MET NIEUWE TROEF GYPSY D’USANCE ACHTER SANNE THIJSSEN ‘BEST OF THE REST’ IN GP SAASVELD

Sjaak Sleiderink tevreden tweede

SAASVELD – Met vier combinaties op een totaal van zeven waren de Twentse ruiters vrijdagavond in de meerderheid in de barrage tijdens de Grote Prijs van Saasveld. Maar stuk voor stuk moesten ze hun meerdere erkennen in Sanne Thijssen. Sjaak Sleiderink bleek ‘the best of the rest’ en werd tevreden tweede.

Dat deed de Denekamper met Gypsy d’Usance, de achtjarige merrie (v. Namelus R) die hij nauwelijks twee maanden onder het zadel heeft en hem ter beschikking werd gesteld door zijn sponsor Harry Kuipers. Hij was de enige die enigszins in het spoor van de jonge amazone en Elvira kon blijven en finishte met een achterstand van 0,66 seconde. Tom Brinkman bleef in de strijd om de derde plek met Eto’O Josta van Straaten op Dior iets meer dan een halve seconde voor en Jeroen Dubbeldam moest na twee springfouten met Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch genoegen nemen met de zevende stek.

Voor eerst snelle barrage
Sjaak Sleiderink had weinig moeite de zege van Sanne Thijssen (foto onder)te accepteren. “Vandaag reed ik pas voor het eerst een snelle barrage met Gypsy. Harry heeft haar gekocht van Maurice Stevens en ik ben er echt blij mee, ik zie er veel potentie in. Ze heeft veel vermogen, is voorzichtig, heeft een goed karakter en beschikt over veel bloed. Bovendien heeft ze ook nog eens een super mooie leeftijd met haar acht jaar.”

Sleiderink heeft het gevoel al steeds meer een combinatie te vormen met de bruine merrie. ”Het stond hier aardig aan de maat en vooral de lijn van de oxer op 7 maar de muur op 8 en daarna weer een oxer op 9 was voor veel lastig, vooral omdat ze vaak kort onder de laatste kwamen en daar een fout maakten.”

Schuivenhuisje
Na de eerste “van de drie obstakels kregen de deelnemers een kort lijntje voor zich naar de muur, een fraaie nabootsing van het schuivenhuisje in het kanaal Almelo-Nordhorn. Sjaak Sleiderink: “Zo’n muur zetten ze niet zo vaak meer neer in een parcours, maar de paarden kunnen er alleen maar van leren. Ik vind toch dat ze hier in de Ankerhal alles heel mooi hebben aangekleed en op een goede manier sfeerlicht hebben gebruikt. Dat is voor alle paarden goed.”

Ook op stal in Deldenerbroek gaan de zaken, samen met Bas Westerhof als compagnon, naar behoren. “We mogen niet klagen. In de handel hebben we een paar mooie dingen gedaan en ook in de sport hebben we redelijk mee kunnen doen. Met dit goede paard erbij hoop ik komend jaar een paar aardige resultaten op een nog weer wat hoger niveau neer te zetten.”

Twentse zege Don Willemsen
Don Willemsen tekende wel voor een Twentse zege. De Nijverdaller was met Corazon (v. Cormint) 0,05 seconde sneller over twee fasen dan Lars Volmer met Hattrick N in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden. Josta van Straaten eindigde als derde met Ionne-S en werd gevolgd door achtereenvolgens Sarah Koppelman met Hebe en Hendrik Jan Schuttert met Stakkaire Gold. Sjaak Sleiderink reed met Iceman B SFN naar de achtste stek.  

De wedstrijd over 1,35 (twee fasen) in de klasse ZZ werd een prooi voor Lars Volmer met Limited Edition S. Achter Lysanne Kruizinga met Erunella D reed Jeroen Dubnbeldam met Kennedy Z (v. Kashmir van het Schuttershof) naar de derde positie. Willem Greve werd vijfde met Highway TBN, Hilde Woudstra zevende met Titania en Sjaak Sleiderink negende met Euphoria.

Tom Brinkman hoefde in de klasse Z met Grande Chic (v. Eldorado van de Zeshoek) alleen te buigen voor Pim Mulder met I am a Rebel-S. Rianne Nalis verzekerde zich met Galaxy SDO van plek drie. Nuri Dijks pakte met Fiancé de zevende prijs en Madée Schuttenbeld met Coolboy de tiende.

Meer Springen

KRONENBERG – Jeroen Dubbeldam verzekerde zich zondag op het hippisch centrum De Peelbergen net als een jaar eerder in Mierlo van de bronzen medaille... (09-08-2020)
KRONENBERG – Amber van Marle kreeg zondagmiddag ondanks een vierde plaats in het eindklassement toch brons omgehangen na het NK springen voor... (09-08-2020)
KRONENBERG – Thijmen Vos is er tijdens het nationaal kampioenschap springen voor children niet in geslaagd zijn kansen op een medaille te verzilveren... (08-08-2020)
KRONENBERG – Willem Greve en Jeroen Dubbeldam nestelden zich vrijdag dankzij opnieuw een foutloze rit keurig in de kopgroep tijdens de strijd om het... (07-08-2020)
KRONENBERG – Amber van Marle en Madee Schuttenbeld beleefden een prima tweede dag van de strijd om het NK springen voor junioren. Door foutloze... (07-08-2020)
KRONENBERG- Het lijkt bijna een gewoonte van hem te worden: Gerben Morsink begon donderdag net als in voorgaande jaren prima aan de strijd om het... (06-08-2020)
ERMELO - De begin oktober geplande finale van de Longines FEI Nations Cup™ gaat vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus niet door. Dat besluit... (06-08-2020)
BONHEIDEN – Willem Greve sloot zondag de Grote Prijs van het CSI2 Bonheiden af op de tiende plaats. (02-08-2020)
WIERDEN – Het CSI2 Outdoor Wierden krijgt toch twee rubrieken, die meetellen voor de Longines FEI Ranking. De organisatie is erin geslaagd voldoende... (29-07-2020)
KRONENBERG/LIER - De beste regionale klassering tijdens de eerste springweek van de Summer Tour op De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg kwam dit... (26-07-2020)
KRONENBERG – Met twee vierde plaatsen en een negende positie begon Eric ten Cate (op archieffoto) donderdag prima aan de Summer Tour van het CSI De... (23-07-2020)
OPGLABBEEK – Regionale ruiters weerden zich afgelopen weekend verdienstelijk tijdens het concours op het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek. (20-07-2020)
DIEPENHEIM – My Relander (foto) vertolkte dinsdag de hoofdrol in wat je met een beetje fantasie een thuiswedstrijd voor de voor Estland uitkomende... (15-07-2020)
ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours... (13-07-2020)
WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)