ALS ULTIEME ‘BIJSCHRIJVING’ BESTE IN DERDE SELECTIEWEDSTRIJD TWENTE CUP

Veronique Morsink lacht het laatst

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat ze een derde Z-paard zou laten beginnen aan de derde en laatste tweede selectie-
wedstrijd voor de finale van de Twente Cup van komende zaterdag, nadat ze Faithfull en Galina al had rondgereden. Maar omdat ze Entrepreneur (v. Clinton x Libero) toch had meegenomen, besloot ze ook die maar te starten. Veronique Morsink won, in een snellere tijd ook dan nummer één Natalia Majchrowicz bij de zestien deelnemers van de klasse ZZ.

Veronique Morsink dook met de achttienjarige bruine ruin als laatste van de 54 combinaties, die in de klasse Z in de ring kwamen op het door Jos Brinkman in de tweede helft van het in de Ankerhal opgestelde  twee fasen parcours, onder de dertig seconden. De negentienjarige amazone uit De Lutte onttroonde daarmee alsnog de tot dat moment leidende Danny Schaper op Fritz.

Weinig tijd
“Ik had vandaag weinig tijd”, verklaarde Veronique Morsink haar optreden. “Ik ben een beetje druk met mijn studie biochemische technologie aan de Universiteit Twente in Enschede, waar ik net in het eerste jaar van de vijf jaar durende opleiding ben begonnen. Maar mijn vader zei dat ik best nog een rondje kon doen, nadat ik al met Faithfull en Galina had gereden. Dus heb ik bijgeschreven met Entrepreneur. Daar heb ik geen spijt van. Het liep fijn en daarom dacht ik dat ik ook wel kon proberen snel te rijden. Meestal doe ik het wat kalmer aan.”

Over de ruin zegt Veronique Morsink: “Hij is wel een beetje spooky en je moet hem in de gaten houden. Maar hij let ook heel goed op. We moeten nog een beetje groeien.

Waar de familie Morsink zweert bij eigen fokproducten, is Entrepreneur dat niet. “Toevallig”, meldt Veronique, is hij de enige die gekocht is. Mijn  ouders hebben hem als veulen op een veiling in Borculo gehaald.”

Met Entrepreneur rijdt ze in de klasse ZZ en, zoals komende vrijdag, nationaal op het niveau van 1,40 meter.”Het is een beetje lastig inschatten hoe ver hij kan komen. Ik hoop dat hij vrijdag fijn loopt, we zien het wel.” In de finale van de strijd om de Twente Cup zadelt ze Celina.

Achter Veronique Morsink en Danny Schaper nestelden Bas van der Aa met Cartoon HL, Gert-Jan Bruggink met Miss Felicia en Steven Veldhuis met Farah Dibah zich op de plekken drie tot en met vijf.

Natalia Majchrowicz
Natalia Majchrowicz zegevierde met Arco (v. Abke) in de klasse ZZ en noteerde de derde tijd in het overall klassement van de Z en ZZ. Claudia Morsink met Carthino Z en Gerben MKorsink met Navarone Z eindigden als derde, Willem Greve met Broere Extase als vierde.

Koen Westendorp reed met Helsink (v. Zirocco Blue) naar de overwinning in de klasse M. Ook nu moest Danny Schaper genoegen nemen met de tweede prijs, dit keer op de rug van G-Star. Steven Veldhuis met Hoselinde, titelverdediger Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Hazelaar en Rianne Dijkers met L’Esprit klasseerden zich als nummers vier en vijf.   

Meer Springen

»
ERMELO – Glenn Donders maakte vrijdag als kampioen van de regio Overijssel zijn rol als kanshebber waar door in de nationale titelstrijd indoor... (23-03-2018)
»
VALENCIA – Remco Been en Kirsten Rikkert eindigden vrijdag in de top van de uitslag na de proef over 1,40 meter op tijd tijdens de Mediterranean  ... (23-03-2018)
»
SAASVELD – En weer stond Maarten Kampuis uit Agelo maandagavond vooraan tijdens de prijsuitreiking van de finale van het vrij springen in de Ankerhal... (20-03-2018)
»
VALENCIA – Willem Greve is na een wekenlange afwezigheid vanwege een liesblessure terug op niveau. De Markeloër bewees het dit weekend tijdens het... (18-03-2018)
»
VRAGENDER - Supersnel was hij zaterdag in de barrage van de Grote Prijs over 1,40 meter tijdens de Voorjaarsjumping op PSC Lichtenvoorde, Jelmer... (18-03-2018)
»
VALENCIA – Remco Been eindigde donderdag als derde in de wedstrijd over twee fasen (1,35 meter) op tijd voor zevenjarige paarden tijdens de... (15-03-2018)
»
SAASVELD – Wesley Mulder sloot woensdagochtend de cyclus van zes indoorwedstrijden onder de noemer SAS (Springen Ankerhal Saasveld) in de Ankerhal af... (15-03-2018)
»
DEN BOSCH – In een Overijssels onderonsje tijdens Indoor Brabant klopte Gerco Schröder zaterdag Frank Schuttert bij het progressief springen met... (14-03-2018)
»
HERNING – En opnieuw greep Robert Vos een hoofdprijs met zijn achttienjarige dondkerbruine ruin Carat (v. Cardento x Krevad). In het Deense Herning... (11-03-2018)
»
BATHMEN – Annelies Vorsselmans was woensdag een klasse apart in de rubriek over 1,40 meter met barrage tijdens Bathmen te Paard. Met Shakira Z (v.... (08-03-2018)
»
ENSCHEDE – Derdejaars studenten van het AOC Oost Paardenhouderij houden komende maandag 12 maart vanaf 19.00 tot circa 22.00 uur een... (07-03-2018)
»
BRAUNSCHWEIG – Robert Vos heeft een uiterst lucratief weekend achter de rug. Een dag nadat hij in Braunschweig met de achttienjarige donkerbruine... (04-03-2018)
»
HELLENDOORN – Bas van der Aa was weer eens de grote man. Bij het Lenteconcours in Hellendoorn ontpopte de Albergenaar zich in de fraai gerenoveerde... (03-03-2018)
»
HELLENDOORN – Gerben Morsink kende een uitstekende eerste dag van het Lenteconcours van De Hertruiters in Hellendoorn. In manege ’t Oale Spoor won... (28-02-2018)
»
KRONENBERG - Gert-Jan Bruggink kreeg het publiek zondag op de banken als mogelijke Nederlandse winnaar in de Grote Prijs van De Peelbergen. Maar de... (25-02-2018)
»
SAASVELD – Madée Schuttenbeld (foto boven) was woensdag twee keer de beste in de vijfde aflevering van de springcyclus SAS 2017-2018 in de Ankerhal... (22-02-2018)
»
SAASVELD – Sander Geerink heeft zijn toppaarden Robinson en Bentley N verkocht aan een klant uit Denemarken. De ruiter en handelaar uit het Gelderse... (21-02-2018)
»
GENEMUIDEN – In een volledig Twentse barrage troefde Joanne Wes zaterdag in Genemuiden Linda Klaassen en twee keer Sven Peters af in de strijd om de... (17-02-2018)
»
GENEMUIDEN – Een van de vier startplaatsen bij de nationale kampioenschappen, op 31 maart in Ermelo, was het doel. Maar het resultaat was een meer... (17-02-2018)
»
NEUMÜNSTER – De eerste rankingproef tijdens het indoorconcours in het in het noorden van Duitsland gelegen Neumünster kende vrijdag een compleet... (17-02-2018)