TWENTS DUO BEZET DERDE PLAATSEN BIJ HET CSI OMMEN

Schipper en Van der Aa goed vooraan

OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen.

Schipper realiseerde het in de rubriek voor de Big Tour over 1,35 meter tegen de klok van het CSI1 met zijn negenjarige bruine merrie Famke (v Boss). Hij moest alleen de Amerikaan Michael Hughes met Carmille en Samantha Bos met Coco Chanel voor zich dulden. Bas van der Aa volgde op de zesde plek met zijn achtjarige bruine ruin Cartoon HL en Hilde Woudstra legde met de onverslijtbare schimmelmerrie Titania (19 jaar!) beslag op de negende positie.

Bas van der Aa reed naar de derde plaats in de Medium Tour over 1,30 meter op tijd met de tienjarige bruine merrie Evira’s Uno (v. Numero Uno). De Albergenaar had ruim anderhalve seconde achterstand op winnaar Jarno van Erp met de vosruin Flying Boy, die zijn naam alle eer aan deed. Emilia Kerimaa bezette de achtste rang met de zevenjarige bruine merrie Hymne (v. Andiamo Z) en Marjolein  Heuvelmans verzekerde zich van de negende stek met haar elf jaar oude bruine merrie Hymne.

Eric ten Cate met de schimmelmerrie Grace Emine W (negende) en Conor Drain met zijn tienjarige merrie Forever sloten de rubriek voor de Small Tour van het CSI3 (tiende) nog net in de top tien af. Routinier Albert  in de top Zoer snelde met de negenjarige bruine hengst Freedom (v. Larino) naar een onbedreigde zege.

Prima begin Sven Peters
Sven Peters begon woensdag al uitstekend aan het CSI1 Ommen. De jonge Enschedeër werd met zijn zesjarige bruine merrie Iepje (v. Zambesi) tweede in de eerste rubriek voor de Small Tour over 1,20 meter met barrage.

Peters moest bijna twee seconden toegeven op de overtuigende winnares Hilde Veenstra met haar schimmelmerrie After Pleasure Toltien (v. For Pleasure). Emila Kerimaa legde in de haar vertrouwde omgeving op de terreinen van de familie Schuttert beslag op de vierde plaats met de ook al van Zambesi afstammende bruine merrie Ibiza. Marije Nijhof sloot de proef als zevende af met de ruin Gangster en Coen Kerbert werd negende met de merrie Inekaat.

In de Medium Tour van het CSI1 noteerde Kerimaa opnieuw een positie in de top tien. Als achtste ging ze met de zevenjarige bruine merrie Hymne Fabiënne Roelofsen met de elf jaar oude vosmerrie Dolce Vita (v. Vigaro) en Bas van der Aa met eerder genoemde Evira’s Uno vooraf.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN CSI OMMEN

Archieffoto's Rob Schipper met Famke en Sven Peters © Kiek4Fun

Meer Springen

AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)
DEN BOSCH – Een dag na zijn  succesvolle optreden tijdens Indoor Ambt Delden sloeg Steven Veldhuis alweer toe. De Haaksbergenaar sloot woensdag in... (30-01-2020)
SAASVELD – Na circa dertig jaar gebruik te hebben gemaakt van de accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo verhuist het indoorconcours... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de... (30-01-2020)
OUD OOTMARSUM - Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende KWPN-... (28-01-2020)
AMSTERDAM - In de aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier... (27-01-2020)
KRONENBERG – Remco Been was zondag veruit de snelste deelnemer in de barrage van strijd om de Grote Prijs van De Peelbergen. Met zijn dertienjarige... (27-01-2020)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)
SAASVELD – Sander Geerink (op archieffoto) en Frank Buitenhuis schreven woensdag tijdens SAS Saasveld de rubrieken in de hoogste klassen op hun naam... (23-01-2020)