OP OPENINGSDAG NATIONAAL INDOOR SALLAND

Steven Veldhuis de gevierde man

MARIENHEEM - Steven Veldhuis was de gevierde man op de openingsdag van Nationaal Indoor Salland.

De Haaksbergenaar bezette met zijn vier paarden in de klasse ZZ de plaatsen 1, 2, 3 en 5 en ging er in de klasse Z met de tweede en derde prijs vandoor. De in bloedvorm verkerende Veldhuis won het ZZ met Grandia’s Elima, werd tweede met Famariloma (op archieffoto), pakte een derde prijs met Hoselinde en stuurde Gammon RAG naar een vijfde plaats. Alleen Angelique Hoorn slaagde erin de reeks van Veldhuis te onderbreken. Hoorn werd vierde met Space Girl.

Hendrik Jan Schuttert
Hendrik Jan Schuttert snoepte in de klasse Z Steven Veldhuis de winst af. De Ommenaar kwam met Hertogin van de Kouberg (v. Den Ham Blue R) door de finish in 24,45 seconde en mocht de hoogste eer opeisen. Steven Veldhuis had er met Grandia’s Elima 0,19 seconde langer voor nodig en werd in 24,64 tweede. Veldhuis tekende ook voor de derde plaats. Met Installera Balia R (v. Emerald) liet hij de klok stilstaan na 25,16 seconde. Samantha Alexis MacKenzie en WBS Denver (v. L’Esprit) nestelden zich op de vierde plaats voor Emilia Kerimaa, die met Hymne (v. Andiamo) vijfde werd.

Steven Veldhuis beschouwde de wedstrijden van dinsdag vooral als nuttige voorbereiding op de cyclus Roelofsen Horsetrucs Winter Classics, die zaterdag in Mariënheem haar ouverture beleeft met wedstrijden over 1,35 en 1,40 meter en afsluitend een Grote Prijs over 1,45 meter. “De meesten trainden daar in feite voor, ik zelf dus ook. Het is een mooie kans om paarden klaar te maken voor een Grote Prijs op twee sterrenniveau en ook nog eens niet ver van huis.”

Na Marienheem volgen in de nieuwe reeks nog wedstrijden in Hellendoorn, Luttenberg en Exloo. Net als voor veel andere ruiters is Indoor Salland het eerste evenement binnen. “Het was daarom eigenlijk nog weinig spannend”, vond Steven Veldhuis die dinsdag met plezier liefst vier keer startte in de ZZ. “Je bent lekker vlot weer aan de beurt en hebt geen lange pauzes. Dan doe ik net zo lief een wedstrijd als dat ik ze thuis train.”

Conor Drain tweede over 1,40 meter
Waar het Angelique Hoorn in het ZZ niet lukte, flikte de amazone het over 1,40 meter wel. Hoorn kwam met Expectation of Romance (v. Celano) door de finish in 28,83 en hield daarmee Conor Drain op afstand. Drain en Dialetto deden er 29,30 seconden over en werden tweede voor Samantha Alexis MacKenzie en Festus (v. Arezzo VDL). Pim Mulder werd nog vierde met B.C.O. Furioso Z (v. For Pleasure).

In de klasse L was Frank Buitenhuis zijn collega’s te snel af. De ruiter uit Holten stuurde I’m Special Easy (v. Andiamo) 0,18 seconde sneller rond dan de nummer twee. Corrie Stoker-de Wit klokte met Gufala (v. Wisconsin) een tijd van 27,12 seconde. Frank Buitenhuis werd ook nog derde, met Jessograaf (v. Ultograaf).

Foto © Jeffrey Nijhuis

Meer Springen

DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)
ZWOLLE – Rob Schipper en de zussen Jessie en Britt Wiefferink kenden donderdag een goede start tijdens Jumping Zwolle. (18-10-2019)
AMBT DELDEN – Isabelle van Straaten liet dinsdag in Ambt-Delden weer eens op Twentse bodem zien, waartoe ze als amazone in staat is. De tegenwoordig... (16-10-2019)
SAASVELD – Remco Been was vrijdag prima op dreef tijdens Indoor Saasveld. De ruiter uit Wierden reed in alle drie zware rubrieken naar een plek in de... (12-10-2019)
SAASVELD – Indoor Saasveld heeft bij de meeste topruiters uit de regio een vast plekje in de agenda. Deze week zijn ze weer vrijwel zonder... (07-10-2019)
BARCELONA – Willem Greve was ook in de troostfinale de ‘Man of the Match’ voor Oranje in de finale van de strijd om de Longines FEI Jumping Nations... (06-10-2019)
MARIENHEEM – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende zaterdag voor de enige Twentse zege tijdens de eerste editie van de Roelofsen Horse Trucks... (06-10-2019)
MARIENHEEM – Britt Wiefferink werd vrijdag de verrassende winnares van de finale van Nationaal Indoor Salland. De 20-jarige amazone bleef in de... (05-10-2019)
MARIENHEEM - Frank Buitenhuis boekte donderdag zijn tweede zege tijdens Nationaal Indoor Salland.   (04-10-2019)
BARCELONA – Een 'toprondje' van Willem Greve met Zypria S kon de springruiters van TeamNL donderdag niet aan plaatsing voor de finale van de strijd... (04-10-2019)
LONNEKER – Na de eerste selectie in Lonneker zijn al 34 combinaties geplaatst voor de strijd om de Equifirst Twente Cup 2019. Tien daarvan komen uit... (03-10-2019)
SAASVELD - De eerste aflevering in het nieuwe seizoen van de reeks wedstrijden indoor onder de naam SAS in de Ankerhal in Saasveld leverde... (02-10-2019)
OPGLABBEEK - Na het Europees teamgoud in Veeningen (De Wolden) won het Nederlandse team bij de children, met daarin Thijmen Vos uit Wierden, ook ook... (30-09-2019)
LONNEKER – Enola Mulder (foto) en Bas Haarhuis sloten zondag in manege de Twentse Marke de strijd om de Twente Cup in de klasse M beiden met een zege... (30-09-2019)