HAAKSBERGENAAR PAKT KWARTET ZEGES OP SLOTDAG SALLANDSE RUITERDAGEN

Vier op een rij voor Steven Veldhuis

MARIENHEEM – Steven Veldhuis kende een prima jaarafsluiting tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Marienheem. Op de slotdag van het evenement won hij liefst vier keer.

De mooiste overwinning van Veldhuis was die in de finale van de klasse Z/ZZ, waarin hij met Famariloma de complete concurrentie het nakijken gaf. Ellen Zwijnenberg greep met Boncetto de tweede plaats en werd gevolgd door Rob Scherphof met Eclipse. Steven Veldhuis bezette met Installera Balia RS ook nog eens de vierde plek, voor zijn plaatsgenote Sarah Koppelman met Gillenia.

Eerder op de dag had de Haaksbergenaar ook al rubrieken in de klassen Z,  ZZ en M op zijn naam geschreven. In de klasse Z deed hij dat met Installera Balia RS. Don Willemsen volgde met Corazon op ruim een seconde en hield in deze volgorde Marc Houtzager met Heemgraaf, Claudia Morsink met Cekina Z en Veronique Morsink met Harley achter zich.

Jarno Hesselink kon met Fhera  Steven Veldhuis nog het best volgen in de klasse ZZ, waarin Ellen Zwijnenberg met Etcetera de derde positie opeiste en Thijmen Vos op Theo 149 vader Robert met Helsinki vdo aftroefde in de strijd om de vijfde plek. Veldhuis was ook in de klasse M over twee fasen niet te stoppen. Met Hannajottie vdm hield hij ook Wesley Boer met Icarinda en Iris Oude Ophuis met Comme  Nikita Z achter zich.

In de finale van de klasse M moest Steven Veldhuis nemen met de derde plaats op Faithful SU N en Hannajottie vdm. Alleen Marcel; Boer bleef foutloos, met Jumpstar Uno. Pim Mulder was de snelste vierfouter met BCO Ibylle. In de door Peter van der Weegh met Jumpy Cara gewonnen rubriek in de klasse L eindigde Bo Oude Nijhuis met Happy als tweede en Lyn Bouwmeester met Coposta van Tojope Hoeve Z als derde.

Meer Springen

Vanuit de kleine buurtschap Hoge Hexel koos Mo(nique) van Haarst zes jaar geleden voor een onbekend hippisch avontuur in Koeweit. Ondertussen is ze... (28-03-2020)
TUBBERGEN – De zevende editie van Jumping Schröder Tubbergen wordt verschoven naar later datum. Het evenement zou worden gehouden van 13 tot en 17... (18-03-2020)
OLIVA NOVA – Met een tweede plaats in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs over 1,45 meter kwam ook voor Remco Been vrijdag een abrupt einde... (14-03-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)