DIVERSE TWENTSE COMBINATIES VAN VOREN BIJ JUMPING DE ACHTERHOEK

Sven Peters vijfde in Grote Prijs

VRAGENDER – Sven Peters (foto boven) legde zaterdag beslag op de vijfde plaats in de Grote Prijs voor deelnemers tot 25 jaar over 1,45 meter tijdens Jumping De Achterhoek voor de jeugd. Met zijn twaalf jaar oude vosmerrie Channel noteerde Peters in de barrage de tweede tijd, maar helaas voor hem viel tijdens zijn rit ook een balk.

Vrijdag was Sven Peters met Channel al een keer tweede geworden in een wedstrijd op tijd over 1,40 meter. Britt Wiefferink liet zich als zevende in de uitslag noteren met haar veertien jaar oude schimmelruin Alpha VDL. In beide gevallen was de Duitser Max Haunhorst niet te kloppen met Crueger. In een proef over 1,40 meter met barrage eindigde Britt Wiefferink donderdag met Alpha na een fout in de beslissende omloop ook als zevende. Lisa Everts stuurde haar tienjarige vosruin Lincoln Park ZH met twee balken naar de tiende positie.

Britt ter Harmsel reed zaterdag in de Small Tour voor junioren naar de vijfde positie met de dertien jaar oude schimmelmerrie Butter Flower. Op een parcours van 1,20 meter over twee fasen legde ze twee dagen eerder met zelfde paard beslag op de negende plaats en werd ze tiende met de achttienjarige vosruin Donkosack.

Ook Thijmen Vos deed het, met zijn dertienjarige bruine ruin Calgary, prima in Vragender. De Wierdenaar sloot de Grote Prijs voor children over 1,25 meter met barrage af als zevende, hoewel hij de finish van de extra omloop niet bereikte. Hetzelfde resultaat boekte hij in een parcours over 1,20 meter op tijd. Het beste resultaat van Vos was de tweede plek in de proef over twee fasen (1,20 meter). Deze werd net als het hoofdnummer een prooi voor landgenote Emma Bocken met Dagma.

Amber van Marle werd met haar twaalfjarige bruine merrie Helianthus zevende in een wedstrijd Take your own line voor children. Bij de pony’s liet Roos Wevers met haar elfjarige schimmelmerrie Top Dominique (v. Don Diablo) een vijfde plaats noteren over 1,15 meter op tijd. Wesley ter Harmsel sloot de rubriek Take your own line als tiende af met de tien jaar oude ruin Eagle BB.

Foto Thijmen Vos (onder) © www.fototrailer.nl

Meer Springen

Vanuit de kleine buurtschap Hoge Hexel koos Mo(nique) van Haarst zes jaar geleden voor een onbekend hippisch avontuur in Koeweit. Ondertussen is ze... (28-03-2020)
TUBBERGEN – De zevende editie van Jumping Schröder Tubbergen wordt verschoven naar later datum. Het evenement zou worden gehouden van 13 tot en 17... (18-03-2020)
OLIVA NOVA – Met een tweede plaats in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs over 1,45 meter kwam ook voor Remco Been vrijdag een abrupt einde... (14-03-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)