TWENTS RUITERCENTRUM STEUNT KIRSTENS KOPGROEP EN VLINDERKIND TIJDENS KERSTCONCOURS

Springen voor twee goede doelen

OLDENZAAL - Paardrijden voor het goede doel. Dat is een perfecte combinatie tussen plezier en iets voor een ander betekenen. De organisatie van  het kerstconcours in het Twents Ruitercentrum (TRC) in Oldenzaal kiest dit jaar niet voor één, maar voor twee goede doelen.

“Dat zijn Kirstens Kopgroep en - voor de negende keer op rij - Stichting Vlinderkind”, vertelt manege-eigenaar Marieke Willemsen. “Wij dragen beide stichtingen een warm hart toe. We voelen ons erg betrokken, omdat Kirsten ten Thije en haar dochters Puck en Nova bij ons rijden. Tot ons grote verdriet heeft Kirsten zelf een kwaadaardige tumor. En Derk Koehorst, de zoon van Wim en zus van Lieke die bij ons rijden, kampt met EB, een ziekte waarbij je huid blaren vormt.” Het kerstconcours wordt gehouden op zaterdag 14 en zondag 15 december.

Bedrag verdubbeld
De keuze voor twee goede doelen betekent niet, dat beide bestemmingen de helft van het binnenkomende bedrag ontvangen. Marieke Willemsen: “Ja dat zou je denken. Maar dat vonden we toch niet helemaal eerlijk. Vlinderkind mag al jaren op een flink bedrag van ons rekenen. Het voelde niet goed om dat nu te halveren. Daarom hebben we besloten het te doneren bedrag te verdubbelen. Zo krijgen beide stichtingen een donatie waar ze ook echt iets mee kunnen. Het Kerstconcours wordt nu geheel vrijwillig uitgevoerd. We zijn blij met alle hulp die we op zaterdagavond en zondag overdag ontvangen. Van de meiden die helpen bij het op de pony zetten van de deelnemers, onze juryleden, begeleiders in de springbak tot de mensen achter de bar en in de keuken. Zonder hen zou het ons niet lukken. We dragen nu het volledige startgeld van het concours af. Dus hoe meer deelname, hoe hoger de opbrengst.”

Kirstens Kopgroep
De stichting Kirstens Kopgroep haalt zoveel mogelijk geld op voor de Stichting Hersentumorfonds. In Nederland overlijden 28 mensen per week aan een hersentumor. Anders dan bij vele andere soorten kanker is dat getal al vele tientallen jaren niet afgenomen. Eén van de belangrijkste redenen daarvoor is het gebrek aan onderzoek. Onderzoekers van hersentumoren hebben Kirsten verzekerd dat met meer geld écht een verschil kan worden gemaakt. Honderd procent van de inkomsten van de Stichting Hersentumorfonds gaat naar onderzoek.

Vlinderkind
Epidermolysis bullosa (EB), zoals de ziekte heet, is een erfelijke, ernstige en vooralsnog ongeneeslijke huidaandoening waarbij de hechting van de verschillende lagen waaruit een huid bestaat, verstoord is. Door de wrijving tussen de 'loszittende' huidlagen ontstaan er blaren en ontvellingen. Ondraaglijke pijn en jeuk zijn daarvan onder andere het gevolg.

Vlinderkind maakt zich sterk voor het inzamelen van geld voor wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast zet Vlinderkind zich in voor een grotere naamsbekendheid, herkenbaarheid en bewustwording van EB in de maatschappij en ondersteunt het organisaties waar zorg aan mensen met EB wordt verleend.

TRC is niet de enige die actief is voor Vlinderkind en Kirstens Kopgroep. Ook Marcella Vunderink zet zich belangeloos in door jaarlijks de mooie foto's te maken ter promotie van dit concours.

Meer informatie is te vinden op www.vlinderkind.nlwww.kirstenskopgroep.nl en www.hersentumorfonds.nl.

Op de foto vanaf links Kirsten ten Thije, Marieke Willemsen, Wim en Lieke Koehorst en Puck ten Thije.
 

Meer Springen

»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)