MET WENDY LIGTENBERG NAAR SUPERIEURE ZEGE BIJ INDOOR RIJSSEN

‘Tante Cor’ (20) nog veruit de snelste

RIJSSEN – Ze is twintig, maar springt nog altijd over de hindernissen dat het een lieve lust is. Onder het zadel bij Wendy Ligtenberg bleek de schimmelmerrie Radorette VDD (v. Corland) vrijdag tijdens Indoor Hotra Rijssen prima overwinterd te hebben. Vol overtuiging en razend snel scheerde ze over het parcours in de klasse Z. De concurrentie was kansloos. Zoals die dat ook was tegen Eric ten Cate, die in de klasse met ECW Blue Sky nog veel verder van zijn opponenten wegliep.

“Oma was weer in vorm”, schaterde Wendy Ligtenberg na afloop. “Hoe ouder, hoe gekker. Abnormaal dit. Vorige week heb ik haar voor het eerst weer echt gereden. Ze zat nog in de winterslaap qua eitjes. Ze was zo fit, dat ik haar gewoon heb opgegeven voor Rijssen.”

De toch evenmin langzame Eric ten Cate moest met Jolly Jumper 3,01 seconde toegeven op de Sallandse amazone en Anne-Liaza Makkinga kwam met Culia bijna vier seconden te laat binnen om een bedreiging voor Wendy Ligtenberg te kunnen vormen. Ten Cate werd mety AutoBas Dairone ook nog vierde, voor Hans van der Kolk met Froney.

Eric ten Cate maakt korte metten
Op zijn beurt maakte Eric ten Cate in de klasse ZZ korte metten met al zijn tegenstanders. Met ECW Blue Sky (v. Mr. Blue) reed hij al zijn tegenstanders op vele seconden achterstand. Met zijn twaalfjarige schimmelhengst moest de Geesternaar als eerste de barrage in, maar dat vormde voor Ten Cate geen enkel beletsel om de concurrentie voor een onmogelijke opgave te stellen.

“Ze hebben het wel geprobeerd”, aldus de winnaar, “maar ik denk dat ik veel winst heb gepakt door enkele keren binnendoor te gaan. Dat ging heel goed.” Hoewel zijn schimmel, waarvan Alfons Engbers mede-eigenaar is,  wellicht meer kan, vindt Eric ten Cate het prima zoals zijn loopbaan als ruiter momenteel verloopt. “Nu en dan een twee sterrenwedstrijd, dan is het voor mij prima. Dit paard heeft al zoveel voor mij gedaan, het is niet mijn insteek het internationaal hogerop te proberen.”

Hans van der Kolk vloog als nummer twee op Eddy the Eagle aanzienlijk minder snel door de piste en finishte op 6,75 seconde van Eric ten Cate. Steven Veldhuis werd derde met Fionapina Colada, Desiree Kemper was met Dominent de vierde en laatste foutloze deelnemer in de ZZ.

Ook zeges Chantal Leusink en Stef Veldhuis
Chantal Leusink zegevierde in de klasse M bij het progressief springen. Met Heurby (v. Dakar) bleef ze ook Frank Buitenhuis met Genua en Leonie Jonkers met Ferina voor. Op het klassieke parcours met barrage moest Steven Veldhuis met Kentucky genoegen nemen met de derde plek. Vincent Bourguignon heerste door met Isaura Pracht eerste en met Canturo de Bourguignon tweede te worden.

Bourguignon beleefde toch een prima dag, want met Amigo Star zette hij ook nog eens de klassieke rubriek in de klasse L naar zijn hand. In deze proef werd hij het dichtst benaderd door Marjolein Jonkers met Full Colour en Vincent Geerink met Iniesta. Stef Veldhuis reed met Zarelza (v. Whisper) naar de winst in het L-progressief. Jan Gohl met Handsome en Steven Veldhuis met Hagel waren goed voor de plekken twee en drie.

Foto’s Wendy Ligtenberg met Radorette VDD (boven) en Eric ten Cate met ECW Blue Sky © Mariëlle Tempert.

