BROER VINCENT TWEEDE, NINA VAN DE BRUG VIERDE BIJ MASTERSPRINGEN DIEPENHEIM

Sander Geerink wint broederstrijd

DIEPENHEIM – Het Masterspringen in Diepenheim mondde woensdagavond uiteindelijk uit in een broederstrijd om de zege tussen de broers Vincent en Sander Geerink. Laatstgenoemde won.

In de extra omloop moest het duo het opnemen tegen de Italiaan Davide Fenili met De Javu en lokaal favoriete Nina van de Brug. Als derde starter dook Sander Geerink (bovenste foto) met zijn elfjarige ruin Unfinity Bois Margot (v. L’ Arc de Triomphe) nog ruim twee seconden onder de tijd die Vincent voor hem met Fireboy CB op de klokken had gebracht.

Boeiende clinic Willem Greve
Liefst zo’n 600 toeschouwers waren getuige van het Masterspringen, dat werd vooraf gegaan door een boeiende clinic van topruiter Willem Greve. De Markeloër, in de ring geassisteerd door de tegenwoordig in Villa Peckedam in Diepenheim woonachtige pianist Wibi Soerjadi (zie foto rechts), was er speciaal voor teruggekeerd uit Aken, waar hij deze week deelneemt aan het prestigieuze CHIO.

Veertien deelnemers begonnen op een hoogte van 1,25 aan hun rondje over zes hindernissen. De overgebleven foutloze laatste vier combinaties moesten in de barrage voor de tweede keer obstakels over 1,50 overwinnen. ‘Best pittig’, vond winnaar Sander Geerink, die eerder op de dag met de twaalfjarige merrie Capri Rubertha R ook al het ZZ-springen op zijn naam had geschreven. Net als broer Vincent en hun eveneens aan de start verschenen vader Peter levert de ruiter uit Gelselaar als vrijwilliger een belangrijk aandeel in het welslagen van het evenement op de all weatherbodem van de rijvereniging in Diepenheim.

‘Best mooie buitenbak’
“Ach, je probeert er wat moois van te maken en het te stimuleren, het is namelijk best een mooie buitenbak in de buurt”, is hij bescheiden over de zeer gewaardeerde inbreng van de familie bij het concours. “Het was in elk geval een heel geslaagde dag met ook overdag veel deelname. En de club had alles heel goed voor elkaar.”

Ook voor Nina van de Brug (rechts) kon de dag niet meer stuk, al sloot de 28-jarige amazone voor eigen publiek de extra rondgang af met een val van haar paard Ben, voor deze gelegenheid geleend van plaatsgenoot Peter Geerink. “In de hitte van de strijd was ik wat te gretig. Ik dacht groot te kunnen afdrukken, maar daar dacht Ben jammer genoeg wat anders over. Tja, als, als hè…”

Stramme spieren
De podotherapeute, die tevens paarden behandelt met dry needling en les geeft, kon erom lachen. De stramme spieren die zij en haar paard aan de tuimeling overhielden, zijn van tijdelijke aard. “Het was een super mooie ervaring. Peter gaf me gelukkig deze kans. Op zich was het een prima prestatie dat ik zo ver kwam, want vooraf had ik maar vier of vijf keer geoefend met Ben. Zelf heb ik paard dat op het niveau van 1,20 meter springt. De merrie die in de ZZ kan rijden, heeft dit jaar een veulen gekregen en breng ik momenteel niet in de sport uit. Bovendien had ik in oktober mijn arm gebroken, waardoor ik bijna een half jaar niet gereden heb. Maar vandaag heb ik echt genoten.”

Sander Geerink was veruit superieur in de klasse Z/ZZ, waarin hij nummer twee Ymke Ribbels met Gaby Wartina op liefst ruim zes seconden zette. Rianne Nalis met Galaxy SDO, Bas van den Burg met Ivar en Frank Buitenhuis met Flow completeerden in deze volgorde de vijf combinaties, die geen enkel strafpunt opliepen.

Joy Lansink moest met Izarina en Dolce Vita Reuvekamp Z ruim toegeven op Carlos de Mollinedo met Forti in de klasse L. De Haaksbergen werd er wel tweede en derde mee.
Jan Lutke Willink zegevierde in de klasse L met Zisinaa, voor Cejay Joosten met Action Girl en Rianne Nalis met Just Impression.
Demi Dinkelman werd op Ice Age met 85 stijlpunten eerste in de klasse B, waarin Anneke Thuinte met Bilot (82,5) en Anne Molenaar met Jaradette S (82) de tweede en derde plek opeisten.    

Meer Springen

KROONENBERG – Wilton Porter (op archieffoto) greep zondag de hoofdprijs in de afsluitende rubriek van de eerste week van het concours hippique in... (17-11-2019)
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te... (11-11-2019)
MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.   (03-11-2019)
WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de... (01-11-2019)
WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden. (31-10-2019)
WIERDEN – Sven Peters beleefde een prima openingsdag van het CSI2 tijdens Indoor Wierden. De Enschedeër greep met zijn twaalfjarige vosmerrie Channel... (31-10-2019)
DENEKAMP – Koen Westendorp (op archieffoto) reed vrijdag op meesterlijke wijze naar de overwinning tijdens de ‘Masters’ van Euregio Indoor Denekamp. (26-10-2019)
DENEKAMP – Maikel Vaanholt greep donderdag met Izaro (v. Escudo) de zege in de klasse ZZ tijdens Euregio Indoor Denekamp. (25-10-2019)
WIERDEN - Indoor Wierden, op 26 oktober en van 28 oktober tot en met 2 november, gaat van start met twee nieuwe parcoursbouwers. (25-10-2019)
DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)