EERSTE NATIONALE GROTE PRIJS INDOOR SAASVELD MEMORABEL SPEKTAKELSTUK

Remco Been troeft Gerco Schröder af

SAASVELD – De eerste editie van de zeer sterk bezette Nordemeule Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter groeide vrijdagavond uit tot een memorabel spektakelstuk. Remco Been hield uiteindelijk met Gouverneur in de enerverende barrage Gerco Schröder met Glock’s Champions Ludwig van de overwinning af.

De extra omloop met liefst achttien deelnemers leverde een boeiende opeenstapeling van steeds snellere foutloze ritten op. Robert Vos, met liefst drie paarden vertegenwoordigd in de beslissende ronde, zette met Chappeau als eerste een te kloppen chrono neer van 41,22 seconde. Maar lang had hij geen plezier van zijn leidende positie. Peter Olthof noteerde met Shakira Z 39,25 seconde. Met Diabeau nam Vos het commando weer over (37,90), maar Glenn Knoester liet op Alpicor de klok nog een halve tel eerder stilstaan (37,40).

Maar ook Knoester haalde de top drie niet. Gerco Schröder scheerde met Champions Ludwig (v. Ludwigs As) in 36,29 seconde over de door Henk Ekkelenkamp opgestelde obstakels in de Ankerhal. Dat was te rap voor Edwin Klokman met Elia, die in 37,38 seconde echter wel Knoester achter zich hield. En terwijl iedereen dacht dat de winst voor de kleine Tubbergenaar wel binnen moest zijn, raffelde Remco Been met de pas zevenjarige Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek) het traject nog ruim een seconde sneller af dan Gerco Schröder. Waarmee de neutrale toeschouwer in Saasveld en de organiserende vereniging De Molenruiters de gedroomde finale kregen.

Als een trein
Remco Been had zijn winnende troef overigens pas op het laatste moment opgegeven voor de nationale primeur in Saasveld. “Bijschrijven kostte me wel een euro extra, haha”, grapte de winnaar die als hoofdprijs een cheque van 450 euro mocht ophalen. De eerste overwinning met Gouverneur in een Grote Prijs is een feit”, stelde hij vervolgens nuchter vast. “Gouverneur is een prima paard voor dit soort wedstrijden en ook op het niveau van een CSI* heel competitief. Mooi hier vanavond trouwens, volgens mij is iedereen tevreden. Gerco was al enorm snel, maar bij liep alles vandaag als een trein. Terwijl ik eigenlijk niet eens gek deed.”

Gerco Schröder (rechts) beaamde volmondig dat de hippische kalender met de Grote Prijs van Indoor Saasveld over 1,40 meter weer een mooie aanvulling heeft gekregen. Iedereen ging er vol voor. Echt een prima afsluiting van een hele dag mooie sport.”

Dat hij de winst aan Remco Been moest laten accepteerde hij als een man.

"Champion’s Ludwig rijdt soms nog wel wat hoger, maar is een beetje wisselvallig en niet een paard voor de absolute top. Maar vandaag deed hij het uitstekend."

Om bijna filosofisch af te sluiten met: “Je kunt nu eenmaal niet sneller rijden dan degene die na je komt…”

Conor Drain en Ellen Zwijnenberg
Conor Drain zegevierde met Forever in de klasse ZZ. De kersverse vader was 0,03 seconde sneller dan Henk Frederiks met Jacoba Stud G. De volgende plaatsen waren voor Job Oldenziel met Goldfee, Hans van der Kolk met Enrico en Hendrik Jan Schuttert met Galaxy.

Ellen Zwijnenberg was met Etcetera een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse Z. Job Oldenziel tikte dit keer als tweede aan met Good Luck en verwees Conor Drain met Faults Free naar de derde plek. Wouter Hermelink greep met Gelesta de vierde positie, Peter Olthof met Hugo de vijfde.

Tess Huttenhuis eiste met Felix de winst op in de klasse M. Leonie Jonkers volgde op eerbiedwaardige afstand met Fivepack, Conor Drain noteerde met Christo de derde stek.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)