HAAKSBERGENAAR IN WIERDEN OPPERMACHTIG IN DRIE KLASSEN

Steven Veldhuis heerst als een vorst

WIERDEN – Steven Veldhuis heerste vrijdag als een vorst tijdens het concours hippique van De Eschruiters in Wierden. Op het terrein van De Vossenbos zegevierde de Haaksbergenaar in de drie zwaarste klassen.

Veldhuis was met een vrachtwagen vol paarden naar Wierden afgereisd en dat loonde. Vooral in de klasse M was de suprematie van de routinier veelzeggend. Steven Veldhuis legde beslag op de eerste vier plaatsen met achtereenvolgens Ido W, Haines, Redmill Installera en Jacky, alvorens in de persoon van Enola Mulder met Ibiza van het Drienerwolde pas op de vijfde plek de eerste combinatie van de rest van het veld aan bod kwam.

Met Hummer pakte Steven Veldhuis de zege in de klasse Z, waarin hij met Redmill Installera en Gammon RAG ook nog vierde en vijfde werd. Koen Westendorp kon hem met Helsinki nog het meest bedreigen, Bart Haselbekke werd derde met Dorus.

Met een voorsprong van ruim twee seconden besliste Steven Veldhuis met Farariloma ook de klasse ZZ in zijn voordeel. Evren Alam finishte als tweede met Space Girl 4, voor Lisa Everts met Red Bull, Vincent Geerink met Fireboy CB en Rob Wiefferink met Geronimo.

Auke de Jong won met Jonieta de klasse L, waarin de tegenstanders diep bogen. Stacey van der Kolk eiste plek twee op met Doricia, Esmay Schaftenaar bezette met Cenrose Deen’s de derde positie.

Enola Mulder verdiende met Karenzo RR de meeste stijlpunten (75,5) in de klasse B. Maud van der Kolk reikte met Cugano tot 71 punten, evenveel als nummer drie Marina Grondman die met Kayak echter wel een springfout maakte.

De afloop van de wedstrijden van zondag volgt later

Foto Steven Veldhuis met Haines © www.fototrailer.nl

 

Meer Springen

AKEN – Een dag na de wat teleurstellend verlopen wedstrijd om de landenprijs, maakte Willem Greve een prima indruk tijdens het CHIO in Aken. (19-07-2019)
AKEN – Willem Greve en met hem de rest van de springploeg van Oranje hebben niet kunnen overtuigen in de landenwedstrijd in Aken. Het kwartet van... (18-07-2019)
VEENINGEN – Frank Buitenhuis tekende donderdag voor de enige Twentse zege tijdens CH De Wolden. De ruiter Holten zegevierde met zijn  bruine hengst... (18-07-2019)
DIEPENHEIM – Het Masterspringen in Diepenheim mondde woensdagavond uiteindelijk uit in een broederstrijd om de zege tussen de broers Vincent en... (17-07-2019)
Willem Greve is de Twentse hoop tijdens het CHIO Aken en voor het naderende EK in Rotterdam. De 36-jarige Markeloër mag dan momenteel de meest... (15-07-2019)
FALSTERBO (KNHS) - De Nederlandse springruiters van TeamNL zijn er niet in geslaagd om net als de afgelopen twee jaar de Nations Cup van Falsterbo te... (14-07-2019)
VEENINGEN – De zevende positie na de landenwedstrijd van vrijdag leek perspectief te bieden voor Veronique Morsink, maar op de slotdag van het EK... (14-07-2019)
VEENINGEN – In navolging van de children veroverde Veronique Morsink vrijdag samen met Lars Kersten, Bas Moerings, Tom Schellekens en Rowen van de... (13-07-2019)
VEENINGEN – Thijmen Vos is met de Nederlandse equipe Europees kampioen bij de children geworden. In Veeningen klopte Oranje het na twee manches... (11-07-2019)
GEESTEREN – Pia-Luise Aufrecht (bovenste foto) was donderdag prima op dreef tijdens Jumping Twente. Op het Erve Maathuis won ze de klasse ZZ met... (11-07-2019)
VEENINGEN – Veronique en Elike Morsink zijn het EK voor de jeugd uitstekend begonnen. De twee zussen uit De Lutte bleven allebei foutloos op de... (10-07-2019)
ENSCHEDE - Jeroen Dubbeldam is op 29 oktober te gast in het Twents theatercollege. Presentator en interviewer Eddy van der Ley neemt de ‘Cruijff van... (09-07-2019)
ARNHEM - Er zijn niet veel Grote Prijzen in de paardensport die door Japanners gewonnen worden. Maar tijdens Outdoor Gelderland werd het land met de... (07-07-2019)
ALMELO – Met zijn fraaie vierde zege in de derby van de Almelose Ruiterdagen completeerde Pim Mulder zondag zijn trilogie. Ook de beide dagen ervoor... (07-07-2019)
ALMELO - Een dag na zijn fraaie zege over 1,40 meter sloeg Pim Mulder opnieuw toe tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Freedom Again voorkwam hij een... (07-07-2019)
ALMELO - Bas van der Aa (op archieffoto) liet zich vrijdag nadrukkelijk zien tijdens de Almelose Ruiterdagen. De Albergenaar won een rubriek, werd... (06-07-2019)
RIJSSEN - Britt ter Harmsel (16) groeide afgelopen weekend uit tot dé uitblinker tijdens de kampioenschappen springen van Kring Reggedal. Op de haar... (01-07-2019)
GEESTEREN – Linda Klaassen (foto) mag zich een jaar lang kampioene springen in de klasse Z/ZZ van Kring Twente noemen. (30-06-2019)
ALMELO - Zo’n 2250 pony- en paardenruiters Almelo bevolken vanaf vrijdag tien dagen lang weer het Twents Hippisch Centrum om deel te nemen aan de... (28-06-2019)
GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)