 meter) met de achtjarige schimmelruin Florett M (VDL Zirocco Blue) als zesde af.

Jeroen Dubbeldam vierde
Jeroen Dubbeldam liet zich zaterdag goed zien in de hoofdrubriek van de dag. Met de dertienjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano) legde hij beslag op de vierde plaats, al deed Dubbeldam het wel flink wat rustiger aan dan de Franse winnaar Julien Epaillard, die met A Vie du Calvaire de eerste prijs inpalmde.

Dat deed Epaillard een dag eerder ook al over 1,45 meter, toen met Usual Suspect d’Auge. Toen reed Lennard de Boer met de elfjarige bruine ruin Dento (v. Zento) naar de achtste plek en werd Jeroen Dubbeldam tiende met de tien jaar oude ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado S (v. Diarado).

Hendrik Jan Schuttert tenslotte sloot donderdag de proef over 1,40 meter op tijd met zijn negenjarige schimmelmerrie Farmers Proud (v. Verdi) als negende af.

Foto Annelies Vorsselmans © Kiek4Fun

Meer Springen

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)
AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor... (23-01-2019)
HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)
ZUIDBROEK – Gerco Schröder was op de laatste dag van het IICH Groningen in Zuidbroek twee keer dicht bij een mooie zege. Maar even vaak moest hij in... (06-01-2019)