IN LAATSTE WEDSTRIJD VOOR EUROJUMP WIERDEN 2019

Sander Geerink vier keer bij beste drie

WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van Eurojump Wierden. De ruiter uit Gelselaar won een keer, werd twee maal tweede en een keer derde met drie paarden waarmee hij pas voor de tweede keer op concours ging.

Met Elrado en Guess boekte Geerink (op archieffoto) in de ochtendsessie een dubbele zege in de klasse ZZ. Wybe Scholten eindigde met Bisbis SW als derde. Met Elrado reed Sander Geerink ook in de rubriek over 1,40 meter met de besten mee. Nu eindigde hij als derde achter Elise van der Craats met Calico Z en Frank Buitenhuis met Freedom. Joey Lansink met Chakira Z en Rob Wiefferink completeerden de top vijf.

Hans van der Kolk was met Icaria de enige, die Sander Geerink met Bolton Gate Ben de baas bleef in de klasse Z. Achter het duo bezetten Frank Buitenhuis met My Lord Quintina, Remy Ellis met Good Friends en Anne-Liza Makkinga met Jacobs Stud Gannie de posities drie tot en met vijf.

Elike Morsink voor Willem Greve
Elike Morsink sloot de klasse Z/ZZ in de middagreeks winnend af. Met Celina bleef ze Willem Greve voor, die met Isabelle II S tweede en met Unitred Touch derde werd.

Zoï Snels heerste ’s ochtends in de klasse M. Van de foutloze deelnemers reed hij met Zlatan Z en In the Mood HS naar de twee snelste tijden. Remy Ellis man de derde plek voor zijn rekening mee met Good Friends.

Danny Schaper bleef met Heerdestar in het middagdeel Willem Greve met Opium JW van de Moerhoeve en Bjorn Egberink met Revenge de baas. ´s Avonds troefde Mareille Engbers met Je m´Apelle de eveneens foutloze Stacey van der Kolk met Doricia op snelheid af. Nathalie Slot was flink rapper, maar maakte met Fabiola een springfout en moest met de derde plaats tevreden zijn.

Nathalie Slot
Nathalie Slot was met Fabiola wel superieur in de avondrubriek van de klasse L. Marjolijn Stam met Eros M en Wybe Scholten met Jezzalinde volgden op afstand als nummers twee en drie.
In de ochtend ging de winst naar Frank Buitenhuis met I´am Special Easy, voor Renate Beuving met Iranta en Berber Dijkman met Infinity. ´s Middags won Jan-Willem Kraay met Ixiafee en volgden Anne-Liza Makkinga met Cornetta en Britt Schaper met Bad Boy in zijn spoor.

In de klasse B boekten Nina Dubbeldam met Just D, Britt Schaper met Iberlina (beiden 80 stijlpunten) Carolien Teggeler (77,5) overwinningen.

Namens de organiserende Eschruiters keek Dinja Veneberg tevreden terug op de reeks van zes woensdagen Eurojump: “Alle wedstrijden zaten bomvol. Regionale topruiters als Willem Greve, Jeroen Dubbeldam, Caroline Müller, Remco Been en Sander Geerink komen iedere keer weer graag aan de start, net als bijvoorbeeld Don Willemsen Joey Lansink, Henri Stegeman, Peter Olthof, Hans van der Kolk en Bas van der Aa. We moesten iedere keer met een lange wachtlijst werken en daardoor jammer genoeg toch vaak ruiters teleurstellen. We begonnen elke wedstrijd om 08:00 uur ‘s morgens en stopten ’s avonds laat als het donker werd. Hadden we maar langer daglicht, dan konden we nóg langer door! Volgend zomerseizoen gaan we zeker op herhaling.”

Meer Springen

AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)
DEN BOSCH – Een dag na zijn  succesvolle optreden tijdens Indoor Ambt Delden sloeg Steven Veldhuis alweer toe. De Haaksbergenaar sloot woensdag in... (30-01-2020)
SAASVELD – Na circa dertig jaar gebruik te hebben gemaakt van de accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo verhuist het indoorconcours... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de... (30-01-2020)
OUD OOTMARSUM - Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende KWPN-... (28-01-2020)
AMSTERDAM - In de aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier... (27-01-2020)
KRONENBERG – Remco Been was zondag veruit de snelste deelnemer in de barrage van strijd om de Grote Prijs van De Peelbergen. Met zijn dertienjarige... (27-01-2020)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)
SAASVELD – Sander Geerink (op archieffoto) en Frank Buitenhuis schreven woensdag tijdens SAS Saasveld de rubrieken in de hoogste klassen op hun naam... (23-01-2020)