DUITSE AMAZONE BRINKOP BEROOFT WIERDENAAR VAN ZEGE IN KWALIFICATIE GP

Remco Been vindt één meerdere

VRAGENDER – Even mocht Remco Been vrijdagavond laat de illusie koesteren, dat hij met zijn elfjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker) de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs tijdens Jumping De Achterhoek op zijn naam kon schrijven. De Duitse amazone Kendra Claricia Brinkop nam echter enkele minuten later met Caramia de leiding van hem over, zodat de Wierdenaar met de tweede plaats tevreden moest zijn.

Liefst zestien kandidaten meldden zich na het basisparcours voor een rondgang in de rubriek over 1,45 meter. Remco Been was uiteindelijk 0,34 seconde minder snel dan zijn concurrente. De eveneens foutloze Frank Schuttert noteerde met zijn negen jaar oude donkerbruine merrie Blind Date 31 de vierde tijd. Sander Geerink tikte twee keer een balk uit de lepels en werd dertiende in het veld van 92 starters.

Remco Been eindigde eerder op de dag met zijn zevenjarige bruine ruin Gouverneur (v. Eldorado van den Zeshoek) als derde in de proef over 1,30 meter op tijd, achter Johannes en Marcus Ehning. Willem Greve bezette met de schimmelmerrie Gogo de vierde positie en verwees Sander Geerink met de bruine ruin Extase de vijfde plek. Ook Conor Drain met Forever (negende) en Vincent Geerink met Fireboy Cb (tiende) eindigden bij de beste tien.

Steven Veldhuis zegevierde met de merrie Redmill Installera (v. Emerald van ’t Ruytershof) naar een fraaie zege in de rubriek voor vijfjarige paarden en werd de hengst met Ido W. vierde. Josta van Straaten legde met de hengst I Have it All-S beslag op de negende stek. In de wedstrijd voor zes- en zevenjarige paarden werden Linda Klaassen met de merrie Hidiene en Joey Lansink met de merrie Chakira Z vijfde en zesde.

Steven Veldhuis was met zijn achtjarige vosmerrie Famariloma ook nog goed voor een zesde plaats in de rubriek over 1,30 meter op tijd voor de Big Tour van het CSI1.

Zie ook www.jumpingdeachterhoek.nl

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)