HAAKSBERGENAAR PAKT KWARTET ZEGES OP SLOTDAG SALLANDSE RUITERDAGEN

Vier op een rij voor Steven Veldhuis

MARIENHEEM – Steven Veldhuis kende een prima jaarafsluiting tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Marienheem. Op de slotdag van het evenement won hij liefst vier keer.

De mooiste overwinning van Veldhuis was die in de finale van de klasse Z/ZZ, waarin hij met Famariloma de complete concurrentie het nakijken gaf. Ellen Zwijnenberg greep met Boncetto de tweede plaats en werd gevolgd door Rob Scherphof met Eclipse. Steven Veldhuis bezette met Installera Balia RS ook nog eens de vierde plek, voor zijn plaatsgenote Sarah Koppelman met Gillenia.

Eerder op de dag had de Haaksbergenaar ook al rubrieken in de klassen Z,  ZZ en M op zijn naam geschreven. In de klasse Z deed hij dat met Installera Balia RS. Don Willemsen volgde met Corazon op ruim een seconde en hield in deze volgorde Marc Houtzager met Heemgraaf, Claudia Morsink met Cekina Z en Veronique Morsink met Harley achter zich.

Jarno Hesselink kon met Fhera  Steven Veldhuis nog het best volgen in de klasse ZZ, waarin Ellen Zwijnenberg met Etcetera de derde positie opeiste en Thijmen Vos op Theo 149 vader Robert met Helsinki vdo aftroefde in de strijd om de vijfde plek. Veldhuis was ook in de klasse M over twee fasen niet te stoppen. Met Hannajottie vdm hield hij ook Wesley Boer met Icarinda en Iris Oude Ophuis met Comme  Nikita Z achter zich.

In de finale van de klasse M moest Steven Veldhuis nemen met de derde plaats op Faithful SU N en Hannajottie vdm. Alleen Marcel; Boer bleef foutloos, met Jumpstar Uno. Pim Mulder was de snelste vierfouter met BCO Ibylle. In de door Peter van der Weegh met Jumpy Cara gewonnen rubriek in de klasse L eindigde Bo Oude Nijhuis met Happy als tweede en Lyn Bouwmeester met Coposta van Tojope Hoeve Z als derde.

Meer Springen

AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)
DEN BOSCH – Een dag na zijn  succesvolle optreden tijdens Indoor Ambt Delden sloeg Steven Veldhuis alweer toe. De Haaksbergenaar sloot woensdag in... (30-01-2020)
SAASVELD – Na circa dertig jaar gebruik te hebben gemaakt van de accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo verhuist het indoorconcours... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de... (30-01-2020)
OUD OOTMARSUM - Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende KWPN-... (28-01-2020)
AMSTERDAM - In de aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier... (27-01-2020)
KRONENBERG – Remco Been was zondag veruit de snelste deelnemer in de barrage van strijd om de Grote Prijs van De Peelbergen. Met zijn dertienjarige... (27-01-2020)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)
SAASVELD – Sander Geerink (op archieffoto) en Frank Buitenhuis schreven woensdag tijdens SAS Saasveld de rubrieken in de hoogste klassen op hun naam... (23-01-2020)