OOK BENTHE LAMMERTINK PRIMA OP DREEF OP ERVE MAATHUIS

Sterke meetmomenten Bas van der Aa

GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid voor een zogeheten meetmoment.

Tal van ruiters uit de regio maakten gretig gebruik van de mogelijkheid hun paarden weer eens op een heus parcours aan een test te onderwerpen. Onder hen Bas van der Aa, die voor een bezoek aan Geesteren niet veel kilometers hoeft te maken. De Albergenaar had er vooral in de ochtendsessie van zaterdag zin in. Liefst drie maal sloot hij een proef foutloos en in de snelste tijd af. Dat lukte hem achtereenvolgens met de zesjarige bruine ruin Caperito (v. Carambole) in de klasse M, met de negenjarige bruine ruin Cartoon HL (v. Catoki) in de klasse Z en met de eveneens negen jaar oude Genius (v. Quintago) in de klasse ZZ. Met Caperito reed hij een dag eerder in de morgenrubriek ook al naar de snelste chrono in de klasse M.

Weer ervaring opdoen
“Het begint er weer een beetje op te lijken alsof we echt op concours zijn”, keek Bas van der Aa op drie dagen ‘Geesteren’ terug. “Ik heb onder meer een stel nieuwe paarden en me goed kunnen voorbereiden. Omdat er geen prijzen te verdienen zijn, is er wat minder druk, maar het is mooi dat de paarden weer van huis kunnen en ervaring kunnen opdoen. Voor sommige was het wel goed dat het een tijdje rustig is geweest, omdat je thuis toch wat meer de puntjes op de i kunt zetten. Al hebben we wel bijna elke week ergens een oefenparcours kunnen rijden door een bak af te huren. Je moet tenslotte wel blijven oefenen. Genius heb ik trouwens nog maar anderhalve maand, ik verwacht heel veel van hem.”

Van der Aa is blij dat langzamerhand kan worden teruggekeerd naar het ‘oude normaal’. “Van mij mogen ze dit soort mogelijkheden in de buurt wel vaker bieden. Het zou mooi zijn dat bijvoorbeeld Geesteren, Wierden en Haaksbergen elke keer een concours houden. Dan hoeven we ook niet ver  van huis.”

Benthe Lammertink
Op het Erve Maathuis viel ook Benthe Lammertink in positieve zin op. Ze noteerde vrijdag na nulrondes met Ittorio VL de snelste tijden in de klassen L en M en met Here’s a Million VL in de klasse Z. Met het laatste paard was een dag later opnieuw de rapste in de klasse Z. Op zaterdag kwam niemand sneller foutloos rond dan Jochen Munsterhuis met Portofino in de klasse L en met Jaguar in de klasse M, nadat Jennifer Munsterhuis in de klasse B met Hurricane de meeste stijlpunten (80) had gescoord. 

Monica Borger reed met Fantacy Lady in de ZZ en met Hatseflatse van de Keienlegger twee keer naar een toptijd. Dat lukte Andrea Castrichella met Vangelis vrijdag zowel in de klasse Z als ZZ en Corneta in de klasse B. 

De overige eerste plaatsen in de virtuele klassementen waren op vrijdag voor Zoi Snels met Hamilton en Jarno Hesselink met Fhera in de klasse ZZ, Jasmin Seppälä met Jetski EB in de klasse Z,  Aniek Exel met Crazygirl G in de klasse L en voor Nina Dubbeldam met Canberra en Gijs Borghuis met Frederique in de klasse B. De andere topnoteringen in de klassen B en L gingen naar respectievelijk Eva Oude Wolcherink met Kentucky SDH en Tessa Tigcheler met Miss Dior.

De driedaagse in Geesteren werd zondag afgesloten door de ponyruiters.

Op de foto Bas van der Aa in actie met Isla Ibiza in de klasse ZZ van vrijdagmorgen

Meer Springen

LIER – Josta van Straaten bewaarde tijdens het CSI in het Belgische Lier het beste voor het laatst. Op de slotdag noteerde ze met vier verschillende... (20-09-2020)
LATTROP – De organisatie van de strijd om de Twente Cup krijgt onverwachts steun vanuit Koeweit. Equiciety heeft zich aangeboden om tijdens de... (15-09-2020)
TUBBERGEN – Binnen tien dagen hebben de broers Schröder afscheid moeten nemen van twee voormalige toppaarden. Nadat begin september Eurocommerce... (14-09-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans speelde zondag een van de hoofdrollen in de strijd om de Grote Prijs van het CSI2 De Peelbergen. Met haar... (14-09-2020)
LAMPRECHTSHAUSEN - Amber van Marle leverde zondag een keurige prestatie in de Grote Prijs van Lamprechtshausen voor junioren. Ze eindigde als derde... (14-09-2020)
VALKENSWAARD – Willem Greve werd zaterdag vierde in de Global Champions Grand Prix van Valkenswaard. Met de hengst Carambole (foto), die met een... (13-09-2020)
HAAKSBERGEN – Nuri Dijks heerste woensdag in de klasse Z tijdens het Radide springen in Haaksbergen. Met Fiancé (v. Canturano) pakte hij de zege en... (10-09-2020)
LANGEVEEN – Marlous Voskamp boekte zondag een fraaie dubbele zege tijdens de wedstrijden dressuur in Langeveen. De Almelose paardentandarts... (07-09-2020)
EXLOO – Peter Olthof sloot zaterdag de Grote Prijs van het CSI in Exloo af met een tiende plaats. De Langevener was met zijn elfjarige bruine ruin... (06-09-2020)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot vrijdagavond de finale van de Medium Tour tijdens het CSI in Exloo met zijn  negenjarige vosruin Kennedy Z (v.... (04-09-2020)
EXLOO – De eerste twee dagen van het CSI Exloo leverden evenveel Twentse zeges op. Ze kwamen op naam van Ties Rothstegge en Steven Veldhuis. (04-09-2020)
VALKENSWAARD – Twentse ruiters lieten zich afgelopen week goed van voren zien tijdens het internationale concours op de terreinen van Jan Tops in... (31-08-2020)
GEESTEREN – Mart IJland was zaterdag de man van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De jonge Hengeloër zegevierde zowel in de klasse B op stijl als in... (30-08-2020)
GEESTEREN – Gerben Morsink en Steven Veldhuis zegevierden vrijdag in de zwaarste klassen van Hippisch Geesteren. Morsink won in stromende regen de... (29-08-2020)
WIERDEN – De Eschruiters in Wierden bewezen de afgelopen twee weken hoe grote sportevenementen ondanks het heersende coronavirus en de maximaal 250... (25-08-2020)
WIERDEN – Willem Greve ging zondag op herhaling in de strijd om de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van Outdoor Wierden. Na een ongekend spannende... (23-08-2020)
WIERDEN – Stephanie Böhe eiste zondagmiddag op indrukwekkende wijze de zege op in de strijd om de Nijhof Wassink Groep Grote Prijs  van CSI1 Outdoor... (23-08-2020)
WIERDEN – Stal Thijssen blijft uiterst succesvol tijdens CSI2 Outdoor Wierden. Na drie zeges van Doron Kuipers op de eerste twee dagen was het... (23-08-2020)
WIERDEN – Fabiënne Roelofsen werd in 2006 met haar pony Fred gehuldigd als trotse winnares van de Grote Prijs voor ponyruiters tijdens het Dutch... (22-08-2020)
PRAAG – Jeroen Dubbeldam vertolkte vrijdag een glansrol in een winnend Oranje tijdens de wedstrijd voor de FEI Nations Cup tijdens het CSI3 in Praag... (21-08-2020)