OOK BENTHE LAMMERTINK PRIMA OP DREEF OP ERVE MAATHUIS

Sterke meetmomenten Bas van der Aa

GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid voor een zogeheten meetmoment.

Tal van ruiters uit de regio maakten gretig gebruik van de mogelijkheid hun paarden weer eens op een heus parcours aan een test te onderwerpen. Onder hen Bas van der Aa, die voor een bezoek aan Geesteren niet veel kilometers hoeft te maken. De Albergenaar had er vooral in de ochtendsessie van zaterdag zin in. Liefst drie maal sloot hij een proef foutloos en in de snelste tijd af. Dat lukte hem achtereenvolgens met de zesjarige bruine ruin Caperito (v. Carambole) in de klasse M, met de negenjarige bruine ruin Cartoon HL (v. Catoki) in de klasse Z en met de eveneens negen jaar oude Genius (v. Quintago) in de klasse ZZ. Met Caperito reed hij een dag eerder in de morgenrubriek ook al naar de snelste chrono in de klasse M.

Weer ervaring opdoen
“Het begint er weer een beetje op te lijken alsof we echt op concours zijn”, keek Bas van der Aa op drie dagen ‘Geesteren’ terug. “Ik heb onder meer een stel nieuwe paarden en me goed kunnen voorbereiden. Omdat er geen prijzen te verdienen zijn, is er wat minder druk, maar het is mooi dat de paarden weer van huis kunnen en ervaring kunnen opdoen. Voor sommige was het wel goed dat het een tijdje rustig is geweest, omdat je thuis toch wat meer de puntjes op de i kunt zetten. Al hebben we wel bijna elke week ergens een oefenparcours kunnen rijden door een bak af te huren. Je moet tenslotte wel blijven oefenen. Genius heb ik trouwens nog maar anderhalve maand, ik verwacht heel veel van hem.”

Van der Aa is blij dat langzamerhand kan worden teruggekeerd naar het ‘oude normaal’. “Van mij mogen ze dit soort mogelijkheden in de buurt wel vaker bieden. Het zou mooi zijn dat bijvoorbeeld Geesteren, Wierden en Haaksbergen elke keer een concours houden. Dan hoeven we ook niet ver  van huis.”

Benthe Lammertink
Op het Erve Maathuis viel ook Benthe Lammertink in positieve zin op. Ze noteerde vrijdag na nulrondes met Ittorio VL de snelste tijden in de klassen L en M en met Here’s a Million VL in de klasse Z. Met het laatste paard was een dag later opnieuw de rapste in de klasse Z. Op zaterdag kwam niemand sneller foutloos rond dan Jochen Munsterhuis met Portofino in de klasse L en met Jaguar in de klasse M, nadat Jennifer Munsterhuis in de klasse B met Hurricane de meeste stijlpunten (80) had gescoord. 

Monica Borger reed met Fantacy Lady in de ZZ en met Hatseflatse van de Keienlegger twee keer naar een toptijd. Dat lukte Andrea Castrichella met Vangelis vrijdag zowel in de klasse Z als ZZ en Corneta in de klasse B. 

De overige eerste plaatsen in de virtuele klassementen waren op vrijdag voor Zoi Snels met Hamilton en Jarno Hesselink met Fhera in de klasse ZZ, Jasmin Seppälä met Jetski EB in de klasse Z,  Aniek Exel met Crazygirl G in de klasse L en voor Nina Dubbeldam met Canberra en Gijs Borghuis met Frederique in de klasse B. De andere topnoteringen in de klassen B en L gingen naar respectievelijk Eva Oude Wolcherink met Kentucky SDH en Tessa Tigcheler met Miss Dior.

De driedaagse in Geesteren werd zondag afgesloten door de ponyruiters.

Op de foto Bas van der Aa in actie met Isla Ibiza in de klasse ZZ van vrijdagmorgen

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)