RUITER UIT GELSELAAR TOONT VORM TIJDENS EERSTE EDITIE EUROJUMP

Sander Geerink prima op dreef

WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter uit Gelselaar bleek zowel afgelopen weekend in Haaksbergen als dinsdag in Wierden in uitstekende vorm.

Tijdens de eerste officiële Eurojump op De Vossenbos in Wierden was Sander Geerink dinsdagmiddag twee keer niet te kloppen. Met de zesjarige Jacobus S (v. Numero Uno) greep hij met een straatlengte voorsprong de zege in de klasse Z. Met de zeven jaar oude Iglesias DV én Floris W was hij in de klasse ZZ royaal de snelste foutloze deelnemer. Over 1,40 meter eindigde hij met Iglesias ook nog eens als derde, achter Steven Veldhuis met Installera Balia RS (v. Emerald van het Ruytershof) en Pim Mulder met Furioro Z.

De Sterruiters uit Haaksbergen boden vrijdag gastvrijheid aan de springruiters voor een zogeheten meetmoment. In Haaksbergen was Sander Geerink vrijdag op dreef tijdens de morgensessies. De ruiter uit Gelselaar ontpopte zich met Jacobus tot snelste foutloze deelnemer in de klasse Z. Omdat hij echter ‘hors concours’ had ingeschreven, was Steven Veldhuis met Je Suis Equus Tame officieel de beste ruiter van die klasse. In de klasse ZZ en over 1,40 meter bleek Geerink, beide keren met Iglesias, eveneens niet te overtreffen.

Voor de toekomst
Jacobus en Iglesias zijn allebei goede paarden voor de toekomst”, denkt Sander Geerink, die de negenjarige Golden Cassini (v. Cassini Gold) en de twee jaar oudere Endeavor (v. Cantos) naar nieuwe eigenaren zag vertrekken. “Beiden hebben ze verschrikkelijk vaak nul gelopen. Ik denk dat ze van de twintig keer dat ik ze start achttien keer foutloos blijven. Ik had niet eens het gevoel dat ik zo snel had gereden, heb ook niet op de tijden gelet. Ik probeer wel vlotte bochten te rijden, dat moeten ze immers toch leren.”

Over zijn twee beloftes: “Jacobus heeft alle vermogen en is heel voorzichtig. Hij heeft wel een klein beetje karakter en moet veel lopen, dan komt het goed. Ik denk dat we hem wel in dikke proeven terug zien. Iglesias heeft heel veel bloed en gruwelijk vermogen. Hij heeft al drie keer 1,40 meter gesprongen. Eén keer hadden we een balk, de andere twee keer reden we nul. Twee sterren gaat hij zeker springen, maar ik denk dat er nog veel meer in zit. Hij heeft ook een super instelling. Volgens mij kan hij best ver komen.” 

In Wierden bleef Sander Geerink in de klasse Z Jessie Wiefferink op Fay bijna zes volle seconden voor. Steven Veldhuis reed Je Suis Equus Fame naar de derde plaats, voor Bas van der Aa met Genius en Luca Schneeman met BML Georgia’s Balia NL. 

Frank Buitenhuis
In de ochtenduren schreef Frank Buitenhuis met Indicator de klasse ZZ op zijn naam. Claudia Morsink bleef met Zabab Z het dichtst in zijn buurt en werd gevolgd door Pim Mulder met Fabrice en Caroline Müller met Diarindo Z.

Pim Mulder won de klasse Z met I Have it All S. Rianne Nalis voorkwam met Jazzlyn Wp dat   
Mulder met Geert ook tweede werd. De vierde en vijfde plaats waren voor achtereenvolgens Sjaak Sleiderink met Iron Man en Caroline Müller met Jack Daniël’s.

Enola Mulder bezette in de ochtend met Ibiza van het Drienerwolde de tweede positie in de klasse M achter Liesje Vrolijk op Isis Vive. Frank Buitenhuis noteerde de derde tijd met Kessel Hx. ’s Middags was Stef Veldhuis met Hangelo veel sneller dan vader Steven, die op ruim zes seconden met Iregina de tweede stek opeiste. Mia-Mai Laisaar werd derde.

De top drie in de ochtendrubriek klasse L gaf elkaar nauwelijks iets toe. Aniek Exel zegevierde met Crazygirl G, op zeshonderdste seconde gevolgd door Evi Wiefferink met Jaganita BvG. Zevenhonderdste seconde na haar kwam Frank Buitenhuis met Janta Girl door de finish.
Sven Peters reed ’s middags met Jovanni G veel verder weg van de concurrentie. Mia-Mai Laisaar moest met Dynamit bijna vier seconden toegeven, de derde plaats was voor Milou Boon met Kensington Mj Scaldia.

Danila Hoff met El Va Vité (70), Carolien Teggeler met Axwell (75) en Marit Tasma met Change 73,5) kregen de meeste stijlpunten toegekend in de drie sessies van de klasse B.

Meetmoment Haaksbergen
Behalve Sander Geerink maakten nog diverse regionale toppers maakten van de gelegenheid gebruik om paarden weer eens te laten wennen aan een wedstrijdring. 

