AMERIKAANSE TRAINING GEEFT VEEL PLEZIER EN WERPT VRUCHTEN AF

Steven Veldhuis onbetwist de sterkste

WIERDEN – Steven Veldhuis was donderdag onbetwist de sterkste deelnemer in de rubriek voor jonge paarden om de Scherphof Prijs tijdens Outdoor Wierden.

De Haaksbergenaar won de proef over 1,25/1,30 meter met de zesjarige bruine hengst Ido W (v. Carambole) en eiste met de een jaar oudere oude en met een ‘megagalop’ gezegende bruine ruin Hummer (v. Zambesi Tn) ook nog eens de tweede prijs op.

“Ido is een erg safe paard”, verklaarde Veldhuis na afloop. “Hij is eigendom van Raymond Spekenbrink en ik heb ‘m sinds vorig jaar juni. Hij is nu voor het eerst internationaal mee, nadat hij bijna het hele seizoen M en één keer Z heeft gelopen. Hij is erg constant en we hebben samen veel gewonnen, waaronder het Kringkampioenschap. En in de regio werden we tweede.”

Met Hummer kwam Steven Veldhuis slechts 0,03 seconde later door de finish dan met Ido. “Toch heb ik met Ido niet echt hard gereden”, aldus de Haaksbergenaar. “Maar hij kan wel erg kort draaien en galoppeert ook goed. Hij laat zich gewoon heel gemakkelijk rijden en heeft een goede techniek. Ik rijd ze rond en als ze dan een fout maken, leren ze ervan. Ik heb ook nu gewoon het ritme gehouden. Misschien dat anderen op het eind bij de dubbelsprong wat inhielden omdat ze bang waren daar tegen een balk op te lopen. Ik zou eerlijk gezegd ook niet goed weten waar ik anders het grote verschil in tijd uit moet verklaren. Of het was die enige bocht, daar ging ik wel heel kort door.”

Veel lol samen
Het plezier in de sport straalt nog altijd van zijn gezicht. Steven Veldhuis: “Zeker het laatste jaar is dat zo.” De verklaring zit in de training die hij vanaf medio vorig jaar van de Amerikaanse coach Garo Kazan krijgt. “Hij legt geen druk op, geen stress en op een of andere manier helpt me dat enorm. We zien elkaar twee of drie keer per jaar, voor de rest doen we het met appjes. Dan stuur ik een filmpje op en legt hij me uit wat ik goed doe en wat ik moet veranderen. Iedereen hier kent hem trouwens wel, want hij doet al wel twintig jaar handel in deze regio. We hebben enorm veel lol samen en ook mijn oudste zoon Stef heeft er veel aan. Die wil later graag met de handel verder.”

Nummer drie Bert-Jan Zuidema moest met Habibi liefst 2,34 seconde toegeven op de winnende tijd van Veldhuis en Ido W. Willem Greve bezette de vijfde plaats met zijn zes jaar jonge Isabelle Li-S (v. Eldorado van de Zeshoek). Peter Olthof nam met de bruine hengst Warrant de zesde en met de bruine ruin Invulflits  de achtste positie in. Frank Buitenhuis stuurde de bruine hengst Idrigil naar de negende stek.

Zie ook www.outdoorwierden.com

Foto Steven Veldhuis met Ido W © www.fotorailer.nl

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)