MET NIEUWE TROEF GYPSY D’USANCE ACHTER SANNE THIJSSEN ‘BEST OF THE REST’ IN GP SAASVELD

Sjaak Sleiderink tevreden tweede

SAASVELD – Met vier combinaties op een totaal van zeven waren de Twentse ruiters vrijdagavond in de meerderheid in de barrage tijdens de Grote Prijs van Saasveld. Maar stuk voor stuk moesten ze hun meerdere erkennen in Sanne Thijssen. Sjaak Sleiderink bleek ‘the best of the rest’ en werd tevreden tweede.

Dat deed de Denekamper met Gypsy d’Usance, de achtjarige merrie (v. Namelus R) die hij nauwelijks twee maanden onder het zadel heeft en hem ter beschikking werd gesteld door zijn sponsor Harry Kuipers. Hij was de enige die enigszins in het spoor van de jonge amazone en Elvira kon blijven en finishte met een achterstand van 0,66 seconde. Tom Brinkman bleef in de strijd om de derde plek met Eto’O Josta van Straaten op Dior iets meer dan een halve seconde voor en Jeroen Dubbeldam moest na twee springfouten met Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch genoegen nemen met de zevende stek.

Voor eerst snelle barrage
Sjaak Sleiderink had weinig moeite de zege van Sanne Thijssen (foto onder)te accepteren. “Vandaag reed ik pas voor het eerst een snelle barrage met Gypsy. Harry heeft haar gekocht van Maurice Stevens en ik ben er echt blij mee, ik zie er veel potentie in. Ze heeft veel vermogen, is voorzichtig, heeft een goed karakter en beschikt over veel bloed. Bovendien heeft ze ook nog eens een super mooie leeftijd met haar acht jaar.”

Sleiderink heeft het gevoel al steeds meer een combinatie te vormen met de bruine merrie. ”Het stond hier aardig aan de maat en vooral de lijn van de oxer op 7 maar de muur op 8 en daarna weer een oxer op 9 was voor veel lastig, vooral omdat ze vaak kort onder de laatste kwamen en daar een fout maakten.”

Schuivenhuisje
Na de eerste “van de drie obstakels kregen de deelnemers een kort lijntje voor zich naar de muur, een fraaie nabootsing van het schuivenhuisje in het kanaal Almelo-Nordhorn. Sjaak Sleiderink: “Zo’n muur zetten ze niet zo vaak meer neer in een parcours, maar de paarden kunnen er alleen maar van leren. Ik vind toch dat ze hier in de Ankerhal alles heel mooi hebben aangekleed en op een goede manier sfeerlicht hebben gebruikt. Dat is voor alle paarden goed.”

Ook op stal in Deldenerbroek gaan de zaken, samen met Bas Westerhof als compagnon, naar behoren. “We mogen niet klagen. In de handel hebben we een paar mooie dingen gedaan en ook in de sport hebben we redelijk mee kunnen doen. Met dit goede paard erbij hoop ik komend jaar een paar aardige resultaten op een nog weer wat hoger niveau neer te zetten.”

Twentse zege Don Willemsen
Don Willemsen tekende wel voor een Twentse zege. De Nijverdaller was met Corazon (v. Cormint) 0,05 seconde sneller over twee fasen dan Lars Volmer met Hattrick N in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden. Josta van Straaten eindigde als derde met Ionne-S en werd gevolgd door achtereenvolgens Sarah Koppelman met Hebe en Hendrik Jan Schuttert met Stakkaire Gold. Sjaak Sleiderink reed met Iceman B SFN naar de achtste stek.  

De wedstrijd over 1,35 (twee fasen) in de klasse ZZ werd een prooi voor Lars Volmer met Limited Edition S. Achter Lysanne Kruizinga met Erunella D reed Jeroen Dubnbeldam met Kennedy Z (v. Kashmir van het Schuttershof) naar de derde positie. Willem Greve werd vijfde met Highway TBN, Hilde Woudstra zevende met Titania en Sjaak Sleiderink negende met Euphoria.

