Succes Stegeman en Zwijnenberg

BATHMEN – Henri Stegeman en Ellen Zwijnenberg ontpopten zich woensdag tijdens Bathmen te Paard als de meest succesvolle deelnemers in de toprubrieken. Henri Stegeman troefde in de nationale proef over 1,40 meter de complete concurrentie af. Ellen Zwijnenberg eindigde als derde, maar won wel de klassen ZZ en Z.

De ruiter uit Daarle lachte op de tienjarige ruin Endeavour (v. Cantos) uiteindelijk het laatst in een wedstrijd, waarin de eerste drie in de uitslag elkaar nauwelijks iets toegaven. Met zijn tijd van 35,18 seconde in de barrage bleef Stegeman nummer twee Willem Greve met de pas zevenjarige merrie Gogo (v. VDL Zirocco Blue) 0,15 seconde voor en volgde Ellen Zwijnenberg met de dertienjarige ruin Boncetto (v. Concetto Famos) op een minimale achterstand van 0,01 seconde van de Markeloër. Tom Brinkman finishte als zevende met Baraka’s Eto’o.

Niet verwacht
Henri Stegeman: “Eerlijk gezegd had ik niet verwacht te zullen winnen. Willem reed al heel hard en velen dachten dat Ellen nog sneller was geweest. Bij mij liep het wel hartstikke mooi. Endeavour wint ook best veel, met hem rijd ik sowieso veel nul. Het beestje wil graag.”

Ellen Zwijnenberg duldde in de klassen ZZ en Z niemand voor zich. Met Boncetto was ze de sterkste in de ZZ, waarin Veronique Morsink met Zakina Z ruim anderhalve seconde bij haar achter bleef. Vincent Geerink met Fireboy CB, Lisa Everts met Red Bull en Bas van den Burg met Gate Keeper JB bezetten de posities drie tot en met vijf.

De voorheen in Raalte woonachtige Ellen Zwijnenberg was in het Z-klassiek met de negenjarige merrie Funny Girl al evenmin onder de indruk van stevige concurrentie. Ook Koen Westendorp met Helsinki en Zoï Snels met Highway D hadden het nakijken.

Lindy Stuivenberg en Jessie Wiefferink
In beide klassen werd ook over twee fasen gereden. Lindy Stuivenberg was met haar vijftienjarige merrie Zulanda (v. Emilion) weer eens veruit de snelste van het veld in de ZZ, Margit Magi met Bolton Gate Ben de beste van de rest. Sander Geerink werd derde met Easter, Bjorn Egberink vierde met Commis Voyageur en Wendy Timmers vijfde met Gucci.

Jessie Wiefferink verwees met de veertien jaar oude merrie Apourti (v. Quinar) Sjaak Sleiderink met Hamora O naar de tweede en Tom Brinkman met Ela K naar de derde plek. Remco Been pakte de vierde prijs met Granny Smith, Lindy Stuivenberg met Harvey de vijfde.

Sander Geerink was superieur in de klasse M over twee fasen. Met de ruin en Zero G en de merrie Caia Z, beide zeven jaar, nam hij de eerste twee posities in. Remco Been nestelde zich met Deluxe Z op plek drie.

Donderdag was het in Bathmen de beurt aan de klassen L en B. Lisa Tijhuis zegevierde met Quality First Date GR in de middagsessie van de L, voor Vasco Campana met Gratina V en Anniek Exel met T Gancho Z. ’s Avonds greep Niels Bruggen de zege met Diadeem Z en legden Petra Hulshof met Destiny en Ymke Ribbels met Isis C beslag op de plaatsen twee en drie.

Natasja Bolt scoorde in de ochtend 80 punten met Chupa Chups in de klasse B en was daarmee ook Remco Dijke met Jannes ES (73,5) en Marina Grondman met Jumpytoff(72,5) royaal de baas. In de avonduren was Martin Verschoor op Limp Bizkit met afstand de sterkste (77,5) en eiste Rob Vree met Dezler Z de tweede plaats op. Liefst drie combinaties deelden de derde stek: Kirby Nijenkamp met Genève, Adrienne Kuiper met Ella en Pia Brinkman met Jill Donna waren allemaal goed voor een score van 66,5 punt.

Foto Henri Stegeman met Endeavour © Lang Design

Meer Springen

TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid,... (26-05-2019)
TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine... (25-05-2019)
TUBBERGEN – Gerben Morsink toonde zich vrijdag een klasse apart in de barrage van de strijd om de Nijwa Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen. De... (24-05-2019)
TUBBERGEN – De paardensport is een wereld vol uitersten. Vraag maar aan Madée Schuttenbeld. Tijdens Jumping Schröder reed ze op de openingsdag met... (24-05-2019)
TUBBERGEN – Op eigen grond was Gerco Schröder goed voor een derde plek in de toprubriek van donderdag om de Roelofsen Horse Trucks Prijs over 1,40... (23-05-2019)
TUBBERGEN – Met de rubriek om de Stal De Sjiem prijs, een wedstrijd over twee fasen voor de Big Tour van het CSI1 is donderdagochtend de zesde editie... (23-05-2019)
MADRID/HANNOVER – Frank Schuttert imponeerde zondag tijdens de Grote Prijs van Madrid in de Global Champions Tour. De Ommenaar in dienst van Jos... (19-05-2019)
TEL AVIV – Jeroen Dubbeldam (foto) en Hans Horn moeten de Israëlische springruiters helpen een plekje af te dwingen bij de Olympische Spelen van... (07-05-2019)
GEESTEREN – Mareille van Geel-Schröder toonde zich zaterdag superieur in de hoofdrubriek van Hippisch Geesteren. De oud-Lattropse reed over 1,40... (05-05-2019)
GEESTEREN – Sanne Dokman verschalkte vrijdag de complete concurrentie in de klasse Z/ZZ tijdens Hippisch Geesteren. Met Evita reed de jonge amazone... (04-05-2019)
GEESTEREN - Bas van der Aa nam donderdag tijdens de eerste springdag van Hippisch Geesteren twee zeges voor zijn rekening. De Albergenaar won met... (03-05-2019)
MIERLO – Niet Gerben Morsink of Frank Schuttert, maar Jeroen Dubbeldam was zondag de beste regionale vertegenwoordiger in de eindstand van de strijd... (28-04-2019)
MIERLO – De Twentse deelnemers zijn  er bij het NK voor de jeugd niet in geslaagd een medaille te veroveren. Amber van Marle kwam daar het dichtst... (27-04-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis heerste vrijdag als een vorst tijdens het concours hippique van De Eschruiters in Wierden. Op het terrein van De Vossenbos... (27-04-2019)
MIERLO – Regerend titelhouder Frank Schuttert voerde vrijdag bij het NK springen de druk op leider Gerben Morsink flink op. Maar direct na hem bleek... (26-04-2019)
MIERLO – Gerben Morsink is net als vorig jaar het nationaal kampioenschap springen in Mierlo uitstekend begonnen. De tegenwoordig in Enschedese... (25-04-2019)
GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)