MET WENDY LIGTENBERG NAAR SUPERIEURE ZEGE BIJ INDOOR RIJSSEN

‘Tante Cor’ (20) nog veruit de snelste

RIJSSEN – Ze is twintig, maar springt nog altijd over de hindernissen dat het een lieve lust is. Onder het zadel bij Wendy Ligtenberg bleek de schimmelmerrie Radorette VDD (v. Corland) vrijdag tijdens Indoor Hotra Rijssen prima overwinterd te hebben. Vol overtuiging en razend snel scheerde ze over het parcours in de klasse Z. De concurrentie was kansloos. Zoals die dat ook was tegen Eric ten Cate, die in de klasse met ECW Blue Sky nog veel verder van zijn opponenten wegliep.

“Oma was weer in vorm”, schaterde Wendy Ligtenberg na afloop. “Hoe ouder, hoe gekker. Abnormaal dit. Vorige week heb ik haar voor het eerst weer echt gereden. Ze zat nog in de winterslaap qua eitjes. Ze was zo fit, dat ik haar gewoon heb opgegeven voor Rijssen.”

De toch evenmin langzame Eric ten Cate moest met Jolly Jumper 3,01 seconde toegeven op de Sallandse amazone en Anne-Liaza Makkinga kwam met Culia bijna vier seconden te laat binnen om een bedreiging voor Wendy Ligtenberg te kunnen vormen. Ten Cate werd mety AutoBas Dairone ook nog vierde, voor Hans van der Kolk met Froney.

Eric ten Cate maakt korte metten
Op zijn beurt maakte Eric ten Cate in de klasse ZZ korte metten met al zijn tegenstanders. Met ECW Blue Sky (v. Mr. Blue) reed hij al zijn tegenstanders op vele seconden achterstand. Met zijn twaalfjarige schimmelhengst moest de Geesternaar als eerste de barrage in, maar dat vormde voor Ten Cate geen enkel beletsel om de concurrentie voor een onmogelijke opgave te stellen.

“Ze hebben het wel geprobeerd”, aldus de winnaar, “maar ik denk dat ik veel winst heb gepakt door enkele keren binnendoor te gaan. Dat ging heel goed.” Hoewel zijn schimmel, waarvan Alfons Engbers mede-eigenaar is,  wellicht meer kan, vindt Eric ten Cate het prima zoals zijn loopbaan als ruiter momenteel verloopt. “Nu en dan een twee sterrenwedstrijd, dan is het voor mij prima. Dit paard heeft al zoveel voor mij gedaan, het is niet mijn insteek het internationaal hogerop te proberen.”

Hans van der Kolk vloog als nummer twee op Eddy the Eagle aanzienlijk minder snel door de piste en finishte op 6,75 seconde van Eric ten Cate. Steven Veldhuis werd derde met Fionapina Colada, Desiree Kemper was met Dominent de vierde en laatste foutloze deelnemer in de ZZ.

Ook zeges Chantal Leusink en Stef Veldhuis
Chantal Leusink zegevierde in de klasse M bij het progressief springen. Met Heurby (v. Dakar) bleef ze ook Frank Buitenhuis met Genua en Leonie Jonkers met Ferina voor. Op het klassieke parcours met barrage moest Steven Veldhuis met Kentucky genoegen nemen met de derde plek. Vincent Bourguignon heerste door met Isaura Pracht eerste en met Canturo de Bourguignon tweede te worden.

Bourguignon beleefde toch een prima dag, want met Amigo Star zette hij ook nog eens de klassieke rubriek in de klasse L naar zijn hand. In deze proef werd hij het dichtst benaderd door Marjolein Jonkers met Full Colour en Vincent Geerink met Iniesta. Stef Veldhuis reed met Zarelza (v. Whisper) naar de winst in het L-progressief. Jan Gohl met Handsome en Steven Veldhuis met Hagel waren goed voor de plekken twee en drie.

Foto’s Wendy Ligtenberg met Radorette VDD (boven) en Eric ten Cate met ECW Blue Sky © Mariëlle Tempert.

Meer Springen

WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen... (10-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)
WIERDEN - Van het fancy CSI5* Lyon, een evenement in het kader van de Wereldbeker, naar het gezellige CSI2* Indoor Wierden. Springruiter Willem Greve... (05-11-2018)
OLDENBURG – Gerco Schröder greep zondag net naast de zege in de Grote Prijs van Oldenburg. Met de veertienjarige bruine hengst Glock’s Zaranza (v.... (04-11-2018)
LYON – Willem Greve noteerde zondag met zijn veertienjarige bruine hengst Carambole (v. San Patrignano Cassini) de achtste plaats in de rubriek over... (04-11-2018)
SAASVELD – Steven Veldhuis en Bas van der Aa grepen woensdag de zeges in de klasse Z tijdens het maandelijkse springen in de Ankerhal in Saasveld. In... (02-11-2018)
SAINT LO – Annelies Vorsselmans (foto) behaalde zondag met haar twaalfjarige bruine ruin Wilandro 3 (v. Unistar) een fraaie vierde plaats in de Grote... (29-10-2018)
DENEKAMP – Ook tijdens Euregio Indoor Denekamp stond er weer eens geen maat op Remco Been. De Wierdenaar was met Eurocool’s Elstar (v. Duamant de... (27-10-2018)
HELLENDOORN – Twee zussen bleven vrijdagavond net als Edwin Klokman foutloos in de barrage van de sterk bezette Grote Prijs van Hellendoorn over 1,40... (27-10-2018)
ZWOLLE – Wilton Porter (bovenste foto) beleefde zondag een absolute topdag in de IJsselhallen in Zwolle. De pupil en buurman van Jeroen Dubbeldam... (21-10-2018)
AMBT DELDEN – Bas van der Aa toonde zich zaterdagmiddag in manege De Hoffmeijer in Ambt Delden met Davinci (v. Arpeggio) een ware titelverdediger van... (20-10-2018)
ZWOLLE – Een week na zijn spectaculaire zege met Gouverneur in de Grote Prijs van Saasveld stond Remco Been vrijdagavond opnieuw vooraan tijdens een... (19-10-2018)
ZWOLLE – De leerling klopte donderdag zijn meester in de belangrijkste rubriek van de donderdag tijdens Jumping Zwolle. Lucas Porter was op het... (18-10-2018)
SAASVELD – De eerste editie van de zeer sterk bezette Nordemeule Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter groeide vrijdagavond uit tot een memorabel... (13-10-2018)
MARIËNHEEM – In de barrage van de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van Salland slaagde Lennard de Boer er als enige in onder de grens van 35... (07-10-2018)
BARCELONA - De Nederlandse springruiters hebben hun titel in de finale van de Longines FEI Nations Cup niet kunnen prolongeren. Het kwartet van... (07-10-2018)
VRAGENDER - De slotronde van de Grote Prijs in Paardensportcentrum Lichtenvoorde was vrijdagavond niet iedereen even goed gezind. Van de acht... (06-10-2018)