OOK ZEGES ROB WIEFFERINK EN ELISA VAN DER CRAATS

Sanne Dokman verrast concurrentie

GEESTEREN – Sanne Dokman verschalkte vrijdag de complete concurrentie in de klasse Z/ZZ tijdens Hippisch Geesteren. Met Evita reed de jonge amazone knap naar de winst op het parcours over twee fasen. Rob Wieffferink (twee fasen) en Elisa van de Craats (direct op tijd) grepen de zeges in de klasse Z.

 

 

Jan Diepman reed in alle drie proeven naar een of meer podiumplekken. Over twee fasen in de klasse Z eindigde hij met Gidon als tweede en met Honnarissa als derde, in de wedstrijd tegen de klok boekte hij dezelfde klasseringen met Heavy Pilot en Favorite. Met het laatste paard eiste hij ook nog eens de tweede plek op in de gecombineerde klasse Z/ZZ.

In de klasse M gingen de overwinningen naar Lammie Teunissen en Renate Beuving. Demi Reuvekamp heerste met Zadonis in de klasse L, waarin ze beide proeven won. In de klasse B won Britt Schaper de rubriek op stijl en Chantal Vos direct op tijd.

UITSLAGEN HIPPISCH GEESTEREN

Klasse Z/ZZ - Twee fasen speciaal
1 Sanne Dokman met Evita
2 Jan Diepman met Favorite
3 Elisa van de Craats met Calico Z
4 Lysanne Kruizinga met Erunella D

Klasse Z - Twee fasen speciaal
1 Rob Wiefferink met Ghianula a
2 Jan Diepman met Gidon
3 Jan Diepman met Honnarissa
4 Daan van Geel met Hulde G
5 Niels Nanning met Fanlac N

Klasse Z - Direct op tijd
1 Elisa van de Craats met Calico Z
2 Jan Diepman met Heavy Plot
3 Jan Diepman met Favorite
4 Caroline Müller met Helena
5 Thomas Krone met Getway

Klasse M – Twee fasen speciaal
1 Lammie Teunissen met De Boer-Horsetrucks High Five
2 Renate Beuving met Isadena B
3 Ties Rothstegge met Hamelton A
3 Stijn Roelink met Silverstone

Klasse M - Direct op tijd
1 Renate Beuving met Isadena B
2 Renate Beuving met Hevolda
3 Joukje Laarman met Enterprice

Klasse L – Twee fasen special
1 Demi Reuvekamp met Zadonis
2 Esmay Schaftenaar met Just Guidam's Finest
3 Ties Rothstegge met Joey A

Klasse L - Direct op tijd
1 Demi Reuvekamp met Zadonis
2 Marije Zomer met Adonja
3 Noëlle in het Veld met Ciros

Klasse B – Op stijl
1 Britt Schaper met Bad Boy
2 Jose Van Lente Van Dalfsen met I'm Dutch
3 Britt Schaper met Miss Universe van Dorperheid

Klasse B- Direct op tijd
1 Chantal Vos met Cascais CP Z
2 Britt Schaper met Bad Boy
3 Boudewijn Koekkoek met Totilas

Foto Sanne Dokman met Evita © Loes Wielheesen/Met Pit Mediaproductie
 

Meer Springen

AKEN – Een dag na de wat teleurstellend verlopen wedstrijd om de landenprijs, maakte Willem Greve een prima indruk tijdens het CHIO in Aken. (19-07-2019)
AKEN – Willem Greve en met hem de rest van de springploeg van Oranje hebben niet kunnen overtuigen in de landenwedstrijd in Aken. Het kwartet van... (18-07-2019)
VEENINGEN – Frank Buitenhuis tekende donderdag voor de enige Twentse zege tijdens CH De Wolden. De ruiter Holten zegevierde met zijn  bruine hengst... (18-07-2019)
DIEPENHEIM – Het Masterspringen in Diepenheim mondde woensdagavond uiteindelijk uit in een broederstrijd om de zege tussen de broers Vincent en... (17-07-2019)
Willem Greve is de Twentse hoop tijdens het CHIO Aken en voor het naderende EK in Rotterdam. De 36-jarige Markeloër mag dan momenteel de meest... (15-07-2019)
FALSTERBO (KNHS) - De Nederlandse springruiters van TeamNL zijn er niet in geslaagd om net als de afgelopen twee jaar de Nations Cup van Falsterbo te... (14-07-2019)
VEENINGEN – De zevende positie na de landenwedstrijd van vrijdag leek perspectief te bieden voor Veronique Morsink, maar op de slotdag van het EK... (14-07-2019)
VEENINGEN – In navolging van de children veroverde Veronique Morsink vrijdag samen met Lars Kersten, Bas Moerings, Tom Schellekens en Rowen van de... (13-07-2019)
VEENINGEN – Thijmen Vos is met de Nederlandse equipe Europees kampioen bij de children geworden. In Veeningen klopte Oranje het na twee manches... (11-07-2019)
GEESTEREN – Pia-Luise Aufrecht (bovenste foto) was donderdag prima op dreef tijdens Jumping Twente. Op het Erve Maathuis won ze de klasse ZZ met... (11-07-2019)
VEENINGEN – Veronique en Elike Morsink zijn het EK voor de jeugd uitstekend begonnen. De twee zussen uit De Lutte bleven allebei foutloos op de... (10-07-2019)
ENSCHEDE - Jeroen Dubbeldam is op 29 oktober te gast in het Twents theatercollege. Presentator en interviewer Eddy van der Ley neemt de ‘Cruijff van... (09-07-2019)
ARNHEM - Er zijn niet veel Grote Prijzen in de paardensport die door Japanners gewonnen worden. Maar tijdens Outdoor Gelderland werd het land met de... (07-07-2019)
ALMELO – Met zijn fraaie vierde zege in de derby van de Almelose Ruiterdagen completeerde Pim Mulder zondag zijn trilogie. Ook de beide dagen ervoor... (07-07-2019)
ALMELO - Een dag na zijn fraaie zege over 1,40 meter sloeg Pim Mulder opnieuw toe tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Freedom Again voorkwam hij een... (07-07-2019)
ALMELO - Bas van der Aa (op archieffoto) liet zich vrijdag nadrukkelijk zien tijdens de Almelose Ruiterdagen. De Albergenaar won een rubriek, werd... (06-07-2019)
RIJSSEN - Britt ter Harmsel (16) groeide afgelopen weekend uit tot dé uitblinker tijdens de kampioenschappen springen van Kring Reggedal. Op de haar... (01-07-2019)
GEESTEREN – Linda Klaassen (foto) mag zich een jaar lang kampioene springen in de klasse Z/ZZ van Kring Twente noemen. (30-06-2019)
ALMELO - Zo’n 2250 pony- en paardenruiters Almelo bevolken vanaf vrijdag tien dagen lang weer het Twents Hippisch Centrum om deel te nemen aan de... (28-06-2019)
GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)