STEVEN VELDHUIS RIJDT TOCH MAAR MEE EN PAKT ZEGE IN RUBRIEK VOOR TWENTE CUP

Van toeschouwer tot winnaar…

AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te kijken. Maar omdat hij toch al ging, besloot hij alsnog deel te nemen aan de rubriek in de klasse Z/ZZ in de strijd om de Equifirst Twente Cup. En u raadt het al, de Haaksbergenaar troefde al zijn opponenten af…

Met de pas zesjarige Ido W (v. Carambole) was Veldhuis ruim viertiende seconde sneller dat Lindy Stuivenberg op Famous4-S (v. Cassini II). Lars Wigger met Foline (v. Carambole), Jan Diepman met Honorissa en Iris Zwienenberg met Gravin BZ bezetten de posities drie tot en met vijf. “Mijn trainer Garo Kazan was er ook voor de handel en samen zouden we naar wat paarden kijken. Ik dacht: dan kan ik zelf ook nog wel een rondje rijden. In de Z/ZZ was ik nog niet voor de finale geplaatst. Dat had ik dit seizoen ook niet echt als doel. Maar ik moest er toch al heen, ook al om bij de pony’s als jury op te treden.”

Met Ido W tekende Steven Veldhuis voor een sterk optreden. “Hij sprong heel goed. Eigenlijk kan hij alles wel. Hij gaat simpel hard, is nuchter en heel gemakkelijk. Van de tien keer dat ik hem nu heb mee gehad is hij negen keer foutloos gebleven. Ik heb ‘m nu een goed jaar, sinds juni of juli 2018. Ik moet nog wel veel kilometers met hem maken. Hij springt namelijk te hoog, dat moet nog economischer. Maar beter te hoog dan te laag, dat geeft in elk geval aan dat hij wat in zich heeft. Ido kan zeker een stapje hoger, volgend jaar hoop ik met hem de ZZ in te gaan. We liggen nu op schema.”

Jarno Hesselink was zaterdag met Jarusa (v. Dakar VDL) superieur in de klasse M. Benthe Lammertink moest met Here’s a Million 1,75 seconde toegeven op Hesselink, Marjet Drost leverde met Harry meer dan twee volle tellen op hem in.

Evelien Walkot zegevierde in een spannende wedstrijd voor de klasse M. Met Happy (v. Eldorado van de Zeshoek) bleef ze Nikki Nijenkamp met I-Wella en Jochen Munsterhuis met Portofino enkele tienden van seconden voor.

De zussen Vetker heersten op de zondag. Judith won de M-rubriek op zondag. Met Joyweis reed ze bijna vier seconden weg bij nummer twee Sarah Koppelman op Juglans. De Haagsbergse werd met Jasminum ook nog derde. Liuseth was de sterkste in de klasse B. Met Jersey WV verzamelde ze 85,5 stijlpunt en dat waren er aanzienlijk meer dan Mart IJland met Joyful Power (80) en Joost Luttikhuis met Jax BS (77,5).

Foto Steven Veldhuis met Ido W. © www.fototrailer.nl

Meer Springen

KRONENBERG – Gerco Schröder eindigde zondag als vierde in de Grote Prijs tijdens het CSI2 De Peelbergen. Met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky... (19-01-2020)
SAASVELD – Frank Buitenhuis stond woensdag op eenzame hoogte tijdens de eerste editie van SAS in Saasveld. De 36-jarige ruiter uit Holten won liefst... (18-01-2020)
GEESTEREN – Tijdens de 46ste editie van het CSIO Twente, van woensdag 1 tot en met zondag 5 juli op Erve Maathuis in Geesteren, staat een van de... (14-01-2020)
OPGLABBEEK – Conor Drain boekte zaterdag een fraaie zege tijdens het CSI2 in het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek. Met zijn tienjarige... (13-01-2020)
ALMELO – Op 58-jarige leeftijd is donderdag in Almelo Tonny Haselbekke volkomen onverwacht overleden. (13-01-2020)
SAASVELD – Jarno Hesselink was zondag met Fhera op snelheid een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse ZZ tijdens de strijd om de... (12-01-2020)
ZUIDBROEK – Hendrik Jan Schuttert en Remco Been slaagden er zaterdagavond niet in de hoofdprijs te bemachtigen in de strijd om de Grote Prijs van het... (11-01-2020)
MEEUWEN – Frank Schuttert moet het na een jaar weer stellen zonder de elfjarige donkerbruine hengst Queensland E (v. Quickfire de Feran x Socrate de... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Met een minimale voorsprong van éénhonderdste seconde pakte Willem Greve vrijdag met Gogo de zege in de rubriek over 1,40 meter met... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate legde donderdag tijdens het CSI2 IICH Groningen in Zuidbroek beslag op de tweede plaats in de rubriek over 1,35 meter op... (10-01-2020)
ALBERGEN – Hij deed al jaren mee aan de strijd om het open nationaal kampioenschap voor veteranen. Maar meer dan een tweede plaats, een jaar of... (07-01-2020)
DE LUTTE – Voor Gert-Jan Bruggink is het nieuwe jaar aanzienlijk beter begonnen dan het vorige. Precies een jaar nadat hij bij een val van een jong... (05-01-2020)
VRAGENDER – Het nieuwe jaar is amper begonnen of Vincent Geerink heeft al een mooie primeur binnen. In Vragender schreef hij zaterdag voor het eerst... (05-01-2020)
MARIENHEEM – Steven Veldhuis kende een prima jaarafsluiting tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Marienheem. Op de slotdag van het evenement won hij... (02-01-2020)
MARIENHEEM – Ellen Zwijnenberg mocht zich vrijdagavond laten huldigen als winnares van de nationale rubriek over 1,40 meter tijdens de Sallandse... (28-12-2019)
BATHMEN – Conor Drain was zaterdagavond goed voor de derde plaats in de Grote Prijs van Bathmen. In de wedstrijd over 1,50 meter met barrage was de... (22-12-2019)
FRANKFURT – Gerco Schröder moest zaterdagmiddag met zijn zestienjarige schimmelruin Glock’s Cognac Champblanc (v. Claerway x Caretino) drie Duitse... (21-12-2019)
WIERDEN – Marinus Vos is donderdagavond benoemd tot erelid van De Eschruiters. Tijdens de algemene ledenvergadering werd de Wierdenaar op die wijze... (13-12-2019)
OLDENZAAL - Paardrijden voor het goede doel. Dat is een perfecte combinatie tussen plezier en iets voor een ander betekenen. De organisatie van  het... (11-12-2019)
SAASVELD – Bas van der Aa heeft net als in 2017 de Equifirst Twente Cup veroverd. In Saasveld hield de ruiter uit Albergen zaterdag met Haraminka de... (08-12-2019)