Uitstekende slotdag Caroline Müller

ROOSENDAAL - Caroline Müller beleefde een uitstekende slotdag tijdens het concours hippique in Roosendaal. De Duitse stalamazone van De Wiemselbach reed in de Grote Prijs (1,45 meter) met de tienjarige bruine hengst Van Gogh (v. Numero Uno x Bernstein)naar een prima tweede plaats achter Eric van der Vleuten met Baranus. Müller moest in de beslissende omloop ruim twee seconden toegeven op 'de Vleut'.

Zelf gaf ze met een marge van zeshonderdste seconde nummer drie Ivo Biessen met Audi's Delta Mosel Upgrader klop. Tom Brinkman eindigde met Voila als zesde, Stéphanie Brugman als veertiende.
Ook in de laatste rubriek voor de Small Tour (1,35 meter op tijd) liet Caroline Müller zich goed van voren zien. Ze werd zesde met L'Esprit en zevende met Ustinov.

"Het was een heel mooi concours voor ons", aldus een enthousiaste Caroline Müller. "Het was in feite de eerste internationale wedstrijd voor ons. Over drie weken doe ik mee aan het Duits kampioenschap in Balve en dit geeft veel vertrouwen. De barrage liep lekker. Ik moest er als vijfde in van de elf en er was genoeg te doen. Je moest echt goed nadenken hoe je het ging doen. Tijdens het losrijden had ik al gezien dat je voorlangs naar de laatste oxer kon. Maar ik heb echt gewijfeld of ik dat wel zou proberen. Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen en pakte het goed uit. Achteraf had ik misschien in een bochtje nog wat tijd kunnen winnen en van de eerste naar de tweede hindernis nog wat sneller gekund, maar ik ben hier heel tevreden mee. Het is geen schande van Eric met al zijn ervaring te verliezen. Hier kunnen we wel verder mee. Van Gogh sprong fantastisch en omdat hij ook veel gevraagd wordt voor de fokkerij, is dat extra leuk. Het is een paard met heel veel toekomst. Hij kan alles springen, maar we leiden hem rustig op. Vorig jaar sprong hij al goed in Balve. In de winter hebben we hem wat rust gegeven omdat hij het met de sport en het dekken toch wel druk had gehad. Esprit groeit er ook goed in, je kunt echt een goede ontwikkeling zien. En Ustinov is er lang uitgeweest, ik ben blij dat die het nu ook weer goed deed."

Vijf jaar alweer bijna is de Duitse in dienst van De Wiemselbach. "Het is mijn thuis geworden, ik heb het prima naar mijn zin en weet dat ik geweldige vakmensen achter me heb staan."

Na het Hemelvaartconcours in Vriezenveen gaat Caroline Müller opnieuw een weekeind naar Roosendaal. "Omdat ze het daar geweldig voor elkaar hebben. Het is heel goed georganiseerd, de bodem is geweldig en de mensen daar zijn ook echt enorm goed voor de grooms. Dat vind ik ook veel waard."

En na opnieuw Roosendaal wacht dus het Duits kampioenschap. "dat is een deur waar je verder mee kunt komen als je er door gaat. De concurrentie in Duitsland is zo groot dat het niet zo gemakkelijk is bij grote concoursen binnen te komen. Als je in zo'n kampioenschap goed presteert, wordt de kans daarop groter."

Tom Brinkman legde in de Youngster Tour (1,30/1,35 meter) met Arthos R als snelste vierfouter beslag op plek acht. Michel Hendrix won met Applaus. 

Uitslag Grote Prijs
1) Eric van der Vleuten (Mierlo) - Baranus (Baloubet du Rouet x Centauer) - 0 / 0 - 39.17
2) Caroline Müller (Dui) - Van Gogh (Numero Uno x Bernstein) - 0 / 0 - 41.41
3) Ivo Biessen (Dinteloord) - Audi's Delta Mossel Upgrader (Heartbreaker x Burggraaf) - 0 / 0 - 41.47
4) Angelique Hoorn (Wanneperveen) - VDL Zapatero (Chin Chin x Ircolando) - 0 / 0 - 46.27 

Meer Springen

»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)