ONGEDWONGEN SFEER IN ANKERHAL LOKT STEEDS MEER DEELNEMERS

Ruiters zijn in hun sas in Saasveld

SAASVELD – Met het aanleggen van een nieuwe bodem in de Ankerhal in Saasveld werd ruim twee jaar geleden de basis gelegd voor een reeks wedstrijden in het indoorseizoen, die door steeds meer springruiters  uit de regio wordt omarmd. Liefst 370 combinaties meldden zich woensdag voor een startplek tijdens de vierde aflevering van de derde editie van de cyclus SAS (Springen Ankerhal Saasveld). Een laagdrempelig evenement, waarbij de prilste talenten en de gevestigde orde elkaar in een ontspannen sfeer ontmoeten.

Het vernieuwen van de accommodatie leidde ertoe dat Marleen Franken Volmerink van ’t Anker de logische vraag stelde hoe ze de springhal ook op doordeweekse dagen  wat beter gevuld zou kunnen krijgen. In parcoursbouwer Jos Brinkman en Charlotte Steenbeeke van rijvereniging De Bögelscamp vond ze al snel bondgenoten. Het drietal introduceerde de SAS, die gaandeweg in een steeds grotere behoefte voorziet.

Dat bleek woensdag, toen diverse regionale toppers als Remco Been, Tom Brinkman, Gert-Jan Bruggink, Frank Buitenhuis, Bjorn Egberink, Lisa Everts, Vincent Geerink, Elike, Gerben en Veronique Morsink, Gijs Mosman, Wesley Mulder, Peter Olthof, Ben Schröder, Sjaak Sleiderink, Henri Stegeman, Gerbert te Koppele (foto boven), Bas van der Aa (foto onder), Willy van der Ham, Steven Veldhuis en Annet Willems van de gelegenheid gebruik maakten om vaak meerdere paarden wedstrijdervaring te laten doen.

Eigen kroost
Gelouterde ruiters als Jeroen Dubbeldam, Annet Willems en de broers Schröder begeleidden vol enthousiasme hun eigen kroost, wellicht op weg om in de voetsporen van hun ouders te treden. De organisatie heeft ondertussen wat kleine wijzigingen ondergaan. Zo zijn de parcoursbouwers van het eerste uur -Jos Brinkman en Herman Oude Hendriksman-  ondertussen opgevolgd door het elkaar afwisselende drietal Tim Frielink, Silwie van ’t Hul en Arno Zeegers.

“Maar we hebben nog steeds dezelfde jury en ringmeester met wie we zijn begonnen”, zegt Charlotte Steenbeeke. “Het mooie hiervan is gewoon dat het er allemaal heel relaxed aan toegaat.  Je kunt een keer herstarten als je dat wilt, het is niet zo verplichtend als bij gewone wedstrijden.”
En dat bevalt ook de ruiters prima. Ze zijn, om in stijl te blijven, zichtbaar in hun sas in Saasveld.

Drie keer twee zeges
Drie ruiters zegevierden woensdag twee keer in de Ankerhal. Dat lukte Bas van der Aa in de klassen Z en ZZ en zowel Gerbert te Koppele als Tessa Tigcheler in de klassen L en M. De overige overwinningen bij de paarden gingen naar Remco Been (ZZ), Pleun  Steenbeeke (Z), Hans Wulferink (M), Mareille Lentfert (L), Gino Cassano, Lonneke Klein Willink en Carolien Teggeler (allen B).

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)