EERSTE NATIONALE GROTE PRIJS INDOOR SAASVELD MEMORABEL SPEKTAKELSTUK

Remco Been troeft Gerco Schröder af

SAASVELD – De eerste editie van de zeer sterk bezette Nordemeule Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter groeide vrijdagavond uit tot een memorabel spektakelstuk. Remco Been hield uiteindelijk met Gouverneur in de enerverende barrage Gerco Schröder met Glock’s Champions Ludwig van de overwinning af.

De extra omloop met liefst achttien deelnemers leverde een boeiende opeenstapeling van steeds snellere foutloze ritten op. Robert Vos, met liefst drie paarden vertegenwoordigd in de beslissende ronde, zette met Chappeau als eerste een te kloppen chrono neer van 41,22 seconde. Maar lang had hij geen plezier van zijn leidende positie. Peter Olthof noteerde met Shakira Z 39,25 seconde. Met Diabeau nam Vos het commando weer over (37,90), maar Glenn Knoester liet op Alpicor de klok nog een halve tel eerder stilstaan (37,40).

Maar ook Knoester haalde de top drie niet. Gerco Schröder scheerde met Champions Ludwig (v. Ludwigs As) in 36,29 seconde over de door Henk Ekkelenkamp opgestelde obstakels in de Ankerhal. Dat was te rap voor Edwin Klokman met Elia, die in 37,38 seconde echter wel Knoester achter zich hield. En terwijl iedereen dacht dat de winst voor de kleine Tubbergenaar wel binnen moest zijn, raffelde Remco Been met de pas zevenjarige Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek) het traject nog ruim een seconde sneller af dan Gerco Schröder. Waarmee de neutrale toeschouwer in Saasveld en de organiserende vereniging De Molenruiters de gedroomde finale kregen.

Als een trein
Remco Been had zijn winnende troef overigens pas op het laatste moment opgegeven voor de nationale primeur in Saasveld. “Bijschrijven kostte me wel een euro extra, haha”, grapte de winnaar die als hoofdprijs een cheque van 450 euro mocht ophalen. De eerste overwinning met Gouverneur in een Grote Prijs is een feit”, stelde hij vervolgens nuchter vast. “Gouverneur is een prima paard voor dit soort wedstrijden en ook op het niveau van een CSI* heel competitief. Mooi hier vanavond trouwens, volgens mij is iedereen tevreden. Gerco was al enorm snel, maar bij liep alles vandaag als een trein. Terwijl ik eigenlijk niet eens gek deed.”

Gerco Schröder (rechts) beaamde volmondig dat de hippische kalender met de Grote Prijs van Indoor Saasveld over 1,40 meter weer een mooie aanvulling heeft gekregen. Iedereen ging er vol voor. Echt een prima afsluiting van een hele dag mooie sport.”

Dat hij de winst aan Remco Been moest laten accepteerde hij als een man.

"Champion’s Ludwig rijdt soms nog wel wat hoger, maar is een beetje wisselvallig en niet een paard voor de absolute top. Maar vandaag deed hij het uitstekend."

Om bijna filosofisch af te sluiten met: “Je kunt nu eenmaal niet sneller rijden dan degene die na je komt…”

Conor Drain en Ellen Zwijnenberg
Conor Drain zegevierde met Forever in de klasse ZZ. De kersverse vader was 0,03 seconde sneller dan Henk Frederiks met Jacoba Stud G. De volgende plaatsen waren voor Job Oldenziel met Goldfee, Hans van der Kolk met Enrico en Hendrik Jan Schuttert met Galaxy.

Ellen Zwijnenberg was met Etcetera een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse Z. Job Oldenziel tikte dit keer als tweede aan met Good Luck en verwees Conor Drain met Faults Free naar de derde plek. Wouter Hermelink greep met Gelesta de vierde positie, Peter Olthof met Hugo de vijfde.

Tess Huttenhuis eiste met Felix de winst op in de klasse M. Leonie Jonkers volgde op eerbiedwaardige afstand met Fivepack, Conor Drain noteerde met Christo de derde stek.

Meer Springen

ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)
WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van... (21-08-2019)
DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)