BIJ CSI IN HET BELGISCHE OPGLABBEEK

Vorsselmans en Sleiderink op dreef

OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower Park reed de in Weerselo woonachtige amazone uit Belgie naar een zege bij de zevenjarige paarden, terwijl Sjaak Sleiderink onder meer al twee keer een derde en eenmaal een vierde plaats noteerde.
 

Annelies Vorsselmans liet zaterdag met haar bruine merrie Tinkerbell Z (v. Toulouse) de complete concurrentie achter zich in de rubriek over 1,30 meter voor zevenjarige paarden. Met de zesjarige bruine ruin Iron Man (v. M. Special de Muze) werd Sleiderink derde over 1,25 meter. Dezelfde klassering boekte Sjaak Sleiderink vrijdag met zijn tien jaar oude bruine hengst Euro Esh ook al over 1,30 meter. Toen finishte Ben Schröder als zesde met zijn achtjarige schimmelhengst Grodino (v. Eldorado van den Zeshoek).

Met de zevenjarige bruine merrie Hamora (v. My Lord Carthago) reed Sleiderink donderdag naar de vierde positie in de rubriek voor zevenjarige paarden over 1,30 meter. Een dag later stuurde hij Iron Man naar de negende plek bij de jonge paarden en sloot Annelies Vorsselmans de wedstrijd over twee fasen (1,35 meter) met de achtjarige schimmelruin Florett M (VDL Zirocco Blue) als zesde af.

Jeroen Dubbeldam vierde
Jeroen Dubbeldam liet zich zaterdag goed zien in de hoofdrubriek van de dag. Met de dertienjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano) legde hij beslag op de vierde plaats, al deed Dubbeldam het wel flink wat rustiger aan dan de Franse winnaar Julien Epaillard, die met A Vie du Calvaire de eerste prijs inpalmde.

Dat deed Epaillard een dag eerder ook al over 1,45 meter, toen met Usual Suspect d’Auge. Toen reed Lennard de Boer met de elfjarige bruine ruin Dento (v. Zento) naar de achtste plek en werd Jeroen Dubbeldam tiende met de tien jaar oude ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado S (v. Diarado).

Hendrik Jan Schuttert tenslotte sloot donderdag de proef over 1,40 meter op tijd met zijn negenjarige schimmelmerrie Farmers Proud (v. Verdi) als negende af.

Foto Annelies Vorsselmans © Kiek4Fun

Meer Springen

GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)
WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De... (03-04-2019)
AREZZO – Sander Geerink reed de afgelopen dagen prima van voren mee tijdens de Springtour in het Italiaanse Arezzo. Met de elfjarige bruine merrie... (01-04-2019)
OLIVA – Remco Been presteerde ook in de derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse OIivia weer zeer naar behoren. De Wierdenaar... (01-04-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat... (31-03-2019)
WIERDEN – Remco Been mag zich Sportman van het Jaar 2018 van de gemeente Wierden noemen. De springruiter werd donderdag bij de jaarlijkse verkiezing... (29-03-2019)
WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds... (28-03-2019)
ERMELO – Na goud in 2018 werd het dit keer brons voor Mart IJland. In de strijd om de nationale indoortitels springen voor ponyruiters reed de... (27-03-2019)
OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar... (26-03-2019)
DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes... (25-03-2019)
LIER – Annelies Vorsselmans zegevierde zondag in een Belgisch onderonsje op knappe wijze in de Grote Prijs van de tweede week van de lentetour in... (24-03-2019)