EERSTE NATIONALE GROTE PRIJS INDOOR SAASVELD MEMORABEL SPEKTAKELSTUK

Remco Been troeft Gerco Schröder af

SAASVELD – De eerste editie van de zeer sterk bezette Nordemeule Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter groeide vrijdagavond uit tot een memorabel spektakelstuk. Remco Been hield uiteindelijk met Gouverneur in de enerverende barrage Gerco Schröder met Glock’s Champions Ludwig van de overwinning af.

De extra omloop met liefst achttien deelnemers leverde een boeiende opeenstapeling van steeds snellere foutloze ritten op. Robert Vos, met liefst drie paarden vertegenwoordigd in de beslissende ronde, zette met Chappeau als eerste een te kloppen chrono neer van 41,22 seconde. Maar lang had hij geen plezier van zijn leidende positie. Peter Olthof noteerde met Shakira Z 39,25 seconde. Met Diabeau nam Vos het commando weer over (37,90), maar Glenn Knoester liet op Alpicor de klok nog een halve tel eerder stilstaan (37,40).

Maar ook Knoester haalde de top drie niet. Gerco Schröder scheerde met Champions Ludwig (v. Ludwigs As) in 36,29 seconde over de door Henk Ekkelenkamp opgestelde obstakels in de Ankerhal. Dat was te rap voor Edwin Klokman met Elia, die in 37,38 seconde echter wel Knoester achter zich hield. En terwijl iedereen dacht dat de winst voor de kleine Tubbergenaar wel binnen moest zijn, raffelde Remco Been met de pas zevenjarige Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek) het traject nog ruim een seconde sneller af dan Gerco Schröder. Waarmee de neutrale toeschouwer in Saasveld en de organiserende vereniging De Molenruiters de gedroomde finale kregen.

Als een trein
Remco Been had zijn winnende troef overigens pas op het laatste moment opgegeven voor de nationale primeur in Saasveld. “Bijschrijven kostte me wel een euro extra, haha”, grapte de winnaar die als hoofdprijs een cheque van 450 euro mocht ophalen. De eerste overwinning met Gouverneur in een Grote Prijs is een feit”, stelde hij vervolgens nuchter vast. “Gouverneur is een prima paard voor dit soort wedstrijden en ook op het niveau van een CSI* heel competitief. Mooi hier vanavond trouwens, volgens mij is iedereen tevreden. Gerco was al enorm snel, maar bij liep alles vandaag als een trein. Terwijl ik eigenlijk niet eens gek deed.”

Gerco Schröder (rechts) beaamde volmondig dat de hippische kalender met de Grote Prijs van Indoor Saasveld over 1,40 meter weer een mooie aanvulling heeft gekregen. Iedereen ging er vol voor. Echt een prima afsluiting van een hele dag mooie sport.”

Dat hij de winst aan Remco Been moest laten accepteerde hij als een man.

"Champion’s Ludwig rijdt soms nog wel wat hoger, maar is een beetje wisselvallig en niet een paard voor de absolute top. Maar vandaag deed hij het uitstekend."

Om bijna filosofisch af te sluiten met: “Je kunt nu eenmaal niet sneller rijden dan degene die na je komt…”

Conor Drain en Ellen Zwijnenberg
Conor Drain zegevierde met Forever in de klasse ZZ. De kersverse vader was 0,03 seconde sneller dan Henk Frederiks met Jacoba Stud G. De volgende plaatsen waren voor Job Oldenziel met Goldfee, Hans van der Kolk met Enrico en Hendrik Jan Schuttert met Galaxy.

Ellen Zwijnenberg was met Etcetera een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse Z. Job Oldenziel tikte dit keer als tweede aan met Good Luck en verwees Conor Drain met Faults Free naar de derde plek. Wouter Hermelink greep met Gelesta de vierde positie, Peter Olthof met Hugo de vijfde.

Tess Huttenhuis eiste met Felix de winst op in de klasse M. Leonie Jonkers volgde op eerbiedwaardige afstand met Fivepack, Conor Drain noteerde met Christo de derde stek.

Meer Springen

WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen... (10-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)
WIERDEN - Van het fancy CSI5* Lyon, een evenement in het kader van de Wereldbeker, naar het gezellige CSI2* Indoor Wierden. Springruiter Willem Greve... (05-11-2018)
OLDENBURG – Gerco Schröder greep zondag net naast de zege in de Grote Prijs van Oldenburg. Met de veertienjarige bruine hengst Glock’s Zaranza (v.... (04-11-2018)
LYON – Willem Greve noteerde zondag met zijn veertienjarige bruine hengst Carambole (v. San Patrignano Cassini) de achtste plaats in de rubriek over... (04-11-2018)
SAASVELD – Steven Veldhuis en Bas van der Aa grepen woensdag de zeges in de klasse Z tijdens het maandelijkse springen in de Ankerhal in Saasveld. In... (02-11-2018)
SAINT LO – Annelies Vorsselmans (foto) behaalde zondag met haar twaalfjarige bruine ruin Wilandro 3 (v. Unistar) een fraaie vierde plaats in de Grote... (29-10-2018)
DENEKAMP – Ook tijdens Euregio Indoor Denekamp stond er weer eens geen maat op Remco Been. De Wierdenaar was met Eurocool’s Elstar (v. Duamant de... (27-10-2018)
HELLENDOORN – Twee zussen bleven vrijdagavond net als Edwin Klokman foutloos in de barrage van de sterk bezette Grote Prijs van Hellendoorn over 1,40... (27-10-2018)
ZWOLLE – Wilton Porter (bovenste foto) beleefde zondag een absolute topdag in de IJsselhallen in Zwolle. De pupil en buurman van Jeroen Dubbeldam... (21-10-2018)
AMBT DELDEN – Bas van der Aa toonde zich zaterdagmiddag in manege De Hoffmeijer in Ambt Delden met Davinci (v. Arpeggio) een ware titelverdediger van... (20-10-2018)
ZWOLLE – Een week na zijn spectaculaire zege met Gouverneur in de Grote Prijs van Saasveld stond Remco Been vrijdagavond opnieuw vooraan tijdens een... (19-10-2018)
ZWOLLE – De leerling klopte donderdag zijn meester in de belangrijkste rubriek van de donderdag tijdens Jumping Zwolle. Lucas Porter was op het... (18-10-2018)
MARIËNHEEM – In de barrage van de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van Salland slaagde Lennard de Boer er als enige in onder de grens van 35... (07-10-2018)
BARCELONA - De Nederlandse springruiters hebben hun titel in de finale van de Longines FEI Nations Cup niet kunnen prolongeren. Het kwartet van... (07-10-2018)
VRAGENDER - De slotronde van de Grote Prijs in Paardensportcentrum Lichtenvoorde was vrijdagavond niet iedereen even goed gezind. Van de acht... (06-10-2018)
BARCELONA – De Nederlandse springruiters beginnen zondagmiddag op een gedeelde derde plaats aan de finaleronde van de strijd om de Longines FEI... (06-10-2018)