Tom Brinkman hoefde in de klasse Z met Grande Chic (v. Eldorado van de Zeshoek) alleen te buigen voor Pim Mulder met I am a Rebel-S. Rianne Nalis verzekerde zich met Galaxy SDO van plek drie. Nuri Dijks pakte met Fiancé de zevende prijs en Madée Schuttenbeld met Coolboy de tiende.

Meer Springen

KRONENBERG – Gerco Schröder eindigde zondag als vierde in de Grote Prijs tijdens het CSI2 De Peelbergen. Met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky... (19-01-2020)
SAASVELD – Frank Buitenhuis stond woensdag op eenzame hoogte tijdens de eerste editie van SAS in Saasveld. De 36-jarige ruiter uit Holten won liefst... (18-01-2020)
GEESTEREN – Tijdens de 46ste editie van het CSIO Twente, van woensdag 1 tot en met zondag 5 juli op Erve Maathuis in Geesteren, staat een van de... (14-01-2020)
OPGLABBEEK – Conor Drain boekte zaterdag een fraaie zege tijdens het CSI2 in het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek. Met zijn tienjarige... (13-01-2020)
ALMELO – Op 58-jarige leeftijd is donderdag in Almelo Tonny Haselbekke volkomen onverwacht overleden. (13-01-2020)
SAASVELD – Jarno Hesselink was zondag met Fhera op snelheid een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse ZZ tijdens de strijd om de... (12-01-2020)
ZUIDBROEK – Hendrik Jan Schuttert en Remco Been slaagden er zaterdagavond niet in de hoofdprijs te bemachtigen in de strijd om de Grote Prijs van het... (11-01-2020)
MEEUWEN – Frank Schuttert moet het na een jaar weer stellen zonder de elfjarige donkerbruine hengst Queensland E (v. Quickfire de Feran x Socrate de... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Met een minimale voorsprong van éénhonderdste seconde pakte Willem Greve vrijdag met Gogo de zege in de rubriek over 1,40 meter met... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate legde donderdag tijdens het CSI2 IICH Groningen in Zuidbroek beslag op de tweede plaats in de rubriek over 1,35 meter op... (10-01-2020)
ALBERGEN – Hij deed al jaren mee aan de strijd om het open nationaal kampioenschap voor veteranen. Maar meer dan een tweede plaats, een jaar of... (07-01-2020)
DE LUTTE – Voor Gert-Jan Bruggink is het nieuwe jaar aanzienlijk beter begonnen dan het vorige. Precies een jaar nadat hij bij een val van een jong... (05-01-2020)
VRAGENDER – Het nieuwe jaar is amper begonnen of Vincent Geerink heeft al een mooie primeur binnen. In Vragender schreef hij zaterdag voor het eerst... (05-01-2020)
MARIENHEEM – Steven Veldhuis kende een prima jaarafsluiting tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Marienheem. Op de slotdag van het evenement won hij... (02-01-2020)
MARIENHEEM – Ellen Zwijnenberg mocht zich vrijdagavond laten huldigen als winnares van de nationale rubriek over 1,40 meter tijdens de Sallandse... (28-12-2019)
BATHMEN – Conor Drain was zaterdagavond goed voor de derde plaats in de Grote Prijs van Bathmen. In de wedstrijd over 1,50 meter met barrage was de... (22-12-2019)
FRANKFURT – Gerco Schröder moest zaterdagmiddag met zijn zestienjarige schimmelruin Glock’s Cognac Champblanc (v. Claerway x Caretino) drie Duitse... (21-12-2019)
WIERDEN – Marinus Vos is donderdagavond benoemd tot erelid van De Eschruiters. Tijdens de algemene ledenvergadering werd de Wierdenaar op die wijze... (13-12-2019)
OLDENZAAL - Paardrijden voor het goede doel. Dat is een perfecte combinatie tussen plezier en iets voor een ander betekenen. De organisatie van  het... (11-12-2019)
SAASVELD – Bas van der Aa heeft net als in 2017 de Equifirst Twente Cup veroverd. In Saasveld hield de ruiter uit Albergen zaterdag met Haraminka de... (08-12-2019)