TWENTS RUITERCENTRUM STEUNT KIRSTENS KOPGROEP EN VLINDERKIND TIJDENS KERSTCONCOURS

Springen voor twee goede doelen

OLDENZAAL - Paardrijden voor het goede doel. Dat is een perfecte combinatie tussen plezier en iets voor een ander betekenen. De organisatie van  het kerstconcours in het Twents Ruitercentrum (TRC) in Oldenzaal kiest dit jaar niet voor één, maar voor twee goede doelen.

“Dat zijn Kirstens Kopgroep en - voor de negende keer op rij - Stichting Vlinderkind”, vertelt manege-eigenaar Marieke Willemsen. “Wij dragen beide stichtingen een warm hart toe. We voelen ons erg betrokken, omdat Kirsten ten Thije en haar dochters Puck en Nova bij ons rijden. Tot ons grote verdriet heeft Kirsten zelf een kwaadaardige tumor. En Derk Koehorst, de zoon van Wim en zus van Lieke die bij ons rijden, kampt met EB, een ziekte waarbij je huid blaren vormt.” Het kerstconcours wordt gehouden op zaterdag 14 en zondag 15 december.

Bedrag verdubbeld
De keuze voor twee goede doelen betekent niet, dat beide bestemmingen de helft van het binnenkomende bedrag ontvangen. Marieke Willemsen: “Ja dat zou je denken. Maar dat vonden we toch niet helemaal eerlijk. Vlinderkind mag al jaren op een flink bedrag van ons rekenen. Het voelde niet goed om dat nu te halveren. Daarom hebben we besloten het te doneren bedrag te verdubbelen. Zo krijgen beide stichtingen een donatie waar ze ook echt iets mee kunnen. Het Kerstconcours wordt nu geheel vrijwillig uitgevoerd. We zijn blij met alle hulp die we op zaterdagavond en zondag overdag ontvangen. Van de meiden die helpen bij het op de pony zetten van de deelnemers, onze juryleden, begeleiders in de springbak tot de mensen achter de bar en in de keuken. Zonder hen zou het ons niet lukken. We dragen nu het volledige startgeld van het concours af. Dus hoe meer deelname, hoe hoger de opbrengst.”

Kirstens Kopgroep
De stichting Kirstens Kopgroep haalt zoveel mogelijk geld op voor de Stichting Hersentumorfonds. In Nederland overlijden 28 mensen per week aan een hersentumor. Anders dan bij vele andere soorten kanker is dat getal al vele tientallen jaren niet afgenomen. Eén van de belangrijkste redenen daarvoor is het gebrek aan onderzoek. Onderzoekers van hersentumoren hebben Kirsten verzekerd dat met meer geld écht een verschil kan worden gemaakt. Honderd procent van de inkomsten van de Stichting Hersentumorfonds gaat naar onderzoek.

Vlinderkind
Epidermolysis bullosa (EB), zoals de ziekte heet, is een erfelijke, ernstige en vooralsnog ongeneeslijke huidaandoening waarbij de hechting van de verschillende lagen waaruit een huid bestaat, verstoord is. Door de wrijving tussen de 'loszittende' huidlagen ontstaan er blaren en ontvellingen. Ondraaglijke pijn en jeuk zijn daarvan onder andere het gevolg.

Vlinderkind maakt zich sterk voor het inzamelen van geld voor wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast zet Vlinderkind zich in voor een grotere naamsbekendheid, herkenbaarheid en bewustwording van EB in de maatschappij en ondersteunt het organisaties waar zorg aan mensen met EB wordt verleend.

TRC is niet de enige die actief is voor Vlinderkind en Kirstens Kopgroep. Ook Marcella Vunderink zet zich belangeloos in door jaarlijks de mooie foto's te maken ter promotie van dit concours.

Meer informatie is te vinden op www.vlinderkind.nlwww.kirstenskopgroep.nl en www.hersentumorfonds.nl.

