DIVERSE TWENTSE COMBINATIES VAN VOREN BIJ JUMPING DE ACHTERHOEK

Sven Peters vijfde in Grote Prijs

VRAGENDER – Sven Peters (foto boven) legde zaterdag beslag op de vijfde plaats in de Grote Prijs voor deelnemers tot 25 jaar over 1,45 meter tijdens Jumping De Achterhoek voor de jeugd. Met zijn twaalf jaar oude vosmerrie Channel noteerde Peters in de barrage de tweede tijd, maar helaas voor hem viel tijdens zijn rit ook een balk.

Vrijdag was Sven Peters met Channel al een keer tweede geworden in een wedstrijd op tijd over 1,40 meter. Britt Wiefferink liet zich als zevende in de uitslag noteren met haar veertien jaar oude schimmelruin Alpha VDL. In beide gevallen was de Duitser Max Haunhorst niet te kloppen met Crueger. In een proef over 1,40 meter met barrage eindigde Britt Wiefferink donderdag met Alpha na een fout in de beslissende omloop ook als zevende. Lisa Everts stuurde haar tienjarige vosruin Lincoln Park ZH met twee balken naar de tiende positie.

Britt ter Harmsel reed zaterdag in de Small Tour voor junioren naar de vijfde positie met de dertien jaar oude schimmelmerrie Butter Flower. Op een parcours van 1,20 meter over twee fasen legde ze twee dagen eerder met zelfde paard beslag op de negende plaats en werd ze tiende met de achttienjarige vosruin Donkosack.

Ook Thijmen Vos deed het, met zijn dertienjarige bruine ruin Calgary, prima in Vragender. De Wierdenaar sloot de Grote Prijs voor children over 1,25 meter met barrage af als zevende, hoewel hij de finish van de extra omloop niet bereikte. Hetzelfde resultaat boekte hij in een parcours over 1,20 meter op tijd. Het beste resultaat van Vos was de tweede plek in de proef over twee fasen (1,20 meter). Deze werd net als het hoofdnummer een prooi voor landgenote Emma Bocken met Dagma.

Amber van Marle werd met haar twaalfjarige bruine merrie Helianthus zevende in een wedstrijd Take your own line voor children. Bij de pony’s liet Roos Wevers met haar elfjarige schimmelmerrie Top Dominique (v. Don Diablo) een vijfde plaats noteren over 1,15 meter op tijd. Wesley ter Harmsel sloot de rubriek Take your own line als tiende af met de tien jaar oude ruin Eagle BB.

Foto Thijmen Vos (onder) © www.fototrailer.nl

Meer Springen

KRONENBERG – Gerco Schröder eindigde zondag als vierde in de Grote Prijs tijdens het CSI2 De Peelbergen. Met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky... (19-01-2020)
SAASVELD – Frank Buitenhuis stond woensdag op eenzame hoogte tijdens de eerste editie van SAS in Saasveld. De 36-jarige ruiter uit Holten won liefst... (18-01-2020)
GEESTEREN – Tijdens de 46ste editie van het CSIO Twente, van woensdag 1 tot en met zondag 5 juli op Erve Maathuis in Geesteren, staat een van de... (14-01-2020)
OPGLABBEEK – Conor Drain boekte zaterdag een fraaie zege tijdens het CSI2 in het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek. Met zijn tienjarige... (13-01-2020)
ALMELO – Op 58-jarige leeftijd is donderdag in Almelo Tonny Haselbekke volkomen onverwacht overleden. (13-01-2020)
SAASVELD – Jarno Hesselink was zondag met Fhera op snelheid een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse ZZ tijdens de strijd om de... (12-01-2020)
ZUIDBROEK – Hendrik Jan Schuttert en Remco Been slaagden er zaterdagavond niet in de hoofdprijs te bemachtigen in de strijd om de Grote Prijs van het... (11-01-2020)
MEEUWEN – Frank Schuttert moet het na een jaar weer stellen zonder de elfjarige donkerbruine hengst Queensland E (v. Quickfire de Feran x Socrate de... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Met een minimale voorsprong van éénhonderdste seconde pakte Willem Greve vrijdag met Gogo de zege in de rubriek over 1,40 meter met... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate legde donderdag tijdens het CSI2 IICH Groningen in Zuidbroek beslag op de tweede plaats in de rubriek over 1,35 meter op... (10-01-2020)
ALBERGEN – Hij deed al jaren mee aan de strijd om het open nationaal kampioenschap voor veteranen. Maar meer dan een tweede plaats, een jaar of... (07-01-2020)
DE LUTTE – Voor Gert-Jan Bruggink is het nieuwe jaar aanzienlijk beter begonnen dan het vorige. Precies een jaar nadat hij bij een val van een jong... (05-01-2020)
VRAGENDER – Het nieuwe jaar is amper begonnen of Vincent Geerink heeft al een mooie primeur binnen. In Vragender schreef hij zaterdag voor het eerst... (05-01-2020)
MARIENHEEM – Steven Veldhuis kende een prima jaarafsluiting tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Marienheem. Op de slotdag van het evenement won hij... (02-01-2020)
MARIENHEEM – Ellen Zwijnenberg mocht zich vrijdagavond laten huldigen als winnares van de nationale rubriek over 1,40 meter tijdens de Sallandse... (28-12-2019)
BATHMEN – Conor Drain was zaterdagavond goed voor de derde plaats in de Grote Prijs van Bathmen. In de wedstrijd over 1,50 meter met barrage was de... (22-12-2019)
FRANKFURT – Gerco Schröder moest zaterdagmiddag met zijn zestienjarige schimmelruin Glock’s Cognac Champblanc (v. Claerway x Caretino) drie Duitse... (21-12-2019)
WIERDEN – Marinus Vos is donderdagavond benoemd tot erelid van De Eschruiters. Tijdens de algemene ledenvergadering werd de Wierdenaar op die wijze... (13-12-2019)
OLDENZAAL - Paardrijden voor het goede doel. Dat is een perfecte combinatie tussen plezier en iets voor een ander betekenen. De organisatie van  het... (11-12-2019)
SAASVELD – Bas van der Aa heeft net als in 2017 de Equifirst Twente Cup veroverd. In Saasveld hield de ruiter uit Albergen zaterdag met Haraminka de... (08-12-2019)