Zoon Stef en vader Steven Veldhuis tekenden voor de meest succesvolle ritten in de vroege ochtend. Stef verzamelde met Kensington G de meeste stijlpunten (78) na een foutloos optreden in de klasse B, Steven volgde met Kansas zijn voorbeeld in de klasse L met de snelste nulrit.

’s Middags legden Nuri Dijks met Ad Kiek4Fundison in de klasse ZZ en Joey Lansink met Igor in de klasse Z de snelste vlekkeloze omlopen af. Dat lukte, zij het ‘hors concours’, Tess Krabbe in de L, waarin Alex Stigter met Index op 2,6 seconde volgde. Mia-Mai Laisaar was met Dynamit de rapste in de klasse M. Jennifer Munsterhuis was met Hurricane M goed voor 77,5 stijlpunt in de klasse B.

’s Avonds verlieten onder anderen Tess Oude Veldhuis met Kimone in de klasse B en Lotte Borghuis met Kwikstar in de klasse L als meest succesvolle starter de springtuin in Haaksbergen.

Foto's van boven naar beneden
Sander Geerink (archieffoto)
Steven Veldhuis met Insrallera Balia © Ashley Claus
Frank Buitenhuis
Nuri Dijks met Addison © Kiek4Fun

 

Meer Springen

LIER – Josta van Straaten bewaarde tijdens het CSI in het Belgische Lier het beste voor het laatst. Op de slotdag noteerde ze met vier verschillende... (20-09-2020)
LATTROP – De organisatie van de strijd om de Twente Cup krijgt onverwachts steun vanuit Koeweit. Equiciety heeft zich aangeboden om tijdens de... (15-09-2020)
TUBBERGEN – Binnen tien dagen hebben de broers Schröder afscheid moeten nemen van twee voormalige toppaarden. Nadat begin september Eurocommerce... (14-09-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans speelde zondag een van de hoofdrollen in de strijd om de Grote Prijs van het CSI2 De Peelbergen. Met haar... (14-09-2020)
LAMPRECHTSHAUSEN - Amber van Marle leverde zondag een keurige prestatie in de Grote Prijs van Lamprechtshausen voor junioren. Ze eindigde als derde... (14-09-2020)
VALKENSWAARD – Willem Greve werd zaterdag vierde in de Global Champions Grand Prix van Valkenswaard. Met de hengst Carambole (foto), die met een... (13-09-2020)
HAAKSBERGEN – Nuri Dijks heerste woensdag in de klasse Z tijdens het Radide springen in Haaksbergen. Met Fiancé (v. Canturano) pakte hij de zege en... (10-09-2020)
LANGEVEEN – Marlous Voskamp boekte zondag een fraaie dubbele zege tijdens de wedstrijden dressuur in Langeveen. De Almelose paardentandarts... (07-09-2020)
EXLOO – Peter Olthof sloot zaterdag de Grote Prijs van het CSI in Exloo af met een tiende plaats. De Langevener was met zijn elfjarige bruine ruin... (06-09-2020)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot vrijdagavond de finale van de Medium Tour tijdens het CSI in Exloo met zijn  negenjarige vosruin Kennedy Z (v.... (04-09-2020)
EXLOO – De eerste twee dagen van het CSI Exloo leverden evenveel Twentse zeges op. Ze kwamen op naam van Ties Rothstegge en Steven Veldhuis. (04-09-2020)
VALKENSWAARD – Twentse ruiters lieten zich afgelopen week goed van voren zien tijdens het internationale concours op de terreinen van Jan Tops in... (31-08-2020)
GEESTEREN – Mart IJland was zaterdag de man van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De jonge Hengeloër zegevierde zowel in de klasse B op stijl als in... (30-08-2020)
GEESTEREN – Gerben Morsink en Steven Veldhuis zegevierden vrijdag in de zwaarste klassen van Hippisch Geesteren. Morsink won in stromende regen de... (29-08-2020)
WIERDEN – De Eschruiters in Wierden bewezen de afgelopen twee weken hoe grote sportevenementen ondanks het heersende coronavirus en de maximaal 250... (25-08-2020)
WIERDEN – Willem Greve ging zondag op herhaling in de strijd om de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van Outdoor Wierden. Na een ongekend spannende... (23-08-2020)
WIERDEN – Stephanie Böhe eiste zondagmiddag op indrukwekkende wijze de zege op in de strijd om de Nijhof Wassink Groep Grote Prijs  van CSI1 Outdoor... (23-08-2020)
WIERDEN – Stal Thijssen blijft uiterst succesvol tijdens CSI2 Outdoor Wierden. Na drie zeges van Doron Kuipers op de eerste twee dagen was het... (23-08-2020)
WIERDEN – Fabiënne Roelofsen werd in 2006 met haar pony Fred gehuldigd als trotse winnares van de Grote Prijs voor ponyruiters tijdens het Dutch... (22-08-2020)
PRAAG – Jeroen Dubbeldam vertolkte vrijdag een glansrol in een winnend Oranje tijdens de wedstrijd voor de FEI Nations Cup tijdens het CSI3 in Praag... (21-08-2020)