DIVERSE TWENTSE COMBINATIES VAN VOREN BIJ JUMPING DE ACHTERHOEK

Sven Peters vijfde in Grote Prijs

VRAGENDER – Sven Peters (foto boven) legde zaterdag beslag op de vijfde plaats in de Grote Prijs voor deelnemers tot 25 jaar over 1,45 meter tijdens Jumping De Achterhoek voor de jeugd. Met zijn twaalf jaar oude vosmerrie Channel noteerde Peters in de barrage de tweede tijd, maar helaas voor hem viel tijdens zijn rit ook een balk.

Vrijdag was Sven Peters met Channel al een keer tweede geworden in een wedstrijd op tijd over 1,40 meter. Britt Wiefferink liet zich als zevende in de uitslag noteren met haar veertien jaar oude schimmelruin Alpha VDL. In beide gevallen was de Duitser Max Haunhorst niet te kloppen met Crueger. In een proef over 1,40 meter met barrage eindigde Britt Wiefferink donderdag met Alpha na een fout in de beslissende omloop ook als zevende. Lisa Everts stuurde haar tienjarige vosruin Lincoln Park ZH met twee balken naar de tiende positie.

Britt ter Harmsel reed zaterdag in de Small Tour voor junioren naar de vijfde positie met de dertien jaar oude schimmelmerrie Butter Flower. Op een parcours van 1,20 meter over twee fasen legde ze twee dagen eerder met zelfde paard beslag op de negende plaats en werd ze tiende met de achttienjarige vosruin Donkosack.

Ook Thijmen Vos deed het, met zijn dertienjarige bruine ruin Calgary, prima in Vragender. De Wierdenaar sloot de Grote Prijs voor children over 1,25 meter met barrage af als zevende, hoewel hij de finish van de extra omloop niet bereikte. Hetzelfde resultaat boekte hij in een parcours over 1,20 meter op tijd. Het beste resultaat van Vos was de tweede plek in de proef over twee fasen (1,20 meter). Deze werd net als het hoofdnummer een prooi voor landgenote Emma Bocken met Dagma.

Amber van Marle werd met haar twaalfjarige bruine merrie Helianthus zevende in een wedstrijd Take your own line voor children. Bij de pony’s liet Roos Wevers met haar elfjarige schimmelmerrie Top Dominique (v. Don Diablo) een vijfde plaats noteren over 1,15 meter op tijd. Wesley ter Harmsel sloot de rubriek Take your own line als tiende af met de tien jaar oude ruin Eagle BB.

Foto Thijmen Vos (onder) © www.fototrailer.nl

Meer Springen

OLDENZAAL - Paardrijden voor het goede doel. Dat is een perfecte combinatie tussen plezier en iets voor een ander betekenen. De organisatie van  het... (11-12-2019)
SAASVELD – Bas van der Aa heeft net als in 2017 de Equifirst Twente Cup veroverd. In Saasveld hield de ruiter uit Albergen zaterdag met Haraminka de... (08-12-2019)
SAASVELD – Mart IJland was zaterdag als eerste de beste in de strijd om de Equifirst Twente Cup in de klasse M. Met Issey (v. Dexter R) moest de... (07-12-2019)
SAASVELD - Voorafgaande aan de strijd om de Equifirst Twente Cup in de klasse Z/ZZ reden de ponyruiters zaterdag hun wedstrijden om de begeerde... (07-12-2019)
SAASVELD – De Equifirst Twente Cup in de klassen Z en ZZ in handicap komt zaterdagavond in andere handen. Titelhoudster Veronique Morsink ontbreekt... (07-12-2019)
SAASVELD – Met vier combinaties op een totaal van zeven waren de Twentse ruiters vrijdagavond in de meerderheid in de barrage tijdens de Grote Prijs... (06-12-2019)
VRAGENDER - Met de finaledag nog te gaan is Thiago Ribas da Costa nu al de man van het internationaal concours Jumping De Achterhoek. in Vragender.... (01-12-2019)
VRAGENDER – Ook Willem Greve (foto) slaagde er vrijdag niet in de Braziliaan Thiago Ribas da Costa van weer een superieure overwinning af te houden... (30-11-2019)
VRAGENDER – Remco Been was donderdag de beste Twentenaar in de belangrijkste rubriek van het CSI2 Jumping De Achterhoek. De Wierdenaar eindigde met... (28-11-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis moest woensdag tijdens CSI2 Jumping De Achterhoek in de rubriek over 1,35 meter op tijd alleen zijn meerdere erkennen in... (28-11-2019)
MÜNCHEN – De vier deelnemers uit Weerselo tijdens CSI4 Indoor München kwamen allemaal met minimaal één klassering in de top tien thuis. (25-11-2019)
KROONENBERG – Wilton Porter (op archieffoto) greep zondag de hoofdprijs in de afsluitende rubriek van de eerste week van het concours hippique in... (17-11-2019)
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te... (11-11-2019)
MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.   (03-11-2019)
WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de... (01-11-2019)
WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden. (31-10-2019)