Sjaak Sleiderink is winnen niet verleerd

DENEKAMP – Sjaak Sleiderink stond enkele jaren geleden te boek als een van de grootste ruitertalenten die Nederland rijk was. De zaterdag 24 jaar geworden Denekamper laat ondertussen zijn maatschappelijke loopbaan prevaleren boven een sportieve carrière. Dat hij het rijden echter nog niet verleerd is toonde hij maandag ondubbelzinnig aan tijdens het hoofdnummer van Euregio Outdoor Denekamp. Sleiderink bleef in de klasse ZZ met W Zarah voor eigen publiek als enige ook in de barrage foutloos.

“Het kriebelt soms nog wel”, bekent Sjaak Sleiderink na afloop. “Ik weet dat ik als ruiter meer kan dan ik laat zien, maar ik heb er nu eenmaal voor gekozen in het Oldenzaalse filiaal van het bouwbedrijf van mijn vader te werken. Daar ben ik van zeven tot vijf uur druk mee en daarna heb ik nog net de tijd om me met mijn paarden bezig te houden. Het is best moeilijk te combineren, je wilt en kunt ook niet steeds weg zijn van je werk. Maar zoals vandaag is het geen probleem, omdat de zaak dan gesloten is. Behalve Zarah heb ik nog Forlande, een zesjarige Breitling, die nog in de klasse L loopt. Als je als topsporter verder wil, dan moet je dat fulltime doen. Dat zit er nu niet in, maar nu en dan steekt dat best nog een beetje en soms mis ik het wel.”

In de barrage van de pittige proef kwamen nog maar drie deelnemers aan het vertrek, de rest was na hat  basisparcours al kansloos voor de zege. Ellemijn Ensink mocht met Zora NT het spits afbijten, maar maakte een springfout. Dat overkwam ook Sven Peters met Channel, die in de haast een scherpte tijd neer te zetten ook een balkje meenam. Zijn chrono van 36,34 seconde was wel meer dan vijf volle tellen rapper dan Ellemijn Ensink, die na 41,76 seconde afdrukte.

Mooi overzien
Voor Sjaak Sleiderink het sein vooral geen risico’s te nemen. “Ik kon het mooi overzien en heb er voor gekozen gewoon een nulronde te rijden. Dat kan natuurlijk ook mis gaan, maar gelukkig liep het allemaal goed af. Het was vandaag geen gemakkelijk parcours. Je moest er wel aan werken, maar het was te doen. Winnen in eigen omgeving is natuurlijk altijd leuk. De sfeer is prima in Denekamp  en ik kom er uiteraard allemaal bekenden tegen.”

Met zijn tijd van 40,59 seconde pakte Sleiderink de zege met de dertienjarige bruine ruin W Zarah (v. Rubert R x Germus R), die eens te meer aantoonde een betrouwbare partner te zijn. “Binnen hebben we niet veel gedaan, buiten heb ik hem weer een beetje opgestart. Bij het concours van Albergen in Geesteren werden we tweede in de Grote Prijs over 1,40 meter en bij Hippisch Geesteren reden we in de hoofdrubriek foutloos en hadden we een fout in de barrage."

Remco Been veruit rapste in Z
De klasse Z was voor Remco Been die met VDL Chin Quidam de complete concurrentie veel te snel af was. Omdat er twee groepen prijswinnaars waren, verzekerde ook Gerbert te Koppele zich met Dymendy van een eerste plaats. Steven Veldhuis met Fionapina Colada en Vasco Campana met Fortuin bezetten de tweede posities en de derde prijzen gingen naar Amke Bekhuis met Zuidpool II en Bart Belshof met E. Numero H.w.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)