JESSIE WIEFFERINK STEEDS OP EEN NA DE BESTE

Voor derde dag op rij tweede

ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle.

Met de achtjarige schimmelmerrie My Lady 179 (boven op archieffoto) moest ze dit keer met een verschil van slechts 0,04 seconde het hoofd buigen voor Harrie Wiering met zijn zesjarige bruine ruin Bandit Gln Z (v. Balou du Rouet). Emilia Kerimaa legde met de bruine merrie Hymne beslag op de derde plek. Thijmen Vos werd vijfde met zijn achtjarige bruine merrie Hitch (v. Hooch).

Drie nationaliteiten
Drie Twentse vertegenwoordigers met drie verschillende nationaliteiten bezetten zaterdag tijdens Jumping Zwolle de posities vijf tot en met zeven na de rubriek over twee fasen met hindernissen tot en met 1,40 meter.

Remco Been ging met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) Conor Drain met de zevenjarige voshengst Cristo (v. Cellestial) en Wilton Porter met zijn twaalf jaar oude schimmelhengst Caretinhus (v. Ceratino 2) vooraf. De zege was voor Jur Vrieling met de donkerbruine merrie VDL Latino van het Merelsnest (v. Nabab de Reve).

Wilton Porter mocht zich met zijn twaalfjarige zwarte ruin Delinquent als vijfde opstellen na de rubriek over 1,45 meter met barrage, die meetelde voor de ranking van de FEI. De proef werd gewonnen door wereldtopper Marcus Ehning, die op snelheid iedereen duidelijk de baas was met zijn elfjarige schimmelmerrie Calandra 42.
    
De rubriek voor zes- en zevenjarige paarden leverde geen plaats in de top tien op voor een of meer Twentse deelnemers. De Ier Richard Howley was de sterkste op het parcours over 1,30/1,35 meter met Hera de Landetta II.

De avond in de IJsselhallen werd afgesloten met een rubriek, waarbij geld werd ingezameld voor de Stichting Paardrijden Gehandicapten Het Hoefijzer, waarvan Jeroen Dubbeldam ambassadeur is. Pim Mulder won met Freedoms Again. Tot de deelnemers behoorden Hessel Hoekstra met QStar (vierde) en Gerben Morsink met Galina (zevende). Voor het goede doel werd 18.350 euro ingezameld.

Foto onder van Pim Mulder © Ashley Claus

Meer Springen

AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te... (11-11-2019)
MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.   (03-11-2019)
WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de... (01-11-2019)
WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden. (31-10-2019)
WIERDEN – Sven Peters beleefde een prima openingsdag van het CSI2 tijdens Indoor Wierden. De Enschedeër greep met zijn twaalfjarige vosmerrie Channel... (31-10-2019)
DENEKAMP – Koen Westendorp (op archieffoto) reed vrijdag op meesterlijke wijze naar de overwinning tijdens de ‘Masters’ van Euregio Indoor Denekamp. (26-10-2019)
DENEKAMP – Maikel Vaanholt greep donderdag met Izaro (v. Escudo) de zege in de klasse ZZ tijdens Euregio Indoor Denekamp. (25-10-2019)
WIERDEN - Indoor Wierden, op 26 oktober en van 28 oktober tot en met 2 november, gaat van start met twee nieuwe parcoursbouwers. (25-10-2019)
DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)
ZWOLLE – Rob Schipper en de zussen Jessie en Britt Wiefferink kenden donderdag een goede start tijdens Jumping Zwolle. (18-10-2019)
AMBT DELDEN – Isabelle van Straaten liet dinsdag in Ambt-Delden weer eens op Twentse bodem zien, waartoe ze als amazone in staat is. De tegenwoordig... (16-10-2019)