MAIKEL VAANHOLT EN JARNO HESSELINK TWEEDE EN DERDE VAN REGIO OVERIJSSEL IN HEETEN

Steven Veldhuis superieur in klasse ZZ

HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon RAG (v. Zirocco Blue) was hij onbetwist de sterkste.

Alleen Maikel Vaanholt (onder) kon het Veldhuis nog een beetje lastig maken in de ingesloten barrage, door met Izaro net als de Haaksbergenaar voor de tweede keer foutloos te blijven. “Maar Steven crosste er zo snel overheen, dat ik geen moment heb gedacht hem te kunnen kloppen”, erkende de Enschedeër. De derde plaats was voor Jarno Hesselink, die wel wat rapper was dan Vaanholt, maar onderweg een springfout maakte in de extra omloop.

“Gammon RAG is van Robert Rikkert”, aldus Steven Veldhuis, “en ik rijd de merrie sinds vorig jaar oktober. Vooral de laatste tijd gaat het goed. Ook in De Wolden ging het twee weken geleden heel behoorlijk. We reden er alle dagen nul. In het begin had ze altijd best veel spanning in de rit, maar ze heeft een heel goede instelling en wil heel graag nul blijven, zelfs als ze het parcours eng vindt. In het begin was ze zo scherp dat ze de sprongen niet afmaakte, maar dat wordt nu steeds gemakkelijker.
Het is ook nog een chique, echt mooie merrie.”

Eigenlijk op vakantie
“Eigenlijk ben ik nu op vakantie op de camping in Groenlo”, lacht Veldhuis breeduit na de prijsuitreiking. Maar mijn jongste zoon Daan in de B en oudste zoon Stef in de L hadden zich allebei geplaatst in hun klasse, dus heb ik mij ook maar opgegeven. Het doel om me twee keer te plaatsen, in de Z en ZZ, heb ik bereikt. Ik rijd sowieso graag en momenteel gaat het ook gewoon lekker. Bovendien is het altijd leuk om kampioen te worden, dat telt toch altijd net iets meer dan een gewoon concours.”

Hoofddoel voor dit jaar wordt het WK voor jonge paarden in Lanaken, al beseft Steven Veldhuis dat alleen al het plaatsen daarvoor een karwei op zich is. “Als je hoge verwachtingen hebt, raak je al snel teleurgesteld, maar ik stel me altijd wel als doel zo hoog mogelijk te eindigen. Alleen zal ik nooit als een idioot proberen eerste te worden. Mijn doel is altijd beter de ring uit te komen dan ik erin ging. Ik weet dat ik straks in Ermelo in topvorm zal moeten zijn en geluk moet hebben, maar ik streef er wel naar met vier of vijf paarden naar Lanaken te gaan. Ook daarom ga ik vanaf de camping in Groenlo de komende weken wel een paar keer naar huis.”

UITSLAG KLASSE ZZ

Op de bovenste foto worden Steven Veldhuis en Gammon RAG tijdens de prijsuitreiking geflankeerd door bestuurslid Gerrit Jan Meijer van de Regio Overijssel en jurylid Cylia Hemme.
 

 

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)