BRITT WIEFFERINK ZEGEVIERT IN CSI1 IN BIJNA WIERDENS ONDERONSJE

Remco Been tweede in Championat

WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het Championat van Wierden, de finale van de Medium Tour om de Plegt-Vos Prijs tijdens Outdoor Wierden.
 

Met de achtjarige bruine ruin Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek) moest Been alleen Doron Kuipers (onderste foto) met zijn elf jaar oude bruine ruin Calgary (v. Canturo) voor laten gaan. Chantal Regter legde met haar bruine ruin Quilando beslag op de vierde plaats en ook Eric ten Cate met Lacoste 145 (zesde), Ben Schröder met Grodino (achtste), Peter Olthof met Fairytale (negende) en Pia-Luise Aufrecht met Giolito (tiende) nestelden zich bij de beste tien in het klassement.

De wedstrijd over 1,20 meter over twee fasen voor de Small Tour van het CSI1 mondde uit in een bijna compleet Wierdens onderonsje. Britt Wiefferink (foto boven) zegevierde met haar veertienjarige bruine merrie Apourti (v. Quinar), voor Marije Nijhof met de acht jaar oude zwartbruine ruin Gangster (v. Ukato). Ook Koen Westendorp met de schimmelmerrie Galant V Z en Jessie Wiefferink met de bruine merrie Gaminka meldden zich, als vierde en vijfde, aan het front. Coen Kerbert eiste de zesde plek voor zich op met de bruine merrie Goldy R, Joy Viscaal werd negende met haar schimmelmerrie Cayetano en Chantal Regter tiende met de bruine merrie Ifrieda W.

Ties Rothstegge
Ties Rothstegge had lang de leiding in de rubriek voor jonge paarden op tijd om de Nemaco Prijs, maar moest met zijn zes jaar oude donkerbruine ruin Ivar (v. Montender 2)  uiteindelijk toch het hoofd buigen voor Dennis van den Brink met zijn zeven jaar jonge vosmerrie Harino Touch W. De posities zes tot en met acht werden bezet door achtereenvolgens Vincent Geerink met Iniesta, Conor Drain met Shanroe Barney en Frank Buitenhuis met Idrigill.

Hilde Woudstra was als nummer vijf de beste regionale representant in de Small Tour over 1,35 meter om de Olthof Prijs. De amazone uit Daarle ging met haar onverslijtbare negentien jaar oude schimmelmerrie Titania Chantal Regter met Conchacco, Kirsten Rikkert met Colandro 4 en Ben Schröder met Marco V vooraf. Frank Schuttert eindigde met Girocco als tiende.

Voor uitslagen, zie www.outdoorwierden.com

Foto's Britt Wiefferink met Apourti (boven) en Doron Kuipers © www.fototrailer.nl

 

Meer Springen

VRAGENDER - Remco Been sloot met Balou van het Molenhof Z het laatste outdoorconcours van Paardensportcentrum Lichtenvoorde van 2019 zaterdagavond af... (16-09-2019)
AMBT DELDEN – Melissa Maatkamp was vrijdag de baas in de klasse Z/ZZ tijdens het concours van De Zeven Buurtschappen in Ambt-Delden. Met haar... (14-09-2019)
PADERBORN – Willem Greve bleef vrijdag slechts iets meer dan een seconde verwijderd van een fraaie zege in de rubriek over 1,50 meter op tijd tijdens... (13-09-2019)
CALGARY – Willem Greve en Frank Schuttert nestelden zich zondag in Calgary knap in de top tien van de Grote Prijs bij het prestigieuze CSI5 van... (08-09-2019)
HAAKSBERGEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) was woensdag overdag onbetwist de meest succesvolle ruiter tijdens het Rapide springen in Haaksbergen... (06-09-2019)
ERMELO– Nederland heeft alsnog een uitnodiging ontvangen voor de prestigieuze finale van de strijd om de Longines FEI Nations Cup finale in Barcelona... (05-09-2019)
VALENCE – De broers Lucas en Wilton Porter hebben de smaak te pakken. Beiden deden het zondag uitstekend in de Grote Prijs van het CSI4 in het Zuid-... (02-09-2019)
LASTRUP – Gerco Schröder bewaarde het beste voor het laatst tijdens het CSI2 Klein Roscharden in het Duitse Lastrup. Met zijn vijftien jaar oude... (01-09-2019)
LANGEVEEN – Conor Drain verzorgde een ware onemanshow tijdens het concours hippique van de Molenruiters uit Langeveen. De Ier won drie keer op rij,... (01-09-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis veroverde zaterdag in Ermelo op fraaie wijze twee keer goud tijdens de strijd om de springtitels van de KNHS in Ermelo. (31-08-2019)
OPGLABBEEK – Willem Greve was zaterdag dicht bij de zege in de rankingproef over 1,45 meter tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (31-08-2019)
ERMELO – In de strijd om het goud in de klasse B voor C-pony’s kon Lotte Paus (foto) vrijdag rekenen op de liefst 27-jarige ‘familiepony’ Sundance.... (30-08-2019)
LANGEVEEN – Hessel Hoekstra (foto) begon vrijdag met een zege en een derde plaats uitstekend aan het concours hippique van de Molenruiters uit... (30-08-2019)
ERMELO – Liz Meenhuis keerde zaterdag na de Hippiade in Ermelo met zilver en brons terug in Rossum. (26-08-2019)
ROTTERDAM  - Voor Frank Schuttert is het EK al na de eerste manche van de finale voorbij. (25-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)
WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van... (21-08-2019)
DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)