BIJ KAMPIOENSCHAPPEN KRING TWENTE IN SAASVELD

Titels Jarno Hesselink en Enola Mulder

SAASVELD – Jarno Hesselink was zondag met Fhera op snelheid een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse ZZ tijdens de strijd om de springtitels in Kring Twente.

Hesselink zegevierde in de beslissende omloop met een voorsprong van 2,82 seconde op nummer twee Lars Wigger, die met Foline het zilver greep. De derde plek was voor Manon Damhuis, die met Dollards Zelrite eveneens drie keer de lei schoon hield.

Enola Mulder had liefst drie ijzers in het vuur in de klasse Z en reed met Ibiza van het Drienerwolde naar de zege, met Iberlina van het Drienerwolde naar de vierde en met Imagine naar de vijfde plek. Ties Rothstegge pakte de tweede prijs op Hamelton A, voor Lisa Everts met Oakingham Royal.

Eva Geers was met He-man TL de sterkste in de klasse M, waarin Bas Haarhuis met Felix en Anne-Lotte Tijhuis met Je t’aime Coucou TL zich als naaste opponenten aandienden.

Noëlle in het Veld veroverde net als twee jaar geleden met Ciros de kringtitel in de klasse L. Lieke Reinders-Ophof volgde op geringe afstand als tweede met Jumago en Sven Peters met Jovanny G en Mandy Asbroek met Haserania deelden de derde positie. De laatste twee reden op een honderdste seconde nauwkeurig na de zelfde tijd.

Eva Oude Wolcherink verzamelde met Kentucky SDH de meeste stijlpunten in de klasse B (84,5) en bleef daarmee ook Daan Veldhuis met Zarelza (82,5) en Bo Vloothuis met Kahela (80) de baas.

Chloë in het Veld kampioen met pony
Chloë in het Veld werd zaterdag kampioene van Kring Twente in de hoogste klasse (MZ, categorie DE) bij de ponyruiters. Ze was met Unbelievable de enige die drie ritten lang geen fout maakte.

In categorie C ging Jort Wiefferink met Wiliam met de titel aan de haal. Jesse Berkers won met Bella Donna H de klasse L (DE), Estelle Nijkamp met Dancing Queen in categorie C en Cindy Kosse met KSH Snowij categorie AB.

Sieuwke Hoften met Gargamel (DE), Julia Paus met Sundance (C) en Demi Zoetman met Nikki (AB) pakten de titels in de klasse B.

Foto's Jarno Hessselink met Fhera (boven) en Enola Mulder met Ibiza © Ashley Claus

 

Meer Springen

Vanuit de kleine buurtschap Hoge Hexel koos Mo(nique) van Haarst zes jaar geleden voor een onbekend hippisch avontuur in Koeweit. Ondertussen is ze... (28-03-2020)
TUBBERGEN – De zevende editie van Jumping Schröder Tubbergen wordt verschoven naar later datum. Het evenement zou worden gehouden van 13 tot en 17... (18-03-2020)
OLIVA NOVA – Met een tweede plaats in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs over 1,45 meter kwam ook voor Remco Been vrijdag een abrupt einde... (14-03-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)