INDOORCYCLUS SAS IN ANKERHAL AFGESLOTEN

Twee zeges Wesley Mulder in Saasveld

SAASVELD – Wesley Mulder sloot woensdagochtend de cyclus van zes indoorwedstrijden onder de noemer SAS (Springen Ankerhal Saasveld) in de Ankerhal af met zeges in de klassen M en ZZ.

Mulder maakte in de klasse ZZ met La Tendresse van ’t Krekenhof net als Lisa Everts op Captain Morgan een springfout, maar was wel ruim 1,8 seconde sneller dan zijn concurrente. In de klasse M won Wesley Mulder niet alleen met Catoccini WM (foto), maar eindigde hij met Hyper G ook nog eens als tweede, voor Peter Geerink met Geanette B.

Koen Westendorp heerste in de klasse Z. Met Dyango bleef hij als enige foutloos en met Comme Prévu legde hij beslag op de tweede plek. Renate Beuving zette de klasse M naar hand met Innsbruck VDL. Ze had iets meer dan een halve seconde voorsprong op Maureen Hazewinkel met Gustaaf. Kim Bekhuis werd derde met Entertainer.
Pia Brinkman had op It’s Me aan 77,5 stijlpunt voldoende voor de zege in de klasse B.

Ook tijdens de middagsessie moest Lisa Everts genoegen nemen met een tweede plek. Dit keer was ze met Kruimel niet snel genoeg om Dairmuid Howley met Nyere de baas te kunnen blijven. Howley op zijn beurt moet in de klasse M voorrang verlenen aan Pernilla Josse met Meyboom’s Verdi.
Jorien Roetenberg zegevierde in de klasse L met Hello Emairé. Ook Emma van Esveld met Carasko en Sharon Kamphuis met Meyboom’s Miss Pandorra Z moesten voor haar buigen. Emma van Esveld kreeg met Ella Doinja Z wel de meeste stijlpunten (80) in de klasse B.

Chris Hagenvoort zorgde met G-Star voor de enige nulrit in de klasse M tijdens de avondsessie. Jeanette Vlierman klopte met Jumping Knik de concurrentie in de klasse L. Mareille Engbers met Ich bin ein Loma en Tess Huttenhuis bezetten de posities twee en drie. Benthe Eshuis won de klasse B met Harrison. Ze was goed voor 77,5 stijlpunt. Mandy Stokkingreef met Sherlock en Diede Leferink met Elandro bleven het best in haar spoor.

Bij de ponyruiters was de hoofdrol weggelegd voor Benthe Lammertink. Met Qwien won ze zowel in de klasse L (categorie DE) als in de gecombineerde klasse M/Z/ZZ. Maureen Kremer tekende met All Inclusive voor de winst in categorie BC. De overwinningen in de klasse B gingen naar Lisa Schröder met Zorro, Thomas Schröder met Two-Step en Lisa Kleinjan met Bryan.

 

Meer Springen

TUBBERGEN -  Met een verschil van slechts 0,35 seconde moest Nadieh Plegt (foto boven) vrijdag tijdens Jumping Schröder Tubbergen de zege in de... (25-05-2018)
TUBBERGEN – Sjaak Sleiderink (onderste foto ) was donderdag op het terrein van zijn tot voor kort werkgever, de BWG Stables, de beste Twentse... (24-05-2018)
TUBBERGEN - In de achtertuin van de internationale springstal BWG Stables van de gebroeders Schröder wordt van 24 mei tot en met 3 juni de alweer... (23-05-2018)
WIERDEN - Als er zeventien ruiters in de barrage zitten, verwacht je niet dat het van nature langzaamste paard iedereen eruit loopt. Dat kan alleen... (19-05-2018)
WIERDEN – Conor Drain (rechts) was vrijdag het stralende middelpunt van een gezellig Twents feestje. De al sinds 2010 in Nederland vertoevende Ier,... (18-05-2018)
WIERDEN – De top drie bleef donderdagavond net buiten bereik van thuisrijder Remco Been (hiernaast) tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van... (17-05-2018)
WIERDEN – Nuri Dijks ontpopte zich woensdag tot beste Nederlander in de zwaarste rubriek van de eerste dag van Outdoor Wierden. De in Gronau... (16-05-2018)
WIERDEN - Springruiters uit maar liefst 21 verschillende landen gaan woensdag van start op Outdoor Wierden. Ondanks een drukke wedstrijdkalender in... (15-05-2018)
EINDHOVEN - Net als twee jaar geleden won Frank Schuttert twee weken na het behalen van de Nederlandse titel de driesterren VDL Groep Grote Prijs van... (13-05-2018)
DENEKAMP – Sjaak Sleiderink begint voor zichzelf. Na zijn afscheid van de BWG Stables van de broers Schröder twijfelde hij even over het voortzetten... (09-05-2018)
MIERLO – Frank Schuttert had uiteindelijk het laatste woord. In de strijd om de nationale titel in Mierlo leek de Ommenaar zondag kansloos voor het... (29-04-2018)
MIERLO – Willem Greve greep zaterdagmiddag net naast de overwinning in de Grote Prijs van Mierlo. Met zijn achtjarige bruine merrie Formidable (v.... (28-04-2018)
MIERLO – Veronique Morsink sloot het nationaal kampioenschap bij de young riders met Faithfull als negende af. De amazone uit De Lutte eindigde op de... (28-04-2018)
MIERLO – Gerben Morsink is de verrassende nieuwe leider in het NK voor springruiters in Mierlo. Favoriet Jeroen Dubbeldam, de winnaar van het eerste... (27-04-2018)
MIERLO – Emiel Richter herstelde zich vrijdag prima van een matige eerste dag bij het NK springen voor young riders in Mierlo. De Enschedeër eindigde... (27-04-2018)
MIERLO – Regerend wereldkampioen Jeroen Dubbeldam heeft met zijn toppaard Zenith SFN het eerste onderdeel, een wedstrijd snelheid en wendbaarheid,... (26-04-2018)
MIERLO – Veronique Morsink is het NK voor young riders in Mierlo behoorlijk begonnen. Met haar paard Faithfull eindigde de amazone uit De Lutte als... (26-04-2018)
WIERDEN – Natalia Majchrowicz vierde dinsdag een mooie overwinning in de rubriek over twee fasen met hindernissen tot en met 1,40 meter tijdens de... (25-04-2018)
OPGLABBEEK – Jeroen Dubbeldam maakte vrijdag indruk in de rankingproef over 1,45 met barrage tijdens het internationale concours hippique in het... (22-04-2018)
ESCHWEILER – Remco Been (foto) zegevierde vrijdag in het Duitse Eschweiler in een rubriek over twee fasen voor zevenjarige paarden. De Wierdenaar was... (22-04-2018)