MET WENDY LIGTENBERG NAAR SUPERIEURE ZEGE BIJ INDOOR RIJSSEN

‘Tante Cor’ (20) nog veruit de snelste

RIJSSEN – Ze is twintig, maar springt nog altijd over de hindernissen dat het een lieve lust is. Onder het zadel bij Wendy Ligtenberg bleek de schimmelmerrie Radorette VDD (v. Corland) vrijdag tijdens Indoor Hotra Rijssen prima overwinterd te hebben. Vol overtuiging en razend snel scheerde ze over het parcours in de klasse Z. De concurrentie was kansloos. Zoals die dat ook was tegen Eric ten Cate, die in de klasse met ECW Blue Sky nog veel verder van zijn opponenten wegliep.

“Oma was weer in vorm”, schaterde Wendy Ligtenberg na afloop. “Hoe ouder, hoe gekker. Abnormaal dit. Vorige week heb ik haar voor het eerst weer echt gereden. Ze zat nog in de winterslaap qua eitjes. Ze was zo fit, dat ik haar gewoon heb opgegeven voor Rijssen.”

De toch evenmin langzame Eric ten Cate moest met Jolly Jumper 3,01 seconde toegeven op de Sallandse amazone en Anne-Liaza Makkinga kwam met Culia bijna vier seconden te laat binnen om een bedreiging voor Wendy Ligtenberg te kunnen vormen. Ten Cate werd mety AutoBas Dairone ook nog vierde, voor Hans van der Kolk met Froney.

Eric ten Cate maakt korte metten
Op zijn beurt maakte Eric ten Cate in de klasse ZZ korte metten met al zijn tegenstanders. Met ECW Blue Sky (v. Mr. Blue) reed hij al zijn tegenstanders op vele seconden achterstand. Met zijn twaalfjarige schimmelhengst moest de Geesternaar als eerste de barrage in, maar dat vormde voor Ten Cate geen enkel beletsel om de concurrentie voor een onmogelijke opgave te stellen.

“Ze hebben het wel geprobeerd”, aldus de winnaar, “maar ik denk dat ik veel winst heb gepakt door enkele keren binnendoor te gaan. Dat ging heel goed.” Hoewel zijn schimmel, waarvan Alfons Engbers mede-eigenaar is,  wellicht meer kan, vindt Eric ten Cate het prima zoals zijn loopbaan als ruiter momenteel verloopt. “Nu en dan een twee sterrenwedstrijd, dan is het voor mij prima. Dit paard heeft al zoveel voor mij gedaan, het is niet mijn insteek het internationaal hogerop te proberen.”

Hans van der Kolk vloog als nummer twee op Eddy the Eagle aanzienlijk minder snel door de piste en finishte op 6,75 seconde van Eric ten Cate. Steven Veldhuis werd derde met Fionapina Colada, Desiree Kemper was met Dominent de vierde en laatste foutloze deelnemer in de ZZ.

Ook zeges Chantal Leusink en Stef Veldhuis
Chantal Leusink zegevierde in de klasse M bij het progressief springen. Met Heurby (v. Dakar) bleef ze ook Frank Buitenhuis met Genua en Leonie Jonkers met Ferina voor. Op het klassieke parcours met barrage moest Steven Veldhuis met Kentucky genoegen nemen met de derde plek. Vincent Bourguignon heerste door met Isaura Pracht eerste en met Canturo de Bourguignon tweede te worden.

Bourguignon beleefde toch een prima dag, want met Amigo Star zette hij ook nog eens de klassieke rubriek in de klasse L naar zijn hand. In deze proef werd hij het dichtst benaderd door Marjolein Jonkers met Full Colour en Vincent Geerink met Iniesta. Stef Veldhuis reed met Zarelza (v. Whisper) naar de winst in het L-progressief. Jan Gohl met Handsome en Steven Veldhuis met Hagel waren goed voor de plekken twee en drie.

Foto’s Wendy Ligtenberg met Radorette VDD (boven) en Eric ten Cate met ECW Blue Sky © Mariëlle Tempert.

Meer Springen

CSI Ommen - Foto: FotoTrailer
OMMEN - Het CSI Ommen staat voor de internationale springruiters van 1 tot en met 5 augustus op de kalender, maar de poort bij de familie Schuttert... (10-07-2018)
WEERSELO – Willy van der Ham (foto) liet zondag nog maar eens zien het rijden nog lang niet verleerd te zijn. De routinier stuurde zijn elfjarige... (09-07-2018)
WEERSELO – Op de terreinen van de familie Lohuis aan de Haarstraat wordt zondag 8 juli wordt zondag 8 juli het jaarlijkse concours hippique van de... (03-07-2018)
ARNHEM – Peter Olthof heeft er geen spijt van gehad dat hij zondagochtend al vroeg uit de veren moest. De ruiter uit Langeveen besliste de Grote... (01-07-2018)
RIJSSEN – Koen Westendorp had vrijdagavond de primeur in de klasse Z/ZZ tijdens de Rijssense Paardendagen. De achttienjarige stalruiter van Stal... (30-06-2018)
ARNHEM – Remco Been eindigde donderdag tijdens Outdoor Gelderland keurig als tweede in de wedstrijd over 1,40 meter in de Medium Tour van het CSI3.... (28-06-2018)
WIERDEN – Steven Veldhuis (foto boven) en Coen van Haarst waren dinsdag tijdens Eurojump Wierden allebei goed voor twee zeges. Veldhuis zegevierde in... (27-06-2018)
ALMELO – De derby winnen tijdens de Almelose Ruiterdagen is maar weinigen gegeven. Het meest spraakmakende onderdeel, in Almelo Trial Jumping geheten... (24-06-2018)
ALMELO – Lennard de Boer heeft niet veel tijd nodig gehad om zijn draai te vinden als stalruiter van de BWG Stables van de broers Schröder. adat de... (23-06-2018)
DE LUTTE - Veronique Morsink (foto) is de enige vertegenwoordiger uit deze regio bij de Europese kampioenschappen springen voor de jeugd, die van 9... (23-06-2018)
ALMELO – Achttien is hij pas, maar Stijn Roelink was vrijdag de absolute uitblinker in de klasse ZZ tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met een tweede... (23-06-2018)
ROTTERDAM - Jeroen Dubbeldam schreef vrijdag tijdens het CHIO Rotterdam de rubriek over 1,50 meter op zijn naam. De regerend wereldkampioen was... (22-06-2018)
GEESTEREN – Grote gebeurtenissen werpen hun schaduwen soms ver vooruit. De organisatie van het CSI Twente heeft het evenement van dit jaar nog maar... (19-06-2018)
ALMELO – Met de wedstrijden voor ponyruiters is de kop er af bij de 52ste editie van de Almelose Ruiterdagen. En voor deelnemers en bezoekers was het... (19-06-2018)
GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
TREFFEN – Het was zondag dubbelop feest voor Stal Het Oosterbrook tijdens het internationale springconcours op de terreinen van Glock in het... (11-06-2018)
HAAKSBERGEN – De Haaksbergse Paardendagen, georganiseerd door de Sterruiters, zijn van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni traditiegetrouw weer het... (07-06-2018)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren is van dinsdag 12 tot en met zondag 17 juni weer zes dagen lang het decor van een ‘kampioenenbal’ tijdens... (05-06-2018)