KAMPIOEN VAN NEDERLAND MET CHANNEL

Sven Peters verrast met juniorentitel

MIERLO – Hij had op een plaats bij de eerste tien gehoopt en met een beetje geluk zou er misschien een positie bij de beste vijf in zitten. Maar na vier vlekkeloze rondjes met zijn tienjarige vosmerrie Channel (v. Rascin x Wolfgang) stond Sven Peters zaterdagmiddag met de gouden medaille om zijn nek na het Nederlands kampioenschap voor junioren. De achttienjarige ruiter uit Lonneker verbaasde daarmee niet alleen de concurrentie, maar ook zichzelf.

“Heel gaaf dit”, was de eerste reactie van Sven Peters, zoon van manegehouders Dennis en Jolanda Peters van Het Twentsche Veld. “Channel sprong echt heel goed. De eerste ronde van vandaag vond ik eerlijk gezegd nog wel meevallen, toen kon ik mooi mijn eigen ding doen. Die ging ons vrij gemakkelijk en goed af.”

Het uitzicht op de titel “zorgde echter voor een dimensie erbij. “Het begin was nog aardig relaxed en de afstanden waren goed. Maar vanaf hindernis acht in de tweede ronde voelde ik helemaal niets meer en trilden mijn armen enorm. Eerlijk gezegd kon ik toen alleen maar hopen dat het goed kwam. Man, ik ben ongelooflijk blij, dit had ik echt nooit verwacht. Al kreeg ik wel hoop dat er wat moois in zat toen ik de eerste twee dagen foutloos bleef en ik leuk bovenin meedraaide. Toen dacht ik wel: het zal toch niet..?”

En het zou. Met dank aan Channel. “Die springt de derde dag van een wedstrijd vaak het best. Op de eerste dag is ze vaak nog wat heet, maar op de derde dag is ze goed te sturen.”Sven Peters heeft ere en topper aan. “Ze is heel lief, heeft veel vermogen en een enorme wil om foutloos te blijven. In het parcours is ze heet, maar ze kijkt goed mee, let op en is een echt wedstrijdpaard.”

Als het aan Sven Peters ligt, is het goud van Mierlo een voorbode van meer successen. “We moeten maar zien wat het wordt. Ik volg nu de opleiding Managing Retail aan het ROC van Twente. Ooit wil ik graag het bedrijf van mijn ouders overnemen. Maar school is voor mij voorlopig wel plan B.  Als de mogelijkheden er zijn, zou ik het liefst verder willen in de sport en grotere wedstrijden rijden.

Ruim een jaar geleden, net voor het NK junioren van 2016, startte hij de samenwerking met Remco Been, bij wie hij in Wierden eenmaal per week traint. “Er is een geweldige klik tussen ons twee”, laat Sven Peters zijn leermeester delen in de feestvreugde. “Remco wijst me er echt op waar de fouten zitten.” 

Remco Been staat voorlopig vierde bij de senioren in het NK te Mierlo. Zondag kan hij het feestje voor Sven Peters alleen nog maar mooier maken…  

Uitslag NK junioren Mierlo
1.   Sven Peters - Channel 3,91 strafpunt
2.   Niels Kersten - Carefull 4,92
3.   Rowen van de Mheen - Qverdi 5,75
10. Elike Morsink - Dakina II 11,82
11. Hessel Hoekstra - Q Star 12.00
12. Britt Wiefferink - Brunetti II 13,64
14. Bibi van Ooijen - Contagio Girl 16,36
23. Claudia Morsink- Carthino Z 31,18
 

Meer Springen

TRYON - De eerste dag van het WK voor de springruiters is voor Nederland zeer succesvol verlopen. Alle vier ruiters leverden een sterke rit af.... (19-09-2018)
LANAKEN – Twee jaar nadat hij met Warrant de wereldtitel bij de vijfjarige paarden veroverde, was Willem Greve op Stoeterij Zangersheide in het... (16-09-2018)
VRAGENDER - Gerco Schröder, jarenlang sterkhouder van het Nederlands springteam, is niet naar de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon. Wel won... (16-09-2018)
VRAGENDER – En weer was Roos Wevers de beste. De elfjarige amazone uit Markelo, drie weken geleden al goed voor de nationale titel in Ermelo,... (16-09-2018)
AMBT DELDEN – Lindy Stuivenberg beleefde een leuk sportief weekend tijdens Indoor en Outdoor Ambt Delden. Met de onverwoestbare schimmelmerrie... (10-09-2018)
PADERBORN – Ben Schröder (bovenste foto) sloot zondag de Grote Prijs van Paderborn af op de vijfde plaats. Met zijn tienjarige bruine ruin Davino Q (... (09-09-2018)
ISING - Hendrik Jan Schuttert heeft het naar zijn zin bij het internationale concours in Ising am Chiemsee in het zuiden van Duitsland. De afgelopen... (02-09-2018)
SOMMERSTEDT – Robert Vos was zaterdag erg dicht bij zijn tweede overwinning in het Deense Sommerstedt. (02-09-2018)
OPGLABBEEK – Frank Schuttert (op archieffoto) bleef zaterdag in het Belgische Opglabbeek ruim een halve seconde verwijderd van de winst in de... (02-09-2018)
JAKARTA – Wim Schröder heeft als bondscoach van de springruiterequipe van Japan zilver veroverd in de landenwedstrijd. Individueel slaagde Japan er... (30-08-2018)
LASTRUP – Remco Been presteerde zondagmiddag uitstekend tijdens de Grote Prijs in het Duitse Lastrup. De Wierdenaar wrong zich in de barrage keurig... (26-08-2018)
WIENER NEUSTADT - Sander Geerink (op archieffoto) zegevierde zondag tijdens de finale van de Medium Tour van het CSI2 in Wiener Neustadt. Met zijn... (26-08-2018)
JAKARTA – Voor Wim Schröder wacht vanaf maandag zijn eerste grote krachtproef als bondscoach van de Japanse springequipe. In Jakarta beginnen dan... (26-08-2018)
MÜNSTER – Jeroen Dubbeldam tekende vrijdag voor een fraaie zege in de rankingproef over 1,50 meter op tijd voor de Big Tour tijdens het ‘Turnier der... (25-08-2018)
WIERDEN – Robert Vos bleef vrijdag baas in ’eigen huis’ tijdens de nationale rubriek springen over 1,40 meter bij De Eschruiters. Met de achtjarige... (25-08-2018)
WIERDEN – Coen van Haarst bleek uiteindelijk de grote winnaar de van de reeks wedstrijden in het kader van Eurojump Wierden. De ruiter uit Wierden... (25-08-2018)
LASTRUP – Remco Been eindigde donderdag als tweede in een rubriek over 1,40 meter op tijd tijdens het internationale concours hippique in het Duitse... (24-08-2018)
WIENER NEUSTADT – Nuri Dijks zegevierde donderdag in de rubriek over 1,35 meter op tijd voor de Medium Tour tijdens het internationale springconcours... (23-08-2018)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink is de komende zes weken geleden uit de roulatie. De ruiter uit De Lutte reed dinsdagavond laat na afloop van de Schröder... (23-08-2018)
TUBBERGEN – Gerco Schröder was dinsdagavond dichter dan ooit bij zijn eerste zege in de Schröder Masterclass, maar vond uiteindelijk zijn meester in... (22-08-2018)