KAMPIOEN VAN NEDERLAND MET CHANNEL

Sven Peters verrast met juniorentitel

MIERLO – Hij had op een plaats bij de eerste tien gehoopt en met een beetje geluk zou er misschien een positie bij de beste vijf in zitten. Maar na vier vlekkeloze rondjes met zijn tienjarige vosmerrie Channel (v. Rascin x Wolfgang) stond Sven Peters zaterdagmiddag met de gouden medaille om zijn nek na het Nederlands kampioenschap voor junioren. De achttienjarige ruiter uit Lonneker verbaasde daarmee niet alleen de concurrentie, maar ook zichzelf.

“Heel gaaf dit”, was de eerste reactie van Sven Peters, zoon van manegehouders Dennis en Jolanda Peters van Het Twentsche Veld. “Channel sprong echt heel goed. De eerste ronde van vandaag vond ik eerlijk gezegd nog wel meevallen, toen kon ik mooi mijn eigen ding doen. Die ging ons vrij gemakkelijk en goed af.”

Het uitzicht op de titel “zorgde echter voor een dimensie erbij. “Het begin was nog aardig relaxed en de afstanden waren goed. Maar vanaf hindernis acht in de tweede ronde voelde ik helemaal niets meer en trilden mijn armen enorm. Eerlijk gezegd kon ik toen alleen maar hopen dat het goed kwam. Man, ik ben ongelooflijk blij, dit had ik echt nooit verwacht. Al kreeg ik wel hoop dat er wat moois in zat toen ik de eerste twee dagen foutloos bleef en ik leuk bovenin meedraaide. Toen dacht ik wel: het zal toch niet..?”

En het zou. Met dank aan Channel. “Die springt de derde dag van een wedstrijd vaak het best. Op de eerste dag is ze vaak nog wat heet, maar op de derde dag is ze goed te sturen.”Sven Peters heeft ere en topper aan. “Ze is heel lief, heeft veel vermogen en een enorme wil om foutloos te blijven. In het parcours is ze heet, maar ze kijkt goed mee, let op en is een echt wedstrijdpaard.”

Als het aan Sven Peters ligt, is het goud van Mierlo een voorbode van meer successen. “We moeten maar zien wat het wordt. Ik volg nu de opleiding Managing Retail aan het ROC van Twente. Ooit wil ik graag het bedrijf van mijn ouders overnemen. Maar school is voor mij voorlopig wel plan B.  Als de mogelijkheden er zijn, zou ik het liefst verder willen in de sport en grotere wedstrijden rijden.

Ruim een jaar geleden, net voor het NK junioren van 2016, startte hij de samenwerking met Remco Been, bij wie hij in Wierden eenmaal per week traint. “Er is een geweldige klik tussen ons twee”, laat Sven Peters zijn leermeester delen in de feestvreugde. “Remco wijst me er echt op waar de fouten zitten.” 

Remco Been staat voorlopig vierde bij de senioren in het NK te Mierlo. Zondag kan hij het feestje voor Sven Peters alleen nog maar mooier maken…  

Uitslag NK junioren Mierlo
1.   Sven Peters - Channel 3,91 strafpunt
2.   Niels Kersten - Carefull 4,92
3.   Rowen van de Mheen - Qverdi 5,75
10. Elike Morsink - Dakina II 11,82
11. Hessel Hoekstra - Q Star 12.00
12. Britt Wiefferink - Brunetti II 13,64
14. Bibi van Ooijen - Contagio Girl 16,36
23. Claudia Morsink- Carthino Z 31,18
 

Meer Springen

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)
AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor... (23-01-2019)
HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)