AMAZONE UIT OUD-OOTMARSUM IN HELLENDOORN KEER EERSTE, TWEEDE, DERDE EN VIERDE

Vier op een rij voor Caroline Müller

HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en Diarindo Z bezette ze een eerste, een tweede, een derde en een vierde plaats.

De amazone van Stal De Wiemselbach uit Oud-Ootmarsum zegevierde met de negenjarige goedgekeurde hengst Numero Due (v. Numero Uno x Singular Joter II) overtuigend in de klasse ZZ. Met haar tijd van 34,40 seconde in de barrage was ze aanzienlijk sneller dan nummer twee Hendrik Jan Schuttert met Gamira (37,23) en nummer drie Pim Mulder op Fabrice (37,73). Met de negen jaar oude ruin Diarindo Z (v. Diarado x Indoctro eindigde Caroline Müller ook nog als vierde.

“Het liep allemaal fijn”, concludeerde Caroline Müller. De partner van Daan Horn: “Hellendoorn is voor mij een prettig concours, dat prima past in ons programma. Je kunt er drie dagen lang prima alles rijden met paarden in alle categorieën, van groen in de BB tot en met ervaren in het 1,40 meter. Zelf ben ik nu alleen op donderdag en vrijdag geweest. In twee dagen vier proeven lopen van een goede parcoursbouwer als Sjack Meuleman, daar leren ze echt van.”

Alles wat nodig is
Vooral Numero Due is een oogappel van haar. “Van hem als springpaard ben ik gek. Hij heeft alles wat nodig is, maar ik denk dat hij behalve als springpaard ook voor de fokkerij heel interessant is. Hij heeft een heel interessante afstammingslijn. Singular komt uit de grootmoeder van de grote schimmel Calvaro V van Willi Melliger. Diarado komt uit het zelfde stammetje als de goedgekeurde hengst Justice, die verrichtingskampioen was.”
 
Als moeder van twee kinderen (Lisa van vier en Nick, die maandag één jaar wordt), heeft de 35-jarige amazone er geen behoefte aan zich elke week aan te melden voor een internationaal concours. “Elke week ergens ver weg knallen, is niet nodig. Zeker niet als je ook in de buurt goede concoursen over 1,40 meter hebt, zoals in Hellendoorn. Als moeder van jonge kinderen heb je natuurlijk ook fasen dat je iets minder met de sport bezig bent dan in het verleden. Voor ons heeft dat eigenlijk wel goed uitgepakt. We hebben paarden verkocht en vervolgen zelf veulens gefokt en aangekocht, die we richting hengstenhouderij, springsport of handel willen opleiden.

Een paar mooie doelen
Momenteel heeft de amazone, die eerder internationaal op het hoogste niveau uitkwam voor Duitsland, achter haar twee negenjarige toppers Numero Due en Diarindo Z in elke jaargang wel een aantal talenten achter de hand. “Ik denk dat we zo weer een stap verder kunnen zetten. Dus niet om vier weken per maand internationaal te gaan, wel om in elk jaar een paar mooie doelen te stellen. Dan kijken we wel hoe alles zich ontwikkelt. We moeten nuchter zijn. We hebben een gezin, een bedrijf en een hengstenhouderij. Die moeten allemaal goed lopen. Als je dan vlijtig bent, zie je vanzelf wel waar je uitkomt.”

Achter Pim Mulder (rechts) met Baretta S moest Caroline Müller in de Grote Prijs over 1,40 meter met Diarindo Z genoegen nemen met de tweede plek en werd ze derde met Numero Uno. Vasco Campana stuurde in deze toprubriek Ebolia Z naar de vierde stek.

Peter Olthof moest in de klasse Z met Flying Dream H op snelheid royaal zijn meerdere erkennen in winnaar Rens Rovers, die Herrike in een gezwind tempo en foutloos over het parcours leidde. Achter Pim Mulder met Gucci werd Vasco Campana, dit keer met Fantomas, ook nu vierde. De vijfde positie was voor Emilia Kerimaa, die Foxie DVC onder het zadel had.

Jan Schuttert
De stemming van Jan Schuttert werd er alleen maar beter op na zijn winst met In the Mood HS in de klasse M. Ook Chris Hagenvoort met Grati Utopia en Steven Veldhuis met Inferno hadden het nakijken tegen de combinatie uit Stegeren.

