JONGE ENTERSE KRINGKAMPIOEN REGGEDAL IN KLASSE L EN M

Twee titels Britt ter Harmsel

RIJSSEN - Britt ter Harmsel (16) groeide afgelopen weekend uit tot dé uitblinker tijdens de kampioenschappen springen van Kring Reggedal. Op de haar vertrouwde terreinen van De Oosterhoffruiters pakte ze zowel de titel in de klasse L als die in de klasse M.

De jonge Enterse amazone zegevierde met de vosruin Donkosack EB in de klasse L en bleef daarin Nina ter Harmsel (‘Geen familie’) met The Grasshopper en Kim Schouten met Hamira G voor. “Bij de pony’s was ik al wel eens kringkampioene geworden, maar bij de paarden nog nooit”, aldus een blijde Britt ter Harmsel. “Donkosack is al achttien, maar dat merk je absoluut niet aan hem. Hij is nog heel losjes en soms ook nog steeds wat schrikkerig.”

Britt ter Harmsel toonde zich met de dertien jaar oude schimmelmerrie Butter-Flower EB ook nog eens de sterkste in de klasse M. Daar ontpopte Coen van Haarst zich tot haar grootste concurrent. De ruiter uit Hoge Hexel eindigde met Ironic als tweede en werd derde met Catoki Girl. “Eerlijk gezegd was ik helemaal niet echt van plan kampioene te worden in de L. Als ik maar foutloos rond zou komen, zou de kans volgens mij al wel groot zijn dat ik verder mocht naar het regiokampioenschap. Ik was foutloos en zat er fijn in. Butter-Flower is een heel fijn paard om te rijden en gaat voor je door het vuur. Al is ze soms nog wel lastig, nadat ze er een tijdje uit is geweest Soms is ze wel lastig, nadat ze er een tijdje uit is geweest om een veulen te krijgen. Maar ze is heel voorzichtig.”

Donny van der Veen mocht zich met Cava laten huldigen als nieuwe kampioen in de klasse B. Amber Buter greep met Ushi het zilver, het brons was voor Anne Molenaar met Jaradette S.

Foto Britt ter Harmsel ,met Butter-Flower (boven) © www.fototrailer.nl
Onder met Donkosack.

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)