ALS ULTIEME ‘BIJSCHRIJVING’ BESTE IN DERDE SELECTIEWEDSTRIJD TWENTE CUP

Veronique Morsink lacht het laatst

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat ze een derde Z-paard zou laten beginnen aan de derde en laatste tweede selectie-
wedstrijd voor de finale van de Twente Cup van komende zaterdag, nadat ze Faithfull en Galina al had rondgereden. Maar omdat ze Entrepreneur (v. Clinton x Libero) toch had meegenomen, besloot ze ook die maar te starten. Veronique Morsink won, in een snellere tijd ook dan nummer één Natalia Majchrowicz bij de zestien deelnemers van de klasse ZZ.

Veronique Morsink dook met de achttienjarige bruine ruin als laatste van de 54 combinaties, die in de klasse Z in de ring kwamen op het door Jos Brinkman in de tweede helft van het in de Ankerhal opgestelde  twee fasen parcours, onder de dertig seconden. De negentienjarige amazone uit De Lutte onttroonde daarmee alsnog de tot dat moment leidende Danny Schaper op Fritz.

Weinig tijd
“Ik had vandaag weinig tijd”, verklaarde Veronique Morsink haar optreden. “Ik ben een beetje druk met mijn studie biochemische technologie aan de Universiteit Twente in Enschede, waar ik net in het eerste jaar van de vijf jaar durende opleiding ben begonnen. Maar mijn vader zei dat ik best nog een rondje kon doen, nadat ik al met Faithfull en Galina had gereden. Dus heb ik bijgeschreven met Entrepreneur. Daar heb ik geen spijt van. Het liep fijn en daarom dacht ik dat ik ook wel kon proberen snel te rijden. Meestal doe ik het wat kalmer aan.”

Over de ruin zegt Veronique Morsink: “Hij is wel een beetje spooky en je moet hem in de gaten houden. Maar hij let ook heel goed op. We moeten nog een beetje groeien.

Waar de familie Morsink zweert bij eigen fokproducten, is Entrepreneur dat niet. “Toevallig”, meldt Veronique, is hij de enige die gekocht is. Mijn  ouders hebben hem als veulen op een veiling in Borculo gehaald.”

Met Entrepreneur rijdt ze in de klasse ZZ en, zoals komende vrijdag, nationaal op het niveau van 1,40 meter.”Het is een beetje lastig inschatten hoe ver hij kan komen. Ik hoop dat hij vrijdag fijn loopt, we zien het wel.” In de finale van de strijd om de Twente Cup zadelt ze Celina.

Achter Veronique Morsink en Danny Schaper nestelden Bas van der Aa met Cartoon HL, Gert-Jan Bruggink met Miss Felicia en Steven Veldhuis met Farah Dibah zich op de plekken drie tot en met vijf.

Natalia Majchrowicz
Natalia Majchrowicz zegevierde met Arco (v. Abke) in de klasse ZZ en noteerde de derde tijd in het overall klassement van de Z en ZZ. Claudia Morsink met Carthino Z en Gerben MKorsink met Navarone Z eindigden als derde, Willem Greve met Broere Extase als vierde.

Koen Westendorp reed met Helsink (v. Zirocco Blue) naar de overwinning in de klasse M. Ook nu moest Danny Schaper genoegen nemen met de tweede prijs, dit keer op de rug van G-Star. Steven Veldhuis met Hoselinde, titelverdediger Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Hazelaar en Rianne Dijkers met L’Esprit klasseerden zich als nummers vier en vijf.   

Meer Springen

»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)