ROB SCHIPPER IN GEESTEREN TWEEDE IN KLASSE Z VAN CH ALBERGEN

Vasco Campana twee keer de beste

ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve Maathuis in Geesteren won hij zowel de klasse M als de klasse L met Gratina V.

Vooral de winst in de klasse M was imponerend. Campana was de eerste in een veld met ongeveer negentig starters, maar zette met Gratina V over twee fasen een tijd neer van 34,38 seconde, waarop de complete concurrentie zich stuk beet. Bas van der Aa volgde met Let’s Dance als tweede, Jouke Laarman tekende met Cisantro voor de derde plek.

De Nederlandse Italiaan troefde eerder op de dag in de tweede groep van de klasse L met Gratina V ook al alle tegenstanders af. Dit keer moesten Sven Peters met Hoezo en Pascalle Donders met Cute Puppenfee als naaste achtervolgers hun meerdere in hem erkennen. In groep 1 ging Lucrece Aardenburg overigens nog twee keer aanzienlijk sneller rond dan Vasco Campana. Met Ga la Vie en Jade eiste ze de eerste en de tweede positie op. Angela van Lies was als nummer drie met Genua liefst zes seconden langzamer dan de winnares.

Hessel Hoekstra
Hessel Hoekstra sloot het hoofdnummer van de openingsdag als eerste af. Met Hunter Fairy bleef hij Rob Schipper op Famke iets meer dan een halve seconde voor. Conor Drain werd derde met Cencolou, Emiel Richter met Sundance en Bas van der Aa met Evira’s Uno legden beslag op de plaatsen vier en vijf.

In de rubrieken op stijl van de klasse B gingen de overwinningen naar Rosanne Maathuis met High Score (79,5) en Joost Luttikhuis (87,5). Loes Waayer met Contra Bass (77,5) en Guy Frankort met Kishaniki (80) pakten de tweede prijzen, Marije Zomer met Ginny (76) en Britt Schaper met Miss Universe (78) eindigden als derde in hun groep.

et concours van Het Twentse Ros kent een vol en uitstekend deelnemersveld en beleeft zondag het hoogtepunt met de strijd om de Grote Prijs. Traditiegetrouw is de toegang gratis en hoeft voor elk hapje en drankje maar één euro te worden afgerekend.

Meer Springen

VRAGENDER - Remco Been sloot met Balou van het Molenhof Z het laatste outdoorconcours van Paardensportcentrum Lichtenvoorde van 2019 zaterdagavond af... (16-09-2019)
AMBT DELDEN – Melissa Maatkamp was vrijdag de baas in de klasse Z/ZZ tijdens het concours van De Zeven Buurtschappen in Ambt-Delden. Met haar... (14-09-2019)
PADERBORN – Willem Greve bleef vrijdag slechts iets meer dan een seconde verwijderd van een fraaie zege in de rubriek over 1,50 meter op tijd tijdens... (13-09-2019)
CALGARY – Willem Greve en Frank Schuttert nestelden zich zondag in Calgary knap in de top tien van de Grote Prijs bij het prestigieuze CSI5 van... (08-09-2019)
HAAKSBERGEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) was woensdag overdag onbetwist de meest succesvolle ruiter tijdens het Rapide springen in Haaksbergen... (06-09-2019)
ERMELO– Nederland heeft alsnog een uitnodiging ontvangen voor de prestigieuze finale van de strijd om de Longines FEI Nations Cup finale in Barcelona... (05-09-2019)
VALENCE – De broers Lucas en Wilton Porter hebben de smaak te pakken. Beiden deden het zondag uitstekend in de Grote Prijs van het CSI4 in het Zuid-... (02-09-2019)
LASTRUP – Gerco Schröder bewaarde het beste voor het laatst tijdens het CSI2 Klein Roscharden in het Duitse Lastrup. Met zijn vijftien jaar oude... (01-09-2019)
LANGEVEEN – Conor Drain verzorgde een ware onemanshow tijdens het concours hippique van de Molenruiters uit Langeveen. De Ier won drie keer op rij,... (01-09-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis veroverde zaterdag in Ermelo op fraaie wijze twee keer goud tijdens de strijd om de springtitels van de KNHS in Ermelo. (31-08-2019)
OPGLABBEEK – Willem Greve was zaterdag dicht bij de zege in de rankingproef over 1,45 meter tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (31-08-2019)
ERMELO – In de strijd om het goud in de klasse B voor C-pony’s kon Lotte Paus (foto) vrijdag rekenen op de liefst 27-jarige ‘familiepony’ Sundance.... (30-08-2019)
LANGEVEEN – Hessel Hoekstra (foto) begon vrijdag met een zege en een derde plaats uitstekend aan het concours hippique van de Molenruiters uit... (30-08-2019)
ERMELO – Liz Meenhuis keerde zaterdag na de Hippiade in Ermelo met zilver en brons terug in Rossum. (26-08-2019)
ROTTERDAM  - Voor Frank Schuttert is het EK al na de eerste manche van de finale voorbij. (25-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)
WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van... (21-08-2019)
DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)