IN LAATSTE EDITIE EUROJUMP WIERDEN VAN DIT SEIZOEN

Twee zeges Anne-Liza Makkinga

WIERDEN – Anne-Liza Makkinga (foto) met Go for It in de ochtend en Coen van Haarst met Geldorado tijdens de middagsessie mochten zich dinsdag als winnaars laten huldigen van de Z-rubrieken tijdens de laatste editie van Eurojump Wierden van dit seizoen.  Lisa Everts won met Eurohill de middagrubriek in de klasse ZZ.
 

Anne-Liza Makkinga troefde bij haar winnende optreden op afgetekende wijze Wesley Mulder met Catoccino WM en Hessel Hoekstra met For Gold af. Coen van Haarst was nummer twee Leonie Jonkers op Carkoretto veel te snel af.  Lyon Turk besliste de eerste rubriek in de klasse ZZ in zijn voordeel. Met Eduard klopte hij Chetan Nukala met Elco VM en Britt Wiefferink met Alpha met duidelijk verschil.

Klasse M
De klasse M kwam drie keer in actie. In de ochtend verwees Emilia Kerimaa met Grand Cru VDP Naomi Bonvanie met Corona BB en Vasco Campana naar de plaatsen twee en drie. ’s Middags was de winst voor Leonie Jonkers op Fivepack, die Joukje Laarman op Enterprice als naaste concurrent had. In de avonduren trok Annet Wassink met Toronto Dingeshof aan het lange eind met twee foutloze optredens. Lisanne Smit was sneller met Hawaii, maar moest door een gevallen balk met de tweede plek tevreden zijn.

Klasse L
Ook in de klasse L was Anne-Liza Makkinga succesvol. Ze pakte met Messi de zege in de morgenrubriek, voor Christian Bol met Newport Grandia Z en Emilia Kerimaa met Grand Cru VDP. Kim Bekhuis troefde met Hugo van de Beekzijde in de middagwedstrijd Coen van Haarst op Ironic  af. Carolien Teggeler werd derde met Donald D. Marjolein Noeverman was met Evitha de beste in de avondproef, waarin ze ook Mark Voskes met Nelicia en Lisane Smit met Hawaii klopte.

Klasse B
De prestatie in de klasse op stijl werd geleverd door Esmé Ekkelkamp, die in de middagrubriek met Never Know’s Ico tot 87 stijlpunten kwam. Daarmee bleef ze Carolien Teggeler met Icarus (84,5) en zichzelf met Never Know’s Je Wel (82) de baas. In de avonduren ging de zege naar Jaline Laarman met Dollie (77,5), voor Carmen Leussink met Ferdy) en Sanne Schippers met Daiena (73,5).
Claudia Vrugteveen had in de ochtend als enige foutloze deelnemer voldoende aan 66,5 punt om de overwinning te grijpen. Jessica Teunis met Santa Domingo (776,5) en Stefan Mol met I. Termie R52 (70) moesten met betere waarderingen tevreden zijn met de tweede en derde stek.

Tijdens de cyclus wedstrijden van Eurojump Wierden stond tevens een extra prijs van liefst duizend kilogram paardenvoer van Equifirst op het spel. De winnaar daarvan wordt op 24 augustus bekendgemaakt tijdens het springconcours van De Eschruiters.
 

Meer Springen

OPGLABBEEK – Sander Geerink verzorgde met Donner IK een mooi slotakkoord tijdens de vierdaagse springwedstrijd in het Sentower Park in het Belgische... (11-12-2018)
VRAGENDER – Lennard de Boer (foto) moest zondag genoegen nemen met de tweede plek in de afsluitende Grote Prijs tijdens Jumping De Achterhoek. Met de... (02-12-2018)
VRAGENDER - Gerben Morsink reed vrijdagavond in de finale van de Medium Tour van CSI2 Jumping de Achterhoek met zijn negenjarige zwarte hengst... (02-12-2018)
VRAGENDER – Even mocht Remco Been vrijdagavond laat de illusie koesteren, dat hij met zijn elfjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v.... (01-12-2018)
BALKBRUG - Eric ten Cate hoefde zijn zevenjarige bruine ruin Lacoste (v. Lord Pezi) donderdagavond niet tot het uiterste te laten gaan om de winst te... (30-11-2018)
VRAGENDER - Startnummer dertien was donderdagavond voor Sander Geerink het geluksnummer bij Jumping de Achterhoek. Hij won de eerste rubriek over 1,... (30-11-2018)
VRAGENDER – Mart IJland kneep zondagmiddag even in zijn arm. Met de tienjarige donkere vosmerrie Fantasia (v. For Kids Only x FS Cocky Dundee) sloot... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Gerco Schröder kwam zondagmiddag minder dan viertiende seconde te laat door de finish om de Grote Prijs van Maastricht op zijn naam te... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Willem Greve won zaterdagavond op grandioze wijze de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Longines Trophy Grote Prijs van Maastricht met... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Bart Haselbekke kende vrijdag een vliegende start tijdens Jumping Indoor Maastricht. De Wierdenaar won de rubriek over twee fasen (1,30... (23-11-2018)
SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld... (17-11-2018)
SAASVELD – Jarno Hesselink en Peter Olthof hadden zaterdag geschiedenis kunnen schrijven door op één dag in twee klassen de strijd om de EquiFirst... (17-11-2018)
SAASVELD – De Twentse ponyruiters moesten het zaterdag in de finales van de strijd om de Twente Cup stellen zonder een zege. De winst ging in alle... (17-11-2018)
SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van... (17-11-2018)
SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten... (17-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen... (10-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)