AMAZONE UIT OUD-OOTMARSUM IN HELLENDOORN KEER EERSTE, TWEEDE, DERDE EN VIERDE

Vier op een rij voor Caroline Müller

HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en Diarindo Z bezette ze een eerste, een tweede, een derde en een vierde plaats.

De amazone van Stal De Wiemselbach uit Oud-Ootmarsum zegevierde met de negenjarige goedgekeurde hengst Numero Due (v. Numero Uno x Singular Joter II) overtuigend in de klasse ZZ. Met haar tijd van 34,40 seconde in de barrage was ze aanzienlijk sneller dan nummer twee Hendrik Jan Schuttert met Gamira (37,23) en nummer drie Pim Mulder op Fabrice (37,73). Met de negen jaar oude ruin Diarindo Z (v. Diarado x Indoctro eindigde Caroline Müller ook nog als vierde.

“Het liep allemaal fijn”, concludeerde Caroline Müller. De partner van Daan Horn: “Hellendoorn is voor mij een prettig concours, dat prima past in ons programma. Je kunt er drie dagen lang prima alles rijden met paarden in alle categorieën, van groen in de BB tot en met ervaren in het 1,40 meter. Zelf ben ik nu alleen op donderdag en vrijdag geweest. In twee dagen vier proeven lopen van een goede parcoursbouwer als Sjack Meuleman, daar leren ze echt van.”

Alles wat nodig is
Vooral Numero Due is een oogappel van haar. “Van hem als springpaard ben ik gek. Hij heeft alles wat nodig is, maar ik denk dat hij behalve als springpaard ook voor de fokkerij heel interessant is. Hij heeft een heel interessante afstammingslijn. Singular komt uit de grootmoeder van de grote schimmel Calvaro V van Willi Melliger. Diarado komt uit het zelfde stammetje als de goedgekeurde hengst Justice, die verrichtingskampioen was.”
 
Als moeder van twee kinderen (Lisa van vier en Nick, die maandag één jaar wordt), heeft de 35-jarige amazone er geen behoefte aan zich elke week aan te melden voor een internationaal concours. “Elke week ergens ver weg knallen, is niet nodig. Zeker niet als je ook in de buurt goede concoursen over 1,40 meter hebt, zoals in Hellendoorn. Als moeder van jonge kinderen heb je natuurlijk ook fasen dat je iets minder met de sport bezig bent dan in het verleden. Voor ons heeft dat eigenlijk wel goed uitgepakt. We hebben paarden verkocht en vervolgen zelf veulens gefokt en aangekocht, die we richting hengstenhouderij, springsport of handel willen opleiden.

Een paar mooie doelen
Momenteel heeft de amazone, die eerder internationaal op het hoogste niveau uitkwam voor Duitsland, achter haar twee negenjarige toppers Numero Due en Diarindo Z in elke jaargang wel een aantal talenten achter de hand. “Ik denk dat we zo weer een stap verder kunnen zetten. Dus niet om vier weken per maand internationaal te gaan, wel om in elk jaar een paar mooie doelen te stellen. Dan kijken we wel hoe alles zich ontwikkelt. We moeten nuchter zijn. We hebben een gezin, een bedrijf en een hengstenhouderij. Die moeten allemaal goed lopen. Als je dan vlijtig bent, zie je vanzelf wel waar je uitkomt.”

Achter Pim Mulder (rechts) met Baretta S moest Caroline Müller in de Grote Prijs over 1,40 meter met Diarindo Z genoegen nemen met de tweede plek en werd ze derde met Numero Uno. Vasco Campana stuurde in deze toprubriek Ebolia Z naar de vierde stek.

Peter Olthof moest in de klasse Z met Flying Dream H op snelheid royaal zijn meerdere erkennen in winnaar Rens Rovers, die Herrike in een gezwind tempo en foutloos over het parcours leidde. Achter Pim Mulder met Gucci werd Vasco Campana, dit keer met Fantomas, ook nu vierde. De vijfde positie was voor Emilia Kerimaa, die Foxie DVC onder het zadel had.

Jan Schuttert
De stemming van Jan Schuttert werd er alleen maar beter op na zijn winst met In the Mood HS in de klasse M. Ook Chris Hagenvoort met Grati Utopia en Steven Veldhuis met Inferno hadden het nakijken tegen de combinatie uit Stegeren.

Vasco Campana boekte wel een zege in de klasse L van zaterdag, waarin hij met Punters Lovely al zijn tegenstanders de baas bleef. Jan Tippe met C Milo Z en nogmaals Vasco Campana op Gratina V namen de volgende ereplaatsen voor hun rekening.

De overwinning in de klasse M op zaterdag ging naar Lieke Reinders-Ophof met Imago. Ze was bijna twee volle seconden sneller dan Jan Gohl met Izebelle. Leonie Reekers werd derde met El Chapo.
Mandy Asbroek was met Haseraura superieur in de klasse L, waarin Janneke Koppelman met Wisteria en Noa Grevinga met I’m the Man als tweede en derde eindigden.

Meer Springen

MIERLO – Gerben Morsink is net als vorig jaar het nationaal kampioenschap springen in Mierlo uitstekend begonnen. De tegenwoordig in Enschedese... (25-04-2019)
GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)
WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De... (03-04-2019)
AREZZO – Sander Geerink reed de afgelopen dagen prima van voren mee tijdens de Springtour in het Italiaanse Arezzo. Met de elfjarige bruine merrie... (01-04-2019)
OLIVA – Remco Been presteerde ook in de derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse OIivia weer zeer naar behoren. De Wierdenaar... (01-04-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat... (31-03-2019)
WIERDEN – Remco Been mag zich Sportman van het Jaar 2018 van de gemeente Wierden noemen. De springruiter werd donderdag bij de jaarlijkse verkiezing... (29-03-2019)
WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds... (28-03-2019)
ERMELO – Na goud in 2018 werd het dit keer brons voor Mart IJland. In de strijd om de nationale indoortitels springen voor ponyruiters reed de... (27-03-2019)
OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar... (26-03-2019)
DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes... (25-03-2019)