MET WENDY LIGTENBERG NAAR SUPERIEURE ZEGE BIJ INDOOR RIJSSEN

‘Tante Cor’ (20) nog veruit de snelste

RIJSSEN – Ze is twintig, maar springt nog altijd over de hindernissen dat het een lieve lust is. Onder het zadel bij Wendy Ligtenberg bleek de schimmelmerrie Radorette VDD (v. Corland) vrijdag tijdens Indoor Hotra Rijssen prima overwinterd te hebben. Vol overtuiging en razend snel scheerde ze over het parcours in de klasse Z. De concurrentie was kansloos. Zoals die dat ook was tegen Eric ten Cate, die in de klasse met ECW Blue Sky nog veel verder van zijn opponenten wegliep.

“Oma was weer in vorm”, schaterde Wendy Ligtenberg na afloop. “Hoe ouder, hoe gekker. Abnormaal dit. Vorige week heb ik haar voor het eerst weer echt gereden. Ze zat nog in de winterslaap qua eitjes. Ze was zo fit, dat ik haar gewoon heb opgegeven voor Rijssen.”

De toch evenmin langzame Eric ten Cate moest met Jolly Jumper 3,01 seconde toegeven op de Sallandse amazone en Anne-Liaza Makkinga kwam met Culia bijna vier seconden te laat binnen om een bedreiging voor Wendy Ligtenberg te kunnen vormen. Ten Cate werd mety AutoBas Dairone ook nog vierde, voor Hans van der Kolk met Froney.

Eric ten Cate maakt korte metten
Op zijn beurt maakte Eric ten Cate in de klasse ZZ korte metten met al zijn tegenstanders. Met ECW Blue Sky (v. Mr. Blue) reed hij al zijn tegenstanders op vele seconden achterstand. Met zijn twaalfjarige schimmelhengst moest de Geesternaar als eerste de barrage in, maar dat vormde voor Ten Cate geen enkel beletsel om de concurrentie voor een onmogelijke opgave te stellen.

“Ze hebben het wel geprobeerd”, aldus de winnaar, “maar ik denk dat ik veel winst heb gepakt door enkele keren binnendoor te gaan. Dat ging heel goed.” Hoewel zijn schimmel, waarvan Alfons Engbers mede-eigenaar is,  wellicht meer kan, vindt Eric ten Cate het prima zoals zijn loopbaan als ruiter momenteel verloopt. “Nu en dan een twee sterrenwedstrijd, dan is het voor mij prima. Dit paard heeft al zoveel voor mij gedaan, het is niet mijn insteek het internationaal hogerop te proberen.”

Hans van der Kolk vloog als nummer twee op Eddy the Eagle aanzienlijk minder snel door de piste en finishte op 6,75 seconde van Eric ten Cate. Steven Veldhuis werd derde met Fionapina Colada, Desiree Kemper was met Dominent de vierde en laatste foutloze deelnemer in de ZZ.

Ook zeges Chantal Leusink en Stef Veldhuis
Chantal Leusink zegevierde in de klasse M bij het progressief springen. Met Heurby (v. Dakar) bleef ze ook Frank Buitenhuis met Genua en Leonie Jonkers met Ferina voor. Op het klassieke parcours met barrage moest Steven Veldhuis met Kentucky genoegen nemen met de derde plek. Vincent Bourguignon heerste door met Isaura Pracht eerste en met Canturo de Bourguignon tweede te worden.

Bourguignon beleefde toch een prima dag, want met Amigo Star zette hij ook nog eens de klassieke rubriek in de klasse L naar zijn hand. In deze proef werd hij het dichtst benaderd door Marjolein Jonkers met Full Colour en Vincent Geerink met Iniesta. Stef Veldhuis reed met Zarelza (v. Whisper) naar de winst in het L-progressief. Jan Gohl met Handsome en Steven Veldhuis met Hagel waren goed voor de plekken twee en drie.

Foto’s Wendy Ligtenberg met Radorette VDD (boven) en Eric ten Cate met ECW Blue Sky © Mariëlle Tempert.

Meer Springen

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)
AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor... (23-01-2019)
HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)