JONGE ENTERSE KRINGKAMPIOEN REGGEDAL IN KLASSE L EN M

Twee titels Britt ter Harmsel

RIJSSEN - Britt ter Harmsel (16) groeide afgelopen weekend uit tot dé uitblinker tijdens de kampioenschappen springen van Kring Reggedal. Op de haar vertrouwde terreinen van De Oosterhoffruiters pakte ze zowel de titel in de klasse L als die in de klasse M.

De jonge Enterse amazone zegevierde met de vosruin Donkosack EB in de klasse L en bleef daarin Nina ter Harmsel (‘Geen familie’) met The Grasshopper en Kim Schouten met Hamira G voor. “Bij de pony’s was ik al wel eens kringkampioene geworden, maar bij de paarden nog nooit”, aldus een blijde Britt ter Harmsel. “Donkosack is al achttien, maar dat merk je absoluut niet aan hem. Hij is nog heel losjes en soms ook nog steeds wat schrikkerig.”

Britt ter Harmsel toonde zich met de dertien jaar oude schimmelmerrie Butter-Flower EB ook nog eens de sterkste in de klasse M. Daar ontpopte Coen van Haarst zich tot haar grootste concurrent. De ruiter uit Hoge Hexel eindigde met Ironic als tweede en werd derde met Catoki Girl. “Eerlijk gezegd was ik helemaal niet echt van plan kampioene te worden in de L. Als ik maar foutloos rond zou komen, zou de kans volgens mij al wel groot zijn dat ik verder mocht naar het regiokampioenschap. Ik was foutloos en zat er fijn in. Butter-Flower is een heel fijn paard om te rijden en gaat voor je door het vuur. Al is ze soms nog wel lastig, nadat ze er een tijdje uit is geweest Soms is ze wel lastig, nadat ze er een tijdje uit is geweest om een veulen te krijgen. Maar ze is heel voorzichtig.”

Donny van der Veen mocht zich met Cava laten huldigen als nieuwe kampioen in de klasse B. Amber Buter greep met Ushi het zilver, het brons was voor Anne Molenaar met Jaradette S.

Foto Britt ter Harmsel ,met Butter-Flower (boven) © www.fototrailer.nl
Onder met Donkosack.

Meer Springen

AKEN – Een dag na de wat teleurstellend verlopen wedstrijd om de landenprijs, maakte Willem Greve een prima indruk tijdens het CHIO in Aken. (19-07-2019)
AKEN – Willem Greve en met hem de rest van de springploeg van Oranje hebben niet kunnen overtuigen in de landenwedstrijd in Aken. Het kwartet van... (18-07-2019)
VEENINGEN – Frank Buitenhuis tekende donderdag voor de enige Twentse zege tijdens CH De Wolden. De ruiter Holten zegevierde met zijn  bruine hengst... (18-07-2019)
DIEPENHEIM – Het Masterspringen in Diepenheim mondde woensdagavond uiteindelijk uit in een broederstrijd om de zege tussen de broers Vincent en... (17-07-2019)
Willem Greve is de Twentse hoop tijdens het CHIO Aken en voor het naderende EK in Rotterdam. De 36-jarige Markeloër mag dan momenteel de meest... (15-07-2019)
FALSTERBO (KNHS) - De Nederlandse springruiters van TeamNL zijn er niet in geslaagd om net als de afgelopen twee jaar de Nations Cup van Falsterbo te... (14-07-2019)
VEENINGEN – De zevende positie na de landenwedstrijd van vrijdag leek perspectief te bieden voor Veronique Morsink, maar op de slotdag van het EK... (14-07-2019)
VEENINGEN – In navolging van de children veroverde Veronique Morsink vrijdag samen met Lars Kersten, Bas Moerings, Tom Schellekens en Rowen van de... (13-07-2019)
VEENINGEN – Thijmen Vos is met de Nederlandse equipe Europees kampioen bij de children geworden. In Veeningen klopte Oranje het na twee manches... (11-07-2019)
GEESTEREN – Pia-Luise Aufrecht (bovenste foto) was donderdag prima op dreef tijdens Jumping Twente. Op het Erve Maathuis won ze de klasse ZZ met... (11-07-2019)
VEENINGEN – Veronique en Elike Morsink zijn het EK voor de jeugd uitstekend begonnen. De twee zussen uit De Lutte bleven allebei foutloos op de... (10-07-2019)
ENSCHEDE - Jeroen Dubbeldam is op 29 oktober te gast in het Twents theatercollege. Presentator en interviewer Eddy van der Ley neemt de ‘Cruijff van... (09-07-2019)
ARNHEM - Er zijn niet veel Grote Prijzen in de paardensport die door Japanners gewonnen worden. Maar tijdens Outdoor Gelderland werd het land met de... (07-07-2019)
ALMELO – Met zijn fraaie vierde zege in de derby van de Almelose Ruiterdagen completeerde Pim Mulder zondag zijn trilogie. Ook de beide dagen ervoor... (07-07-2019)
ALMELO - Een dag na zijn fraaie zege over 1,40 meter sloeg Pim Mulder opnieuw toe tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Freedom Again voorkwam hij een... (07-07-2019)
ALMELO - Bas van der Aa (op archieffoto) liet zich vrijdag nadrukkelijk zien tijdens de Almelose Ruiterdagen. De Albergenaar won een rubriek, werd... (06-07-2019)
GEESTEREN – Linda Klaassen (foto) mag zich een jaar lang kampioene springen in de klasse Z/ZZ van Kring Twente noemen. (30-06-2019)
ALMELO - Zo’n 2250 pony- en paardenruiters Almelo bevolken vanaf vrijdag tien dagen lang weer het Twents Hippisch Centrum om deel te nemen aan de... (28-06-2019)
GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)
SOPOT – De springruiters van TeamNL met daarin Willem Greve, zijn na een superieure foutloze eerste manche uiteindelijke op de vijfde plaats... (16-06-2019)