IN LAATSTE EDITIE EUROJUMP WIERDEN VAN DIT SEIZOEN

Twee zeges Anne-Liza Makkinga

WIERDEN – Anne-Liza Makkinga (foto) met Go for It in de ochtend en Coen van Haarst met Geldorado tijdens de middagsessie mochten zich dinsdag als winnaars laten huldigen van de Z-rubrieken tijdens de laatste editie van Eurojump Wierden van dit seizoen.  Lisa Everts won met Eurohill de middagrubriek in de klasse ZZ.
 

Anne-Liza Makkinga troefde bij haar winnende optreden op afgetekende wijze Wesley Mulder met Catoccino WM en Hessel Hoekstra met For Gold af. Coen van Haarst was nummer twee Leonie Jonkers op Carkoretto veel te snel af.  Lyon Turk besliste de eerste rubriek in de klasse ZZ in zijn voordeel. Met Eduard klopte hij Chetan Nukala met Elco VM en Britt Wiefferink met Alpha met duidelijk verschil.

Klasse M
De klasse M kwam drie keer in actie. In de ochtend verwees Emilia Kerimaa met Grand Cru VDP Naomi Bonvanie met Corona BB en Vasco Campana naar de plaatsen twee en drie. ’s Middags was de winst voor Leonie Jonkers op Fivepack, die Joukje Laarman op Enterprice als naaste concurrent had. In de avonduren trok Annet Wassink met Toronto Dingeshof aan het lange eind met twee foutloze optredens. Lisanne Smit was sneller met Hawaii, maar moest door een gevallen balk met de tweede plek tevreden zijn.

Klasse L
Ook in de klasse L was Anne-Liza Makkinga succesvol. Ze pakte met Messi de zege in de morgenrubriek, voor Christian Bol met Newport Grandia Z en Emilia Kerimaa met Grand Cru VDP. Kim Bekhuis troefde met Hugo van de Beekzijde in de middagwedstrijd Coen van Haarst op Ironic  af. Carolien Teggeler werd derde met Donald D. Marjolein Noeverman was met Evitha de beste in de avondproef, waarin ze ook Mark Voskes met Nelicia en Lisane Smit met Hawaii klopte.

Klasse B
De prestatie in de klasse op stijl werd geleverd door Esmé Ekkelkamp, die in de middagrubriek met Never Know’s Ico tot 87 stijlpunten kwam. Daarmee bleef ze Carolien Teggeler met Icarus (84,5) en zichzelf met Never Know’s Je Wel (82) de baas. In de avonduren ging de zege naar Jaline Laarman met Dollie (77,5), voor Carmen Leussink met Ferdy) en Sanne Schippers met Daiena (73,5).
Claudia Vrugteveen had in de ochtend als enige foutloze deelnemer voldoende aan 66,5 punt om de overwinning te grijpen. Jessica Teunis met Santa Domingo (776,5) en Stefan Mol met I. Termie R52 (70) moesten met betere waarderingen tevreden zijn met de tweede en derde stek.

Tijdens de cyclus wedstrijden van Eurojump Wierden stond tevens een extra prijs van liefst duizend kilogram paardenvoer van Equifirst op het spel. De winnaar daarvan wordt op 24 augustus bekendgemaakt tijdens het springconcours van De Eschruiters.
 

Meer Springen

SAASVELD – De eerste editie van de zeer sterk bezette Nordemeule Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter groeide vrijdagavond uit tot een memorabel... (13-10-2018)
MARIËNHEEM – In de barrage van de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van Salland slaagde Lennard de Boer er als enige in onder de grens van 35... (07-10-2018)
BARCELONA - De Nederlandse springruiters hebben hun titel in de finale van de Longines FEI Nations Cup niet kunnen prolongeren. Het kwartet van... (07-10-2018)
VRAGENDER - De slotronde van de Grote Prijs in Paardensportcentrum Lichtenvoorde was vrijdagavond niet iedereen even goed gezind. Van de acht... (06-10-2018)
BARCELONA – De Nederlandse springruiters beginnen zondagmiddag op een gedeelde derde plaats aan de finaleronde van de strijd om de Longines FEI... (06-10-2018)
Hippisch Nederland verkeert in shock na het plotseling overlijden van twee bekende personen uit de paardensport binnen enkele dagen. Maandag overleed... (04-10-2018)
SAASVELD – Peter Olthof (foto) was woensdag onbetwist de sterkste in de klasse ZZ tijdens de SAS, de eerste editie van het maandelijkse... (04-10-2018)
SAASVELD – Indoor Saasveld beleeft vrijdag 12 oktober de primeur van een nationale rubriek over 1,40 meter om de Nordemeule Grote Prijs van Saasveld... (03-10-2018)
ERMELO - De Nederlandse springruiters maken zich op voor de finale van de Longines FEI Nations Cup die van 5 tot en met 7 oktober in Barcelona... (01-10-2018)
TRYON – De Nederlandse springruiters hebben op de slotdag van de teamwedstrijd hun vijfde positie niet kunnen omzetten in een medaille. Het kwartet... (21-09-2018)
TRYON - De eerste dag van het WK voor de springruiters is voor Nederland zeer succesvol verlopen. Alle vier ruiters leverden een sterke rit af.... (19-09-2018)
LANAKEN – Twee jaar nadat hij met Warrant de wereldtitel bij de vijfjarige paarden veroverde, was Willem Greve op Stoeterij Zangersheide in het... (16-09-2018)
VRAGENDER - Gerco Schröder, jarenlang sterkhouder van het Nederlands springteam, is niet naar de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon. Wel won... (16-09-2018)
VRAGENDER – En weer was Roos Wevers de beste. De elfjarige amazone uit Markelo, drie weken geleden al goed voor de nationale titel in Ermelo,... (16-09-2018)
AMBT DELDEN – Lindy Stuivenberg beleefde een leuk sportief weekend tijdens Indoor en Outdoor Ambt Delden. Met de onverwoestbare schimmelmerrie... (10-09-2018)
PADERBORN – Ben Schröder (bovenste foto) sloot zondag de Grote Prijs van Paderborn af op de vijfde plaats. Met zijn tienjarige bruine ruin Davino Q (... (09-09-2018)
ISING - Hendrik Jan Schuttert heeft het naar zijn zin bij het internationale concours in Ising am Chiemsee in het zuiden van Duitsland. De afgelopen... (02-09-2018)
SOMMERSTEDT – Robert Vos was zaterdag erg dicht bij zijn tweede overwinning in het Deense Sommerstedt. (02-09-2018)
OPGLABBEEK – Frank Schuttert (op archieffoto) bleef zaterdag in het Belgische Opglabbeek ruim een halve seconde verwijderd van de winst in de... (02-09-2018)
JAKARTA – Wim Schröder heeft als bondscoach van de springruiterequipe van Japan zilver veroverd in de landenwedstrijd. Individueel slaagde Japan er... (30-08-2018)