IRIS ZWIENENBERG PAKT BRONS BIJ KAMPIOENSCHAPPEN KNHS

Twee keer goud voor Steven Veldhuis

ERMELO – Steven Veldhuis veroverde zaterdag in Ermelo op fraaie wijze twee keer goud tijdens de strijd om de springtitels van de KNHS in Ermelo.

Met zijn achtjarige bruine merrie Grandia’s Elima werd Steven Veldhuis kampioen in de klasse Z. Veldhuis was na twee foutloze manches en barrage 0,14 seconde sneller dan Lennard de Boer, voormalig stalruiter van de BWG Stables, op Hercules. Iris Zwienenberg (foto hieronder) pakte het brons met haar acht jaar oude vosmerrie Gravin BZ. Jessie Wiefferink reed met haar achtjarige schimmelmerrie naar de zesde plaats.

Ook in de klasse ZZ deed Steven Veldhuis een geslaagde greep naar de macht. Met zijn acht jaar oude grijsbruine merrie Gammon RAG was hij superieur in de barrage en versloeg hij zes combinaties met een verschil van ruim twee seconden en meer.

“Het kampioenschap in de klasse ZZ heb ik er maar even bij gedaan”, grapt Steven Veldhuis na afloop van een voor hem uiterst succesvol verlopen Hippiade. “Dan is er tenminste geen twijfel, haha.” Bewijzen hoefde de Haaksbergenaar zich echter niet meer, na de winst in de klasse Z. “Een leuke barrage met alles erin. Een brede sloot, een waterbakje, het was een kampioenschap waardig. Ik moest onderweg twee keer inhouden en op het laatst wist ik ook niet of ik gewonnen had of niet. Lennard zat met zijn tijd heel dicht bij de mijne. Dan moet je geluk hebben dat niemand de perfecte barrage rijdt. Iedereen moest ook wel een beetje hetzelfde lijntje nemen, het hing er vooral vanaf hoe je de bochten nam.”

In de weg gezeten
In de klasse ZZ was er geen enkele twijfel wie de sterkste was. “Al in de eerste bochten gingen we heel snel. Gammon is een heel voorzichtig paard met heel veel kwaliteit, maar dat voorzichtige heeft haar eerst wel in de weg gezeten. Ze wilde het te goed doen. Nu weet ze hoe het moet en dat maakt het allemaal wel gemakkelijker.”

Steven Veldhuis kan er wel vrolijk van worden dat beide paarden nog steeds eigendom zijn van de fokkers. “Het is mooi dat je ze langer kunt rijden en dat je op deze manier iets terug krijgt voor de tijd die je erin stopt. Gammon is van Frits Grandia. Hij komt uit een echte fokkersfamilie. Onder de Almeida loopt er nog eentje van hem op het niveau van 1,60 meter uit dezelfde moeder als Grandia’s Elima. Het is een heel goed stammetje.”

Ook over de vorderingen van Gammon RAG van Robert Rikkert kan hij zeer tevreden zijn. “Een heel intelligent en meewerkend paard. Echt slim, dat heb je in de sport echt nodig.”

Hoofddoel van het seizoen
Met twee nationale titels op zak, de vierde en vijfde uit zijn loopbaan, kan Steven Veldhuis met een opgewekt gemoed richting wereldkampioenschap jonge paarden, over twee weken bij Stal Zangersheide in het Belgische Lanaken. “Dat is mijn hoofddoel voor dit seizoen.”

Steven Veldhuis komt er in elk geval aan de start met de zesjarige Installera Balia. Mogelijk mag hij nog met een tweede troef richting WK, als twee geplaatste deelnemers afzien van deelname. Veldhuis is tweede reserve bij de zevenjarige paarden.

Foto: Steven Veldhuis met Gammon RAG.

Meer Springen

WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)
DEN BOSCH – Een dag na zijn  succesvolle optreden tijdens Indoor Ambt Delden sloeg Steven Veldhuis alweer toe. De Haaksbergenaar sloot woensdag in... (30-01-2020)
SAASVELD – Na circa dertig jaar gebruik te hebben gemaakt van de accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo verhuist het indoorconcours... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de... (30-01-2020)
OUD OOTMARSUM - Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende KWPN-... (28-01-2020)
AMSTERDAM - In de aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier... (27-01-2020)
KRONENBERG – Remco Been was zondag veruit de snelste deelnemer in de barrage van strijd om de Grote Prijs van De Peelbergen. Met zijn dertienjarige... (27-01-2020)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)