INDOORCYCLUS SAS IN ANKERHAL AFGESLOTEN

Twee zeges Wesley Mulder in Saasveld

SAASVELD – Wesley Mulder sloot woensdagochtend de cyclus van zes indoorwedstrijden onder de noemer SAS (Springen Ankerhal Saasveld) in de Ankerhal af met zeges in de klassen M en ZZ.

Mulder maakte in de klasse ZZ met La Tendresse van ’t Krekenhof net als Lisa Everts op Captain Morgan een springfout, maar was wel ruim 1,8 seconde sneller dan zijn concurrente. In de klasse M won Wesley Mulder niet alleen met Catoccini WM (foto), maar eindigde hij met Hyper G ook nog eens als tweede, voor Peter Geerink met Geanette B.

Koen Westendorp heerste in de klasse Z. Met Dyango bleef hij als enige foutloos en met Comme Prévu legde hij beslag op de tweede plek. Renate Beuving zette de klasse M naar hand met Innsbruck VDL. Ze had iets meer dan een halve seconde voorsprong op Maureen Hazewinkel met Gustaaf. Kim Bekhuis werd derde met Entertainer.
Pia Brinkman had op It’s Me aan 77,5 stijlpunt voldoende voor de zege in de klasse B.

Ook tijdens de middagsessie moest Lisa Everts genoegen nemen met een tweede plek. Dit keer was ze met Kruimel niet snel genoeg om Dairmuid Howley met Nyere de baas te kunnen blijven. Howley op zijn beurt moet in de klasse M voorrang verlenen aan Pernilla Josse met Meyboom’s Verdi.
Jorien Roetenberg zegevierde in de klasse L met Hello Emairé. Ook Emma van Esveld met Carasko en Sharon Kamphuis met Meyboom’s Miss Pandorra Z moesten voor haar buigen. Emma van Esveld kreeg met Ella Doinja Z wel de meeste stijlpunten (80) in de klasse B.

Chris Hagenvoort zorgde met G-Star voor de enige nulrit in de klasse M tijdens de avondsessie. Jeanette Vlierman klopte met Jumping Knik de concurrentie in de klasse L. Mareille Engbers met Ich bin ein Loma en Tess Huttenhuis bezetten de posities twee en drie. Benthe Eshuis won de klasse B met Harrison. Ze was goed voor 77,5 stijlpunt. Mandy Stokkingreef met Sherlock en Diede Leferink met Elandro bleven het best in haar spoor.

Bij de ponyruiters was de hoofdrol weggelegd voor Benthe Lammertink. Met Qwien won ze zowel in de klasse L (categorie DE) als in de gecombineerde klasse M/Z/ZZ. Maureen Kremer tekende met All Inclusive voor de winst in categorie BC. De overwinningen in de klasse B gingen naar Lisa Schröder met Zorro, Thomas Schröder met Two-Step en Lisa Kleinjan met Bryan.

 

Meer Springen

CSI Ommen - Foto: FotoTrailer
OMMEN - Het CSI Ommen staat voor de internationale springruiters van 1 tot en met 5 augustus op de kalender, maar de poort bij de familie Schuttert... (10-07-2018)
WEERSELO – Willy van der Ham (foto) liet zondag nog maar eens zien het rijden nog lang niet verleerd te zijn. De routinier stuurde zijn elfjarige... (09-07-2018)
WEERSELO – Op de terreinen van de familie Lohuis aan de Haarstraat wordt zondag 8 juli wordt zondag 8 juli het jaarlijkse concours hippique van de... (03-07-2018)
ARNHEM – Peter Olthof heeft er geen spijt van gehad dat hij zondagochtend al vroeg uit de veren moest. De ruiter uit Langeveen besliste de Grote... (01-07-2018)
RIJSSEN – Koen Westendorp had vrijdagavond de primeur in de klasse Z/ZZ tijdens de Rijssense Paardendagen. De achttienjarige stalruiter van Stal... (30-06-2018)
ARNHEM – Remco Been eindigde donderdag tijdens Outdoor Gelderland keurig als tweede in de wedstrijd over 1,40 meter in de Medium Tour van het CSI3.... (28-06-2018)
WIERDEN – Steven Veldhuis (foto boven) en Coen van Haarst waren dinsdag tijdens Eurojump Wierden allebei goed voor twee zeges. Veldhuis zegevierde in... (27-06-2018)
ALMELO – De derby winnen tijdens de Almelose Ruiterdagen is maar weinigen gegeven. Het meest spraakmakende onderdeel, in Almelo Trial Jumping geheten... (24-06-2018)
ALMELO – Lennard de Boer heeft niet veel tijd nodig gehad om zijn draai te vinden als stalruiter van de BWG Stables van de broers Schröder. adat de... (23-06-2018)
DE LUTTE - Veronique Morsink (foto) is de enige vertegenwoordiger uit deze regio bij de Europese kampioenschappen springen voor de jeugd, die van 9... (23-06-2018)
ALMELO – Achttien is hij pas, maar Stijn Roelink was vrijdag de absolute uitblinker in de klasse ZZ tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met een tweede... (23-06-2018)
ROTTERDAM - Jeroen Dubbeldam schreef vrijdag tijdens het CHIO Rotterdam de rubriek over 1,50 meter op zijn naam. De regerend wereldkampioen was... (22-06-2018)
GEESTEREN – Grote gebeurtenissen werpen hun schaduwen soms ver vooruit. De organisatie van het CSI Twente heeft het evenement van dit jaar nog maar... (19-06-2018)
ALMELO – Met de wedstrijden voor ponyruiters is de kop er af bij de 52ste editie van de Almelose Ruiterdagen. En voor deelnemers en bezoekers was het... (19-06-2018)
GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
TREFFEN – Het was zondag dubbelop feest voor Stal Het Oosterbrook tijdens het internationale springconcours op de terreinen van Glock in het... (11-06-2018)
HAAKSBERGEN – De Haaksbergse Paardendagen, georganiseerd door de Sterruiters, zijn van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni traditiegetrouw weer het... (07-06-2018)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren is van dinsdag 12 tot en met zondag 17 juni weer zes dagen lang het decor van een ‘kampioenenbal’ tijdens... (05-06-2018)