Op de foto vanaf links Kirsten ten Thije, Marieke Willemsen, Wim en Lieke Koehorst en Puck ten Thije.
 

Meer Springen

KRONENBERG – Gerco Schröder eindigde zondag als vierde in de Grote Prijs tijdens het CSI2 De Peelbergen. Met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky... (19-01-2020)
SAASVELD – Frank Buitenhuis stond woensdag op eenzame hoogte tijdens de eerste editie van SAS in Saasveld. De 36-jarige ruiter uit Holten won liefst... (18-01-2020)
GEESTEREN – Tijdens de 46ste editie van het CSIO Twente, van woensdag 1 tot en met zondag 5 juli op Erve Maathuis in Geesteren, staat een van de... (14-01-2020)
OPGLABBEEK – Conor Drain boekte zaterdag een fraaie zege tijdens het CSI2 in het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek. Met zijn tienjarige... (13-01-2020)
ALMELO – Op 58-jarige leeftijd is donderdag in Almelo Tonny Haselbekke volkomen onverwacht overleden. (13-01-2020)
SAASVELD – Jarno Hesselink was zondag met Fhera op snelheid een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse ZZ tijdens de strijd om de... (12-01-2020)
ZUIDBROEK – Hendrik Jan Schuttert en Remco Been slaagden er zaterdagavond niet in de hoofdprijs te bemachtigen in de strijd om de Grote Prijs van het... (11-01-2020)
MEEUWEN – Frank Schuttert moet het na een jaar weer stellen zonder de elfjarige donkerbruine hengst Queensland E (v. Quickfire de Feran x Socrate de... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Met een minimale voorsprong van éénhonderdste seconde pakte Willem Greve vrijdag met Gogo de zege in de rubriek over 1,40 meter met... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate legde donderdag tijdens het CSI2 IICH Groningen in Zuidbroek beslag op de tweede plaats in de rubriek over 1,35 meter op... (10-01-2020)
ALBERGEN – Hij deed al jaren mee aan de strijd om het open nationaal kampioenschap voor veteranen. Maar meer dan een tweede plaats, een jaar of... (07-01-2020)
DE LUTTE – Voor Gert-Jan Bruggink is het nieuwe jaar aanzienlijk beter begonnen dan het vorige. Precies een jaar nadat hij bij een val van een jong... (05-01-2020)
VRAGENDER – Het nieuwe jaar is amper begonnen of Vincent Geerink heeft al een mooie primeur binnen. In Vragender schreef hij zaterdag voor het eerst... (05-01-2020)
MARIENHEEM – Steven Veldhuis kende een prima jaarafsluiting tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Marienheem. Op de slotdag van het evenement won hij... (02-01-2020)
MARIENHEEM – Ellen Zwijnenberg mocht zich vrijdagavond laten huldigen als winnares van de nationale rubriek over 1,40 meter tijdens de Sallandse... (28-12-2019)
BATHMEN – Conor Drain was zaterdagavond goed voor de derde plaats in de Grote Prijs van Bathmen. In de wedstrijd over 1,50 meter met barrage was de... (22-12-2019)
FRANKFURT – Gerco Schröder moest zaterdagmiddag met zijn zestienjarige schimmelruin Glock’s Cognac Champblanc (v. Claerway x Caretino) drie Duitse... (21-12-2019)
WIERDEN – Marinus Vos is donderdagavond benoemd tot erelid van De Eschruiters. Tijdens de algemene ledenvergadering werd de Wierdenaar op die wijze... (13-12-2019)
SAASVELD – Bas van der Aa heeft net als in 2017 de Equifirst Twente Cup veroverd. In Saasveld hield de ruiter uit Albergen zaterdag met Haraminka de... (08-12-2019)
SAASVELD – Mart IJland was zaterdag als eerste de beste in de strijd om de Equifirst Twente Cup in de klasse M. Met Issey (v. Dexter R) moest de... (07-12-2019)