KAMPIOEN VAN NEDERLAND MET CHANNEL

Sven Peters verrast met juniorentitel

MIERLO – Hij had op een plaats bij de eerste tien gehoopt en met een beetje geluk zou er misschien een positie bij de beste vijf in zitten. Maar na vier vlekkeloze rondjes met zijn tienjarige vosmerrie Channel (v. Rascin x Wolfgang) stond Sven Peters zaterdagmiddag met de gouden medaille om zijn nek na het Nederlands kampioenschap voor junioren. De achttienjarige ruiter uit Lonneker verbaasde daarmee niet alleen de concurrentie, maar ook zichzelf.

“Heel gaaf dit”, was de eerste reactie van Sven Peters, zoon van manegehouders Dennis en Jolanda Peters van Het Twentsche Veld. “Channel sprong echt heel goed. De eerste ronde van vandaag vond ik eerlijk gezegd nog wel meevallen, toen kon ik mooi mijn eigen ding doen. Die ging ons vrij gemakkelijk en goed af.”

Het uitzicht op de titel “zorgde echter voor een dimensie erbij. “Het begin was nog aardig relaxed en de afstanden waren goed. Maar vanaf hindernis acht in de tweede ronde voelde ik helemaal niets meer en trilden mijn armen enorm. Eerlijk gezegd kon ik toen alleen maar hopen dat het goed kwam. Man, ik ben ongelooflijk blij, dit had ik echt nooit verwacht. Al kreeg ik wel hoop dat er wat moois in zat toen ik de eerste twee dagen foutloos bleef en ik leuk bovenin meedraaide. Toen dacht ik wel: het zal toch niet..?”

En het zou. Met dank aan Channel. “Die springt de derde dag van een wedstrijd vaak het best. Op de eerste dag is ze vaak nog wat heet, maar op de derde dag is ze goed te sturen.”Sven Peters heeft ere en topper aan. “Ze is heel lief, heeft veel vermogen en een enorme wil om foutloos te blijven. In het parcours is ze heet, maar ze kijkt goed mee, let op en is een echt wedstrijdpaard.”

Als het aan Sven Peters ligt, is het goud van Mierlo een voorbode van meer successen. “We moeten maar zien wat het wordt. Ik volg nu de opleiding Managing Retail aan het ROC van Twente. Ooit wil ik graag het bedrijf van mijn ouders overnemen. Maar school is voor mij voorlopig wel plan B.  Als de mogelijkheden er zijn, zou ik het liefst verder willen in de sport en grotere wedstrijden rijden.

Ruim een jaar geleden, net voor het NK junioren van 2016, startte hij de samenwerking met Remco Been, bij wie hij in Wierden eenmaal per week traint. “Er is een geweldige klik tussen ons twee”, laat Sven Peters zijn leermeester delen in de feestvreugde. “Remco wijst me er echt op waar de fouten zitten.” 

Remco Been staat voorlopig vierde bij de senioren in het NK te Mierlo. Zondag kan hij het feestje voor Sven Peters alleen nog maar mooier maken…  

Uitslag NK junioren Mierlo
1.   Sven Peters - Channel 3,91 strafpunt
2.   Niels Kersten - Carefull 4,92
3.   Rowen van de Mheen - Qverdi 5,75
10. Elike Morsink - Dakina II 11,82
11. Hessel Hoekstra - Q Star 12.00
12. Britt Wiefferink - Brunetti II 13,64
14. Bibi van Ooijen - Contagio Girl 16,36
23. Claudia Morsink- Carthino Z 31,18
 

Meer Springen

SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld... (17-11-2018)
SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van... (17-11-2018)
SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten... (17-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen... (10-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)
WIERDEN - Van het fancy CSI5* Lyon, een evenement in het kader van de Wereldbeker, naar het gezellige CSI2* Indoor Wierden. Springruiter Willem Greve... (05-11-2018)
OLDENBURG – Gerco Schröder greep zondag net naast de zege in de Grote Prijs van Oldenburg. Met de veertienjarige bruine hengst Glock’s Zaranza (v.... (04-11-2018)
LYON – Willem Greve noteerde zondag met zijn veertienjarige bruine hengst Carambole (v. San Patrignano Cassini) de achtste plaats in de rubriek over... (04-11-2018)
SAASVELD – Steven Veldhuis en Bas van der Aa grepen woensdag de zeges in de klasse Z tijdens het maandelijkse springen in de Ankerhal in Saasveld. In... (02-11-2018)
SAINT LO – Annelies Vorsselmans (foto) behaalde zondag met haar twaalfjarige bruine ruin Wilandro 3 (v. Unistar) een fraaie vierde plaats in de Grote... (29-10-2018)
DENEKAMP – Ook tijdens Euregio Indoor Denekamp stond er weer eens geen maat op Remco Been. De Wierdenaar was met Eurocool’s Elstar (v. Duamant de... (27-10-2018)
HELLENDOORN – Twee zussen bleven vrijdagavond net als Edwin Klokman foutloos in de barrage van de sterk bezette Grote Prijs van Hellendoorn over 1,40... (27-10-2018)
ZWOLLE – Wilton Porter (bovenste foto) beleefde zondag een absolute topdag in de IJsselhallen in Zwolle. De pupil en buurman van Jeroen Dubbeldam... (21-10-2018)
AMBT DELDEN – Bas van der Aa toonde zich zaterdagmiddag in manege De Hoffmeijer in Ambt Delden met Davinci (v. Arpeggio) een ware titelverdediger van... (20-10-2018)
ZWOLLE – Een week na zijn spectaculaire zege met Gouverneur in de Grote Prijs van Saasveld stond Remco Been vrijdagavond opnieuw vooraan tijdens een... (19-10-2018)
ZWOLLE – De leerling klopte donderdag zijn meester in de belangrijkste rubriek van de donderdag tijdens Jumping Zwolle. Lucas Porter was op het... (18-10-2018)
SAASVELD – De eerste editie van de zeer sterk bezette Nordemeule Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter groeide vrijdagavond uit tot een memorabel... (13-10-2018)