BIJ KAMPIOENSCHAPPEN KRING TWENTE IN SAASVELD

Titels Jarno Hesselink en Enola Mulder

SAASVELD – Jarno Hesselink was zondag met Fhera op snelheid een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse ZZ tijdens de strijd om de springtitels in Kring Twente.

Hesselink zegevierde in de beslissende omloop met een voorsprong van 2,82 seconde op nummer twee Lars Wigger, die met Foline het zilver greep. De derde plek was voor Manon Damhuis, die met Dollards Zelrite eveneens drie keer de lei schoon hield.

Enola Mulder had liefst drie ijzers in het vuur in de klasse Z en reed met Ibiza van het Drienerwolde naar de zege, met Iberlina van het Drienerwolde naar de vierde en met Imagine naar de vijfde plek. Ties Rothstegge pakte de tweede prijs op Hamelton A, voor Lisa Everts met Oakingham Royal.

Eva Geers was met He-man TL de sterkste in de klasse M, waarin Bas Haarhuis met Felix en Anne-Lotte Tijhuis met Je t’aime Coucou TL zich als naaste opponenten aandienden.

Noëlle in het Veld veroverde net als twee jaar geleden met Ciros de kringtitel in de klasse L. Lieke Reinders-Ophof volgde op geringe afstand als tweede met Jumago en Sven Peters met Jovanny G en Mandy Asbroek met Haserania deelden de derde positie. De laatste twee reden op een honderdste seconde nauwkeurig na de zelfde tijd.

Eva Oude Wolcherink verzamelde met Kentucky SDH de meeste stijlpunten in de klasse B (84,5) en bleef daarmee ook Daan Veldhuis met Zarelza (82,5) en Bo Vloothuis met Kahela (80) de baas.

Chloë in het Veld kampioen met pony
Chloë in het Veld werd zaterdag kampioene van Kring Twente in de hoogste klasse (MZ, categorie DE) bij de ponyruiters. Ze was met Unbelievable de enige die drie ritten lang geen fout maakte.

In categorie C ging Jort Wiefferink met Wiliam met de titel aan de haal. Jesse Berkers won met Bella Donna H de klasse L (DE), Estelle Nijkamp met Dancing Queen in categorie C en Cindy Kosse met KSH Snowij categorie AB.

Sieuwke Hoften met Gargamel (DE), Julia Paus met Sundance (C) en Demi Zoetman met Nikki (AB) pakten de titels in de klasse B.

Foto's Jarno Hessselink met Fhera (boven) en Enola Mulder met Ibiza © Ashley Claus

 

Meer Springen

KRONENBERG – Gerco Schröder eindigde zondag als vierde in de Grote Prijs tijdens het CSI2 De Peelbergen. Met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky... (19-01-2020)
SAASVELD – Frank Buitenhuis stond woensdag op eenzame hoogte tijdens de eerste editie van SAS in Saasveld. De 36-jarige ruiter uit Holten won liefst... (18-01-2020)
GEESTEREN – Tijdens de 46ste editie van het CSIO Twente, van woensdag 1 tot en met zondag 5 juli op Erve Maathuis in Geesteren, staat een van de... (14-01-2020)
OPGLABBEEK – Conor Drain boekte zaterdag een fraaie zege tijdens het CSI2 in het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek. Met zijn tienjarige... (13-01-2020)
ALMELO – Op 58-jarige leeftijd is donderdag in Almelo Tonny Haselbekke volkomen onverwacht overleden. (13-01-2020)
ZUIDBROEK – Hendrik Jan Schuttert en Remco Been slaagden er zaterdagavond niet in de hoofdprijs te bemachtigen in de strijd om de Grote Prijs van het... (11-01-2020)
MEEUWEN – Frank Schuttert moet het na een jaar weer stellen zonder de elfjarige donkerbruine hengst Queensland E (v. Quickfire de Feran x Socrate de... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Met een minimale voorsprong van éénhonderdste seconde pakte Willem Greve vrijdag met Gogo de zege in de rubriek over 1,40 meter met... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate legde donderdag tijdens het CSI2 IICH Groningen in Zuidbroek beslag op de tweede plaats in de rubriek over 1,35 meter op... (10-01-2020)
ALBERGEN – Hij deed al jaren mee aan de strijd om het open nationaal kampioenschap voor veteranen. Maar meer dan een tweede plaats, een jaar of... (07-01-2020)
DE LUTTE – Voor Gert-Jan Bruggink is het nieuwe jaar aanzienlijk beter begonnen dan het vorige. Precies een jaar nadat hij bij een val van een jong... (05-01-2020)
VRAGENDER – Het nieuwe jaar is amper begonnen of Vincent Geerink heeft al een mooie primeur binnen. In Vragender schreef hij zaterdag voor het eerst... (05-01-2020)
MARIENHEEM – Steven Veldhuis kende een prima jaarafsluiting tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Marienheem. Op de slotdag van het evenement won hij... (02-01-2020)
MARIENHEEM – Ellen Zwijnenberg mocht zich vrijdagavond laten huldigen als winnares van de nationale rubriek over 1,40 meter tijdens de Sallandse... (28-12-2019)
BATHMEN – Conor Drain was zaterdagavond goed voor de derde plaats in de Grote Prijs van Bathmen. In de wedstrijd over 1,50 meter met barrage was de... (22-12-2019)
FRANKFURT – Gerco Schröder moest zaterdagmiddag met zijn zestienjarige schimmelruin Glock’s Cognac Champblanc (v. Claerway x Caretino) drie Duitse... (21-12-2019)
WIERDEN – Marinus Vos is donderdagavond benoemd tot erelid van De Eschruiters. Tijdens de algemene ledenvergadering werd de Wierdenaar op die wijze... (13-12-2019)
OLDENZAAL - Paardrijden voor het goede doel. Dat is een perfecte combinatie tussen plezier en iets voor een ander betekenen. De organisatie van  het... (11-12-2019)
SAASVELD – Bas van der Aa heeft net als in 2017 de Equifirst Twente Cup veroverd. In Saasveld hield de ruiter uit Albergen zaterdag met Haraminka de... (08-12-2019)
SAASVELD – Mart IJland was zaterdag als eerste de beste in de strijd om de Equifirst Twente Cup in de klasse M. Met Issey (v. Dexter R) moest de... (07-12-2019)