AMAZONE UIT DE LUTTE WINT IMPOSANTE BEKER VOOR DE TWEEDE KEER

Twente Cup voor Veronique Morsink

SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld lukte het haar zaterdag voor de tweede keer. Met Faitfhfull was ze de snelste van drie foutloze amazones, die uiteindelijk de top drie vormden na een wedstrijd waarin het alle kanten op kon.

Op meer dan vier seconden stelde Hilde Woudstra met haar ervaren Titania de tweede plaats veilig, Sanne Dokman reed verrassend naar de derde plek met Eserina. Peter Olthof had lang uitzicht op de EquiFirst Twente Cup, maar strandde in het zicht van de laatste hindernis. Met de snelste tijd van de dag werd de ruiter uit Langeveen vierde, omdat hij dwars door de balken liep met zijn gretige Shakira Z. Koen Westendorp verzekerde zich van de vijfde positie met Helsinki.

Na het basisparcours leken de kansen van Veronique Morsink op de topklassering al zo goed als verkeken. Zowel met Faithfull als met Zakina Z tikte ze een balk uit de lepels, waardoor ze met een achterstand van twee seconden op tien concurrenten aan de winning round moest beginnen. De twintigjarige biomedisch studente aan de Universiteit Twente liet zich er niet door ontmoedigen.

Draaien op een pinkje
“Ik had absoluut niet verwacht dat ik zou winnen”, verklapt ze na afloop. “Ik wilde gewoon een vlotte ronde rijden, proberen zo snel mogelijk te zijn. Je wilt toch een resultaat neerzetten. Dat er in de winning round veel fouten werden gemaakt, komt denk ik toch omdat veel ruiters gaan jagen. Het stond niet apart hoog, maar iedereen gaat er voor om te winnen. En dan zit een fout er zomaar in. Voor mij had de wending van 2 naar 3 korter gekund, maar in de laatste lange lijn heb ik veel tijd terug gewonnen. Dat kon met Faithfull omdat hij niet kijkerig is. En hij is van nature niet de snelste, maar kan wel draaien op een pinkje.”

Faithfull nam ze een jaartje of twee geleden over van neef Gerben Morsink en ze reed eerder dit jaar nog het EK voor young riders met hem. “Hij is er na zijn castratie een tijdje uit geweest, maar springt eigenlijk net als altijd weer heel simpel. Hij geeft je altijd het gevoel dat het gemakkelijk gaat en doet altijd zijn best voor je.”

In 2013 won ze in Go Planet in Enschede, nu in Saasveld. “Het is met de Twente Cup wel wat minder geworden in de loop der jaren, maar de mensen in de organisatie doen er alles aan om dit in stand te houden. En het is nog altijd een mooie wedstrijd, die je graag wilt winnen.”

De primeur van de Prix du Vainqueur, goed voor een bedrag van 1500 euro aan hehandelingen bij paardenkliniek De Watermolen in Haaksbergen (of 1000 euro contant) was voor Leonie Jonkers, die ruim voldoende had aan haar negende plek in de finale met Carkoretto.
 

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)