OOK BENTHE LAMMERTINK PRIMA OP DREEF OP ERVE MAATHUIS

Sterke meetmomenten Bas van der Aa

GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid voor een zogeheten meetmoment.

Tal van ruiters uit de regio maakten gretig gebruik van de mogelijkheid hun paarden weer eens op een heus parcours aan een test te onderwerpen. Onder hen Bas van der Aa, die voor een bezoek aan Geesteren niet veel kilometers hoeft te maken. De Albergenaar had er vooral in de ochtendsessie van zaterdag zin in. Liefst drie maal sloot hij een proef foutloos en in de snelste tijd af. Dat lukte hem achtereenvolgens met de zesjarige bruine ruin Caperito (v. Carambole) in de klasse M, met de negenjarige bruine ruin Cartoon HL (v. Catoki) in de klasse Z en met de eveneens negen jaar oude Genius (v. Quintago) in de klasse ZZ. Met Caperito reed hij een dag eerder in de morgenrubriek ook al naar de snelste chrono in de klasse M.

Weer ervaring opdoen
“Het begint er weer een beetje op te lijken alsof we echt op concours zijn”, keek Bas van der Aa op drie dagen ‘Geesteren’ terug. “Ik heb onder meer een stel nieuwe paarden en me goed kunnen voorbereiden. Omdat er geen prijzen te verdienen zijn, is er wat minder druk, maar het is mooi dat de paarden weer van huis kunnen en ervaring kunnen opdoen. Voor sommige was het wel goed dat het een tijdje rustig is geweest, omdat je thuis toch wat meer de puntjes op de i kunt zetten. Al hebben we wel bijna elke week ergens een oefenparcours kunnen rijden door een bak af te huren. Je moet tenslotte wel blijven oefenen. Genius heb ik trouwens nog maar anderhalve maand, ik verwacht heel veel van hem.”

Van der Aa is blij dat langzamerhand kan worden teruggekeerd naar het ‘oude normaal’. “Van mij mogen ze dit soort mogelijkheden in de buurt wel vaker bieden. Het zou mooi zijn dat bijvoorbeeld Geesteren, Wierden en Haaksbergen elke keer een concours houden. Dan hoeven we ook niet ver  van huis.”

Benthe Lammertink
Op het Erve Maathuis viel ook Benthe Lammertink in positieve zin op. Ze noteerde vrijdag na nulrondes met Ittorio VL de snelste tijden in de klassen L en M en met Here’s a Million VL in de klasse Z. Met het laatste paard was een dag later opnieuw de rapste in de klasse Z. Op zaterdag kwam niemand sneller foutloos rond dan Jochen Munsterhuis met Portofino in de klasse L en met Jaguar in de klasse M, nadat Jennifer Munsterhuis in de klasse B met Hurricane de meeste stijlpunten (80) had gescoord. 

Monica Borger reed met Fantacy Lady in de ZZ en met Hatseflatse van de Keienlegger twee keer naar een toptijd. Dat lukte Andrea Castrichella met Vangelis vrijdag zowel in de klasse Z als ZZ en Corneta in de klasse B. 

De overige eerste plaatsen in de virtuele klassementen waren op vrijdag voor Zoi Snels met Hamilton en Jarno Hesselink met Fhera in de klasse ZZ, Jasmin Seppälä met Jetski EB in de klasse Z,  Aniek Exel met Crazygirl G in de klasse L en voor Nina Dubbeldam met Canberra en Gijs Borghuis met Frederique in de klasse B. De andere topnoteringen in de klassen B en L gingen naar respectievelijk Eva Oude Wolcherink met Kentucky SDH en Tessa Tigcheler met Miss Dior.

De driedaagse in Geesteren werd zondag afgesloten door de ponyruiters.

Op de foto Bas van der Aa in actie met Isla Ibiza in de klasse ZZ van vrijdagmorgen

Meer Springen

ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours... (13-07-2020)
WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen. (22-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)
GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)