MET WENDY LIGTENBERG NAAR SUPERIEURE ZEGE BIJ INDOOR RIJSSEN

‘Tante Cor’ (20) nog veruit de snelste

RIJSSEN – Ze is twintig, maar springt nog altijd over de hindernissen dat het een lieve lust is. Onder het zadel bij Wendy Ligtenberg bleek de schimmelmerrie Radorette VDD (v. Corland) vrijdag tijdens Indoor Hotra Rijssen prima overwinterd te hebben. Vol overtuiging en razend snel scheerde ze over het parcours in de klasse Z. De concurrentie was kansloos. Zoals die dat ook was tegen Eric ten Cate, die in de klasse met ECW Blue Sky nog veel verder van zijn opponenten wegliep.

“Oma was weer in vorm”, schaterde Wendy Ligtenberg na afloop. “Hoe ouder, hoe gekker. Abnormaal dit. Vorige week heb ik haar voor het eerst weer echt gereden. Ze zat nog in de winterslaap qua eitjes. Ze was zo fit, dat ik haar gewoon heb opgegeven voor Rijssen.”

De toch evenmin langzame Eric ten Cate moest met Jolly Jumper 3,01 seconde toegeven op de Sallandse amazone en Anne-Liaza Makkinga kwam met Culia bijna vier seconden te laat binnen om een bedreiging voor Wendy Ligtenberg te kunnen vormen. Ten Cate werd mety AutoBas Dairone ook nog vierde, voor Hans van der Kolk met Froney.

Eric ten Cate maakt korte metten
Op zijn beurt maakte Eric ten Cate in de klasse ZZ korte metten met al zijn tegenstanders. Met ECW Blue Sky (v. Mr. Blue) reed hij al zijn tegenstanders op vele seconden achterstand. Met zijn twaalfjarige schimmelhengst moest de Geesternaar als eerste de barrage in, maar dat vormde voor Ten Cate geen enkel beletsel om de concurrentie voor een onmogelijke opgave te stellen.

“Ze hebben het wel geprobeerd”, aldus de winnaar, “maar ik denk dat ik veel winst heb gepakt door enkele keren binnendoor te gaan. Dat ging heel goed.” Hoewel zijn schimmel, waarvan Alfons Engbers mede-eigenaar is,  wellicht meer kan, vindt Eric ten Cate het prima zoals zijn loopbaan als ruiter momenteel verloopt. “Nu en dan een twee sterrenwedstrijd, dan is het voor mij prima. Dit paard heeft al zoveel voor mij gedaan, het is niet mijn insteek het internationaal hogerop te proberen.”

Hans van der Kolk vloog als nummer twee op Eddy the Eagle aanzienlijk minder snel door de piste en finishte op 6,75 seconde van Eric ten Cate. Steven Veldhuis werd derde met Fionapina Colada, Desiree Kemper was met Dominent de vierde en laatste foutloze deelnemer in de ZZ.

Ook zeges Chantal Leusink en Stef Veldhuis
Chantal Leusink zegevierde in de klasse M bij het progressief springen. Met Heurby (v. Dakar) bleef ze ook Frank Buitenhuis met Genua en Leonie Jonkers met Ferina voor. Op het klassieke parcours met barrage moest Steven Veldhuis met Kentucky genoegen nemen met de derde plek. Vincent Bourguignon heerste door met Isaura Pracht eerste en met Canturo de Bourguignon tweede te worden.

Bourguignon beleefde toch een prima dag, want met Amigo Star zette hij ook nog eens de klassieke rubriek in de klasse L naar zijn hand. In deze proef werd hij het dichtst benaderd door Marjolein Jonkers met Full Colour en Vincent Geerink met Iniesta. Stef Veldhuis reed met Zarelza (v. Whisper) naar de winst in het L-progressief. Jan Gohl met Handsome en Steven Veldhuis met Hagel waren goed voor de plekken twee en drie.

