JONGE ENTERSE KRINGKAMPIOEN REGGEDAL IN KLASSE L EN M

Twee titels Britt ter Harmsel

RIJSSEN - Britt ter Harmsel (16) groeide afgelopen weekend uit tot dé uitblinker tijdens de kampioenschappen springen van Kring Reggedal. Op de haar vertrouwde terreinen van De Oosterhoffruiters pakte ze zowel de titel in de klasse L als die in de klasse M.

De jonge Enterse amazone zegevierde met de vosruin Donkosack EB in de klasse L en bleef daarin Nina ter Harmsel (‘Geen familie’) met The Grasshopper en Kim Schouten met Hamira G voor. “Bij de pony’s was ik al wel eens kringkampioene geworden, maar bij de paarden nog nooit”, aldus een blijde Britt ter Harmsel. “Donkosack is al achttien, maar dat merk je absoluut niet aan hem. Hij is nog heel losjes en soms ook nog steeds wat schrikkerig.”

Britt ter Harmsel toonde zich met de dertien jaar oude schimmelmerrie Butter-Flower EB ook nog eens de sterkste in de klasse M. Daar ontpopte Coen van Haarst zich tot haar grootste concurrent. De ruiter uit Hoge Hexel eindigde met Ironic als tweede en werd derde met Catoki Girl. “Eerlijk gezegd was ik helemaal niet echt van plan kampioene te worden in de L. Als ik maar foutloos rond zou komen, zou de kans volgens mij al wel groot zijn dat ik verder mocht naar het regiokampioenschap. Ik was foutloos en zat er fijn in. Butter-Flower is een heel fijn paard om te rijden en gaat voor je door het vuur. Al is ze soms nog wel lastig, nadat ze er een tijdje uit is geweest Soms is ze wel lastig, nadat ze er een tijdje uit is geweest om een veulen te krijgen. Maar ze is heel voorzichtig.”

Donny van der Veen mocht zich met Cava laten huldigen als nieuwe kampioen in de klasse B. Amber Buter greep met Ushi het zilver, het brons was voor Anne Molenaar met Jaradette S.

Foto Britt ter Harmsel ,met Butter-Flower (boven) © www.fototrailer.nl
Onder met Donkosack.

Meer Springen

LANAKEN – Willem Greve belandde zondag in de finale van de strijd om het WK voor jonge paarden net naast het podium met zijn vijfjarige bruine hengst... (22-09-2019)
LANAKEN – In de strijd om het WK voor jonge paarden hielden Willem Greve en Gerben Morsink beiden donderdag en vrijdag met twee troeven de lei schoon... (20-09-2019)
VRAGENDER - Remco Been sloot met Balou van het Molenhof Z het laatste outdoorconcours van Paardensportcentrum Lichtenvoorde van 2019 zaterdagavond af... (16-09-2019)
AMBT DELDEN – Melissa Maatkamp was vrijdag de baas in de klasse Z/ZZ tijdens het concours van De Zeven Buurtschappen in Ambt-Delden. Met haar... (14-09-2019)
PADERBORN – Willem Greve bleef vrijdag slechts iets meer dan een seconde verwijderd van een fraaie zege in de rubriek over 1,50 meter op tijd tijdens... (13-09-2019)
CALGARY – Willem Greve en Frank Schuttert nestelden zich zondag in Calgary knap in de top tien van de Grote Prijs bij het prestigieuze CSI5 van... (08-09-2019)
HAAKSBERGEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) was woensdag overdag onbetwist de meest succesvolle ruiter tijdens het Rapide springen in Haaksbergen... (06-09-2019)
ERMELO– Nederland heeft alsnog een uitnodiging ontvangen voor de prestigieuze finale van de strijd om de Longines FEI Nations Cup finale in Barcelona... (05-09-2019)
VALENCE – De broers Lucas en Wilton Porter hebben de smaak te pakken. Beiden deden het zondag uitstekend in de Grote Prijs van het CSI4 in het Zuid-... (02-09-2019)
LASTRUP – Gerco Schröder bewaarde het beste voor het laatst tijdens het CSI2 Klein Roscharden in het Duitse Lastrup. Met zijn vijftien jaar oude... (01-09-2019)
LANGEVEEN – Conor Drain verzorgde een ware onemanshow tijdens het concours hippique van de Molenruiters uit Langeveen. De Ier won drie keer op rij,... (01-09-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis veroverde zaterdag in Ermelo op fraaie wijze twee keer goud tijdens de strijd om de springtitels van de KNHS in Ermelo. (31-08-2019)
OPGLABBEEK – Willem Greve was zaterdag dicht bij de zege in de rankingproef over 1,45 meter tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (31-08-2019)
ERMELO – In de strijd om het goud in de klasse B voor C-pony’s kon Lotte Paus (foto) vrijdag rekenen op de liefst 27-jarige ‘familiepony’ Sundance.... (30-08-2019)
LANGEVEEN – Hessel Hoekstra (foto) begon vrijdag met een zege en een derde plaats uitstekend aan het concours hippique van de Molenruiters uit... (30-08-2019)
ERMELO – Liz Meenhuis keerde zaterdag na de Hippiade in Ermelo met zilver en brons terug in Rossum. (26-08-2019)
ROTTERDAM  - Voor Frank Schuttert is het EK al na de eerste manche van de finale voorbij. (25-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)