Springruiters naar finale Barcelona

BARCELONA – De Nederlandse springruiters hebben zich donderdag in de eerste manche van de finale van de FEI Furusiyya Nations Cup in Barcelona geplaatst voor de finale van zaterdagavond. Dan beginnen de acht geplaatste landen weer op nul strafpunten en wordt het net als in de eerste manche weer heel spannend. 

“We hebben het vandaag gelukkig net gered. We zijn blij en strijden zaterdag echt verder”, aldus bondscoach Rob Ehrens.

Met fenomenale foutloze ronden van Harrie Smolders met Emerald NOP en Gerco Schröder met Glock’s London NOP werd de eindstrijd bereikt. De eerste manche met achttien landen was al een finale op zich. Nederland eindigde samen met Ierland en Brazilië gedeeld op de zevende plaats met acht strafpunten. Dankzij de langzamere tijd van Brazilië is Nederland met Ierland zeker van deelname aan de finale.

“We hebben het gelukkig net gered”, vertelt Ehrens opgelucht vanuit Barcelona. “We zijn blij dat we verder gaan. Emerald en London sprongen zeer goed, overtuigend gewoon. Zaterdagavond zullen we ook dat beetje geluk moeten hebben om vooraan mee te kunnen doen. Het geluk heeft ons de laatste periode en in Rio niet altijd meegezeten. Nu Verdi en Zenith er niet bij zijn is het toch een beetje improviseren. En dat is in dit veld van sterke landen moeilijk genoeg. Maar we zijn blij dat we verder zijn en nu strijden we zaterdag zeker verder.” 

Titelverdediger België, Duitsland en de Verenigde Staten deden het in de eerste manche het best met een foutloos resultaat. Olympisch kampioen Frankrijk is met 12 strafpunten veroordeeld tot de troostfinale morgenavond. 

Uitslag eerste manche finale
1. Duitsland - 0 
1. Verenigde Staten - 0 
1. België - 0 
4. Groot Brittannië - 4 
4. Zwitserland - 4 
4. Italië - 4 
7. Nederland- 8
Harrie Smolders (Lage Mierde) - Emerald NOP. (v. Diamant de Semilly) - 0
Maikel Van der Vleuten (Someren) - VDL Groep Arera C (v. Indoctro) - 8
Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - Carusso LS La Silla (v. Montebello La Silla) - 8
Gerco Schröder Tubbergen), Glocks London NOP (v. Nabab de Reve) - 0 
7. Ierland - 8.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)