STEVEN VELDHUIS RIJDT TOCH MAAR MEE EN PAKT ZEGE IN RUBRIEK VOOR TWENTE CUP

Van toeschouwer tot winnaar…

AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te kijken. Maar omdat hij toch al ging, besloot hij alsnog deel te nemen aan de rubriek in de klasse Z/ZZ in de strijd om de Equifirst Twente Cup. En u raadt het al, de Haaksbergenaar troefde al zijn opponenten af…

Met de pas zesjarige Ido W (v. Carambole) was Veldhuis ruim viertiende seconde sneller dat Lindy Stuivenberg op Famous4-S (v. Cassini II). Lars Wigger met Foline (v. Carambole), Jan Diepman met Honorissa en Iris Zwienenberg met Gravin BZ bezetten de posities drie tot en met vijf. “Mijn trainer Garo Kazan was er ook voor de handel en samen zouden we naar wat paarden kijken. Ik dacht: dan kan ik zelf ook nog wel een rondje rijden. In de Z/ZZ was ik nog niet voor de finale geplaatst. Dat had ik dit seizoen ook niet echt als doel. Maar ik moest er toch al heen, ook al om bij de pony’s als jury op te treden.”

Met Ido W tekende Steven Veldhuis voor een sterk optreden. “Hij sprong heel goed. Eigenlijk kan hij alles wel. Hij gaat simpel hard, is nuchter en heel gemakkelijk. Van de tien keer dat ik hem nu heb mee gehad is hij negen keer foutloos gebleven. Ik heb ‘m nu een goed jaar, sinds juni of juli 2018. Ik moet nog wel veel kilometers met hem maken. Hij springt namelijk te hoog, dat moet nog economischer. Maar beter te hoog dan te laag, dat geeft in elk geval aan dat hij wat in zich heeft. Ido kan zeker een stapje hoger, volgend jaar hoop ik met hem de ZZ in te gaan. We liggen nu op schema.”

Jarno Hesselink was zaterdag met Jarusa (v. Dakar VDL) superieur in de klasse M. Benthe Lammertink moest met Here’s a Million 1,75 seconde toegeven op Hesselink, Marjet Drost leverde met Harry meer dan twee volle tellen op hem in.

Evelien Walkot zegevierde in een spannende wedstrijd voor de klasse M. Met Happy (v. Eldorado van de Zeshoek) bleef ze Nikki Nijenkamp met I-Wella en Jochen Munsterhuis met Portofino enkele tienden van seconden voor.

De zussen Vetker heersten op de zondag. Judith won de M-rubriek op zondag. Met Joyweis reed ze bijna vier seconden weg bij nummer twee Sarah Koppelman op Juglans. De Haagsbergse werd met Jasminum ook nog derde. Liuseth was de sterkste in de klasse B. Met Jersey WV verzamelde ze 85,5 stijlpunt en dat waren er aanzienlijk meer dan Mart IJland met Joyful Power (80) en Joost Luttikhuis met Jax BS (77,5).

Foto Steven Veldhuis met Ido W. © www.fototrailer.nl

Meer Springen

OLDENZAAL - Paardrijden voor het goede doel. Dat is een perfecte combinatie tussen plezier en iets voor een ander betekenen. De organisatie van  het... (11-12-2019)
SAASVELD – Bas van der Aa heeft net als in 2017 de Equifirst Twente Cup veroverd. In Saasveld hield de ruiter uit Albergen zaterdag met Haraminka de... (08-12-2019)
SAASVELD – Mart IJland was zaterdag als eerste de beste in de strijd om de Equifirst Twente Cup in de klasse M. Met Issey (v. Dexter R) moest de... (07-12-2019)
SAASVELD - Voorafgaande aan de strijd om de Equifirst Twente Cup in de klasse Z/ZZ reden de ponyruiters zaterdag hun wedstrijden om de begeerde... (07-12-2019)
SAASVELD – De Equifirst Twente Cup in de klassen Z en ZZ in handicap komt zaterdagavond in andere handen. Titelhoudster Veronique Morsink ontbreekt... (07-12-2019)
SAASVELD – Met vier combinaties op een totaal van zeven waren de Twentse ruiters vrijdagavond in de meerderheid in de barrage tijdens de Grote Prijs... (06-12-2019)
VRAGENDER - Met de finaledag nog te gaan is Thiago Ribas da Costa nu al de man van het internationaal concours Jumping De Achterhoek. in Vragender.... (01-12-2019)
VRAGENDER – Ook Willem Greve (foto) slaagde er vrijdag niet in de Braziliaan Thiago Ribas da Costa van weer een superieure overwinning af te houden... (30-11-2019)
VRAGENDER – Remco Been was donderdag de beste Twentenaar in de belangrijkste rubriek van het CSI2 Jumping De Achterhoek. De Wierdenaar eindigde met... (28-11-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis moest woensdag tijdens CSI2 Jumping De Achterhoek in de rubriek over 1,35 meter op tijd alleen zijn meerdere erkennen in... (28-11-2019)
MÜNCHEN – De vier deelnemers uit Weerselo tijdens CSI4 Indoor München kwamen allemaal met minimaal één klassering in de top tien thuis. (25-11-2019)
VRAGENDER – Sven Peters (foto boven) legde zaterdag beslag op de vijfde plaats in de Grote Prijs voor deelnemers tot 25 jaar over 1,45 meter tijdens... (25-11-2019)
KROONENBERG – Wilton Porter (op archieffoto) greep zondag de hoofdprijs in de afsluitende rubriek van de eerste week van het concours hippique in... (17-11-2019)
MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.   (03-11-2019)
WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de... (01-11-2019)
WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden. (31-10-2019)