WILLEM GREVE NEGENDE IN GROTE PRIJS SUMMER TOUR

Remco Been tweede in Kronenberg

KRONENBERG/LIER - De beste regionale klassering tijdens de eerste springweek van de Summer Tour op De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg kwam dit weekend op naam van Remco Been (foto). De Wierdenaar eindigde vrijdag als tweede in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor het CSI2.

Been gaf met zijn dertienjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker) net iets minder dan een halve seconde toe op winnaar Thiago Ribas da Costa. Eric ten Cate finishte met zijn negen jaar oude bruine ruin Lacoste 145 (v. Lord Pezi) als zesde. Remco Been tekende dezelfde dag ook voor een vierde plek in de rubriek voor vijf- en zesjarige paarden over twee fasen met de zes jaar jonge  bruine ruin Jasper.

In d afsluitende Grote Prijs van zondag reikte Willem Greve met de tienjarige donkere hengst Faro (v. Calvaro FC) tot de negende plek. De Markeloër was wel de snelste vierfouter. De hoofdprijs was voor Leopold van Asten op VDL Groep Miss Untouchable. Diens broer Mathijs greep de zege in de Grote Prijs van het CSI1 met Moka Delle Schiave. Daarin eindigde Eric ten Cate als negende met de zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek). Met de negenjarige bruine merrie Castellana (v. Clinton) werd de ruiter uit Geesteren achtste over twee fasen (1,30 meter).

Britt Wiefferink pakte zaterdag met haar negen jaar oude vosruin Just for Fun een keurige derde prijs in de proef over 1,10 meter met barrage.

In het Belgische Lier reed Jeroen Dubbeldam twee keer naar een plek binnen de top tien tijdens een rubriek over 1,40 meter bij het C SI3 Azelhof. Met de negen jaar oude vosruin Kenedy Z (v. Kashmir van Schuttershof) werd hij zevende, met de tienjarige ruin Acuero (v. Acorado) tiende. 
Frank Schuttert noteerde donderdag een achtste plek in de wedstrijd over 1,45 meter op tijd met zijn elfjarige bruine ruin Lyonel D (v. Little Joe).

Meer Springen

LIER – Josta van Straaten bewaarde tijdens het CSI in het Belgische Lier het beste voor het laatst. Op de slotdag noteerde ze met vier verschillende... (20-09-2020)
LATTROP – De organisatie van de strijd om de Twente Cup krijgt onverwachts steun vanuit Koeweit. Equiciety heeft zich aangeboden om tijdens de... (15-09-2020)
TUBBERGEN – Binnen tien dagen hebben de broers Schröder afscheid moeten nemen van twee voormalige toppaarden. Nadat begin september Eurocommerce... (14-09-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans speelde zondag een van de hoofdrollen in de strijd om de Grote Prijs van het CSI2 De Peelbergen. Met haar... (14-09-2020)
LAMPRECHTSHAUSEN - Amber van Marle leverde zondag een keurige prestatie in de Grote Prijs van Lamprechtshausen voor junioren. Ze eindigde als derde... (14-09-2020)
VALKENSWAARD – Willem Greve werd zaterdag vierde in de Global Champions Grand Prix van Valkenswaard. Met de hengst Carambole (foto), die met een... (13-09-2020)
HAAKSBERGEN – Nuri Dijks heerste woensdag in de klasse Z tijdens het Radide springen in Haaksbergen. Met Fiancé (v. Canturano) pakte hij de zege en... (10-09-2020)
LANGEVEEN – Marlous Voskamp boekte zondag een fraaie dubbele zege tijdens de wedstrijden dressuur in Langeveen. De Almelose paardentandarts... (07-09-2020)
EXLOO – Peter Olthof sloot zaterdag de Grote Prijs van het CSI in Exloo af met een tiende plaats. De Langevener was met zijn elfjarige bruine ruin... (06-09-2020)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot vrijdagavond de finale van de Medium Tour tijdens het CSI in Exloo met zijn  negenjarige vosruin Kennedy Z (v.... (04-09-2020)
EXLOO – De eerste twee dagen van het CSI Exloo leverden evenveel Twentse zeges op. Ze kwamen op naam van Ties Rothstegge en Steven Veldhuis. (04-09-2020)
VALKENSWAARD – Twentse ruiters lieten zich afgelopen week goed van voren zien tijdens het internationale concours op de terreinen van Jan Tops in... (31-08-2020)
GEESTEREN – Mart IJland was zaterdag de man van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De jonge Hengeloër zegevierde zowel in de klasse B op stijl als in... (30-08-2020)
GEESTEREN – Gerben Morsink en Steven Veldhuis zegevierden vrijdag in de zwaarste klassen van Hippisch Geesteren. Morsink won in stromende regen de... (29-08-2020)
WIERDEN – De Eschruiters in Wierden bewezen de afgelopen twee weken hoe grote sportevenementen ondanks het heersende coronavirus en de maximaal 250... (25-08-2020)
WIERDEN – Willem Greve ging zondag op herhaling in de strijd om de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van Outdoor Wierden. Na een ongekend spannende... (23-08-2020)
WIERDEN – Stephanie Böhe eiste zondagmiddag op indrukwekkende wijze de zege op in de strijd om de Nijhof Wassink Groep Grote Prijs  van CSI1 Outdoor... (23-08-2020)
WIERDEN – Stal Thijssen blijft uiterst succesvol tijdens CSI2 Outdoor Wierden. Na drie zeges van Doron Kuipers op de eerste twee dagen was het... (23-08-2020)
WIERDEN – Fabiënne Roelofsen werd in 2006 met haar pony Fred gehuldigd als trotse winnares van de Grote Prijs voor ponyruiters tijdens het Dutch... (22-08-2020)
PRAAG – Jeroen Dubbeldam vertolkte vrijdag een glansrol in een winnend Oranje tijdens de wedstrijd voor de FEI Nations Cup tijdens het CSI3 in Praag... (21-08-2020)