IN LAATSTE EDITIE EUROJUMP WIERDEN VAN DIT SEIZOEN

Twee zeges Anne-Liza Makkinga

WIERDEN – Anne-Liza Makkinga (foto) met Go for It in de ochtend en Coen van Haarst met Geldorado tijdens de middagsessie mochten zich dinsdag als winnaars laten huldigen van de Z-rubrieken tijdens de laatste editie van Eurojump Wierden van dit seizoen.  Lisa Everts won met Eurohill de middagrubriek in de klasse ZZ.
 

Anne-Liza Makkinga troefde bij haar winnende optreden op afgetekende wijze Wesley Mulder met Catoccino WM en Hessel Hoekstra met For Gold af. Coen van Haarst was nummer twee Leonie Jonkers op Carkoretto veel te snel af.  Lyon Turk besliste de eerste rubriek in de klasse ZZ in zijn voordeel. Met Eduard klopte hij Chetan Nukala met Elco VM en Britt Wiefferink met Alpha met duidelijk verschil.

Klasse M
De klasse M kwam drie keer in actie. In de ochtend verwees Emilia Kerimaa met Grand Cru VDP Naomi Bonvanie met Corona BB en Vasco Campana naar de plaatsen twee en drie. ’s Middags was de winst voor Leonie Jonkers op Fivepack, die Joukje Laarman op Enterprice als naaste concurrent had. In de avonduren trok Annet Wassink met Toronto Dingeshof aan het lange eind met twee foutloze optredens. Lisanne Smit was sneller met Hawaii, maar moest door een gevallen balk met de tweede plek tevreden zijn.

Klasse L
Ook in de klasse L was Anne-Liza Makkinga succesvol. Ze pakte met Messi de zege in de morgenrubriek, voor Christian Bol met Newport Grandia Z en Emilia Kerimaa met Grand Cru VDP. Kim Bekhuis troefde met Hugo van de Beekzijde in de middagwedstrijd Coen van Haarst op Ironic  af. Carolien Teggeler werd derde met Donald D. Marjolein Noeverman was met Evitha de beste in de avondproef, waarin ze ook Mark Voskes met Nelicia en Lisane Smit met Hawaii klopte.

Klasse B
De prestatie in de klasse op stijl werd geleverd door Esmé Ekkelkamp, die in de middagrubriek met Never Know’s Ico tot 87 stijlpunten kwam. Daarmee bleef ze Carolien Teggeler met Icarus (84,5) en zichzelf met Never Know’s Je Wel (82) de baas. In de avonduren ging de zege naar Jaline Laarman met Dollie (77,5), voor Carmen Leussink met Ferdy) en Sanne Schippers met Daiena (73,5).
Claudia Vrugteveen had in de ochtend als enige foutloze deelnemer voldoende aan 66,5 punt om de overwinning te grijpen. Jessica Teunis met Santa Domingo (776,5) en Stefan Mol met I. Termie R52 (70) moesten met betere waarderingen tevreden zijn met de tweede en derde stek.

Tijdens de cyclus wedstrijden van Eurojump Wierden stond tevens een extra prijs van liefst duizend kilogram paardenvoer van Equifirst op het spel. De winnaar daarvan wordt op 24 augustus bekendgemaakt tijdens het springconcours van De Eschruiters.
 

Meer Springen

TUBBERGEN – Gerben Morsink toonde zich vrijdag een klasse apart in de barrage van de strijd om de Nijwa Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen. De... (24-05-2019)
TUBBERGEN – Op eigen grond was Gerco Schröder goed voor een derde plek in de toprubriek van donderdag om de Roelofsen Horse Trucks Prijs over 1,40... (23-05-2019)
TUBBERGEN – Met de rubriek om de Stal De Sjiem prijs, een wedstrijd over twee fasen voor de Big Tour van het CSI1 is donderdagochtend de zesde editie... (23-05-2019)
MADRID/HANNOVER – Frank Schuttert imponeerde zondag tijdens de Grote Prijs van Madrid in de Global Champions Tour. De Ommenaar in dienst van Jos... (19-05-2019)
TEL AVIV – Jeroen Dubbeldam (foto) en Hans Horn moeten de Israëlische springruiters helpen een plekje af te dwingen bij de Olympische Spelen van... (07-05-2019)
GEESTEREN – Mareille van Geel-Schröder toonde zich zaterdag superieur in de hoofdrubriek van Hippisch Geesteren. De oud-Lattropse reed over 1,40... (05-05-2019)
GEESTEREN – Sanne Dokman verschalkte vrijdag de complete concurrentie in de klasse Z/ZZ tijdens Hippisch Geesteren. Met Evita reed de jonge amazone... (04-05-2019)
GEESTEREN - Bas van der Aa nam donderdag tijdens de eerste springdag van Hippisch Geesteren twee zeges voor zijn rekening. De Albergenaar won met... (03-05-2019)
MIERLO – Niet Gerben Morsink of Frank Schuttert, maar Jeroen Dubbeldam was zondag de beste regionale vertegenwoordiger in de eindstand van de strijd... (28-04-2019)
MIERLO – De Twentse deelnemers zijn  er bij het NK voor de jeugd niet in geslaagd een medaille te veroveren. Amber van Marle kwam daar het dichtst... (27-04-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis heerste vrijdag als een vorst tijdens het concours hippique van De Eschruiters in Wierden. Op het terrein van De Vossenbos... (27-04-2019)
MIERLO – Regerend titelhouder Frank Schuttert voerde vrijdag bij het NK springen de druk op leider Gerben Morsink flink op. Maar direct na hem bleek... (26-04-2019)
MIERLO – Gerben Morsink is net als vorig jaar het nationaal kampioenschap springen in Mierlo uitstekend begonnen. De tegenwoordig in Enschedese... (25-04-2019)
GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)