GERCO SCHRÖDER BELEEFT EEN PRIMA DAG BIJ JUMPING AMSTERDAM

Twee keer de beste Nederlander

AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde vrijdag twee keer in de top tien en was beide keren de beste Nederlander.

In de slotrubriek van vrijdagavond over 1,50 meter met barrage noteerde Gerco Schröder met de zeventienjarige schimmelruin Glock’s Cognac Champblanc (v. Clearway) de derde tijd en bleef hij ook in de barrage foutloos. Het podium bleef echter net buiten bereik. Schröder eindigde als vijfde. Duitsland boekte een dubbele zege via Marcus Ehning met A la Carte NRW en Philipp Weisshaupt met Coby. Ook Willem Greve bereikte de extra omloop. Daarin maakte de Markeloër met de twaalfjarige bruine merrie Disinaa (v. Rubert R) een springfout en reed hij zestiende seconde langzamer dan zijn streekgenoot. Het leverde hem uiteindelijk de achtste positie op.

Met de zestienjarige bruine hengst Glock’s Zaranza (v. Karandasj) sloot Schröder de rubriek over twee fasen met hindernissen tot en met 1,45 meter hoog als vierde af. Hij was ook daarmee de beste Nederlander, met een achterstand van 1,41 seconde op de Italiaanse winnaar Emanuelle Guardiano, die Kingston van het Eikenhof zadelde. Jeroen Dubbeldam werd tiende met zijn tien jaar oude bruine ruin Forever SFN (v. Azteca VDL).

Annelies Vorsselmans eindigde als zesde in de rubriek over 1,40 meter op tijd. Met de negenjarige bruine ruin Madison (v. Indoctro) moest ze wel ruim 5,5 seconde toegeven op de razendsnelle Doron Kuipers, die met de tienjarige bruine ruin Fabulous (v. Harvey) de zege opeiste.

Zie ook www.jumpingamsterdam.nl

Foto Gerco Schröder met Glock's Cognac's Champblanc © Ashley Claus
 

Meer Springen

Vanuit de kleine buurtschap Hoge Hexel koos Mo(nique) van Haarst zes jaar geleden voor een onbekend hippisch avontuur in Koeweit. Ondertussen is ze... (28-03-2020)
TUBBERGEN – De zevende editie van Jumping Schröder Tubbergen wordt verschoven naar later datum. Het evenement zou worden gehouden van 13 tot en 17... (18-03-2020)
OLIVA NOVA – Met een tweede plaats in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs over 1,45 meter kwam ook voor Remco Been vrijdag een abrupt einde... (14-03-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)