AMAZONE UIT OUD-OOTMARSUM IN HELLENDOORN KEER EERSTE, TWEEDE, DERDE EN VIERDE

Vier op een rij voor Caroline Müller

HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en Diarindo Z bezette ze een eerste, een tweede, een derde en een vierde plaats.

De amazone van Stal De Wiemselbach uit Oud-Ootmarsum zegevierde met de negenjarige goedgekeurde hengst Numero Due (v. Numero Uno x Singular Joter II) overtuigend in de klasse ZZ. Met haar tijd van 34,40 seconde in de barrage was ze aanzienlijk sneller dan nummer twee Hendrik Jan Schuttert met Gamira (37,23) en nummer drie Pim Mulder op Fabrice (37,73). Met de negen jaar oude ruin Diarindo Z (v. Diarado x Indoctro eindigde Caroline Müller ook nog als vierde.

“Het liep allemaal fijn”, concludeerde Caroline Müller. De partner van Daan Horn: “Hellendoorn is voor mij een prettig concours, dat prima past in ons programma. Je kunt er drie dagen lang prima alles rijden met paarden in alle categorieën, van groen in de BB tot en met ervaren in het 1,40 meter. Zelf ben ik nu alleen op donderdag en vrijdag geweest. In twee dagen vier proeven lopen van een goede parcoursbouwer als Sjack Meuleman, daar leren ze echt van.”

Alles wat nodig is
Vooral Numero Due is een oogappel van haar. “Van hem als springpaard ben ik gek. Hij heeft alles wat nodig is, maar ik denk dat hij behalve als springpaard ook voor de fokkerij heel interessant is. Hij heeft een heel interessante afstammingslijn. Singular komt uit de grootmoeder van de grote schimmel Calvaro V van Willi Melliger. Diarado komt uit het zelfde stammetje als de goedgekeurde hengst Justice, die verrichtingskampioen was.”
 
Als moeder van twee kinderen (Lisa van vier en Nick, die maandag één jaar wordt), heeft de 35-jarige amazone er geen behoefte aan zich elke week aan te melden voor een internationaal concours. “Elke week ergens ver weg knallen, is niet nodig. Zeker niet als je ook in de buurt goede concoursen over 1,40 meter hebt, zoals in Hellendoorn. Als moeder van jonge kinderen heb je natuurlijk ook fasen dat je iets minder met de sport bezig bent dan in het verleden. Voor ons heeft dat eigenlijk wel goed uitgepakt. We hebben paarden verkocht en vervolgen zelf veulens gefokt en aangekocht, die we richting hengstenhouderij, springsport of handel willen opleiden.

Een paar mooie doelen
Momenteel heeft de amazone, die eerder internationaal op het hoogste niveau uitkwam voor Duitsland, achter haar twee negenjarige toppers Numero Due en Diarindo Z in elke jaargang wel een aantal talenten achter de hand. “Ik denk dat we zo weer een stap verder kunnen zetten. Dus niet om vier weken per maand internationaal te gaan, wel om in elk jaar een paar mooie doelen te stellen. Dan kijken we wel hoe alles zich ontwikkelt. We moeten nuchter zijn. We hebben een gezin, een bedrijf en een hengstenhouderij. Die moeten allemaal goed lopen. Als je dan vlijtig bent, zie je vanzelf wel waar je uitkomt.”

Achter Pim Mulder (rechts) met Baretta S moest Caroline Müller in de Grote Prijs over 1,40 meter met Diarindo Z genoegen nemen met de tweede plek en werd ze derde met Numero Uno. Vasco Campana stuurde in deze toprubriek Ebolia Z naar de vierde stek.

Peter Olthof moest in de klasse Z met Flying Dream H op snelheid royaal zijn meerdere erkennen in winnaar Rens Rovers, die Herrike in een gezwind tempo en foutloos over het parcours leidde. Achter Pim Mulder met Gucci werd Vasco Campana, dit keer met Fantomas, ook nu vierde. De vijfde positie was voor Emilia Kerimaa, die Foxie DVC onder het zadel had.

Jan Schuttert
De stemming van Jan Schuttert werd er alleen maar beter op na zijn winst met In the Mood HS in de klasse M. Ook Chris Hagenvoort met Grati Utopia en Steven Veldhuis met Inferno hadden het nakijken tegen de combinatie uit Stegeren.

Vasco Campana boekte wel een zege in de klasse L van zaterdag, waarin hij met Punters Lovely al zijn tegenstanders de baas bleef. Jan Tippe met C Milo Z en nogmaals Vasco Campana op Gratina V namen de volgende ereplaatsen voor hun rekening.

De overwinning in de klasse M op zaterdag ging naar Lieke Reinders-Ophof met Imago. Ze was bijna twee volle seconden sneller dan Jan Gohl met Izebelle. Leonie Reekers werd derde met El Chapo.
Mandy Asbroek was met Haseraura superieur in de klasse L, waarin Janneke Koppelman met Wisteria en Noa Grevinga met I’m the Man als tweede en derde eindigden.

Meer Springen

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)
AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor... (23-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)
ZUIDBROEK – Gerco Schröder was op de laatste dag van het IICH Groningen in Zuidbroek twee keer dicht bij een mooie zege. Maar even vaak moest hij in... (06-01-2019)