RUITER UIT GELSELAAR BOEKT DRIE ZEGES MET JONGE PAARDEN IN MICHALOWICE

Sander Geerink sterk in Polen

Sander Geerink met Kilimanjaro

MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse Michalowice. De ruiter uit Gelselaar boekte onder meer drie zeges.

Geerink had vooral succes met zijn jonge paarden. Met de zesjarige bruine merrie Joint won hij vrijdag over twee fasen. Zijn andere triomfen realiseerde hij met Karate Kid in de finale voor vijfjarige paarden op zaterdag. Met de schimmelmerrie Kilimanjaro werd hij in die wedstrijd tweede en won hij over twee fasen op donderdag, in welke rubriek hij op de bruine ruin Karate Kid als tiende finishte. 

Met Joint eindigde Sander Geerink zondag als vierde in de finale van de Youngster Tour over 1,35 meter en werd hij een dag eerder negende in de rubriek op tijd. Met de zesjarige bruine hengst Jacobus S reed hij zaterdag naar de zesde plek over 1,30 meter op tijd. Met de zevenjarige Iglesias werd hij donderdag negende op een parcours over 1,35 meter op tijd en een dag later tiende over twee fasen (1,40 meter). 

Bart Haselbekke
Ook Bart Haselbekke deed het goed in Polen. De Wierdenaar reed donderdag met de twaalfjarige bruine ruin Dorus naar een derde plek in de proef over 1,35 meter op tijd en deed er zaterdag in de finale over 1,40 meter met hetzelfde paard nog een schepje bovenop met een derde prijs. 

Britt ter Harmsel sloot de finale van de Medium Tour van het CSI1 zondag met de veertienjarige schimmelmerrie Butter Flower als derde af. Donderdag was de combinatie al geworden in de Big Tour over 1,30 meter.

Remco Been zesde in GP Olivia
Remco Been legde in de Grote Prijs over 1,45 meter met barrage in de derde week van Met Oliva in Valencia met de dertienjarige bruine hengst Holland van de Bisschop beslag op de zesde plaats. Vrijdag reed hij met de elf jaar oude bruine ruin Balou van het Molenhof naar de vierde plek in de rubriek over 1,40 meter op tijd en een dag eerder tiende over 1,45 meter tegen de klok met de negenjarige bruine ruin Granny Smith Apple. In die proef was Hendrik Jan Schuttert goed voor de vierde prijs met de elf jaar oude bruine ruin Expensive.

Willem Greve klasseerde zich zaterdag met de tienjarige donkere ruin als derde in de ‘kleine’ Grote Prijs over 1,40 meter. Met de acht jaar oude bruine hengst Highway M TN, waarmee hij vorige week zondag vijfde werd in de Grote Prijs van week 2, werd hij als negende geplaatst.

Meer Springen

LIER – Jeroen Dubbeldam was zondag dichtbij de zege in de Grote Prijs van het CSI2 over 1,45 meter in Lier. Met zijn twaalfjarige bruine ruin Oak... (22-11-2020)
OPGLABBEEK – Meike Zwartjens kan terugkijken op een sportief zeer geslaagd weekend in het Belgische Opglabbeek. De jonge amazone uit Raalte reed... (16-11-2020)
SAASVELD – Ook de strijd om de Twente Cup voor springruiters wordt dit jaar niet voortgezet. De twee resterende wedstrijden voor de voorselectie in... (03-11-2020)
OPGLABBEEK – Jeroen Dubbeldam eindigde zondag als derde in de Grote Prijs van het CSI3 Opglabbeek. (01-11-2020)
OPGLABBEEK -  Lucas Porter was zaterdag iedereen de baas in de rubriek over 1,40 meter op tijd tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (01-11-2020)
OLDENBURG – Gerco Schröder boekte vrijdag een fraaie zege tijdens het CSI in het Duitse Oldenburg. De Tubbergenaar was de sterkste in de toprubriek... (30-10-2020)
WIERDEN – De 43ste editie van Indoor Wierden gaat niet door. De organiserende vereniging Eschruiters heeft dit zaterdag besloten vanwege het... (18-10-2020)
IJSSELMUIDEN – Conor Drain legde zaterdag beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van IIsselmuiden. Met Dialetto moest hij op het parcours over... (11-10-2020)
ENSCHEDE – Meer dan ooit is de paardensport voor Marjolein Heuvelmans een hobby, waarin ze ontspanning vindt als uitlaatklep voor haar dagelijkse... (09-10-2020)
OLIVA – Willem Greve legde vrijdag met zijn tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) beslag op een keurige derde plaats in de rubriek met twee... (09-10-2020)
SAASVELD – Als de uitslagen van het springen in de Ankerhal te Saasveld (SAS) van woensdag een voorteken zijn, kunnen liefhebbers van de paardenport... (08-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
VALENCIA – Remco Been en Willem Greve boekten zaterdag allebei een fraaie zege tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. (03-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af precies twintig jaar nadat hij met de eigenzinnige schimmel De Sjiem historie schreef met het winnen van de Olympische... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Precies twintig jaar nadat hij in Sydney met De Sjiem goud veroverde tijdens de Olympische Spelen, stond Jeroen Dubbeldam opnieuw... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af twintig jaar nadat Jeroen Dubbeldam met zijn bij leven al legendarische schimmel De Sjiem in Sydney als debutant een... (01-10-2020)