EERSTE NATIONALE GROTE PRIJS INDOOR SAASVELD MEMORABEL SPEKTAKELSTUK

Remco Been troeft Gerco Schröder af

SAASVELD – De eerste editie van de zeer sterk bezette Nordemeule Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter groeide vrijdagavond uit tot een memorabel spektakelstuk. Remco Been hield uiteindelijk met Gouverneur in de enerverende barrage Gerco Schröder met Glock’s Champions Ludwig van de overwinning af.

De extra omloop met liefst achttien deelnemers leverde een boeiende opeenstapeling van steeds snellere foutloze ritten op. Robert Vos, met liefst drie paarden vertegenwoordigd in de beslissende ronde, zette met Chappeau als eerste een te kloppen chrono neer van 41,22 seconde. Maar lang had hij geen plezier van zijn leidende positie. Peter Olthof noteerde met Shakira Z 39,25 seconde. Met Diabeau nam Vos het commando weer over (37,90), maar Glenn Knoester liet op Alpicor de klok nog een halve tel eerder stilstaan (37,40).

Maar ook Knoester haalde de top drie niet. Gerco Schröder scheerde met Champions Ludwig (v. Ludwigs As) in 36,29 seconde over de door Henk Ekkelenkamp opgestelde obstakels in de Ankerhal. Dat was te rap voor Edwin Klokman met Elia, die in 37,38 seconde echter wel Knoester achter zich hield. En terwijl iedereen dacht dat de winst voor de kleine Tubbergenaar wel binnen moest zijn, raffelde Remco Been met de pas zevenjarige Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek) het traject nog ruim een seconde sneller af dan Gerco Schröder. Waarmee de neutrale toeschouwer in Saasveld en de organiserende vereniging De Molenruiters de gedroomde finale kregen.

Als een trein
Remco Been had zijn winnende troef overigens pas op het laatste moment opgegeven voor de nationale primeur in Saasveld. “Bijschrijven kostte me wel een euro extra, haha”, grapte de winnaar die als hoofdprijs een cheque van 450 euro mocht ophalen. De eerste overwinning met Gouverneur in een Grote Prijs is een feit”, stelde hij vervolgens nuchter vast. “Gouverneur is een prima paard voor dit soort wedstrijden en ook op het niveau van een CSI* heel competitief. Mooi hier vanavond trouwens, volgens mij is iedereen tevreden. Gerco was al enorm snel, maar bij liep alles vandaag als een trein. Terwijl ik eigenlijk niet eens gek deed.”

Gerco Schröder (rechts) beaamde volmondig dat de hippische kalender met de Grote Prijs van Indoor Saasveld over 1,40 meter weer een mooie aanvulling heeft gekregen. Iedereen ging er vol voor. Echt een prima afsluiting van een hele dag mooie sport.”

Dat hij de winst aan Remco Been moest laten accepteerde hij als een man.

"Champion’s Ludwig rijdt soms nog wel wat hoger, maar is een beetje wisselvallig en niet een paard voor de absolute top. Maar vandaag deed hij het uitstekend."

Om bijna filosofisch af te sluiten met: “Je kunt nu eenmaal niet sneller rijden dan degene die na je komt…”

Conor Drain en Ellen Zwijnenberg
Conor Drain zegevierde met Forever in de klasse ZZ. De kersverse vader was 0,03 seconde sneller dan Henk Frederiks met Jacoba Stud G. De volgende plaatsen waren voor Job Oldenziel met Goldfee, Hans van der Kolk met Enrico en Hendrik Jan Schuttert met Galaxy.

Ellen Zwijnenberg was met Etcetera een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse Z. Job Oldenziel tikte dit keer als tweede aan met Good Luck en verwees Conor Drain met Faults Free naar de derde plek. Wouter Hermelink greep met Gelesta de vierde positie, Peter Olthof met Hugo de vijfde.

Tess Huttenhuis eiste met Felix de winst op in de klasse M. Leonie Jonkers volgde op eerbiedwaardige afstand met Fivepack, Conor Drain noteerde met Christo de derde stek.

Meer Springen

OLDENZAAL - Paardrijden voor het goede doel. Dat is een perfecte combinatie tussen plezier en iets voor een ander betekenen. De organisatie van  het... (11-12-2019)
SAASVELD – Bas van der Aa heeft net als in 2017 de Equifirst Twente Cup veroverd. In Saasveld hield de ruiter uit Albergen zaterdag met Haraminka de... (08-12-2019)
SAASVELD – Mart IJland was zaterdag als eerste de beste in de strijd om de Equifirst Twente Cup in de klasse M. Met Issey (v. Dexter R) moest de... (07-12-2019)
SAASVELD - Voorafgaande aan de strijd om de Equifirst Twente Cup in de klasse Z/ZZ reden de ponyruiters zaterdag hun wedstrijden om de begeerde... (07-12-2019)
SAASVELD – De Equifirst Twente Cup in de klassen Z en ZZ in handicap komt zaterdagavond in andere handen. Titelhoudster Veronique Morsink ontbreekt... (07-12-2019)
SAASVELD – Met vier combinaties op een totaal van zeven waren de Twentse ruiters vrijdagavond in de meerderheid in de barrage tijdens de Grote Prijs... (06-12-2019)
VRAGENDER - Met de finaledag nog te gaan is Thiago Ribas da Costa nu al de man van het internationaal concours Jumping De Achterhoek. in Vragender.... (01-12-2019)
VRAGENDER – Ook Willem Greve (foto) slaagde er vrijdag niet in de Braziliaan Thiago Ribas da Costa van weer een superieure overwinning af te houden... (30-11-2019)
VRAGENDER – Remco Been was donderdag de beste Twentenaar in de belangrijkste rubriek van het CSI2 Jumping De Achterhoek. De Wierdenaar eindigde met... (28-11-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis moest woensdag tijdens CSI2 Jumping De Achterhoek in de rubriek over 1,35 meter op tijd alleen zijn meerdere erkennen in... (28-11-2019)
MÜNCHEN – De vier deelnemers uit Weerselo tijdens CSI4 Indoor München kwamen allemaal met minimaal één klassering in de top tien thuis. (25-11-2019)
VRAGENDER – Sven Peters (foto boven) legde zaterdag beslag op de vijfde plaats in de Grote Prijs voor deelnemers tot 25 jaar over 1,45 meter tijdens... (25-11-2019)
KROONENBERG – Wilton Porter (op archieffoto) greep zondag de hoofdprijs in de afsluitende rubriek van de eerste week van het concours hippique in... (17-11-2019)
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te... (11-11-2019)
MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.   (03-11-2019)
WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de... (01-11-2019)