IN LAATSTE EDITIE EUROJUMP WIERDEN VAN DIT SEIZOEN

Twee zeges Anne-Liza Makkinga

WIERDEN – Anne-Liza Makkinga (foto) met Go for It in de ochtend en Coen van Haarst met Geldorado tijdens de middagsessie mochten zich dinsdag als winnaars laten huldigen van de Z-rubrieken tijdens de laatste editie van Eurojump Wierden van dit seizoen.  Lisa Everts won met Eurohill de middagrubriek in de klasse ZZ.
 

Anne-Liza Makkinga troefde bij haar winnende optreden op afgetekende wijze Wesley Mulder met Catoccino WM en Hessel Hoekstra met For Gold af. Coen van Haarst was nummer twee Leonie Jonkers op Carkoretto veel te snel af.  Lyon Turk besliste de eerste rubriek in de klasse ZZ in zijn voordeel. Met Eduard klopte hij Chetan Nukala met Elco VM en Britt Wiefferink met Alpha met duidelijk verschil.

Klasse M
De klasse M kwam drie keer in actie. In de ochtend verwees Emilia Kerimaa met Grand Cru VDP Naomi Bonvanie met Corona BB en Vasco Campana naar de plaatsen twee en drie. ’s Middags was de winst voor Leonie Jonkers op Fivepack, die Joukje Laarman op Enterprice als naaste concurrent had. In de avonduren trok Annet Wassink met Toronto Dingeshof aan het lange eind met twee foutloze optredens. Lisanne Smit was sneller met Hawaii, maar moest door een gevallen balk met de tweede plek tevreden zijn.

Klasse L
Ook in de klasse L was Anne-Liza Makkinga succesvol. Ze pakte met Messi de zege in de morgenrubriek, voor Christian Bol met Newport Grandia Z en Emilia Kerimaa met Grand Cru VDP. Kim Bekhuis troefde met Hugo van de Beekzijde in de middagwedstrijd Coen van Haarst op Ironic  af. Carolien Teggeler werd derde met Donald D. Marjolein Noeverman was met Evitha de beste in de avondproef, waarin ze ook Mark Voskes met Nelicia en Lisane Smit met Hawaii klopte.

Klasse B
De prestatie in de klasse op stijl werd geleverd door Esmé Ekkelkamp, die in de middagrubriek met Never Know’s Ico tot 87 stijlpunten kwam. Daarmee bleef ze Carolien Teggeler met Icarus (84,5) en zichzelf met Never Know’s Je Wel (82) de baas. In de avonduren ging de zege naar Jaline Laarman met Dollie (77,5), voor Carmen Leussink met Ferdy) en Sanne Schippers met Daiena (73,5).
Claudia Vrugteveen had in de ochtend als enige foutloze deelnemer voldoende aan 66,5 punt om de overwinning te grijpen. Jessica Teunis met Santa Domingo (776,5) en Stefan Mol met I. Termie R52 (70) moesten met betere waarderingen tevreden zijn met de tweede en derde stek.

Tijdens de cyclus wedstrijden van Eurojump Wierden stond tevens een extra prijs van liefst duizend kilogram paardenvoer van Equifirst op het spel. De winnaar daarvan wordt op 24 augustus bekendgemaakt tijdens het springconcours van De Eschruiters.
 

Meer Springen

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)
AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor... (23-01-2019)
HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)