LIMBURGER DE NIEUWE BONDSCOACH VAN DE YOUNG RIDERS

Vincent Voorn assistent Jos Lansink

Foto Vincent Voorn © Jacob Melissen

ERMELO - Vincent Voorn komt het technische kader van de springruiters van TeamNl versterken. Voorn is aangesteld als opvolger van bondscoach Luc Steeghs van de Nederlandse young riders en gaat tevens bondscoach Jos Lansink bij de senioren assisteren.

De nieuwe opzet moet de doorstroom van talent bevorderen. Vincent Voorn (37) runt in het Limburgse Weert samen met echtgenote Jonna en twee compagnons een trainingsstal, waarbij de coaching van vele ruiters een belangrijk deel van zijn werk is. “Ik zie deze functie als een heel mooie uitdaging en vind het ook wel een eer dat ik er voor gevraagd werd. De focus in ons bedrijf is het beter maken van paarden en ruiters. We helpen de mensen die bij ons trainen om hun doelen te bereiken. Dat kost tijd en is een langere termijnplan. In de sport heb je hoogte- maar ook dieptepunten, daar moet je samen doorheen. Ik ga me concentreren op de begeleiding van de Nederlandse young riders en daarnaast op de EEF-Serie. Die landenwedstrijden op het niveau van drie sterren zie ik als een mooie opstap voor combinaties om ervaring op te doen en zo de doorstroming van de jeugd naar senioren te bevorderen. Ook dat is een termijnplan en die manier van werken spreekt mij aan.”

Ruimschoots verdiend
Als ruiter heeft Vincent Voorn zijn sporen ook ruimschoots verdiend. Een van de hoogtepunten uit zijn carrière is zijn deelname aan de Olympische Spelen van 2008 in Hong Kong waar hij met de schimmel Audi’s Alpapillon Armani lid was van het team dat als vierde eindigde. In 2007 won Voorn met het team Europees goud in Mannheim. Al in zijn jeugdjaren was de zoon van Albert en Irma Voorn uiterst succesvol. Zo werd hij in 2005 Europees kampioen bij de young riders met Gestion Priamus. 

Technisch directeur Iris Boelhouwer van de KNHS vertelt over de aanstelling van Voorn. “We willen meer focus en aandacht voor nieuwe combinaties en de doorstroom van jong talent. Daarom hebben we aanpassingen doorgevoerd in de werkgebieden van de bondscoaches. Op deze manier krijgen nieuwe combinaties en jonge ruiters eerder een kans om door te stromen naar een hoger internationaal niveau en deel uit te maken van een landenteam.”

Kersvers bondscoach Jos Lansink kijkt positief naar de samenwerking. “Ik denk zeker dat we door zo te werken en met goed overleg een betere doorstroom kunnen krijgen van jongere ruiters naar de landenwedstrijden op drie sterrenniveau en hopelijk op den duur, als ze genoeg ervaring hebben, ook voor de op het niveau van vijf sterren.”

Jongere jeugd
Edwin Hoogenraat, de huidige bondscoach van de ponyruiters en children, neemt ook de junioren onder zijn hoede. Boelhouwer: “Ook in deze leeftijdsgroepen zit de nodige overlap en op deze manier kan ook bij deze ruiters een betere doorstroom gerealiseerd worden.”

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)