INDOORCYCLUS SAS IN ANKERHAL AFGESLOTEN

Twee zeges Wesley Mulder in Saasveld

SAASVELD – Wesley Mulder sloot woensdagochtend de cyclus van zes indoorwedstrijden onder de noemer SAS (Springen Ankerhal Saasveld) in de Ankerhal af met zeges in de klassen M en ZZ.

Mulder maakte in de klasse ZZ met La Tendresse van ’t Krekenhof net als Lisa Everts op Captain Morgan een springfout, maar was wel ruim 1,8 seconde sneller dan zijn concurrente. In de klasse M won Wesley Mulder niet alleen met Catoccini WM (foto), maar eindigde hij met Hyper G ook nog eens als tweede, voor Peter Geerink met Geanette B.

Koen Westendorp heerste in de klasse Z. Met Dyango bleef hij als enige foutloos en met Comme Prévu legde hij beslag op de tweede plek. Renate Beuving zette de klasse M naar hand met Innsbruck VDL. Ze had iets meer dan een halve seconde voorsprong op Maureen Hazewinkel met Gustaaf. Kim Bekhuis werd derde met Entertainer.
Pia Brinkman had op It’s Me aan 77,5 stijlpunt voldoende voor de zege in de klasse B.

Ook tijdens de middagsessie moest Lisa Everts genoegen nemen met een tweede plek. Dit keer was ze met Kruimel niet snel genoeg om Dairmuid Howley met Nyere de baas te kunnen blijven. Howley op zijn beurt moet in de klasse M voorrang verlenen aan Pernilla Josse met Meyboom’s Verdi.
Jorien Roetenberg zegevierde in de klasse L met Hello Emairé. Ook Emma van Esveld met Carasko en Sharon Kamphuis met Meyboom’s Miss Pandorra Z moesten voor haar buigen. Emma van Esveld kreeg met Ella Doinja Z wel de meeste stijlpunten (80) in de klasse B.

Chris Hagenvoort zorgde met G-Star voor de enige nulrit in de klasse M tijdens de avondsessie. Jeanette Vlierman klopte met Jumping Knik de concurrentie in de klasse L. Mareille Engbers met Ich bin ein Loma en Tess Huttenhuis bezetten de posities twee en drie. Benthe Eshuis won de klasse B met Harrison. Ze was goed voor 77,5 stijlpunt. Mandy Stokkingreef met Sherlock en Diede Leferink met Elandro bleven het best in haar spoor.

Bij de ponyruiters was de hoofdrol weggelegd voor Benthe Lammertink. Met Qwien won ze zowel in de klasse L (categorie DE) als in de gecombineerde klasse M/Z/ZZ. Maureen Kremer tekende met All Inclusive voor de winst in categorie BC. De overwinningen in de klasse B gingen naar Lisa Schröder met Zorro, Thomas Schröder met Two-Step en Lisa Kleinjan met Bryan.

 

Meer Springen

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)
AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor... (23-01-2019)
HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)