STEVEN VELDHUIS RIJDT TOCH MAAR MEE EN PAKT ZEGE IN RUBRIEK VOOR TWENTE CUP

Van toeschouwer tot winnaar…

AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te kijken. Maar omdat hij toch al ging, besloot hij alsnog deel te nemen aan de rubriek in de klasse Z/ZZ in de strijd om de Equifirst Twente Cup. En u raadt het al, de Haaksbergenaar troefde al zijn opponenten af…

Met de pas zesjarige Ido W (v. Carambole) was Veldhuis ruim viertiende seconde sneller dat Lindy Stuivenberg op Famous4-S (v. Cassini II). Lars Wigger met Foline (v. Carambole), Jan Diepman met Honorissa en Iris Zwienenberg met Gravin BZ bezetten de posities drie tot en met vijf. “Mijn trainer Garo Kazan was er ook voor de handel en samen zouden we naar wat paarden kijken. Ik dacht: dan kan ik zelf ook nog wel een rondje rijden. In de Z/ZZ was ik nog niet voor de finale geplaatst. Dat had ik dit seizoen ook niet echt als doel. Maar ik moest er toch al heen, ook al om bij de pony’s als jury op te treden.”

Met Ido W tekende Steven Veldhuis voor een sterk optreden. “Hij sprong heel goed. Eigenlijk kan hij alles wel. Hij gaat simpel hard, is nuchter en heel gemakkelijk. Van de tien keer dat ik hem nu heb mee gehad is hij negen keer foutloos gebleven. Ik heb ‘m nu een goed jaar, sinds juni of juli 2018. Ik moet nog wel veel kilometers met hem maken. Hij springt namelijk te hoog, dat moet nog economischer. Maar beter te hoog dan te laag, dat geeft in elk geval aan dat hij wat in zich heeft. Ido kan zeker een stapje hoger, volgend jaar hoop ik met hem de ZZ in te gaan. We liggen nu op schema.”

Jarno Hesselink was zaterdag met Jarusa (v. Dakar VDL) superieur in de klasse M. Benthe Lammertink moest met Here’s a Million 1,75 seconde toegeven op Hesselink, Marjet Drost leverde met Harry meer dan twee volle tellen op hem in.

Evelien Walkot zegevierde in een spannende wedstrijd voor de klasse M. Met Happy (v. Eldorado van de Zeshoek) bleef ze Nikki Nijenkamp met I-Wella en Jochen Munsterhuis met Portofino enkele tienden van seconden voor.

De zussen Vetker heersten op de zondag. Judith won de M-rubriek op zondag. Met Joyweis reed ze bijna vier seconden weg bij nummer twee Sarah Koppelman op Juglans. De Haagsbergse werd met Jasminum ook nog derde. Liuseth was de sterkste in de klasse B. Met Jersey WV verzamelde ze 85,5 stijlpunt en dat waren er aanzienlijk meer dan Mart IJland met Joyful Power (80) en Joost Luttikhuis met Jax BS (77,5).

Foto Steven Veldhuis met Ido W. © www.fototrailer.nl

Meer Springen

Vanuit de kleine buurtschap Hoge Hexel koos Mo(nique) van Haarst zes jaar geleden voor een onbekend hippisch avontuur in Koeweit. Ondertussen is ze... (28-03-2020)
TUBBERGEN – De zevende editie van Jumping Schröder Tubbergen wordt verschoven naar later datum. Het evenement zou worden gehouden van 13 tot en 17... (18-03-2020)
OLIVA NOVA – Met een tweede plaats in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs over 1,45 meter kwam ook voor Remco Been vrijdag een abrupt einde... (14-03-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)