Succes Stegeman en Zwijnenberg

BATHMEN – Henri Stegeman en Ellen Zwijnenberg ontpopten zich woensdag tijdens Bathmen te Paard als de meest succesvolle deelnemers in de toprubrieken. Henri Stegeman troefde in de nationale proef over 1,40 meter de complete concurrentie af. Ellen Zwijnenberg eindigde als derde, maar won wel de klassen ZZ en Z.

De ruiter uit Daarle lachte op de tienjarige ruin Endeavour (v. Cantos) uiteindelijk het laatst in een wedstrijd, waarin de eerste drie in de uitslag elkaar nauwelijks iets toegaven. Met zijn tijd van 35,18 seconde in de barrage bleef Stegeman nummer twee Willem Greve met de pas zevenjarige merrie Gogo (v. VDL Zirocco Blue) 0,15 seconde voor en volgde Ellen Zwijnenberg met de dertienjarige ruin Boncetto (v. Concetto Famos) op een minimale achterstand van 0,01 seconde van de Markeloër. Tom Brinkman finishte als zevende met Baraka’s Eto’o.

Niet verwacht
Henri Stegeman: “Eerlijk gezegd had ik niet verwacht te zullen winnen. Willem reed al heel hard en velen dachten dat Ellen nog sneller was geweest. Bij mij liep het wel hartstikke mooi. Endeavour wint ook best veel, met hem rijd ik sowieso veel nul. Het beestje wil graag.”

Ellen Zwijnenberg duldde in de klassen ZZ en Z niemand voor zich. Met Boncetto was ze de sterkste in de ZZ, waarin Veronique Morsink met Zakina Z ruim anderhalve seconde bij haar achter bleef. Vincent Geerink met Fireboy CB, Lisa Everts met Red Bull en Bas van den Burg met Gate Keeper JB bezetten de posities drie tot en met vijf.

De voorheen in Raalte woonachtige Ellen Zwijnenberg was in het Z-klassiek met de negenjarige merrie Funny Girl al evenmin onder de indruk van stevige concurrentie. Ook Koen Westendorp met Helsinki en Zoï Snels met Highway D hadden het nakijken.

Lindy Stuivenberg en Jessie Wiefferink
In beide klassen werd ook over twee fasen gereden. Lindy Stuivenberg was met haar vijftienjarige merrie Zulanda (v. Emilion) weer eens veruit de snelste van het veld in de ZZ, Margit Magi met Bolton Gate Ben de beste van de rest. Sander Geerink werd derde met Easter, Bjorn Egberink vierde met Commis Voyageur en Wendy Timmers vijfde met Gucci.

Jessie Wiefferink verwees met de veertien jaar oude merrie Apourti (v. Quinar) Sjaak Sleiderink met Hamora O naar de tweede en Tom Brinkman met Ela K naar de derde plek. Remco Been pakte de vierde prijs met Granny Smith, Lindy Stuivenberg met Harvey de vijfde.

Sander Geerink was superieur in de klasse M over twee fasen. Met de ruin en Zero G en de merrie Caia Z, beide zeven jaar, nam hij de eerste twee posities in. Remco Been nestelde zich met Deluxe Z op plek drie.

Donderdag was het in Bathmen de beurt aan de klassen L en B. Lisa Tijhuis zegevierde met Quality First Date GR in de middagsessie van de L, voor Vasco Campana met Gratina V en Anniek Exel met T Gancho Z. ’s Avonds greep Niels Bruggen de zege met Diadeem Z en legden Petra Hulshof met Destiny en Ymke Ribbels met Isis C beslag op de plaatsen twee en drie.

Natasja Bolt scoorde in de ochtend 80 punten met Chupa Chups in de klasse B en was daarmee ook Remco Dijke met Jannes ES (73,5) en Marina Grondman met Jumpytoff(72,5) royaal de baas. In de avonduren was Martin Verschoor op Limp Bizkit met afstand de sterkste (77,5) en eiste Rob Vree met Dezler Z de tweede plaats op. Liefst drie combinaties deelden de derde stek: Kirby Nijenkamp met Genève, Adrienne Kuiper met Ella en Pia Brinkman met Jill Donna waren allemaal goed voor een score van 66,5 punt.

Foto Henri Stegeman met Endeavour © Lang Design

Meer Springen

ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)
WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van... (21-08-2019)
DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)