Vasco Campana boekte wel een zege in de klasse L van zaterdag, waarin hij met Punters Lovely al zijn tegenstanders de baas bleef. Jan Tippe met C Milo Z en nogmaals Vasco Campana op Gratina V namen de volgende ereplaatsen voor hun rekening.

De overwinning in de klasse M op zaterdag ging naar Lieke Reinders-Ophof met Imago. Ze was bijna twee volle seconden sneller dan Jan Gohl met Izebelle. Leonie Reekers werd derde met El Chapo.
Mandy Asbroek was met Haseraura superieur in de klasse L, waarin Janneke Koppelman met Wisteria en Noa Grevinga met I’m the Man als tweede en derde eindigden.

Meer Springen

AKEN – Een dag na de wat teleurstellend verlopen wedstrijd om de landenprijs, maakte Willem Greve een prima indruk tijdens het CHIO in Aken. (19-07-2019)
AKEN – Willem Greve en met hem de rest van de springploeg van Oranje hebben niet kunnen overtuigen in de landenwedstrijd in Aken. Het kwartet van... (18-07-2019)
VEENINGEN – Frank Buitenhuis tekende donderdag voor de enige Twentse zege tijdens CH De Wolden. De ruiter Holten zegevierde met zijn  bruine hengst... (18-07-2019)
DIEPENHEIM – Het Masterspringen in Diepenheim mondde woensdagavond uiteindelijk uit in een broederstrijd om de zege tussen de broers Vincent en... (17-07-2019)
Willem Greve is de Twentse hoop tijdens het CHIO Aken en voor het naderende EK in Rotterdam. De 36-jarige Markeloër mag dan momenteel de meest... (15-07-2019)
FALSTERBO (KNHS) - De Nederlandse springruiters van TeamNL zijn er niet in geslaagd om net als de afgelopen twee jaar de Nations Cup van Falsterbo te... (14-07-2019)
VEENINGEN – De zevende positie na de landenwedstrijd van vrijdag leek perspectief te bieden voor Veronique Morsink, maar op de slotdag van het EK... (14-07-2019)
VEENINGEN – In navolging van de children veroverde Veronique Morsink vrijdag samen met Lars Kersten, Bas Moerings, Tom Schellekens en Rowen van de... (13-07-2019)
VEENINGEN – Thijmen Vos is met de Nederlandse equipe Europees kampioen bij de children geworden. In Veeningen klopte Oranje het na twee manches... (11-07-2019)
GEESTEREN – Pia-Luise Aufrecht (bovenste foto) was donderdag prima op dreef tijdens Jumping Twente. Op het Erve Maathuis won ze de klasse ZZ met... (11-07-2019)
VEENINGEN – Veronique en Elike Morsink zijn het EK voor de jeugd uitstekend begonnen. De twee zussen uit De Lutte bleven allebei foutloos op de... (10-07-2019)
ENSCHEDE - Jeroen Dubbeldam is op 29 oktober te gast in het Twents theatercollege. Presentator en interviewer Eddy van der Ley neemt de ‘Cruijff van... (09-07-2019)
ARNHEM - Er zijn niet veel Grote Prijzen in de paardensport die door Japanners gewonnen worden. Maar tijdens Outdoor Gelderland werd het land met de... (07-07-2019)
ALMELO – Met zijn fraaie vierde zege in de derby van de Almelose Ruiterdagen completeerde Pim Mulder zondag zijn trilogie. Ook de beide dagen ervoor... (07-07-2019)
ALMELO - Een dag na zijn fraaie zege over 1,40 meter sloeg Pim Mulder opnieuw toe tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Freedom Again voorkwam hij een... (07-07-2019)
ALMELO - Bas van der Aa (op archieffoto) liet zich vrijdag nadrukkelijk zien tijdens de Almelose Ruiterdagen. De Albergenaar won een rubriek, werd... (06-07-2019)
RIJSSEN - Britt ter Harmsel (16) groeide afgelopen weekend uit tot dé uitblinker tijdens de kampioenschappen springen van Kring Reggedal. Op de haar... (01-07-2019)
GEESTEREN – Linda Klaassen (foto) mag zich een jaar lang kampioene springen in de klasse Z/ZZ van Kring Twente noemen. (30-06-2019)
ALMELO - Zo’n 2250 pony- en paardenruiters Almelo bevolken vanaf vrijdag tien dagen lang weer het Twents Hippisch Centrum om deel te nemen aan de... (28-06-2019)
GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)