EERSTE NATIONALE GROTE PRIJS INDOOR SAASVELD MEMORABEL SPEKTAKELSTUK

Remco Been troeft Gerco Schröder af

SAASVELD – De eerste editie van de zeer sterk bezette Nordemeule Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter groeide vrijdagavond uit tot een memorabel spektakelstuk. Remco Been hield uiteindelijk met Gouverneur in de enerverende barrage Gerco Schröder met Glock’s Champions Ludwig van de overwinning af.

De extra omloop met liefst achttien deelnemers leverde een boeiende opeenstapeling van steeds snellere foutloze ritten op. Robert Vos, met liefst drie paarden vertegenwoordigd in de beslissende ronde, zette met Chappeau als eerste een te kloppen chrono neer van 41,22 seconde. Maar lang had hij geen plezier van zijn leidende positie. Peter Olthof noteerde met Shakira Z 39,25 seconde. Met Diabeau nam Vos het commando weer over (37,90), maar Glenn Knoester liet op Alpicor de klok nog een halve tel eerder stilstaan (37,40).

Maar ook Knoester haalde de top drie niet. Gerco Schröder scheerde met Champions Ludwig (v. Ludwigs As) in 36,29 seconde over de door Henk Ekkelenkamp opgestelde obstakels in de Ankerhal. Dat was te rap voor Edwin Klokman met Elia, die in 37,38 seconde echter wel Knoester achter zich hield. En terwijl iedereen dacht dat de winst voor de kleine Tubbergenaar wel binnen moest zijn, raffelde Remco Been met de pas zevenjarige Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek) het traject nog ruim een seconde sneller af dan Gerco Schröder. Waarmee de neutrale toeschouwer in Saasveld en de organiserende vereniging De Molenruiters de gedroomde finale kregen.

Als een trein
Remco Been had zijn winnende troef overigens pas op het laatste moment opgegeven voor de nationale primeur in Saasveld. “Bijschrijven kostte me wel een euro extra, haha”, grapte de winnaar die als hoofdprijs een cheque van 450 euro mocht ophalen. De eerste overwinning met Gouverneur in een Grote Prijs is een feit”, stelde hij vervolgens nuchter vast. “Gouverneur is een prima paard voor dit soort wedstrijden en ook op het niveau van een CSI* heel competitief. Mooi hier vanavond trouwens, volgens mij is iedereen tevreden. Gerco was al enorm snel, maar bij liep alles vandaag als een trein. Terwijl ik eigenlijk niet eens gek deed.”

Gerco Schröder (rechts) beaamde volmondig dat de hippische kalender met de Grote Prijs van Indoor Saasveld over 1,40 meter weer een mooie aanvulling heeft gekregen. Iedereen ging er vol voor. Echt een prima afsluiting van een hele dag mooie sport.”

Dat hij de winst aan Remco Been moest laten accepteerde hij als een man.

"Champion’s Ludwig rijdt soms nog wel wat hoger, maar is een beetje wisselvallig en niet een paard voor de absolute top. Maar vandaag deed hij het uitstekend."

Om bijna filosofisch af te sluiten met: “Je kunt nu eenmaal niet sneller rijden dan degene die na je komt…”

Conor Drain en Ellen Zwijnenberg
Conor Drain zegevierde met Forever in de klasse ZZ. De kersverse vader was 0,03 seconde sneller dan Henk Frederiks met Jacoba Stud G. De volgende plaatsen waren voor Job Oldenziel met Goldfee, Hans van der Kolk met Enrico en Hendrik Jan Schuttert met Galaxy.

Ellen Zwijnenberg was met Etcetera een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse Z. Job Oldenziel tikte dit keer als tweede aan met Good Luck en verwees Conor Drain met Faults Free naar de derde plek. Wouter Hermelink greep met Gelesta de vierde positie, Peter Olthof met Hugo de vijfde.

Tess Huttenhuis eiste met Felix de winst op in de klasse M. Leonie Jonkers volgde op eerbiedwaardige afstand met Fivepack, Conor Drain noteerde met Christo de derde stek.

Meer Springen

MIERLO – Gerben Morsink is net als vorig jaar het nationaal kampioenschap springen in Mierlo uitstekend begonnen. De tegenwoordig in Enschedese... (25-04-2019)
GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)
WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De... (03-04-2019)
AREZZO – Sander Geerink reed de afgelopen dagen prima van voren mee tijdens de Springtour in het Italiaanse Arezzo. Met de elfjarige bruine merrie... (01-04-2019)
OLIVA – Remco Been presteerde ook in de derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse OIivia weer zeer naar behoren. De Wierdenaar... (01-04-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat... (31-03-2019)
WIERDEN – Remco Been mag zich Sportman van het Jaar 2018 van de gemeente Wierden noemen. De springruiter werd donderdag bij de jaarlijkse verkiezing... (29-03-2019)
WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds... (28-03-2019)
ERMELO – Na goud in 2018 werd het dit keer brons voor Mart IJland. In de strijd om de nationale indoortitels springen voor ponyruiters reed de... (27-03-2019)
OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar... (26-03-2019)
DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes... (25-03-2019)