INDOORCYCLUS SAS IN ANKERHAL AFGESLOTEN

Twee zeges Wesley Mulder in Saasveld

SAASVELD – Wesley Mulder sloot woensdagochtend de cyclus van zes indoorwedstrijden onder de noemer SAS (Springen Ankerhal Saasveld) in de Ankerhal af met zeges in de klassen M en ZZ.

Mulder maakte in de klasse ZZ met La Tendresse van ’t Krekenhof net als Lisa Everts op Captain Morgan een springfout, maar was wel ruim 1,8 seconde sneller dan zijn concurrente. In de klasse M won Wesley Mulder niet alleen met Catoccini WM (foto), maar eindigde hij met Hyper G ook nog eens als tweede, voor Peter Geerink met Geanette B.

Koen Westendorp heerste in de klasse Z. Met Dyango bleef hij als enige foutloos en met Comme Prévu legde hij beslag op de tweede plek. Renate Beuving zette de klasse M naar hand met Innsbruck VDL. Ze had iets meer dan een halve seconde voorsprong op Maureen Hazewinkel met Gustaaf. Kim Bekhuis werd derde met Entertainer.
Pia Brinkman had op It’s Me aan 77,5 stijlpunt voldoende voor de zege in de klasse B.

Ook tijdens de middagsessie moest Lisa Everts genoegen nemen met een tweede plek. Dit keer was ze met Kruimel niet snel genoeg om Dairmuid Howley met Nyere de baas te kunnen blijven. Howley op zijn beurt moet in de klasse M voorrang verlenen aan Pernilla Josse met Meyboom’s Verdi.
Jorien Roetenberg zegevierde in de klasse L met Hello Emairé. Ook Emma van Esveld met Carasko en Sharon Kamphuis met Meyboom’s Miss Pandorra Z moesten voor haar buigen. Emma van Esveld kreeg met Ella Doinja Z wel de meeste stijlpunten (80) in de klasse B.

Chris Hagenvoort zorgde met G-Star voor de enige nulrit in de klasse M tijdens de avondsessie. Jeanette Vlierman klopte met Jumping Knik de concurrentie in de klasse L. Mareille Engbers met Ich bin ein Loma en Tess Huttenhuis bezetten de posities twee en drie. Benthe Eshuis won de klasse B met Harrison. Ze was goed voor 77,5 stijlpunt. Mandy Stokkingreef met Sherlock en Diede Leferink met Elandro bleven het best in haar spoor.

Bij de ponyruiters was de hoofdrol weggelegd voor Benthe Lammertink. Met Qwien won ze zowel in de klasse L (categorie DE) als in de gecombineerde klasse M/Z/ZZ. Maureen Kremer tekende met All Inclusive voor de winst in categorie BC. De overwinningen in de klasse B gingen naar Lisa Schröder met Zorro, Thomas Schröder met Two-Step en Lisa Kleinjan met Bryan.

 

Meer Springen

SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld... (17-11-2018)
SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van... (17-11-2018)
SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten... (17-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen... (10-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)
WIERDEN - Van het fancy CSI5* Lyon, een evenement in het kader van de Wereldbeker, naar het gezellige CSI2* Indoor Wierden. Springruiter Willem Greve... (05-11-2018)
OLDENBURG – Gerco Schröder greep zondag net naast de zege in de Grote Prijs van Oldenburg. Met de veertienjarige bruine hengst Glock’s Zaranza (v.... (04-11-2018)
LYON – Willem Greve noteerde zondag met zijn veertienjarige bruine hengst Carambole (v. San Patrignano Cassini) de achtste plaats in de rubriek over... (04-11-2018)
SAASVELD – Steven Veldhuis en Bas van der Aa grepen woensdag de zeges in de klasse Z tijdens het maandelijkse springen in de Ankerhal in Saasveld. In... (02-11-2018)
SAINT LO – Annelies Vorsselmans (foto) behaalde zondag met haar twaalfjarige bruine ruin Wilandro 3 (v. Unistar) een fraaie vierde plaats in de Grote... (29-10-2018)
DENEKAMP – Ook tijdens Euregio Indoor Denekamp stond er weer eens geen maat op Remco Been. De Wierdenaar was met Eurocool’s Elstar (v. Duamant de... (27-10-2018)
HELLENDOORN – Twee zussen bleven vrijdagavond net als Edwin Klokman foutloos in de barrage van de sterk bezette Grote Prijs van Hellendoorn over 1,40... (27-10-2018)
ZWOLLE – Wilton Porter (bovenste foto) beleefde zondag een absolute topdag in de IJsselhallen in Zwolle. De pupil en buurman van Jeroen Dubbeldam... (21-10-2018)
AMBT DELDEN – Bas van der Aa toonde zich zaterdagmiddag in manege De Hoffmeijer in Ambt Delden met Davinci (v. Arpeggio) een ware titelverdediger van... (20-10-2018)
ZWOLLE – Een week na zijn spectaculaire zege met Gouverneur in de Grote Prijs van Saasveld stond Remco Been vrijdagavond opnieuw vooraan tijdens een... (19-10-2018)
ZWOLLE – De leerling klopte donderdag zijn meester in de belangrijkste rubriek van de donderdag tijdens Jumping Zwolle. Lucas Porter was op het... (18-10-2018)
SAASVELD – De eerste editie van de zeer sterk bezette Nordemeule Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter groeide vrijdagavond uit tot een memorabel... (13-10-2018)