AMAZONE UIT DE LUTTE WINT IMPOSANTE BEKER VOOR DE TWEEDE KEER

Twente Cup voor Veronique Morsink

SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld lukte het haar zaterdag voor de tweede keer. Met Faitfhfull was ze de snelste van drie foutloze amazones, die uiteindelijk de top drie vormden na een wedstrijd waarin het alle kanten op kon.

Op meer dan vier seconden stelde Hilde Woudstra met haar ervaren Titania de tweede plaats veilig, Sanne Dokman reed verrassend naar de derde plek met Eserina. Peter Olthof had lang uitzicht op de EquiFirst Twente Cup, maar strandde in het zicht van de laatste hindernis. Met de snelste tijd van de dag werd de ruiter uit Langeveen vierde, omdat hij dwars door de balken liep met zijn gretige Shakira Z. Koen Westendorp verzekerde zich van de vijfde positie met Helsinki.

Na het basisparcours leken de kansen van Veronique Morsink op de topklassering al zo goed als verkeken. Zowel met Faithfull als met Zakina Z tikte ze een balk uit de lepels, waardoor ze met een achterstand van twee seconden op tien concurrenten aan de winning round moest beginnen. De twintigjarige biomedisch studente aan de Universiteit Twente liet zich er niet door ontmoedigen.

Draaien op een pinkje
“Ik had absoluut niet verwacht dat ik zou winnen”, verklapt ze na afloop. “Ik wilde gewoon een vlotte ronde rijden, proberen zo snel mogelijk te zijn. Je wilt toch een resultaat neerzetten. Dat er in de winning round veel fouten werden gemaakt, komt denk ik toch omdat veel ruiters gaan jagen. Het stond niet apart hoog, maar iedereen gaat er voor om te winnen. En dan zit een fout er zomaar in. Voor mij had de wending van 2 naar 3 korter gekund, maar in de laatste lange lijn heb ik veel tijd terug gewonnen. Dat kon met Faithfull omdat hij niet kijkerig is. En hij is van nature niet de snelste, maar kan wel draaien op een pinkje.”

Faithfull nam ze een jaartje of twee geleden over van neef Gerben Morsink en ze reed eerder dit jaar nog het EK voor young riders met hem. “Hij is er na zijn castratie een tijdje uit geweest, maar springt eigenlijk net als altijd weer heel simpel. Hij geeft je altijd het gevoel dat het gemakkelijk gaat en doet altijd zijn best voor je.”

In 2013 won ze in Go Planet in Enschede, nu in Saasveld. “Het is met de Twente Cup wel wat minder geworden in de loop der jaren, maar de mensen in de organisatie doen er alles aan om dit in stand te houden. En het is nog altijd een mooie wedstrijd, die je graag wilt winnen.”

De primeur van de Prix du Vainqueur, goed voor een bedrag van 1500 euro aan hehandelingen bij paardenkliniek De Watermolen in Haaksbergen (of 1000 euro contant) was voor Leonie Jonkers, die ruim voldoende had aan haar negende plek in de finale met Carkoretto.
 

Meer Springen

GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)
WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De... (03-04-2019)
AREZZO – Sander Geerink reed de afgelopen dagen prima van voren mee tijdens de Springtour in het Italiaanse Arezzo. Met de elfjarige bruine merrie... (01-04-2019)
OLIVA – Remco Been presteerde ook in de derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse OIivia weer zeer naar behoren. De Wierdenaar... (01-04-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat... (31-03-2019)
WIERDEN – Remco Been mag zich Sportman van het Jaar 2018 van de gemeente Wierden noemen. De springruiter werd donderdag bij de jaarlijkse verkiezing... (29-03-2019)
WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds... (28-03-2019)
ERMELO – Na goud in 2018 werd het dit keer brons voor Mart IJland. In de strijd om de nationale indoortitels springen voor ponyruiters reed de... (27-03-2019)
OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar... (26-03-2019)
DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes... (25-03-2019)
LIER – Annelies Vorsselmans zegevierde zondag in een Belgisch onderonsje op knappe wijze in de Grote Prijs van de tweede week van de lentetour in... (24-03-2019)