ALS ULTIEME ‘BIJSCHRIJVING’ BESTE IN DERDE SELECTIEWEDSTRIJD TWENTE CUP

Veronique Morsink lacht het laatst

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat ze een derde Z-paard zou laten beginnen aan de derde en laatste tweede selectie-
wedstrijd voor de finale van de Twente Cup van komende zaterdag, nadat ze Faithfull en Galina al had rondgereden. Maar omdat ze Entrepreneur (v. Clinton x Libero) toch had meegenomen, besloot ze ook die maar te starten. Veronique Morsink won, in een snellere tijd ook dan nummer één Natalia Majchrowicz bij de zestien deelnemers van de klasse ZZ.

Veronique Morsink dook met de achttienjarige bruine ruin als laatste van de 54 combinaties, die in de klasse Z in de ring kwamen op het door Jos Brinkman in de tweede helft van het in de Ankerhal opgestelde  twee fasen parcours, onder de dertig seconden. De negentienjarige amazone uit De Lutte onttroonde daarmee alsnog de tot dat moment leidende Danny Schaper op Fritz.

Weinig tijd
“Ik had vandaag weinig tijd”, verklaarde Veronique Morsink haar optreden. “Ik ben een beetje druk met mijn studie biochemische technologie aan de Universiteit Twente in Enschede, waar ik net in het eerste jaar van de vijf jaar durende opleiding ben begonnen. Maar mijn vader zei dat ik best nog een rondje kon doen, nadat ik al met Faithfull en Galina had gereden. Dus heb ik bijgeschreven met Entrepreneur. Daar heb ik geen spijt van. Het liep fijn en daarom dacht ik dat ik ook wel kon proberen snel te rijden. Meestal doe ik het wat kalmer aan.”

Over de ruin zegt Veronique Morsink: “Hij is wel een beetje spooky en je moet hem in de gaten houden. Maar hij let ook heel goed op. We moeten nog een beetje groeien.

Waar de familie Morsink zweert bij eigen fokproducten, is Entrepreneur dat niet. “Toevallig”, meldt Veronique, is hij de enige die gekocht is. Mijn  ouders hebben hem als veulen op een veiling in Borculo gehaald.”

Met Entrepreneur rijdt ze in de klasse ZZ en, zoals komende vrijdag, nationaal op het niveau van 1,40 meter.”Het is een beetje lastig inschatten hoe ver hij kan komen. Ik hoop dat hij vrijdag fijn loopt, we zien het wel.” In de finale van de strijd om de Twente Cup zadelt ze Celina.

Achter Veronique Morsink en Danny Schaper nestelden Bas van der Aa met Cartoon HL, Gert-Jan Bruggink met Miss Felicia en Steven Veldhuis met Farah Dibah zich op de plekken drie tot en met vijf.

Natalia Majchrowicz
Natalia Majchrowicz zegevierde met Arco (v. Abke) in de klasse ZZ en noteerde de derde tijd in het overall klassement van de Z en ZZ. Claudia Morsink met Carthino Z en Gerben MKorsink met Navarone Z eindigden als derde, Willem Greve met Broere Extase als vierde.

Koen Westendorp reed met Helsink (v. Zirocco Blue) naar de overwinning in de klasse M. Ook nu moest Danny Schaper genoegen nemen met de tweede prijs, dit keer op de rug van G-Star. Steven Veldhuis met Hoselinde, titelverdediger Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Hazelaar en Rianne Dijkers met L’Esprit klasseerden zich als nummers vier en vijf.   

Meer Springen

OPGLABBEEK – Sander Geerink verzorgde met Donner IK een mooi slotakkoord tijdens de vierdaagse springwedstrijd in het Sentower Park in het Belgische... (11-12-2018)
VRAGENDER – Lennard de Boer (foto) moest zondag genoegen nemen met de tweede plek in de afsluitende Grote Prijs tijdens Jumping De Achterhoek. Met de... (02-12-2018)
VRAGENDER - Gerben Morsink reed vrijdagavond in de finale van de Medium Tour van CSI2 Jumping de Achterhoek met zijn negenjarige zwarte hengst... (02-12-2018)
VRAGENDER – Even mocht Remco Been vrijdagavond laat de illusie koesteren, dat hij met zijn elfjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v.... (01-12-2018)
BALKBRUG - Eric ten Cate hoefde zijn zevenjarige bruine ruin Lacoste (v. Lord Pezi) donderdagavond niet tot het uiterste te laten gaan om de winst te... (30-11-2018)
VRAGENDER - Startnummer dertien was donderdagavond voor Sander Geerink het geluksnummer bij Jumping de Achterhoek. Hij won de eerste rubriek over 1,... (30-11-2018)
VRAGENDER – Mart IJland kneep zondagmiddag even in zijn arm. Met de tienjarige donkere vosmerrie Fantasia (v. For Kids Only x FS Cocky Dundee) sloot... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Gerco Schröder kwam zondagmiddag minder dan viertiende seconde te laat door de finish om de Grote Prijs van Maastricht op zijn naam te... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Willem Greve won zaterdagavond op grandioze wijze de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Longines Trophy Grote Prijs van Maastricht met... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Bart Haselbekke kende vrijdag een vliegende start tijdens Jumping Indoor Maastricht. De Wierdenaar won de rubriek over twee fasen (1,30... (23-11-2018)
SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld... (17-11-2018)
SAASVELD – Jarno Hesselink en Peter Olthof hadden zaterdag geschiedenis kunnen schrijven door op één dag in twee klassen de strijd om de EquiFirst... (17-11-2018)
SAASVELD – De Twentse ponyruiters moesten het zaterdag in de finales van de strijd om de Twente Cup stellen zonder een zege. De winst ging in alle... (17-11-2018)
SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van... (17-11-2018)
SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten... (17-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen... (10-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)