BROER VINCENT TWEEDE, NINA VAN DE BRUG VIERDE BIJ MASTERSPRINGEN DIEPENHEIM

Sander Geerink wint broederstrijd

DIEPENHEIM – Het Masterspringen in Diepenheim mondde woensdagavond uiteindelijk uit in een broederstrijd om de zege tussen de broers Vincent en Sander Geerink. Laatstgenoemde won.

In de extra omloop moest het duo het opnemen tegen de Italiaan Davide Fenili met De Javu en lokaal favoriete Nina van de Brug. Als derde starter dook Sander Geerink (bovenste foto) met zijn elfjarige ruin Unfinity Bois Margot (v. L’ Arc de Triomphe) nog ruim twee seconden onder de tijd die Vincent voor hem met Fireboy CB op de klokken had gebracht.

Boeiende clinic Willem Greve
Liefst zo’n 600 toeschouwers waren getuige van het Masterspringen, dat werd vooraf gegaan door een boeiende clinic van topruiter Willem Greve. De Markeloër, in de ring geassisteerd door de tegenwoordig in Villa Peckedam in Diepenheim woonachtige pianist Wibi Soerjadi (zie foto rechts), was er speciaal voor teruggekeerd uit Aken, waar hij deze week deelneemt aan het prestigieuze CHIO.

Veertien deelnemers begonnen op een hoogte van 1,25 aan hun rondje over zes hindernissen. De overgebleven foutloze laatste vier combinaties moesten in de barrage voor de tweede keer obstakels over 1,50 overwinnen. ‘Best pittig’, vond winnaar Sander Geerink, die eerder op de dag met de twaalfjarige merrie Capri Rubertha R ook al het ZZ-springen op zijn naam had geschreven. Net als broer Vincent en hun eveneens aan de start verschenen vader Peter levert de ruiter uit Gelselaar als vrijwilliger een belangrijk aandeel in het welslagen van het evenement op de all weatherbodem van de rijvereniging in Diepenheim.

‘Best mooie buitenbak’
“Ach, je probeert er wat moois van te maken en het te stimuleren, het is namelijk best een mooie buitenbak in de buurt”, is hij bescheiden over de zeer gewaardeerde inbreng van de familie bij het concours. “Het was in elk geval een heel geslaagde dag met ook overdag veel deelname. En de club had alles heel goed voor elkaar.”

Ook voor Nina van de Brug (rechts) kon de dag niet meer stuk, al sloot de 28-jarige amazone voor eigen publiek de extra rondgang af met een val van haar paard Ben, voor deze gelegenheid geleend van plaatsgenoot Peter Geerink. “In de hitte van de strijd was ik wat te gretig. Ik dacht groot te kunnen afdrukken, maar daar dacht Ben jammer genoeg wat anders over. Tja, als, als hè…”

Stramme spieren
De podotherapeute, die tevens paarden behandelt met dry needling en les geeft, kon erom lachen. De stramme spieren die zij en haar paard aan de tuimeling overhielden, zijn van tijdelijke aard. “Het was een super mooie ervaring. Peter gaf me gelukkig deze kans. Op zich was het een prima prestatie dat ik zo ver kwam, want vooraf had ik maar vier of vijf keer geoefend met Ben. Zelf heb ik paard dat op het niveau van 1,20 meter springt. De merrie die in de ZZ kan rijden, heeft dit jaar een veulen gekregen en breng ik momenteel niet in de sport uit. Bovendien had ik in oktober mijn arm gebroken, waardoor ik bijna een half jaar niet gereden heb. Maar vandaag heb ik echt genoten.”

Sander Geerink was veruit superieur in de klasse Z/ZZ, waarin hij nummer twee Ymke Ribbels met Gaby Wartina op liefst ruim zes seconden zette. Rianne Nalis met Galaxy SDO, Bas van den Burg met Ivar en Frank Buitenhuis met Flow completeerden in deze volgorde de vijf combinaties, die geen enkel strafpunt opliepen.

Joy Lansink moest met Izarina en Dolce Vita Reuvekamp Z ruim toegeven op Carlos de Mollinedo met Forti in de klasse L. De Haaksbergen werd er wel tweede en derde mee.
Jan Lutke Willink zegevierde in de klasse L met Zisinaa, voor Cejay Joosten met Action Girl en Rianne Nalis met Just Impression.
Demi Dinkelman werd op Ice Age met 85 stijlpunten eerste in de klasse B, waarin Anneke Thuinte met Bilot (82,5) en Anne Molenaar met Jaradette S (82) de tweede en derde plek opeisten.    

Meer Springen

ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)
WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van... (21-08-2019)
DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)