AMAZONE UIT DE LUTTE WINT IMPOSANTE BEKER VOOR DE TWEEDE KEER

Twente Cup voor Veronique Morsink

SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld lukte het haar zaterdag voor de tweede keer. Met Faitfhfull was ze de snelste van drie foutloze amazones, die uiteindelijk de top drie vormden na een wedstrijd waarin het alle kanten op kon.

Op meer dan vier seconden stelde Hilde Woudstra met haar ervaren Titania de tweede plaats veilig, Sanne Dokman reed verrassend naar de derde plek met Eserina. Peter Olthof had lang uitzicht op de EquiFirst Twente Cup, maar strandde in het zicht van de laatste hindernis. Met de snelste tijd van de dag werd de ruiter uit Langeveen vierde, omdat hij dwars door de balken liep met zijn gretige Shakira Z. Koen Westendorp verzekerde zich van de vijfde positie met Helsinki.

Na het basisparcours leken de kansen van Veronique Morsink op de topklassering al zo goed als verkeken. Zowel met Faithfull als met Zakina Z tikte ze een balk uit de lepels, waardoor ze met een achterstand van twee seconden op tien concurrenten aan de winning round moest beginnen. De twintigjarige biomedisch studente aan de Universiteit Twente liet zich er niet door ontmoedigen.

Draaien op een pinkje
“Ik had absoluut niet verwacht dat ik zou winnen”, verklapt ze na afloop. “Ik wilde gewoon een vlotte ronde rijden, proberen zo snel mogelijk te zijn. Je wilt toch een resultaat neerzetten. Dat er in de winning round veel fouten werden gemaakt, komt denk ik toch omdat veel ruiters gaan jagen. Het stond niet apart hoog, maar iedereen gaat er voor om te winnen. En dan zit een fout er zomaar in. Voor mij had de wending van 2 naar 3 korter gekund, maar in de laatste lange lijn heb ik veel tijd terug gewonnen. Dat kon met Faithfull omdat hij niet kijkerig is. En hij is van nature niet de snelste, maar kan wel draaien op een pinkje.”

Faithfull nam ze een jaartje of twee geleden over van neef Gerben Morsink en ze reed eerder dit jaar nog het EK voor young riders met hem. “Hij is er na zijn castratie een tijdje uit geweest, maar springt eigenlijk net als altijd weer heel simpel. Hij geeft je altijd het gevoel dat het gemakkelijk gaat en doet altijd zijn best voor je.”

In 2013 won ze in Go Planet in Enschede, nu in Saasveld. “Het is met de Twente Cup wel wat minder geworden in de loop der jaren, maar de mensen in de organisatie doen er alles aan om dit in stand te houden. En het is nog altijd een mooie wedstrijd, die je graag wilt winnen.”

De primeur van de Prix du Vainqueur, goed voor een bedrag van 1500 euro aan hehandelingen bij paardenkliniek De Watermolen in Haaksbergen (of 1000 euro contant) was voor Leonie Jonkers, die ruim voldoende had aan haar negende plek in de finale met Carkoretto.
 

Meer Springen

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)
AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor... (23-01-2019)
HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)