OOK ZEGES ROB WIEFFERINK EN ELISA VAN DER CRAATS

Sanne Dokman verrast concurrentie

GEESTEREN – Sanne Dokman verschalkte vrijdag de complete concurrentie in de klasse Z/ZZ tijdens Hippisch Geesteren. Met Evita reed de jonge amazone knap naar de winst op het parcours over twee fasen. Rob Wieffferink (twee fasen) en Elisa van de Craats (direct op tijd) grepen de zeges in de klasse Z.

 

 

Jan Diepman reed in alle drie proeven naar een of meer podiumplekken. Over twee fasen in de klasse Z eindigde hij met Gidon als tweede en met Honnarissa als derde, in de wedstrijd tegen de klok boekte hij dezelfde klasseringen met Heavy Pilot en Favorite. Met het laatste paard eiste hij ook nog eens de tweede plek op in de gecombineerde klasse Z/ZZ.

In de klasse M gingen de overwinningen naar Lammie Teunissen en Renate Beuving. Demi Reuvekamp heerste met Zadonis in de klasse L, waarin ze beide proeven won. In de klasse B won Britt Schaper de rubriek op stijl en Chantal Vos direct op tijd.

UITSLAGEN HIPPISCH GEESTEREN

Klasse Z/ZZ - Twee fasen speciaal
1 Sanne Dokman met Evita
2 Jan Diepman met Favorite
3 Elisa van de Craats met Calico Z
4 Lysanne Kruizinga met Erunella D

Klasse Z - Twee fasen speciaal
1 Rob Wiefferink met Ghianula a
2 Jan Diepman met Gidon
3 Jan Diepman met Honnarissa
4 Daan van Geel met Hulde G
5 Niels Nanning met Fanlac N

Klasse Z - Direct op tijd
1 Elisa van de Craats met Calico Z
2 Jan Diepman met Heavy Plot
3 Jan Diepman met Favorite
4 Caroline Müller met Helena
5 Thomas Krone met Getway

Klasse M – Twee fasen speciaal
1 Lammie Teunissen met De Boer-Horsetrucks High Five
2 Renate Beuving met Isadena B
3 Ties Rothstegge met Hamelton A
3 Stijn Roelink met Silverstone

Klasse M - Direct op tijd
1 Renate Beuving met Isadena B
2 Renate Beuving met Hevolda
3 Joukje Laarman met Enterprice

Klasse L – Twee fasen special
1 Demi Reuvekamp met Zadonis
2 Esmay Schaftenaar met Just Guidam's Finest
3 Ties Rothstegge met Joey A

Klasse L - Direct op tijd
1 Demi Reuvekamp met Zadonis
2 Marije Zomer met Adonja
3 Noëlle in het Veld met Ciros

Klasse B – Op stijl
1 Britt Schaper met Bad Boy
2 Jose Van Lente Van Dalfsen met I'm Dutch
3 Britt Schaper met Miss Universe van Dorperheid

Klasse B- Direct op tijd
1 Chantal Vos met Cascais CP Z
2 Britt Schaper met Bad Boy
3 Boudewijn Koekkoek met Totilas

Foto Sanne Dokman met Evita © Loes Wielheesen/Met Pit Mediaproductie
 

Meer Springen

TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid,... (26-05-2019)
TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine... (25-05-2019)
TUBBERGEN – Gerben Morsink toonde zich vrijdag een klasse apart in de barrage van de strijd om de Nijwa Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen. De... (24-05-2019)
TUBBERGEN – De paardensport is een wereld vol uitersten. Vraag maar aan Madée Schuttenbeld. Tijdens Jumping Schröder reed ze op de openingsdag met... (24-05-2019)
TUBBERGEN – Op eigen grond was Gerco Schröder goed voor een derde plek in de toprubriek van donderdag om de Roelofsen Horse Trucks Prijs over 1,40... (23-05-2019)
TUBBERGEN – Met de rubriek om de Stal De Sjiem prijs, een wedstrijd over twee fasen voor de Big Tour van het CSI1 is donderdagochtend de zesde editie... (23-05-2019)
MADRID/HANNOVER – Frank Schuttert imponeerde zondag tijdens de Grote Prijs van Madrid in de Global Champions Tour. De Ommenaar in dienst van Jos... (19-05-2019)
TEL AVIV – Jeroen Dubbeldam (foto) en Hans Horn moeten de Israëlische springruiters helpen een plekje af te dwingen bij de Olympische Spelen van... (07-05-2019)
GEESTEREN – Mareille van Geel-Schröder toonde zich zaterdag superieur in de hoofdrubriek van Hippisch Geesteren. De oud-Lattropse reed over 1,40... (05-05-2019)
GEESTEREN - Bas van der Aa nam donderdag tijdens de eerste springdag van Hippisch Geesteren twee zeges voor zijn rekening. De Albergenaar won met... (03-05-2019)
MIERLO – Niet Gerben Morsink of Frank Schuttert, maar Jeroen Dubbeldam was zondag de beste regionale vertegenwoordiger in de eindstand van de strijd... (28-04-2019)
MIERLO – De Twentse deelnemers zijn  er bij het NK voor de jeugd niet in geslaagd een medaille te veroveren. Amber van Marle kwam daar het dichtst... (27-04-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis heerste vrijdag als een vorst tijdens het concours hippique van De Eschruiters in Wierden. Op het terrein van De Vossenbos... (27-04-2019)
MIERLO – Regerend titelhouder Frank Schuttert voerde vrijdag bij het NK springen de druk op leider Gerben Morsink flink op. Maar direct na hem bleek... (26-04-2019)
MIERLO – Gerben Morsink is net als vorig jaar het nationaal kampioenschap springen in Mierlo uitstekend begonnen. De tegenwoordig in Enschedese... (25-04-2019)
GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)