Robert Vos heeft het naar zijn zin

SIBCULO - Robert Vos heeft het naar zijn zin in Sibculo. Donderdag was hij al dicht bij de triomf in de rubriek over 1,35 meter. Een dag later pakte hij met Bo-Jay de zege wel in de rubriek voor jonge paarden. Op het parcours met hindernissen over 1,25/1,30 meter was hij verreweg de snelste. Willem Greve moest met Abitibi Blues liefst 3,73 seconde toegeven op de Wierdenaar. De Ier Ivan Dalton bleef met Baccharanta zelfs al meer dan vijf tellen achter.

In de eerste rubriek van de tweede dag van het CSI2 tijdens Jumping Tour Holland was ook de vierde plek voor een Ier, Conor Drain met Adelien. Danny Schaper stelde met Aragon de vijfde plek veilig. Robert Vos werd met Gaillard de la Pomme ook nog een keer achtste, net voor Anne-Liza Makkinga met Alweer 'n Liefhebber en Steven Veldhuis met Aletta.

Annet Willems, partner van Robert Vos, eindigde vervolgens met Tadette als tweede in de rubriek voor de Small Tour over 1,30 meter. Ze moest alleen de Ier Conor Drain, stalruiter bij Angelique Hoorn, voor laten gaan. Drain was 0,76 seconde sneller in de tweede fase. Henri Stegeman werd derde met Arlybet en verwees Suus Kuyten met Dakota du Buisson Z en Ivan Dalton met Robin naar de plekken vier en vijf. Vincent Geerink pakte de tiende positie met Zalentijn.

Remco Been moest in de rubriek over twee fasen voor de Medium Tour met Noble Graaf genoegen nemen met de tweede positie. Met zijn tijd van 30,19 seconde had de Wierdenaar lang de leiding, maar als een van de laatste starters ging Angelique Hoorn hem met Zascal (36,03) voorbij. Maureen Bonder nestelde zich met Velcaro op de derde plek. Op ruim een seconde van Angelique Hoorn grepen Steven Veldhuis met Zjuliane Fairy V en Wiljan Laarakkers met  Duchesse de Pomme de vierde en vijfde prijs. De top vijf mocht de versierselen in ontvangst nemen van Kirsten Rikkert, die het bedrijf van haar vader vertegenwoordigde en zelf zesde werd met Ugano. Op de foto feliciteert Rikkert Angelique Hoorn. 

De amazone uit Wannerperveen zei niet eens het onderste uit de kast te hebben gehaald met de achtjarige donkerbruine KWPN-ruin (v. Ovidius x Legaat). "Eigenlijk reed ik helemaal niet zo hard", zei ze na afloop over haar rit met het halfbroertje van Hascal die dezelfde moeder heeft. "Maar ik heb wel een snel paard", voegde ze eraan toe. "Zascal is echter nog maar acht, dus we zullen nog wat geduldig moeten zijn. Maar ik ben zeker gemotiveerd om weer te proberen aan te sluiten bij de top. Nog een jaartje oefenen en dan gaan we het weer proberen."

Startlijsten en uitslagen

Meer Springen

»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN) van eigenaresse Marjolein Braamhaar en fokker Gerard Braamhaar uit... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)