HAAKSBERGENAAR IN WIERDEN OPPERMACHTIG IN DRIE KLASSEN

Steven Veldhuis heerst als een vorst

WIERDEN – Steven Veldhuis heerste vrijdag als een vorst tijdens het concours hippique van De Eschruiters in Wierden. Op het terrein van De Vossenbos zegevierde de Haaksbergenaar in de drie zwaarste klassen.

Veldhuis was met een vrachtwagen vol paarden naar Wierden afgereisd en dat loonde. Vooral in de klasse M was de suprematie van de routinier veelzeggend. Steven Veldhuis legde beslag op de eerste vier plaatsen met achtereenvolgens Ido W, Haines, Redmill Installera en Jacky, alvorens in de persoon van Enola Mulder met Ibiza van het Drienerwolde pas op de vijfde plek de eerste combinatie van de rest van het veld aan bod kwam.

Met Hummer pakte Steven Veldhuis de zege in de klasse Z, waarin hij met Redmill Installera en Gammon RAG ook nog vierde en vijfde werd. Koen Westendorp kon hem met Helsinki nog het meest bedreigen, Bart Haselbekke werd derde met Dorus.

Met een voorsprong van ruim twee seconden besliste Steven Veldhuis met Farariloma ook de klasse ZZ in zijn voordeel. Evren Alam finishte als tweede met Space Girl 4, voor Lisa Everts met Red Bull, Vincent Geerink met Fireboy CB en Rob Wiefferink met Geronimo.

Auke de Jong won met Jonieta de klasse L, waarin de tegenstanders diep bogen. Stacey van der Kolk eiste plek twee op met Doricia, Esmay Schaftenaar bezette met Cenrose Deen’s de derde positie.

Enola Mulder verdiende met Karenzo RR de meeste stijlpunten (75,5) in de klasse B. Maud van der Kolk reikte met Cugano tot 71 punten, evenveel als nummer drie Marina Grondman die met Kayak echter wel een springfout maakte.

De afloop van de wedstrijden van zondag volgt later

Foto Steven Veldhuis met Haines © www.fototrailer.nl

 

Meer Springen

DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)
ZWOLLE – Rob Schipper en de zussen Jessie en Britt Wiefferink kenden donderdag een goede start tijdens Jumping Zwolle. (18-10-2019)
AMBT DELDEN – Isabelle van Straaten liet dinsdag in Ambt-Delden weer eens op Twentse bodem zien, waartoe ze als amazone in staat is. De tegenwoordig... (16-10-2019)
SAASVELD – Remco Been was vrijdag prima op dreef tijdens Indoor Saasveld. De ruiter uit Wierden reed in alle drie zware rubrieken naar een plek in de... (12-10-2019)
SAASVELD – Indoor Saasveld heeft bij de meeste topruiters uit de regio een vast plekje in de agenda. Deze week zijn ze weer vrijwel zonder... (07-10-2019)
BARCELONA – Willem Greve was ook in de troostfinale de ‘Man of the Match’ voor Oranje in de finale van de strijd om de Longines FEI Jumping Nations... (06-10-2019)
MARIENHEEM – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende zaterdag voor de enige Twentse zege tijdens de eerste editie van de Roelofsen Horse Trucks... (06-10-2019)
MARIENHEEM – Britt Wiefferink werd vrijdag de verrassende winnares van de finale van Nationaal Indoor Salland. De 20-jarige amazone bleef in de... (05-10-2019)
MARIENHEEM - Frank Buitenhuis boekte donderdag zijn tweede zege tijdens Nationaal Indoor Salland.   (04-10-2019)
BARCELONA – Een 'toprondje' van Willem Greve met Zypria S kon de springruiters van TeamNL donderdag niet aan plaatsing voor de finale van de strijd... (04-10-2019)
LONNEKER – Na de eerste selectie in Lonneker zijn al 34 combinaties geplaatst voor de strijd om de Equifirst Twente Cup 2019. Tien daarvan komen uit... (03-10-2019)
SAASVELD - De eerste aflevering in het nieuwe seizoen van de reeks wedstrijden indoor onder de naam SAS in de Ankerhal in Saasveld leverde... (02-10-2019)
MARIENHEEM - Steven Veldhuis was de gevierde man op de openingsdag van Nationaal Indoor Salland. (02-10-2019)
OPGLABBEEK - Na het Europees teamgoud in Veeningen (De Wolden) won het Nederlandse team bij de children, met daarin Thijmen Vos uit Wierden, ook ook... (30-09-2019)