Foto’s Wendy Ligtenberg met Radorette VDD (boven) en Eric ten Cate met ECW Blue Sky © Mariëlle Tempert.

Meer Springen

LANAKEN – Twee jaar nadat hij met Warrant de wereldtitel bij de vijfjarige paarden veroverde, was Willem Greve op Stoeterij Zangersheide in het... (16-09-2018)
VRAGENDER - Gerco Schröder, jarenlang sterkhouder van het Nederlands springteam, is niet naar de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon. Wel won... (16-09-2018)
VRAGENDER – En weer was Roos Wevers de beste. De elfjarige amazone uit Markelo, drie weken geleden al goed voor de nationale titel in Ermelo,... (16-09-2018)
AMBT DELDEN – Lindy Stuivenberg beleefde een leuk sportief weekend tijdens Indoor en Outdoor Ambt Delden. Met de onverwoestbare schimmelmerrie... (10-09-2018)
PADERBORN – Ben Schröder (bovenste foto) sloot zondag de Grote Prijs van Paderborn af op de vijfde plaats. Met zijn tienjarige bruine ruin Davino Q (... (09-09-2018)
ISING - Hendrik Jan Schuttert heeft het naar zijn zin bij het internationale concours in Ising am Chiemsee in het zuiden van Duitsland. De afgelopen... (02-09-2018)
SOMMERSTEDT – Robert Vos was zaterdag erg dicht bij zijn tweede overwinning in het Deense Sommerstedt. (02-09-2018)
OPGLABBEEK – Frank Schuttert (op archieffoto) bleef zaterdag in het Belgische Opglabbeek ruim een halve seconde verwijderd van de winst in de... (02-09-2018)
JAKARTA – Wim Schröder heeft als bondscoach van de springruiterequipe van Japan zilver veroverd in de landenwedstrijd. Individueel slaagde Japan er... (30-08-2018)
LASTRUP – Remco Been presteerde zondagmiddag uitstekend tijdens de Grote Prijs in het Duitse Lastrup. De Wierdenaar wrong zich in de barrage keurig... (26-08-2018)
WIENER NEUSTADT - Sander Geerink (op archieffoto) zegevierde zondag tijdens de finale van de Medium Tour van het CSI2 in Wiener Neustadt. Met zijn... (26-08-2018)
JAKARTA – Voor Wim Schröder wacht vanaf maandag zijn eerste grote krachtproef als bondscoach van de Japanse springequipe. In Jakarta beginnen dan... (26-08-2018)
MÜNSTER – Jeroen Dubbeldam tekende vrijdag voor een fraaie zege in de rankingproef over 1,50 meter op tijd voor de Big Tour tijdens het ‘Turnier der... (25-08-2018)
WIERDEN – Robert Vos bleef vrijdag baas in ’eigen huis’ tijdens de nationale rubriek springen over 1,40 meter bij De Eschruiters. Met de achtjarige... (25-08-2018)
WIERDEN – Coen van Haarst bleek uiteindelijk de grote winnaar de van de reeks wedstrijden in het kader van Eurojump Wierden. De ruiter uit Wierden... (25-08-2018)
LASTRUP – Remco Been eindigde donderdag als tweede in een rubriek over 1,40 meter op tijd tijdens het internationale concours hippique in het Duitse... (24-08-2018)
WIENER NEUSTADT – Nuri Dijks zegevierde donderdag in de rubriek over 1,35 meter op tijd voor de Medium Tour tijdens het internationale springconcours... (23-08-2018)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink is de komende zes weken geleden uit de roulatie. De ruiter uit De Lutte reed dinsdagavond laat na afloop van de Schröder... (23-08-2018)
TUBBERGEN – Gerco Schröder was dinsdagavond dichter dan ooit bij zijn eerste zege in de Schröder Masterclass, maar vond uiteindelijk zijn meester in... (22-08-2018)
TUBBERGEN - Het ouder-kind springen, dat zondag tijdens de Schröder Masterclass voor het eerst op het programma stond leverde een podium op met... (20-08-2018)