ROB SCHIPPER IN GEESTEREN TWEEDE IN KLASSE Z VAN CH ALBERGEN

Vasco Campana twee keer de beste

ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve Maathuis in Geesteren won hij zowel de klasse M als de klasse L met Gratina V.

Vooral de winst in de klasse M was imponerend. Campana was de eerste in een veld met ongeveer negentig starters, maar zette met Gratina V over twee fasen een tijd neer van 34,38 seconde, waarop de complete concurrentie zich stuk beet. Bas van der Aa volgde met Let’s Dance als tweede, Jouke Laarman tekende met Cisantro voor de derde plek.

De Nederlandse Italiaan troefde eerder op de dag in de tweede groep van de klasse L met Gratina V ook al alle tegenstanders af. Dit keer moesten Sven Peters met Hoezo en Pascalle Donders met Cute Puppenfee als naaste achtervolgers hun meerdere in hem erkennen. In groep 1 ging Lucrece Aardenburg overigens nog twee keer aanzienlijk sneller rond dan Vasco Campana. Met Ga la Vie en Jade eiste ze de eerste en de tweede positie op. Angela van Lies was als nummer drie met Genua liefst zes seconden langzamer dan de winnares.

Hessel Hoekstra
Hessel Hoekstra sloot het hoofdnummer van de openingsdag als eerste af. Met Hunter Fairy bleef hij Rob Schipper op Famke iets meer dan een halve seconde voor. Conor Drain werd derde met Cencolou, Emiel Richter met Sundance en Bas van der Aa met Evira’s Uno legden beslag op de plaatsen vier en vijf.

In de rubrieken op stijl van de klasse B gingen de overwinningen naar Rosanne Maathuis met High Score (79,5) en Joost Luttikhuis (87,5). Loes Waayer met Contra Bass (77,5) en Guy Frankort met Kishaniki (80) pakten de tweede prijzen, Marije Zomer met Ginny (76) en Britt Schaper met Miss Universe (78) eindigden als derde in hun groep.

et concours van Het Twentse Ros kent een vol en uitstekend deelnemersveld en beleeft zondag het hoogtepunt met de strijd om de Grote Prijs. Traditiegetrouw is de toegang gratis en hoeft voor elk hapje en drankje maar één euro te worden afgerekend.

Meer Springen

GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)
WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De... (03-04-2019)
AREZZO – Sander Geerink reed de afgelopen dagen prima van voren mee tijdens de Springtour in het Italiaanse Arezzo. Met de elfjarige bruine merrie... (01-04-2019)
OLIVA – Remco Been presteerde ook in de derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse OIivia weer zeer naar behoren. De Wierdenaar... (01-04-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat... (31-03-2019)
WIERDEN – Remco Been mag zich Sportman van het Jaar 2018 van de gemeente Wierden noemen. De springruiter werd donderdag bij de jaarlijkse verkiezing... (29-03-2019)
WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds... (28-03-2019)
ERMELO – Na goud in 2018 werd het dit keer brons voor Mart IJland. In de strijd om de nationale indoortitels springen voor ponyruiters reed de... (27-03-2019)
OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar... (26-03-2019)
DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes... (25-03-2019)
LIER – Annelies Vorsselmans zegevierde zondag in een Belgisch onderonsje op knappe wijze in de Grote Prijs van de tweede week van de lentetour in... (24-03-2019)
VRAGENDER - De zussen Elike bij de junioren en Veronique Morsink bij de young riders gingen zaterdag met de overall zeges huiswaarts in de finales... (20-03-2019)