AMERIKAANSE TRAINING GEEFT VEEL PLEZIER EN WERPT VRUCHTEN AF

Steven Veldhuis onbetwist de sterkste

WIERDEN – Steven Veldhuis was donderdag onbetwist de sterkste deelnemer in de rubriek voor jonge paarden om de Scherphof Prijs tijdens Outdoor Wierden.

De Haaksbergenaar won de proef over 1,25/1,30 meter met de zesjarige bruine hengst Ido W (v. Carambole) en eiste met de een jaar oudere oude en met een ‘megagalop’ gezegende bruine ruin Hummer (v. Zambesi Tn) ook nog eens de tweede prijs op.

“Ido is een erg safe paard”, verklaarde Veldhuis na afloop. “Hij is eigendom van Raymond Spekenbrink en ik heb ‘m sinds vorig jaar juni. Hij is nu voor het eerst internationaal mee, nadat hij bijna het hele seizoen M en één keer Z heeft gelopen. Hij is erg constant en we hebben samen veel gewonnen, waaronder het Kringkampioenschap. En in de regio werden we tweede.”

Met Hummer kwam Steven Veldhuis slechts 0,03 seconde later door de finish dan met Ido. “Toch heb ik met Ido niet echt hard gereden”, aldus de Haaksbergenaar. “Maar hij kan wel erg kort draaien en galoppeert ook goed. Hij laat zich gewoon heel gemakkelijk rijden en heeft een goede techniek. Ik rijd ze rond en als ze dan een fout maken, leren ze ervan. Ik heb ook nu gewoon het ritme gehouden. Misschien dat anderen op het eind bij de dubbelsprong wat inhielden omdat ze bang waren daar tegen een balk op te lopen. Ik zou eerlijk gezegd ook niet goed weten waar ik anders het grote verschil in tijd uit moet verklaren. Of het was die enige bocht, daar ging ik wel heel kort door.”

Veel lol samen
Het plezier in de sport straalt nog altijd van zijn gezicht. Steven Veldhuis: “Zeker het laatste jaar is dat zo.” De verklaring zit in de training die hij vanaf medio vorig jaar van de Amerikaanse coach Garo Kazan krijgt. “Hij legt geen druk op, geen stress en op een of andere manier helpt me dat enorm. We zien elkaar twee of drie keer per jaar, voor de rest doen we het met appjes. Dan stuur ik een filmpje op en legt hij me uit wat ik goed doe en wat ik moet veranderen. Iedereen hier kent hem trouwens wel, want hij doet al wel twintig jaar handel in deze regio. We hebben enorm veel lol samen en ook mijn oudste zoon Stef heeft er veel aan. Die wil later graag met de handel verder.”

Nummer drie Bert-Jan Zuidema moest met Habibi liefst 2,34 seconde toegeven op de winnende tijd van Veldhuis en Ido W. Willem Greve bezette de vijfde plaats met zijn zes jaar jonge Isabelle Li-S (v. Eldorado van de Zeshoek). Peter Olthof nam met de bruine hengst Warrant de zesde en met de bruine ruin Invulflits  de achtste positie in. Frank Buitenhuis stuurde de bruine hengst Idrigil naar de negende stek.

Zie ook www.outdoorwierden.com

Foto Steven Veldhuis met Ido W © www.fotorailer.nl

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)