Stal Corbeek verhuist naar Wekerom

HENGELO – Jeanette Corbeek verhuist per 1 mei naar het in de Gelderse Vallei gelegen Wekerom. Ze neemt met haar JC Stables haar intrek op de accommodatie van Diana Smink van Stoeterij Zandvliet, met wie ze al enkele jaren paarden in eigendom heeft. Stalruiter Laura Spekenbrink en groom Lindy Vieregge vergezellen de amazone naar haar nieuwe onderkomen. JC Stables is sinds vijf jaar gevestigd op een terrein van landgoed Twickel aan de Loofrietweg in Ambt-Delden.

Jeanette Corbeek over haar aanstaande vertrek naar het nabij Otterlo op de Veluwe gelegen Wekerom: “De accommodatie hier staat al een tijdje te koop. Het wil niet zeggen dat die morgen al verkocht is. Maar als dat onverhoopt een keer wel gebeurt, zijn we niet zomaar met drie man en achttien paarden ergens anders. Je hebt niet van de ene dag op de andere overal ruimte. Bij Diana zijn ze nu druk bezig om de bouw af te ronden van een tweede huis, waar wij in kunnen, dicht bij de stallen met 27 boxen. Daar komt nog een kapschuur naast waar plaats is voor de vrachtwagen en de opslag van hooi en zaagsel. Diana had al een mooi spulletje bij huis, met een binnenmanege van twintig bij veertig meter, een overdekte stapmolen van twintig meter doorsnee, paddocks en weidegang en sinds mei ook een grote buitenpiste van vijftig bij vijftig meter met een eb en vloedbodem. De accommodatie heeft appartementen en een grote kantine. En het is daar allemaal vrij nieuw, ook niet verkeerd natuurlijk.”

Sunshine Tour
Van 20 maart tot en met medio wacht voor het drietal van de JC Stables eerst deelname aan de Sunshine Tour in Spanje. “Als we daarvan terug komen, hopen we een week of twee later over te zijn. Dat wordt hard werken, maar dat geeft niet. We blijven trouwens wel veel in Twente rijden hoor. Het is hier veel te gezellig om dat niet meer te doen en bovendien is het niveau hier best hoog. Je hebt in Twente sterke concurrentie en dat is alleen maar goed.”

Komen aanlopen
Laura Spekenbrink kwam ruim twee jaar geleden naar eigen zeggen aanlopen op stal bij Jeanette Corbeek. “Op een zaterdag kwam ik hier omdat ik iets zocht waar ik twee weken kon rijden. Dat kon wel en de maandag erop ben ik begonnen. De twee weken werden twee maanden en nu is het al meer dan twee jaar.”
Jeanette Corbeek: “Het beviel van beide kanten zo goed, dat ze al na drie maanden intern was.”

Periode van tegenslagen

Voor haar komst naar de JC Stables kende Laura Spekenbrink een periode van louter tegenslagen. “Na een operatie vanwege een scheur in een meniscus in juli 2010 had ik zes weken rust moeten nemen, maar ik wilde per se dat jaar Indoor Wierden rijden. Een week voor dat concours viel ik van een paard af en een halfjaar later had ik nog steeds pijn. In Nijmegen heb ik een second opinion laten doen en daarbij bleek dat ik weer een scheur in de meniscus had. Ik heb toen wel de zes weken rust gehouden en ben daarna weer rustig begonnen. Maar de pijn bleef. Mij werd aangeraden te stoppen met de springsport. Dat heb ik ook gedaan. In 2012, kort na het CSI Twente in Geesteren, ben ik toch weer begonnen en bleek ik nergens last meer van te hebben. Na twee maanden bij Robert Vos en Annet Willems gereden te hebben, kwam ik hier in januari 2013 op goed geluk terecht. Daar heb ik geen moment spijt van gehad.”

Nummer drie in het team is Lindy Vieregge, de groom uit Borne. “In 2006 ben ik hier begonnen en deed ik vakantiewerk. Tussendoor ben ik een tijdje weggeweest en heb ik onder meer een jaar voor Jochem Munsterhuis gewerkt, waar Rom Vermunt toen bedrijfsleider.” Nadat Bo Vaanholt verhuisde naar Stal Eurocommerce in Lochem keerde Lindy Vieregge terug op het voor haar vertrouwde nest.

Vanaf links op de foto Lindy Vieregge, Jeanette Corbeek en Laura Spekenbrink. Foto © Willem Pfeiffer

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)