Meer Springen

TUBBERGEN -  Met een verschil van slechts 0,35 seconde moest Nadieh Plegt (foto boven) vrijdag tijdens Jumping Schröder Tubbergen de zege in de... (25-05-2018)
TUBBERGEN – Sjaak Sleiderink (onderste foto ) was donderdag op het terrein van zijn tot voor kort werkgever, de BWG Stables, de beste Twentse... (24-05-2018)
TUBBERGEN - In de achtertuin van de internationale springstal BWG Stables van de gebroeders Schröder wordt van 24 mei tot en met 3 juni de alweer... (23-05-2018)
WIERDEN - Als er zeventien ruiters in de barrage zitten, verwacht je niet dat het van nature langzaamste paard iedereen eruit loopt. Dat kan alleen... (19-05-2018)
WIERDEN – Conor Drain (rechts) was vrijdag het stralende middelpunt van een gezellig Twents feestje. De al sinds 2010 in Nederland vertoevende Ier,... (18-05-2018)
WIERDEN – De top drie bleef donderdagavond net buiten bereik van thuisrijder Remco Been (hiernaast) tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van... (17-05-2018)
WIERDEN – Nuri Dijks ontpopte zich woensdag tot beste Nederlander in de zwaarste rubriek van de eerste dag van Outdoor Wierden. De in Gronau... (16-05-2018)
WIERDEN - Springruiters uit maar liefst 21 verschillende landen gaan woensdag van start op Outdoor Wierden. Ondanks een drukke wedstrijdkalender in... (15-05-2018)
EINDHOVEN - Net als twee jaar geleden won Frank Schuttert twee weken na het behalen van de Nederlandse titel de driesterren VDL Groep Grote Prijs van... (13-05-2018)
DENEKAMP – Sjaak Sleiderink begint voor zichzelf. Na zijn afscheid van de BWG Stables van de broers Schröder twijfelde hij even over het voortzetten... (09-05-2018)
MIERLO – Frank Schuttert had uiteindelijk het laatste woord. In de strijd om de nationale titel in Mierlo leek de Ommenaar zondag kansloos voor het... (29-04-2018)
MIERLO – Willem Greve greep zaterdagmiddag net naast de overwinning in de Grote Prijs van Mierlo. Met zijn achtjarige bruine merrie Formidable (v.... (28-04-2018)
MIERLO – Veronique Morsink sloot het nationaal kampioenschap bij de young riders met Faithfull als negende af. De amazone uit De Lutte eindigde op de... (28-04-2018)
MIERLO – Gerben Morsink is de verrassende nieuwe leider in het NK voor springruiters in Mierlo. Favoriet Jeroen Dubbeldam, de winnaar van het eerste... (27-04-2018)
MIERLO – Emiel Richter herstelde zich vrijdag prima van een matige eerste dag bij het NK springen voor young riders in Mierlo. De Enschedeër eindigde... (27-04-2018)
MIERLO – Regerend wereldkampioen Jeroen Dubbeldam heeft met zijn toppaard Zenith SFN het eerste onderdeel, een wedstrijd snelheid en wendbaarheid,... (26-04-2018)
MIERLO – Veronique Morsink is het NK voor young riders in Mierlo behoorlijk begonnen. Met haar paard Faithfull eindigde de amazone uit De Lutte als... (26-04-2018)
WIERDEN – Natalia Majchrowicz vierde dinsdag een mooie overwinning in de rubriek over twee fasen met hindernissen tot en met 1,40 meter tijdens de... (25-04-2018)
OPGLABBEEK – Jeroen Dubbeldam maakte vrijdag indruk in de rankingproef over 1,45 met barrage tijdens het internationale concours hippique in het... (22-04-2018)
ESCHWEILER – Remco Been (foto) zegevierde vrijdag in het Duitse Eschweiler in een rubriek over twee fasen voor zevenjarige paarden. De Wierdenaar was... (22-04-2018)