BRITT WIEFFERINK ZEGEVIERT IN CSI1 IN BIJNA WIERDENS ONDERONSJE

Remco Been tweede in Championat

WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het Championat van Wierden, de finale van de Medium Tour om de Plegt-Vos Prijs tijdens Outdoor Wierden.
 

Met de achtjarige bruine ruin Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek) moest Been alleen Doron Kuipers (onderste foto) met zijn elf jaar oude bruine ruin Calgary (v. Canturo) voor laten gaan. Chantal Regter legde met haar bruine ruin Quilando beslag op de vierde plaats en ook Eric ten Cate met Lacoste 145 (zesde), Ben Schröder met Grodino (achtste), Peter Olthof met Fairytale (negende) en Pia-Luise Aufrecht met Giolito (tiende) nestelden zich bij de beste tien in het klassement.

De wedstrijd over 1,20 meter over twee fasen voor de Small Tour van het CSI1 mondde uit in een bijna compleet Wierdens onderonsje. Britt Wiefferink (foto boven) zegevierde met haar veertienjarige bruine merrie Apourti (v. Quinar), voor Marije Nijhof met de acht jaar oude zwartbruine ruin Gangster (v. Ukato). Ook Koen Westendorp met de schimmelmerrie Galant V Z en Jessie Wiefferink met de bruine merrie Gaminka meldden zich, als vierde en vijfde, aan het front. Coen Kerbert eiste de zesde plek voor zich op met de bruine merrie Goldy R, Joy Viscaal werd negende met haar schimmelmerrie Cayetano en Chantal Regter tiende met de bruine merrie Ifrieda W.

Ties Rothstegge
Ties Rothstegge had lang de leiding in de rubriek voor jonge paarden op tijd om de Nemaco Prijs, maar moest met zijn zes jaar oude donkerbruine ruin Ivar (v. Montender 2)  uiteindelijk toch het hoofd buigen voor Dennis van den Brink met zijn zeven jaar jonge vosmerrie Harino Touch W. De posities zes tot en met acht werden bezet door achtereenvolgens Vincent Geerink met Iniesta, Conor Drain met Shanroe Barney en Frank Buitenhuis met Idrigill.

Hilde Woudstra was als nummer vijf de beste regionale representant in de Small Tour over 1,35 meter om de Olthof Prijs. De amazone uit Daarle ging met haar onverslijtbare negentien jaar oude schimmelmerrie Titania Chantal Regter met Conchacco, Kirsten Rikkert met Colandro 4 en Ben Schröder met Marco V vooraf. Frank Schuttert eindigde met Girocco als tiende.

Voor uitslagen, zie www.outdoorwierden.com

Foto's Britt Wiefferink met Apourti (boven) en Doron Kuipers © www.fototrailer.nl

 

Meer Springen

GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)
SOPOT – De springruiters van TeamNL met daarin Willem Greve, zijn na een superieure foutloze eerste manche uiteindelijke op de vijfde plaats... (16-06-2019)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis is volgende week zondag (23 juni) het decor van het afscheid van Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin).   (14-06-2019)
DENEKAMP - Na een spannende barrage met zes combinaties mocht Maikel Vaanholt zich laten huldigen als winnaar van de klasse ZZ tijdens Euregio... (10-06-2019)
HAAKSBERGEN – Emiel Richter was zondag tijdens de Haaksbergse Paardendagen veel te snel voor de concurrentie in de klasse Z. Met Sundance (v. Padinus... (10-06-2019)
WIESBADEN - Lucas Porter tekende maandag voor een knappe prestatie met zijn derde plaats in de Grote Prijs van het CSI4 in Wiesbaden over 1,60 meter. (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIERDEN – Manege De Vossenbos is vertrouwde grond voor Willem Greve. De Markeloër boekte er diverse keren succes. Zaterdag stond hij opnieuw vooraan... (08-06-2019)
WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de... (08-06-2019)
WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x... (07-06-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis was donderdag onbetwist de sterkste deelnemer in de rubriek voor jonge paarden om de Scherphof Prijs tijdens Outdoor... (06-06-2019)
WIERDEN - Bart Haselbekke voelt zich thuis in zijn eigen woonplaats en heeft tijdens Outdoor Wierden de smaak te pakken. Donderdagochtend won hij al... (06-06-2019)
WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter. (05-06-2019)
WIERDEN - Thijmen Vos beleefde een prima slotdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De zoon van Robert en kleinzoon van Marinus Vos legde... (02-06-2019)
WIERDEN – Sven Peters kwam vrijdag net te kort voor de zege in de Grote Prijs van Wierden voor young riders. De Enschedeër was een van de twee... (01-06-2019)
WIERDEN – De junioren met Elike Morsink (zilver) en de ponyruiters met Mart IJland (brons) haalden donderdag het podium tijdens de landenwedstrijden... (30-05-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival in Wierden, het internationaal springconcours voor jeugdruiters, het draait op volle toeren. De eerste... (30-05-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni... (28-05-2019)
WIERDEN – Mart IJland en Elike Morsink rijden deze week in het Oranje tijdens het Dutch Youngster Festival, dat woensdag van start gaat op de... (27-05-2019)