KAMPIOEN VAN NEDERLAND MET CHANNEL

Sven Peters verrast met juniorentitel

MIERLO – Hij had op een plaats bij de eerste tien gehoopt en met een beetje geluk zou er misschien een positie bij de beste vijf in zitten. Maar na vier vlekkeloze rondjes met zijn tienjarige vosmerrie Channel (v. Rascin x Wolfgang) stond Sven Peters zaterdagmiddag met de gouden medaille om zijn nek na het Nederlands kampioenschap voor junioren. De achttienjarige ruiter uit Lonneker verbaasde daarmee niet alleen de concurrentie, maar ook zichzelf.

“Heel gaaf dit”, was de eerste reactie van Sven Peters, zoon van manegehouders Dennis en Jolanda Peters van Het Twentsche Veld. “Channel sprong echt heel goed. De eerste ronde van vandaag vond ik eerlijk gezegd nog wel meevallen, toen kon ik mooi mijn eigen ding doen. Die ging ons vrij gemakkelijk en goed af.”

Het uitzicht op de titel “zorgde echter voor een dimensie erbij. “Het begin was nog aardig relaxed en de afstanden waren goed. Maar vanaf hindernis acht in de tweede ronde voelde ik helemaal niets meer en trilden mijn armen enorm. Eerlijk gezegd kon ik toen alleen maar hopen dat het goed kwam. Man, ik ben ongelooflijk blij, dit had ik echt nooit verwacht. Al kreeg ik wel hoop dat er wat moois in zat toen ik de eerste twee dagen foutloos bleef en ik leuk bovenin meedraaide. Toen dacht ik wel: het zal toch niet..?”

En het zou. Met dank aan Channel. “Die springt de derde dag van een wedstrijd vaak het best. Op de eerste dag is ze vaak nog wat heet, maar op de derde dag is ze goed te sturen.”Sven Peters heeft ere en topper aan. “Ze is heel lief, heeft veel vermogen en een enorme wil om foutloos te blijven. In het parcours is ze heet, maar ze kijkt goed mee, let op en is een echt wedstrijdpaard.”

Als het aan Sven Peters ligt, is het goud van Mierlo een voorbode van meer successen. “We moeten maar zien wat het wordt. Ik volg nu de opleiding Managing Retail aan het ROC van Twente. Ooit wil ik graag het bedrijf van mijn ouders overnemen. Maar school is voor mij voorlopig wel plan B.  Als de mogelijkheden er zijn, zou ik het liefst verder willen in de sport en grotere wedstrijden rijden.

Ruim een jaar geleden, net voor het NK junioren van 2016, startte hij de samenwerking met Remco Been, bij wie hij in Wierden eenmaal per week traint. “Er is een geweldige klik tussen ons twee”, laat Sven Peters zijn leermeester delen in de feestvreugde. “Remco wijst me er echt op waar de fouten zitten.” 

Remco Been staat voorlopig vierde bij de senioren in het NK te Mierlo. Zondag kan hij het feestje voor Sven Peters alleen nog maar mooier maken…  

Uitslag NK junioren Mierlo
1.   Sven Peters - Channel 3,91 strafpunt
2.   Niels Kersten - Carefull 4,92
3.   Rowen van de Mheen - Qverdi 5,75
10. Elike Morsink - Dakina II 11,82
11. Hessel Hoekstra - Q Star 12.00
12. Britt Wiefferink - Brunetti II 13,64
14. Bibi van Ooijen - Contagio Girl 16,36
23. Claudia Morsink- Carthino Z 31,18
 

Meer Springen

CSI Ommen - Foto: FotoTrailer
OMMEN - Het CSI Ommen staat voor de internationale springruiters van 1 tot en met 5 augustus op de kalender, maar de poort bij de familie Schuttert... (10-07-2018)
WEERSELO – Willy van der Ham (foto) liet zondag nog maar eens zien het rijden nog lang niet verleerd te zijn. De routinier stuurde zijn elfjarige... (09-07-2018)
WEERSELO – Op de terreinen van de familie Lohuis aan de Haarstraat wordt zondag 8 juli wordt zondag 8 juli het jaarlijkse concours hippique van de... (03-07-2018)
ARNHEM – Peter Olthof heeft er geen spijt van gehad dat hij zondagochtend al vroeg uit de veren moest. De ruiter uit Langeveen besliste de Grote... (01-07-2018)
RIJSSEN – Koen Westendorp had vrijdagavond de primeur in de klasse Z/ZZ tijdens de Rijssense Paardendagen. De achttienjarige stalruiter van Stal... (30-06-2018)
ARNHEM – Remco Been eindigde donderdag tijdens Outdoor Gelderland keurig als tweede in de wedstrijd over 1,40 meter in de Medium Tour van het CSI3.... (28-06-2018)
WIERDEN – Steven Veldhuis (foto boven) en Coen van Haarst waren dinsdag tijdens Eurojump Wierden allebei goed voor twee zeges. Veldhuis zegevierde in... (27-06-2018)
ALMELO – De derby winnen tijdens de Almelose Ruiterdagen is maar weinigen gegeven. Het meest spraakmakende onderdeel, in Almelo Trial Jumping geheten... (24-06-2018)
ALMELO – Lennard de Boer heeft niet veel tijd nodig gehad om zijn draai te vinden als stalruiter van de BWG Stables van de broers Schröder. adat de... (23-06-2018)
DE LUTTE - Veronique Morsink (foto) is de enige vertegenwoordiger uit deze regio bij de Europese kampioenschappen springen voor de jeugd, die van 9... (23-06-2018)
ALMELO – Achttien is hij pas, maar Stijn Roelink was vrijdag de absolute uitblinker in de klasse ZZ tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met een tweede... (23-06-2018)
ROTTERDAM - Jeroen Dubbeldam schreef vrijdag tijdens het CHIO Rotterdam de rubriek over 1,50 meter op zijn naam. De regerend wereldkampioen was... (22-06-2018)
GEESTEREN – Grote gebeurtenissen werpen hun schaduwen soms ver vooruit. De organisatie van het CSI Twente heeft het evenement van dit jaar nog maar... (19-06-2018)
ALMELO – Met de wedstrijden voor ponyruiters is de kop er af bij de 52ste editie van de Almelose Ruiterdagen. En voor deelnemers en bezoekers was het... (19-06-2018)
GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
TREFFEN – Het was zondag dubbelop feest voor Stal Het Oosterbrook tijdens het internationale springconcours op de terreinen van Glock in het... (11-06-2018)
HAAKSBERGEN – De Haaksbergse Paardendagen, georganiseerd door de Sterruiters, zijn van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni traditiegetrouw weer het... (07-06-2018)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren is van dinsdag 12 tot en met zondag 17 juni weer zes dagen lang het decor van een ‘kampioenenbal’ tijdens... (05-06-2018)