TWENTS DUO BEZET DERDE PLAATSEN BIJ HET CSI OMMEN

Schipper en Van der Aa goed vooraan

OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen.

Schipper realiseerde het in de rubriek voor de Big Tour over 1,35 meter tegen de klok van het CSI1 met zijn negenjarige bruine merrie Famke (v Boss). Hij moest alleen de Amerikaan Michael Hughes met Carmille en Samantha Bos met Coco Chanel voor zich dulden. Bas van der Aa volgde op de zesde plek met zijn achtjarige bruine ruin Cartoon HL en Hilde Woudstra legde met de onverslijtbare schimmelmerrie Titania (19 jaar!) beslag op de negende positie.

Bas van der Aa reed naar de derde plaats in de Medium Tour over 1,30 meter op tijd met de tienjarige bruine merrie Evira’s Uno (v. Numero Uno). De Albergenaar had ruim anderhalve seconde achterstand op winnaar Jarno van Erp met de vosruin Flying Boy, die zijn naam alle eer aan deed. Emilia Kerimaa bezette de achtste rang met de zevenjarige bruine merrie Hymne (v. Andiamo Z) en Marjolein  Heuvelmans verzekerde zich van de negende stek met haar elf jaar oude bruine merrie Hymne.

Eric ten Cate met de schimmelmerrie Grace Emine W (negende) en Conor Drain met zijn tienjarige merrie Forever sloten de rubriek voor de Small Tour van het CSI3 (tiende) nog net in de top tien af. Routinier Albert  in de top Zoer snelde met de negenjarige bruine hengst Freedom (v. Larino) naar een onbedreigde zege.

Prima begin Sven Peters
Sven Peters begon woensdag al uitstekend aan het CSI1 Ommen. De jonge Enschedeër werd met zijn zesjarige bruine merrie Iepje (v. Zambesi) tweede in de eerste rubriek voor de Small Tour over 1,20 meter met barrage.

Peters moest bijna twee seconden toegeven op de overtuigende winnares Hilde Veenstra met haar schimmelmerrie After Pleasure Toltien (v. For Pleasure). Emila Kerimaa legde in de haar vertrouwde omgeving op de terreinen van de familie Schuttert beslag op de vierde plaats met de ook al van Zambesi afstammende bruine merrie Ibiza. Marije Nijhof sloot de proef als zevende af met de ruin Gangster en Coen Kerbert werd negende met de merrie Inekaat.

In de Medium Tour van het CSI1 noteerde Kerimaa opnieuw een positie in de top tien. Als achtste ging ze met de zevenjarige bruine merrie Hymne Fabiënne Roelofsen met de elf jaar oude vosmerrie Dolce Vita (v. Vigaro) en Bas van der Aa met eerder genoemde Evira’s Uno vooraf.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN CSI OMMEN

Archieffoto's Rob Schipper met Famke en Sven Peters © Kiek4Fun

Meer Springen

LANAKEN – Willem Greve belandde zondag in de finale van de strijd om het WK voor jonge paarden net naast het podium met zijn vijfjarige bruine hengst... (22-09-2019)
LANAKEN – In de strijd om het WK voor jonge paarden hielden Willem Greve en Gerben Morsink beiden donderdag en vrijdag met twee troeven de lei schoon... (20-09-2019)
VRAGENDER - Remco Been sloot met Balou van het Molenhof Z het laatste outdoorconcours van Paardensportcentrum Lichtenvoorde van 2019 zaterdagavond af... (16-09-2019)
AMBT DELDEN – Melissa Maatkamp was vrijdag de baas in de klasse Z/ZZ tijdens het concours van De Zeven Buurtschappen in Ambt-Delden. Met haar... (14-09-2019)
PADERBORN – Willem Greve bleef vrijdag slechts iets meer dan een seconde verwijderd van een fraaie zege in de rubriek over 1,50 meter op tijd tijdens... (13-09-2019)
CALGARY – Willem Greve en Frank Schuttert nestelden zich zondag in Calgary knap in de top tien van de Grote Prijs bij het prestigieuze CSI5 van... (08-09-2019)
HAAKSBERGEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) was woensdag overdag onbetwist de meest succesvolle ruiter tijdens het Rapide springen in Haaksbergen... (06-09-2019)
ERMELO– Nederland heeft alsnog een uitnodiging ontvangen voor de prestigieuze finale van de strijd om de Longines FEI Nations Cup finale in Barcelona... (05-09-2019)
VALENCE – De broers Lucas en Wilton Porter hebben de smaak te pakken. Beiden deden het zondag uitstekend in de Grote Prijs van het CSI4 in het Zuid-... (02-09-2019)
LASTRUP – Gerco Schröder bewaarde het beste voor het laatst tijdens het CSI2 Klein Roscharden in het Duitse Lastrup. Met zijn vijftien jaar oude... (01-09-2019)
LANGEVEEN – Conor Drain verzorgde een ware onemanshow tijdens het concours hippique van de Molenruiters uit Langeveen. De Ier won drie keer op rij,... (01-09-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis veroverde zaterdag in Ermelo op fraaie wijze twee keer goud tijdens de strijd om de springtitels van de KNHS in Ermelo. (31-08-2019)
OPGLABBEEK – Willem Greve was zaterdag dicht bij de zege in de rankingproef over 1,45 meter tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (31-08-2019)
ERMELO – In de strijd om het goud in de klasse B voor C-pony’s kon Lotte Paus (foto) vrijdag rekenen op de liefst 27-jarige ‘familiepony’ Sundance.... (30-08-2019)
LANGEVEEN – Hessel Hoekstra (foto) begon vrijdag met een zege en een derde plaats uitstekend aan het concours hippique van de Molenruiters uit... (30-08-2019)
ERMELO – Liz Meenhuis keerde zaterdag na de Hippiade in Ermelo met zilver en brons terug in Rossum. (26-08-2019)
ROTTERDAM  - Voor Frank Schuttert is het EK al na de eerste manche van de finale voorbij. (25-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)