INDOORCYCLUS SAS IN ANKERHAL AFGESLOTEN

Twee zeges Wesley Mulder in Saasveld

SAASVELD – Wesley Mulder sloot woensdagochtend de cyclus van zes indoorwedstrijden onder de noemer SAS (Springen Ankerhal Saasveld) in de Ankerhal af met zeges in de klassen M en ZZ.

Mulder maakte in de klasse ZZ met La Tendresse van ’t Krekenhof net als Lisa Everts op Captain Morgan een springfout, maar was wel ruim 1,8 seconde sneller dan zijn concurrente. In de klasse M won Wesley Mulder niet alleen met Catoccini WM (foto), maar eindigde hij met Hyper G ook nog eens als tweede, voor Peter Geerink met Geanette B.

Koen Westendorp heerste in de klasse Z. Met Dyango bleef hij als enige foutloos en met Comme Prévu legde hij beslag op de tweede plek. Renate Beuving zette de klasse M naar hand met Innsbruck VDL. Ze had iets meer dan een halve seconde voorsprong op Maureen Hazewinkel met Gustaaf. Kim Bekhuis werd derde met Entertainer.
Pia Brinkman had op It’s Me aan 77,5 stijlpunt voldoende voor de zege in de klasse B.

Ook tijdens de middagsessie moest Lisa Everts genoegen nemen met een tweede plek. Dit keer was ze met Kruimel niet snel genoeg om Dairmuid Howley met Nyere de baas te kunnen blijven. Howley op zijn beurt moet in de klasse M voorrang verlenen aan Pernilla Josse met Meyboom’s Verdi.
Jorien Roetenberg zegevierde in de klasse L met Hello Emairé. Ook Emma van Esveld met Carasko en Sharon Kamphuis met Meyboom’s Miss Pandorra Z moesten voor haar buigen. Emma van Esveld kreeg met Ella Doinja Z wel de meeste stijlpunten (80) in de klasse B.

Chris Hagenvoort zorgde met G-Star voor de enige nulrit in de klasse M tijdens de avondsessie. Jeanette Vlierman klopte met Jumping Knik de concurrentie in de klasse L. Mareille Engbers met Ich bin ein Loma en Tess Huttenhuis bezetten de posities twee en drie. Benthe Eshuis won de klasse B met Harrison. Ze was goed voor 77,5 stijlpunt. Mandy Stokkingreef met Sherlock en Diede Leferink met Elandro bleven het best in haar spoor.

Bij de ponyruiters was de hoofdrol weggelegd voor Benthe Lammertink. Met Qwien won ze zowel in de klasse L (categorie DE) als in de gecombineerde klasse M/Z/ZZ. Maureen Kremer tekende met All Inclusive voor de winst in categorie BC. De overwinningen in de klasse B gingen naar Lisa Schröder met Zorro, Thomas Schröder met Two-Step en Lisa Kleinjan met Bryan.

 

Meer Springen

TRYON - De eerste dag van het WK voor de springruiters is voor Nederland zeer succesvol verlopen. Alle vier ruiters leverden een sterke rit af.... (19-09-2018)
LANAKEN – Twee jaar nadat hij met Warrant de wereldtitel bij de vijfjarige paarden veroverde, was Willem Greve op Stoeterij Zangersheide in het... (16-09-2018)
VRAGENDER - Gerco Schröder, jarenlang sterkhouder van het Nederlands springteam, is niet naar de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon. Wel won... (16-09-2018)
VRAGENDER – En weer was Roos Wevers de beste. De elfjarige amazone uit Markelo, drie weken geleden al goed voor de nationale titel in Ermelo,... (16-09-2018)
AMBT DELDEN – Lindy Stuivenberg beleefde een leuk sportief weekend tijdens Indoor en Outdoor Ambt Delden. Met de onverwoestbare schimmelmerrie... (10-09-2018)
PADERBORN – Ben Schröder (bovenste foto) sloot zondag de Grote Prijs van Paderborn af op de vijfde plaats. Met zijn tienjarige bruine ruin Davino Q (... (09-09-2018)
ISING - Hendrik Jan Schuttert heeft het naar zijn zin bij het internationale concours in Ising am Chiemsee in het zuiden van Duitsland. De afgelopen... (02-09-2018)
SOMMERSTEDT – Robert Vos was zaterdag erg dicht bij zijn tweede overwinning in het Deense Sommerstedt. (02-09-2018)
OPGLABBEEK – Frank Schuttert (op archieffoto) bleef zaterdag in het Belgische Opglabbeek ruim een halve seconde verwijderd van de winst in de... (02-09-2018)
JAKARTA – Wim Schröder heeft als bondscoach van de springruiterequipe van Japan zilver veroverd in de landenwedstrijd. Individueel slaagde Japan er... (30-08-2018)
LASTRUP – Remco Been presteerde zondagmiddag uitstekend tijdens de Grote Prijs in het Duitse Lastrup. De Wierdenaar wrong zich in de barrage keurig... (26-08-2018)
WIENER NEUSTADT - Sander Geerink (op archieffoto) zegevierde zondag tijdens de finale van de Medium Tour van het CSI2 in Wiener Neustadt. Met zijn... (26-08-2018)
JAKARTA – Voor Wim Schröder wacht vanaf maandag zijn eerste grote krachtproef als bondscoach van de Japanse springequipe. In Jakarta beginnen dan... (26-08-2018)
MÜNSTER – Jeroen Dubbeldam tekende vrijdag voor een fraaie zege in de rankingproef over 1,50 meter op tijd voor de Big Tour tijdens het ‘Turnier der... (25-08-2018)
WIERDEN – Robert Vos bleef vrijdag baas in ’eigen huis’ tijdens de nationale rubriek springen over 1,40 meter bij De Eschruiters. Met de achtjarige... (25-08-2018)
WIERDEN – Coen van Haarst bleek uiteindelijk de grote winnaar de van de reeks wedstrijden in het kader van Eurojump Wierden. De ruiter uit Wierden... (25-08-2018)
LASTRUP – Remco Been eindigde donderdag als tweede in een rubriek over 1,40 meter op tijd tijdens het internationale concours hippique in het Duitse... (24-08-2018)
WIENER NEUSTADT – Nuri Dijks zegevierde donderdag in de rubriek over 1,35 meter op tijd voor de Medium Tour tijdens het internationale springconcours... (23-08-2018)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink is de komende zes weken geleden uit de roulatie. De ruiter uit De Lutte reed dinsdagavond laat na afloop van de Schröder... (23-08-2018)
TUBBERGEN – Gerco Schröder was dinsdagavond dichter dan ooit bij zijn eerste zege in de Schröder Masterclass, maar vond uiteindelijk zijn meester in... (22-08-2018)