JESSIE WIEFFERINK STEEDS OP EEN NA DE BESTE

Voor derde dag op rij tweede

ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle.

Met de achtjarige schimmelmerrie My Lady 179 (boven op archieffoto) moest ze dit keer met een verschil van slechts 0,04 seconde het hoofd buigen voor Harrie Wiering met zijn zesjarige bruine ruin Bandit Gln Z (v. Balou du Rouet). Emilia Kerimaa legde met de bruine merrie Hymne beslag op de derde plek. Thijmen Vos werd vijfde met zijn achtjarige bruine merrie Hitch (v. Hooch).

Drie nationaliteiten
Drie Twentse vertegenwoordigers met drie verschillende nationaliteiten bezetten zaterdag tijdens Jumping Zwolle de posities vijf tot en met zeven na de rubriek over twee fasen met hindernissen tot en met 1,40 meter.

Remco Been ging met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) Conor Drain met de zevenjarige voshengst Cristo (v. Cellestial) en Wilton Porter met zijn twaalf jaar oude schimmelhengst Caretinhus (v. Ceratino 2) vooraf. De zege was voor Jur Vrieling met de donkerbruine merrie VDL Latino van het Merelsnest (v. Nabab de Reve).

Wilton Porter mocht zich met zijn twaalfjarige zwarte ruin Delinquent als vijfde opstellen na de rubriek over 1,45 meter met barrage, die meetelde voor de ranking van de FEI. De proef werd gewonnen door wereldtopper Marcus Ehning, die op snelheid iedereen duidelijk de baas was met zijn elfjarige schimmelmerrie Calandra 42.
    
De rubriek voor zes- en zevenjarige paarden leverde geen plaats in de top tien op voor een of meer Twentse deelnemers. De Ier Richard Howley was de sterkste op het parcours over 1,30/1,35 meter met Hera de Landetta II.

De avond in de IJsselhallen werd afgesloten met een rubriek, waarbij geld werd ingezameld voor de Stichting Paardrijden Gehandicapten Het Hoefijzer, waarvan Jeroen Dubbeldam ambassadeur is. Pim Mulder won met Freedoms Again. Tot de deelnemers behoorden Hessel Hoekstra met QStar (vierde) en Gerben Morsink met Galina (zevende). Voor het goede doel werd 18.350 euro ingezameld.

Foto onder van Pim Mulder © Ashley Claus

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)