BELGEN STERKSTE IN LANDENWEDSTRIJDEN JUNIOREN EN CHILDREN

Veronique Morsink vijfde in GP

WIERDEN – Veronique Morsink zette haar succesvolle optreden tijdens het Dutch Youngster Festival vrijdag voort met een keurige vijfde plaats in de Grote Prijs voor Young Riders. De amazone uit De Lutte reed met haar negenjarige bruine ruin Entrepreneur (v. Clinton) naar een tijd van 41,17 seconde. Dat was 2,2 seconde langzamer dan landgenoot Tristan Marchal met zijn veertienjarige vosruin Sambucca. Lars Kersten werd derde met zijn bruine ruin Cassino

De paarden van de Belgische junioren kleurden vrijdagochtend Hollands oranje door de dekens van het Dutch Youngster Festival, gewonnen in de landenwedstrijd. Met zes foutloze omlopen werd er soeverein gereden door Thibault Philippaerts, Alexander Housen en Simon Morssinkhof, maar ook door Nations Cup-debutant Mathias Hazebroek met een weg te strepen 2/4-score.

Excellent niveau
De landenwedstrijd in Wierden zou op donderdag verreden worden, totdat de wedstrijd na drie combinaties stil gelegd moest worden vanwege noodweer. De drie scores bleven staan en de proef werd op donderdagochtend hervat. Maar liefst 22 van de 36 ruiters sprongen foutloos of hadden één tijdfout, wat het excellente niveau onder de junioren weergaf.

Het Nederlands team stond na de eerste ronde met één tijdfout in totaal op de bronzen positie achter België en Engeland met nul strafpunten, maar zakte naar de vierde plaats door rijfoutjes van Paris Morssinkhof en Iris Hakvoort. Samen met de nulrondes van Mel Thijssen en Rowen van de Mheen kwam de stand op zes strafpunten te staan, net als Italië.

De Belgen hielden stand. Het Ierse team klom  naar het zilver en deelde deze plek met de Britse ploeg.

Fijntjes over
Nadat België de landenwedstrijd junioren had gewonnen, deden de Belgische children (foto) dat fijntjes over. Toch was het een heel andere wedstrijd. De young riders dwongen het af met nulritten, de Children hadden geluk dat de hoger geplaatste teams fouten gingen maken in de tweede omloop en klommen stapje voor stapje van de vijfde plek naar de gouden positie.

Maar liefst drie teams finishten op de tweede plaats met twaalf strafpunten: Ierland, Spanje en Nederland. Met die positie was de Nederlandse bondscoach was Luc Steeghs tevreden, maar met de score en enkele rondjes nog niet helemaal. Emma Bocken was goed voor 5 en 4 strafpunten, Senna Everse boekte er 0 en 12, Lily Engelsman bleef twee keer foutloos en Cejay Joosten scoorde er 4 en 4.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto Belgische children © www.fototrailer.com
 

Meer Springen

»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)