Succes Stegeman en Zwijnenberg

BATHMEN – Henri Stegeman en Ellen Zwijnenberg ontpopten zich woensdag tijdens Bathmen te Paard als de meest succesvolle deelnemers in de toprubrieken. Henri Stegeman troefde in de nationale proef over 1,40 meter de complete concurrentie af. Ellen Zwijnenberg eindigde als derde, maar won wel de klassen ZZ en Z.

De ruiter uit Daarle lachte op de tienjarige ruin Endeavour (v. Cantos) uiteindelijk het laatst in een wedstrijd, waarin de eerste drie in de uitslag elkaar nauwelijks iets toegaven. Met zijn tijd van 35,18 seconde in de barrage bleef Stegeman nummer twee Willem Greve met de pas zevenjarige merrie Gogo (v. VDL Zirocco Blue) 0,15 seconde voor en volgde Ellen Zwijnenberg met de dertienjarige ruin Boncetto (v. Concetto Famos) op een minimale achterstand van 0,01 seconde van de Markeloër. Tom Brinkman finishte als zevende met Baraka’s Eto’o.

Niet verwacht
Henri Stegeman: “Eerlijk gezegd had ik niet verwacht te zullen winnen. Willem reed al heel hard en velen dachten dat Ellen nog sneller was geweest. Bij mij liep het wel hartstikke mooi. Endeavour wint ook best veel, met hem rijd ik sowieso veel nul. Het beestje wil graag.”

Ellen Zwijnenberg duldde in de klassen ZZ en Z niemand voor zich. Met Boncetto was ze de sterkste in de ZZ, waarin Veronique Morsink met Zakina Z ruim anderhalve seconde bij haar achter bleef. Vincent Geerink met Fireboy CB, Lisa Everts met Red Bull en Bas van den Burg met Gate Keeper JB bezetten de posities drie tot en met vijf.

De voorheen in Raalte woonachtige Ellen Zwijnenberg was in het Z-klassiek met de negenjarige merrie Funny Girl al evenmin onder de indruk van stevige concurrentie. Ook Koen Westendorp met Helsinki en Zoï Snels met Highway D hadden het nakijken.

Lindy Stuivenberg en Jessie Wiefferink
In beide klassen werd ook over twee fasen gereden. Lindy Stuivenberg was met haar vijftienjarige merrie Zulanda (v. Emilion) weer eens veruit de snelste van het veld in de ZZ, Margit Magi met Bolton Gate Ben de beste van de rest. Sander Geerink werd derde met Easter, Bjorn Egberink vierde met Commis Voyageur en Wendy Timmers vijfde met Gucci.

Jessie Wiefferink verwees met de veertien jaar oude merrie Apourti (v. Quinar) Sjaak Sleiderink met Hamora O naar de tweede en Tom Brinkman met Ela K naar de derde plek. Remco Been pakte de vierde prijs met Granny Smith, Lindy Stuivenberg met Harvey de vijfde.

Sander Geerink was superieur in de klasse M over twee fasen. Met de ruin en Zero G en de merrie Caia Z, beide zeven jaar, nam hij de eerste twee posities in. Remco Been nestelde zich met Deluxe Z op plek drie.

Donderdag was het in Bathmen de beurt aan de klassen L en B. Lisa Tijhuis zegevierde met Quality First Date GR in de middagsessie van de L, voor Vasco Campana met Gratina V en Anniek Exel met T Gancho Z. ’s Avonds greep Niels Bruggen de zege met Diadeem Z en legden Petra Hulshof met Destiny en Ymke Ribbels met Isis C beslag op de plaatsen twee en drie.

Natasja Bolt scoorde in de ochtend 80 punten met Chupa Chups in de klasse B en was daarmee ook Remco Dijke met Jannes ES (73,5) en Marina Grondman met Jumpytoff(72,5) royaal de baas. In de avonduren was Martin Verschoor op Limp Bizkit met afstand de sterkste (77,5) en eiste Rob Vree met Dezler Z de tweede plaats op. Liefst drie combinaties deelden de derde stek: Kirby Nijenkamp met Genève, Adrienne Kuiper met Ella en Pia Brinkman met Jill Donna waren allemaal goed voor een score van 66,5 punt.

Foto Henri Stegeman met Endeavour © Lang Design

Meer Springen

LIER – Annelies Vorsselmans zegevierde zondag in een Belgisch onderonsje op knappe wijze in de Grote Prijs van de tweede week van de lentetour in... (24-03-2019)
VRAGENDER - De zussen Elike bij de junioren en Veronique Morsink bij de young riders gingen zaterdag met de overall zeges huiswaarts in de finales... (20-03-2019)
DEN BOSCH – Een volgepakte Brabanthal in Den Bosch heeft de vijftienjarige topruin Zenith SFN het indrukwekkende afscheid bezorgd, dat het... (17-03-2019)
DEN BOSCH -  Jeroen Dubbeldam behaalde, een dag voor zijn toppaard Zenith SFN afscheid neemt van de topsport, een vijfde plaats in de indoorderby van... (16-03-2019)
BATHMEN – De Grote Prijs van Bathmen werd vrijdagavond een prooi voor Robert Vos met Chappeau (op archieffoto). De Wierdenaar moest daarvoor... (09-03-2019)
DEN BOSCH - Zangeres Glennis Grace zal op zondagmiddag 17 maart op speciaal verzoek van Jeroen Dubbeldam het afscheid van Zenith muzikaal begeleiden... (06-03-2019)
OUD  OOTMARSUM - Met een overwinning in één van zijn laatste wedstrijden, de finale van de Midden Tour tijdens CSI4* Poznan eind vorig jaar, sluit de... (04-03-2019)
KRAKAU – Sander Geerink is goed op dreef tijdens het evenement Cavaliada in het Poolse Krakau. De ruiter uit Gelselaar zegevierde donderdag in de... (01-03-2019)
VEJER DE LA FRONTERA – Hendrik Jan Schuttert boekte zaterdag een fraaie tweede plaats in de Grote Prijs van de Small Tour tijdens de Sunshine Tour in... (24-02-2019)
KRONENBERG – Sven Peters deed het de afgelopen dagen prima in het Limburgse Kronenberg. In het hippisch centrum De Peelbergen boekte de jonge ruiter... (24-02-2019)
GENT – Conor Drain finishte zaterdag als negende in de Grote Prijs van Gent tijdens de Flanders Horse Expo. Met zijn negenjarige donkerbruine merrie... (24-02-2019)
Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)