TWENTS RUITERCENTRUM STEUNT KIRSTENS KOPGROEP EN VLINDERKIND TIJDENS KERSTCONCOURS

Springen voor twee goede doelen

OLDENZAAL - Paardrijden voor het goede doel. Dat is een perfecte combinatie tussen plezier en iets voor een ander betekenen. De organisatie van  het kerstconcours in het Twents Ruitercentrum (TRC) in Oldenzaal kiest dit jaar niet voor één, maar voor twee goede doelen.

“Dat zijn Kirstens Kopgroep en - voor de negende keer op rij - Stichting Vlinderkind”, vertelt manege-eigenaar Marieke Willemsen. “Wij dragen beide stichtingen een warm hart toe. We voelen ons erg betrokken, omdat Kirsten ten Thije en haar dochters Puck en Nova bij ons rijden. Tot ons grote verdriet heeft Kirsten zelf een kwaadaardige tumor. En Derk Koehorst, de zoon van Wim en zus van Lieke die bij ons rijden, kampt met EB, een ziekte waarbij je huid blaren vormt.” Het kerstconcours wordt gehouden op zaterdag 14 en zondag 15 december.

Bedrag verdubbeld
De keuze voor twee goede doelen betekent niet, dat beide bestemmingen de helft van het binnenkomende bedrag ontvangen. Marieke Willemsen: “Ja dat zou je denken. Maar dat vonden we toch niet helemaal eerlijk. Vlinderkind mag al jaren op een flink bedrag van ons rekenen. Het voelde niet goed om dat nu te halveren. Daarom hebben we besloten het te doneren bedrag te verdubbelen. Zo krijgen beide stichtingen een donatie waar ze ook echt iets mee kunnen. Het Kerstconcours wordt nu geheel vrijwillig uitgevoerd. We zijn blij met alle hulp die we op zaterdagavond en zondag overdag ontvangen. Van de meiden die helpen bij het op de pony zetten van de deelnemers, onze juryleden, begeleiders in de springbak tot de mensen achter de bar en in de keuken. Zonder hen zou het ons niet lukken. We dragen nu het volledige startgeld van het concours af. Dus hoe meer deelname, hoe hoger de opbrengst.”

Kirstens Kopgroep
De stichting Kirstens Kopgroep haalt zoveel mogelijk geld op voor de Stichting Hersentumorfonds. In Nederland overlijden 28 mensen per week aan een hersentumor. Anders dan bij vele andere soorten kanker is dat getal al vele tientallen jaren niet afgenomen. Eén van de belangrijkste redenen daarvoor is het gebrek aan onderzoek. Onderzoekers van hersentumoren hebben Kirsten verzekerd dat met meer geld écht een verschil kan worden gemaakt. Honderd procent van de inkomsten van de Stichting Hersentumorfonds gaat naar onderzoek.

Vlinderkind
Epidermolysis bullosa (EB), zoals de ziekte heet, is een erfelijke, ernstige en vooralsnog ongeneeslijke huidaandoening waarbij de hechting van de verschillende lagen waaruit een huid bestaat, verstoord is. Door de wrijving tussen de 'loszittende' huidlagen ontstaan er blaren en ontvellingen. Ondraaglijke pijn en jeuk zijn daarvan onder andere het gevolg.

Vlinderkind maakt zich sterk voor het inzamelen van geld voor wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast zet Vlinderkind zich in voor een grotere naamsbekendheid, herkenbaarheid en bewustwording van EB in de maatschappij en ondersteunt het organisaties waar zorg aan mensen met EB wordt verleend.

TRC is niet de enige die actief is voor Vlinderkind en Kirstens Kopgroep. Ook Marcella Vunderink zet zich belangeloos in door jaarlijks de mooie foto's te maken ter promotie van dit concours.

Meer informatie is te vinden op www.vlinderkind.nlwww.kirstenskopgroep.nl en www.hersentumorfonds.nl.

Op de foto vanaf links Kirsten ten Thije, Marieke Willemsen, Wim en Lieke Koehorst en Puck ten Thije.
 

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)