ROB SCHIPPER IN GEESTEREN TWEEDE IN KLASSE Z VAN CH ALBERGEN

Vasco Campana twee keer de beste

ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve Maathuis in Geesteren won hij zowel de klasse M als de klasse L met Gratina V.

Vooral de winst in de klasse M was imponerend. Campana was de eerste in een veld met ongeveer negentig starters, maar zette met Gratina V over twee fasen een tijd neer van 34,38 seconde, waarop de complete concurrentie zich stuk beet. Bas van der Aa volgde met Let’s Dance als tweede, Jouke Laarman tekende met Cisantro voor de derde plek.

De Nederlandse Italiaan troefde eerder op de dag in de tweede groep van de klasse L met Gratina V ook al alle tegenstanders af. Dit keer moesten Sven Peters met Hoezo en Pascalle Donders met Cute Puppenfee als naaste achtervolgers hun meerdere in hem erkennen. In groep 1 ging Lucrece Aardenburg overigens nog twee keer aanzienlijk sneller rond dan Vasco Campana. Met Ga la Vie en Jade eiste ze de eerste en de tweede positie op. Angela van Lies was als nummer drie met Genua liefst zes seconden langzamer dan de winnares.

Hessel Hoekstra
Hessel Hoekstra sloot het hoofdnummer van de openingsdag als eerste af. Met Hunter Fairy bleef hij Rob Schipper op Famke iets meer dan een halve seconde voor. Conor Drain werd derde met Cencolou, Emiel Richter met Sundance en Bas van der Aa met Evira’s Uno legden beslag op de plaatsen vier en vijf.

In de rubrieken op stijl van de klasse B gingen de overwinningen naar Rosanne Maathuis met High Score (79,5) en Joost Luttikhuis (87,5). Loes Waayer met Contra Bass (77,5) en Guy Frankort met Kishaniki (80) pakten de tweede prijzen, Marije Zomer met Ginny (76) en Britt Schaper met Miss Universe (78) eindigden als derde in hun groep.

et concours van Het Twentse Ros kent een vol en uitstekend deelnemersveld en beleeft zondag het hoogtepunt met de strijd om de Grote Prijs. Traditiegetrouw is de toegang gratis en hoeft voor elk hapje en drankje maar één euro te worden afgerekend.

Meer Springen

GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)
SOPOT – De springruiters van TeamNL met daarin Willem Greve, zijn na een superieure foutloze eerste manche uiteindelijke op de vijfde plaats... (16-06-2019)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis is volgende week zondag (23 juni) het decor van het afscheid van Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin).   (14-06-2019)
DENEKAMP - Na een spannende barrage met zes combinaties mocht Maikel Vaanholt zich laten huldigen als winnaar van de klasse ZZ tijdens Euregio... (10-06-2019)
HAAKSBERGEN – Emiel Richter was zondag tijdens de Haaksbergse Paardendagen veel te snel voor de concurrentie in de klasse Z. Met Sundance (v. Padinus... (10-06-2019)
WIESBADEN - Lucas Porter tekende maandag voor een knappe prestatie met zijn derde plaats in de Grote Prijs van het CSI4 in Wiesbaden over 1,60 meter. (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIERDEN – Manege De Vossenbos is vertrouwde grond voor Willem Greve. De Markeloër boekte er diverse keren succes. Zaterdag stond hij opnieuw vooraan... (08-06-2019)
WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de... (08-06-2019)
WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x... (07-06-2019)
WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het... (07-06-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis was donderdag onbetwist de sterkste deelnemer in de rubriek voor jonge paarden om de Scherphof Prijs tijdens Outdoor... (06-06-2019)
WIERDEN - Bart Haselbekke voelt zich thuis in zijn eigen woonplaats en heeft tijdens Outdoor Wierden de smaak te pakken. Donderdagochtend won hij al... (06-06-2019)
WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter. (05-06-2019)
WIERDEN - Thijmen Vos beleefde een prima slotdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De zoon van Robert en kleinzoon van Marinus Vos legde... (02-06-2019)
WIERDEN – Sven Peters kwam vrijdag net te kort voor de zege in de Grote Prijs van Wierden voor young riders. De Enschedeër was een van de twee... (01-06-2019)
WIERDEN – De junioren met Elike Morsink (zilver) en de ponyruiters met Mart IJland (brons) haalden donderdag het podium tijdens de landenwedstrijden... (30-05-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival in Wierden, het internationaal springconcours voor jeugdruiters, het draait op volle toeren. De eerste... (30-05-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni... (28-05-2019)