ALS ULTIEME ‘BIJSCHRIJVING’ BESTE IN DERDE SELECTIEWEDSTRIJD TWENTE CUP

Veronique Morsink lacht het laatst

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat ze een derde Z-paard zou laten beginnen aan de derde en laatste tweede selectie-
wedstrijd voor de finale van de Twente Cup van komende zaterdag, nadat ze Faithfull en Galina al had rondgereden. Maar omdat ze Entrepreneur (v. Clinton x Libero) toch had meegenomen, besloot ze ook die maar te starten. Veronique Morsink won, in een snellere tijd ook dan nummer één Natalia Majchrowicz bij de zestien deelnemers van de klasse ZZ.

Veronique Morsink dook met de achttienjarige bruine ruin als laatste van de 54 combinaties, die in de klasse Z in de ring kwamen op het door Jos Brinkman in de tweede helft van het in de Ankerhal opgestelde  twee fasen parcours, onder de dertig seconden. De negentienjarige amazone uit De Lutte onttroonde daarmee alsnog de tot dat moment leidende Danny Schaper op Fritz.

Weinig tijd
“Ik had vandaag weinig tijd”, verklaarde Veronique Morsink haar optreden. “Ik ben een beetje druk met mijn studie biochemische technologie aan de Universiteit Twente in Enschede, waar ik net in het eerste jaar van de vijf jaar durende opleiding ben begonnen. Maar mijn vader zei dat ik best nog een rondje kon doen, nadat ik al met Faithfull en Galina had gereden. Dus heb ik bijgeschreven met Entrepreneur. Daar heb ik geen spijt van. Het liep fijn en daarom dacht ik dat ik ook wel kon proberen snel te rijden. Meestal doe ik het wat kalmer aan.”

Over de ruin zegt Veronique Morsink: “Hij is wel een beetje spooky en je moet hem in de gaten houden. Maar hij let ook heel goed op. We moeten nog een beetje groeien.

Waar de familie Morsink zweert bij eigen fokproducten, is Entrepreneur dat niet. “Toevallig”, meldt Veronique, is hij de enige die gekocht is. Mijn  ouders hebben hem als veulen op een veiling in Borculo gehaald.”

Met Entrepreneur rijdt ze in de klasse ZZ en, zoals komende vrijdag, nationaal op het niveau van 1,40 meter.”Het is een beetje lastig inschatten hoe ver hij kan komen. Ik hoop dat hij vrijdag fijn loopt, we zien het wel.” In de finale van de strijd om de Twente Cup zadelt ze Celina.

Achter Veronique Morsink en Danny Schaper nestelden Bas van der Aa met Cartoon HL, Gert-Jan Bruggink met Miss Felicia en Steven Veldhuis met Farah Dibah zich op de plekken drie tot en met vijf.

Natalia Majchrowicz
Natalia Majchrowicz zegevierde met Arco (v. Abke) in de klasse ZZ en noteerde de derde tijd in het overall klassement van de Z en ZZ. Claudia Morsink met Carthino Z en Gerben MKorsink met Navarone Z eindigden als derde, Willem Greve met Broere Extase als vierde.

Koen Westendorp reed met Helsink (v. Zirocco Blue) naar de overwinning in de klasse M. Ook nu moest Danny Schaper genoegen nemen met de tweede prijs, dit keer op de rug van G-Star. Steven Veldhuis met Hoselinde, titelverdediger Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Hazelaar en Rianne Dijkers met L’Esprit klasseerden zich als nummers vier en vijf.   

Meer Springen

ALMELO – Lennard de Boer heeft niet veel tijd nodig gehad om zijn draai te vinden als stalruiter van de BWG Stables van de broers Schröder. adat de... (23-06-2018)
DE LUTTE - Veronique Morsink (foto) is de enige vertegenwoordiger uit deze regio bij de Europese kampioenschappen springen voor de jeugd, die van 9... (23-06-2018)
ALMELO – Achttien is hij pas, maar Stijn Roelink was vrijdag de absolute uitblinker in de klasse ZZ tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met een tweede... (23-06-2018)
ROTTERDAM - Jeroen Dubbeldam schreef vrijdag tijdens het CHIO Rotterdam de rubriek over 1,50 meter op zijn naam. De regerend wereldkampioen was... (22-06-2018)
GEESTEREN – Grote gebeurtenissen werpen hun schaduwen soms ver vooruit. De organisatie van het CSI Twente heeft het evenement van dit jaar nog maar... (19-06-2018)
ALMELO – Met de wedstrijden voor ponyruiters is de kop er af bij de 52ste editie van de Almelose Ruiterdagen. En voor deelnemers en bezoekers was het... (19-06-2018)
GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
TREFFEN – Het was zondag dubbelop feest voor Stal Het Oosterbrook tijdens het internationale springconcours op de terreinen van Glock in het... (11-06-2018)
HAAKSBERGEN – De Haaksbergse Paardendagen, georganiseerd door de Sterruiters, zijn van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni traditiegetrouw weer het... (07-06-2018)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren is van dinsdag 12 tot en met zondag 17 juni weer zes dagen lang het decor van een ‘kampioenenbal’ tijdens... (05-06-2018)
TUBBERGEN – Gert-Jan Bruggink maakte zondag een feestje compleet, waarin combinaties met een Twents tintje de overhand hadden. Van de acht deelnemers... (03-06-2018)
TUBBERGEN – Als je net met een marginaal verschil van slechts zevenhonderdste seconde een Grote Prijs aan je neus hebt zien voorbijgaan, zal niemand... (02-06-2018)
TUBBERGEN – Hij moest er tot de vijfde editie op wachten, maar zaterdagmiddag was het zover. Gerco Schröder won tijdens Jumping Schröder Tubbergen... (02-06-2018)
WIERDEN - De twintigste editie van het Dutch Youngster Festival werd afgesloten met vier Grote Prijzen voor de jeugdruiters. Brabander Tristan... (02-06-2018)
TUBBERGEN – Nationaal kampioen Frank Schuttert gaf op de tweede ‘internationale’ dag van Jumping Schröder Tubbergen zijn visitekaartje af. In de... (01-06-2018)
WIERDEN – Veronique Morsink zette haar succesvolle optreden tijdens het Dutch Youngster Festival vrijdag voort met een keurige vijfde plaats in de... (01-06-2018)
WIERDEN – Veronique Morsink beleefde donderdag een gouden invalbeurt in de nationale equipe van young riders tijdens het Dutch Youngster Festival in... (01-06-2018)
TUBBERGEN – Jeroen Dubbeldam bleef donderdag niet verwijderd van een mooie zege in de Big Tour (1.45 meter) van Jumping Schröder, tevens de eerste... (01-06-2018)