OP OPENINGSDAG NATIONAAL INDOOR SALLAND

Steven Veldhuis de gevierde man

MARIENHEEM - Steven Veldhuis was de gevierde man op de openingsdag van Nationaal Indoor Salland.

De Haaksbergenaar bezette met zijn vier paarden in de klasse ZZ de plaatsen 1, 2, 3 en 5 en ging er in de klasse Z met de tweede en derde prijs vandoor. De in bloedvorm verkerende Veldhuis won het ZZ met Grandia’s Elima, werd tweede met Famariloma (op archieffoto), pakte een derde prijs met Hoselinde en stuurde Gammon RAG naar een vijfde plaats. Alleen Angelique Hoorn slaagde erin de reeks van Veldhuis te onderbreken. Hoorn werd vierde met Space Girl.

Hendrik Jan Schuttert
Hendrik Jan Schuttert snoepte in de klasse Z Steven Veldhuis de winst af. De Ommenaar kwam met Hertogin van de Kouberg (v. Den Ham Blue R) door de finish in 24,45 seconde en mocht de hoogste eer opeisen. Steven Veldhuis had er met Grandia’s Elima 0,19 seconde langer voor nodig en werd in 24,64 tweede. Veldhuis tekende ook voor de derde plaats. Met Installera Balia R (v. Emerald) liet hij de klok stilstaan na 25,16 seconde. Samantha Alexis MacKenzie en WBS Denver (v. L’Esprit) nestelden zich op de vierde plaats voor Emilia Kerimaa, die met Hymne (v. Andiamo) vijfde werd.

Steven Veldhuis beschouwde de wedstrijden van dinsdag vooral als nuttige voorbereiding op de cyclus Roelofsen Horsetrucs Winter Classics, die zaterdag in Mariënheem haar ouverture beleeft met wedstrijden over 1,35 en 1,40 meter en afsluitend een Grote Prijs over 1,45 meter. “De meesten trainden daar in feite voor, ik zelf dus ook. Het is een mooie kans om paarden klaar te maken voor een Grote Prijs op twee sterrenniveau en ook nog eens niet ver van huis.”

Na Marienheem volgen in de nieuwe reeks nog wedstrijden in Hellendoorn, Luttenberg en Exloo. Net als voor veel andere ruiters is Indoor Salland het eerste evenement binnen. “Het was daarom eigenlijk nog weinig spannend”, vond Steven Veldhuis die dinsdag met plezier liefst vier keer startte in de ZZ. “Je bent lekker vlot weer aan de beurt en hebt geen lange pauzes. Dan doe ik net zo lief een wedstrijd als dat ik ze thuis train.”

Conor Drain tweede over 1,40 meter
Waar het Angelique Hoorn in het ZZ niet lukte, flikte de amazone het over 1,40 meter wel. Hoorn kwam met Expectation of Romance (v. Celano) door de finish in 28,83 en hield daarmee Conor Drain op afstand. Drain en Dialetto deden er 29,30 seconden over en werden tweede voor Samantha Alexis MacKenzie en Festus (v. Arezzo VDL). Pim Mulder werd nog vierde met B.C.O. Furioso Z (v. For Pleasure).

In de klasse L was Frank Buitenhuis zijn collega’s te snel af. De ruiter uit Holten stuurde I’m Special Easy (v. Andiamo) 0,18 seconde sneller rond dan de nummer twee. Corrie Stoker-de Wit klokte met Gufala (v. Wisconsin) een tijd van 27,12 seconde. Frank Buitenhuis werd ook nog derde, met Jessograaf (v. Ultograaf).

Foto © Jeffrey Nijhuis

Meer Springen

KRONENBERG – Gerco Schröder eindigde zondag als vierde in de Grote Prijs tijdens het CSI2 De Peelbergen. Met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky... (19-01-2020)
SAASVELD – Frank Buitenhuis stond woensdag op eenzame hoogte tijdens de eerste editie van SAS in Saasveld. De 36-jarige ruiter uit Holten won liefst... (18-01-2020)
GEESTEREN – Tijdens de 46ste editie van het CSIO Twente, van woensdag 1 tot en met zondag 5 juli op Erve Maathuis in Geesteren, staat een van de... (14-01-2020)
OPGLABBEEK – Conor Drain boekte zaterdag een fraaie zege tijdens het CSI2 in het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek. Met zijn tienjarige... (13-01-2020)
ALMELO – Op 58-jarige leeftijd is donderdag in Almelo Tonny Haselbekke volkomen onverwacht overleden. (13-01-2020)
SAASVELD – Jarno Hesselink was zondag met Fhera op snelheid een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse ZZ tijdens de strijd om de... (12-01-2020)
ZUIDBROEK – Hendrik Jan Schuttert en Remco Been slaagden er zaterdagavond niet in de hoofdprijs te bemachtigen in de strijd om de Grote Prijs van het... (11-01-2020)
MEEUWEN – Frank Schuttert moet het na een jaar weer stellen zonder de elfjarige donkerbruine hengst Queensland E (v. Quickfire de Feran x Socrate de... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Met een minimale voorsprong van éénhonderdste seconde pakte Willem Greve vrijdag met Gogo de zege in de rubriek over 1,40 meter met... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate legde donderdag tijdens het CSI2 IICH Groningen in Zuidbroek beslag op de tweede plaats in de rubriek over 1,35 meter op... (10-01-2020)
ALBERGEN – Hij deed al jaren mee aan de strijd om het open nationaal kampioenschap voor veteranen. Maar meer dan een tweede plaats, een jaar of... (07-01-2020)
DE LUTTE – Voor Gert-Jan Bruggink is het nieuwe jaar aanzienlijk beter begonnen dan het vorige. Precies een jaar nadat hij bij een val van een jong... (05-01-2020)
VRAGENDER – Het nieuwe jaar is amper begonnen of Vincent Geerink heeft al een mooie primeur binnen. In Vragender schreef hij zaterdag voor het eerst... (05-01-2020)
MARIENHEEM – Steven Veldhuis kende een prima jaarafsluiting tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Marienheem. Op de slotdag van het evenement won hij... (02-01-2020)
MARIENHEEM – Ellen Zwijnenberg mocht zich vrijdagavond laten huldigen als winnares van de nationale rubriek over 1,40 meter tijdens de Sallandse... (28-12-2019)
BATHMEN – Conor Drain was zaterdagavond goed voor de derde plaats in de Grote Prijs van Bathmen. In de wedstrijd over 1,50 meter met barrage was de... (22-12-2019)
FRANKFURT – Gerco Schröder moest zaterdagmiddag met zijn zestienjarige schimmelruin Glock’s Cognac Champblanc (v. Claerway x Caretino) drie Duitse... (21-12-2019)
WIERDEN – Marinus Vos is donderdagavond benoemd tot erelid van De Eschruiters. Tijdens de algemene ledenvergadering werd de Wierdenaar op die wijze... (13-12-2019)
OLDENZAAL - Paardrijden voor het goede doel. Dat is een perfecte combinatie tussen plezier en iets voor een ander betekenen. De organisatie van  het... (11-12-2019)
SAASVELD – Bas van der Aa heeft net als in 2017 de Equifirst Twente Cup veroverd. In Saasveld hield de ruiter uit Albergen zaterdag met Haraminka de... (08-12-2019)