Springequipe op sterkst in Rotterdam

ROTTERDAM - De springruiterequipe waarmee bondscoach Rob Ehrens naar Rotterdam gaat, lijkt op papier een ijzersterk team. Vrijdag 22 juni verdedigt Oranje in het Kralingse Bos de leidende positie in de FEI Top League. Het team bestaat uit Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce London, Maikel van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Verdi, Jur Vrieling (Holwierde) met VDL Bubalu en Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Utascha SFN.

Gerco Schröder was afgelopen zaterdag nog winnaar van de hoofdprijs van bijna honderdduizend euro in de Global Champions Tour te Cannes. Daarvoor was de combinatie in Cannes al derde geworden in een rubriek over 1,50 meter en kortgeleden eindigde ze in de GCT-wedstrijd in Hamburg als zevende. Een combinatie die nu in topvorm verkeert.

Jeroen Dubbeldam vormde onlangs in het Zwitserse Sankt Gallen, waar Nederland de landenwedstrijd won, met BMC Utascha SFN de beste Nederlandse combinatie.  

Maikel van der Vleuten eindigde met de KWPN goedgekeurde hengst VDL Groep Verdi in de twee omlopen kennende GCT-wedstrijden in Hamburg en Doha ze beide keren als vijfde. Nog meer indruk maakte zijn voortreffelijke zevende plaats in de eindstand van de Wereldbekerfinale, die tijdens Indoor Brabant 2012 werd verreden.

Jur Vrieling werd met de onlangs door het KWPN erkende VDL Bubalu Nederlands Kampioen en steekt eveneens in een glanzende vorm. In Rome streed deze combinatie mee in de Nations Cup-wedstrijd waar ze in de eerste manche foutloos bleef. Verder won Vrieling de Grote Prijs van Drammen, werd hij tweede in de Grote Prijs van Braunschweig en Melsomvik en zesde in de Grote Prijs van Rome, waarin hij dubbel foutloos bleef.

Reserveruiter Leon Thijssen (Baarlo) heeft met Tyson  twee zeer sterke optredens achter de rug in La Baule en Sankt Gallen. In La Baule werd Nederland na een barrage met België tweede, mede dankzij de twee foutloze ritten van deze combinatie. In Sankt Gallen leverden Thijssen en Tyson met 4 en 0 een belangrijke bijdrage aan de overwinning die daar door het Oranjekwartet werd behaald.

"We gaan als leiders in het klassement naar Rotterdam en ik hoop dat we in Rotterdam onze voorsprong kunnen uitbouwen. Het zou mooi zijn om eindelijk eens in Rotterdam te winnen. Als dat lukt, verstevigen we niet alleen onze leidende positie, maar zijn we er ook zeker van dat we in 2013 in deze competitie van start mogen gaan. Tot nu toe is nog nooit een land gedegradeerd dat meer dan 25 punten had en wij staan nu al op 20,5", aldus bondscoach Rob Ehrens.
 
Opvallend is dat veel landen met hun sterkste formatie naar Rotterdam komen. Dit mede met het oog op de Olympische Spelen, waardoor voor veel landen het Rotterdamse CHIO een laatste selectiewedstrijd is. Rob Ehrens heeft voor zichzelf een andere psychologische aanpak gepland. "In Sankt Gallen hebben we in 2004, 2007, 2008, 2011 en 2012 gewonnen. Daarom heb ik me  voorgenomen me in mijn hoofd te prenten naar Sankt Gallen te gaan, in plaats van naar Rotterdam. Hopelijk pakt dat goed uit."

Tussenstand FEI Nations Cup Top League
1) Nederland - 20.5
2) België - 20
2) Duitsland - 20
4) Zwitserland - 16.5
5) Groot-Brittannië - 13
6) Zweden - 9
7) Frankrijk - 8
8) Ierland - 7

Agenda FEI Nations Cup Top League
Rotterdam (Ned) - 22 juni
Aken (Dui) - 5 juli
Falsterbö (Zwe) - 13 juli
Hickstead (Eng) - 20 juli
Dublin (Ier) - 17 augustus

Meer info zie: www.chio.nl

Foto Jeroen Dubbeldam met BMC Utascha Sfn van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)