RUITER UIT GELSELAAR BOEKT DRIE ZEGES MET JONGE PAARDEN IN MICHALOWICE

Sander Geerink sterk in Polen

Sander Geerink met Kilimanjaro

MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse Michalowice. De ruiter uit Gelselaar boekte onder meer drie zeges.

Geerink had vooral succes met zijn jonge paarden. Met de zesjarige bruine merrie Joint won hij vrijdag over twee fasen. Zijn andere triomfen realiseerde hij met Karate Kid in de finale voor vijfjarige paarden op zaterdag. Met de schimmelmerrie Kilimanjaro werd hij in die wedstrijd tweede en won hij over twee fasen op donderdag, in welke rubriek hij op de bruine ruin Karate Kid als tiende finishte. 

Met Joint eindigde Sander Geerink zondag als vierde in de finale van de Youngster Tour over 1,35 meter en werd hij een dag eerder negende in de rubriek op tijd. Met de zesjarige bruine hengst Jacobus S reed hij zaterdag naar de zesde plek over 1,30 meter op tijd. Met de zevenjarige Iglesias werd hij donderdag negende op een parcours over 1,35 meter op tijd en een dag later tiende over twee fasen (1,40 meter). 

Bart Haselbekke
Ook Bart Haselbekke deed het goed in Polen. De Wierdenaar reed donderdag met de twaalfjarige bruine ruin Dorus naar een derde plek in de proef over 1,35 meter op tijd en deed er zaterdag in de finale over 1,40 meter met hetzelfde paard nog een schepje bovenop met een derde prijs. 

Britt ter Harmsel sloot de finale van de Medium Tour van het CSI1 zondag met de veertienjarige schimmelmerrie Butter Flower als derde af. Donderdag was de combinatie al geworden in de Big Tour over 1,30 meter.

Remco Been zesde in GP Olivia
Remco Been legde in de Grote Prijs over 1,45 meter met barrage in de derde week van Met Oliva in Valencia met de dertienjarige bruine hengst Holland van de Bisschop beslag op de zesde plaats. Vrijdag reed hij met de elf jaar oude bruine ruin Balou van het Molenhof naar de vierde plek in de rubriek over 1,40 meter op tijd en een dag eerder tiende over 1,45 meter tegen de klok met de negenjarige bruine ruin Granny Smith Apple. In die proef was Hendrik Jan Schuttert goed voor de vierde prijs met de elf jaar oude bruine ruin Expensive.

Willem Greve klasseerde zich zaterdag met de tienjarige donkere ruin als derde in de ‘kleine’ Grote Prijs over 1,40 meter. Met de acht jaar oude bruine hengst Highway M TN, waarmee hij vorige week zondag vijfde werd in de Grote Prijs van week 2, werd hij als negende geplaatst.

Meer Springen

VEJER DE LA FRONTERA – Willem Greve sloot zaterdag de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Sunshine Tour in het Spaanse Vejer de la... (01-03-2021)
OPGLABBEEK – Steven Veldhuis heeft al zijn derde zege in het Belgische Opglabbeek te pakken. Hij won zaterdag op superieure de rubriek over 1,25... (26-02-2021)
POZNAN – Hessel Hoekstra kan terugkijken op een uiterst geslaagd uitstapje naar het Poolse Poznan. Tijdens de Cavaliada Wintertour reed de stalruiter... (23-02-2021)
DEN BOSCH - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Jeroen Dubbeldam opgenomen in zijn groep van ruiters, die van 12 tot en met 14 maart... (20-02-2021)
LIER – Jeroen Dubbeldam en zijn dertienjarige bruine ruin Oak Grove’s Carlyle komen steeds beter in vorm. Vrijdag was de combinatie goed voor de zege... (19-02-2021)
LIER/VEJER - Enkele ruiters uit de regio waren afgelopen weekend actief in het Belgische Lier. Op de accommodatie van De Azelhof leverde Madée... (15-02-2021)
LIER – Jeroen Dubbeldam sloot zondag de Grote Prijs bij het CSI2 van De Azelhof in Lier met zijn dertienjarige bruine ruin Oak Grove’s Carlyle als... (24-01-2021)
LIER – Jeroen Dubbeldam was zowel vrijdag als zaterdag dichtbij een zege in het hippisch centrum De Azelhof tijdens het CSI2 in het Belgische Lier. (24-01-2021)
LIER – Steven Veldhuis reed donderdag drie keer de top tien binnen bij het concours van De Azelhof in het Belgische Lier. (22-01-2021)
SALZBURG – Hessel Hoekstra voltooide zaterdag tijdens het Amadeus Indoor in het Oostenrijkse Salzburg zijn trilogie. De eerste prijs in de finale van... (18-01-2021)
SALZBURG – Remco Been kwam vrijdag precies een halve seconde te laat door de finish om de hoofdrubriek van de dag voor zich op te kunnen eisen... (16-01-2021)
OPGLABBEEK - Willem Greve heeft ook in het tweede weekend van het nieuwjaarconcours in het Belgische Opglabbeek alweer een zege te pakken. De... (15-01-2021)
ERMELO - De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) is er ook voor komend jaar, tot aan de Olympische Spelen van Tokio, in geslaagd diverse... (30-12-2020)
LIER – Hessel Hoekstra (op archieffoto) was zowel woensdag als donderdag dichtbij een overwinning tijdens het CSI in het Belgische Lier. Op beide... (18-12-2020)
OPGLABBEEK – Remco Been heeft het naar zijn zin in het Belgische Opglabbeek. Na een dubbele zege op donderdag bij de jonge paarden sloeg hij vrijdag... (11-12-2020)
LIER – Jeroen Dubbeldam was zondag dichtbij de zege in de Grote Prijs van het CSI2 over 1,45 meter in Lier. Met zijn twaalfjarige bruine ruin Oak... (22-11-2020)
OPGLABBEEK – Meike Zwartjens kan terugkijken op een sportief zeer geslaagd weekend in het Belgische Opglabbeek. De jonge amazone uit Raalte reed... (16-11-2020)
SAASVELD – Ook de strijd om de Twente Cup voor springruiters wordt dit jaar niet voortgezet. De twee resterende wedstrijden voor de voorselectie in... (03-11-2020)
OPGLABBEEK – Jeroen Dubbeldam eindigde zondag als derde in de Grote Prijs van het CSI3 Opglabbeek. (01-11-2020)
OPGLABBEEK -  Lucas Porter was zaterdag iedereen de baas in de rubriek over 1,40 meter op tijd tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (01-11-2020)