ROB SCHIPPER OP ERVE MAATHUIS NAAR WINST IN KLASSE ZZ

Remco Been sterkste in GP Albergen

GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve Maathuis als laatste starter in de barrage van het hoofdnummer van het CH Albergen met Balou (v. Berlin). Been was in de slotrit met zijn tienjarige bruine ruin ruim 0,8 seconde sneller dan Conor Drain, die tot dat moment met Forever de dans leidde en met Cencolou de tweede plek innam.

“Als laatste aan de barrage beginnen is soms wel, soms geen voordeel”, oordeelde Remco Been na afloop. Dit keer pakte het voor hem prima uit. “Balou heeft heel veel kwaliteit”, prees Been zijn paard, dat hij nu ruim vier maanden onder het zadel heeft. “Hij is scherp op de sprong en heeft een goede instelling. Hoever hij kan komen, zal de tijd leren.”

Topconcours
Remco Been voelt zich prima thuis op het CH Albergen, waar hij tijdens de jubileumeditie van enkele jaren geleden de sleutels van een auto in ontvangst mocht nemen. “Het is een topconcours, alles is er super voor elkaar. De mensen van de organisatie zijn goed en leuk, ik kom er graag.”

Achter Conor Drain legde Henri Stegeman met Endeavour beslag op de vierde plaats. Marleen Meijer hield met Abrinosa Sjaak Sleiderink op Ivan R van de vijfde plek af, Eric ten Cate reed met Lacoste naar de negende positie.

Rob Schipper boekte een fraaie zege in de klasse ZZ, waarin hij met Famke nummer twee Nuri Dijks op Addison liefst 1,35 seconde voor bleef. Eveliina Fabria werd derde met Ferrero, Sander Naber vierde met Goldina V en Hester Klompmaker vijfde met Guessina.

Elisa van de Craats bleef met Calico Z Susan en Jessie Wiefferink voor in de klasse Z. Susan werd tweede met Harvey, op viertiende seconde gevolgd door Jessie met My Lady. Sjaak Sleiderink moest ook Tessa Hoeksema met Germette E nog voor laten gaan en werd vijfde met Hamora O.

Ivo Busscher won op stijl de klasse B. Met Judgement had hij uiteindelijk een half puntje voorsprong op Esmé Ekkelkamp  met Never Know’s Jewel (85,5 tegen 85). Lauren Spikkert werd derde met Gladstone (80).

Foto Remco Been met Baloiu (boven) © www.fototrailer.nl
Foto Rob Schipper met Famke © Kiek4Fun

 

Meer Springen

GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)
WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De... (03-04-2019)
AREZZO – Sander Geerink reed de afgelopen dagen prima van voren mee tijdens de Springtour in het Italiaanse Arezzo. Met de elfjarige bruine merrie... (01-04-2019)
OLIVA – Remco Been presteerde ook in de derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse OIivia weer zeer naar behoren. De Wierdenaar... (01-04-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat... (31-03-2019)
WIERDEN – Remco Been mag zich Sportman van het Jaar 2018 van de gemeente Wierden noemen. De springruiter werd donderdag bij de jaarlijkse verkiezing... (29-03-2019)
WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds... (28-03-2019)
ERMELO – Na goud in 2018 werd het dit keer brons voor Mart IJland. In de strijd om de nationale indoortitels springen voor ponyruiters reed de... (27-03-2019)
OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar... (26-03-2019)
DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes... (25-03-2019)
LIER – Annelies Vorsselmans zegevierde zondag in een Belgisch onderonsje op knappe wijze in de Grote Prijs van de tweede week van de lentetour in... (24-03-2019)
VRAGENDER - De zussen Elike bij de junioren en Veronique Morsink bij de young riders gingen zaterdag met de overall zeges huiswaarts in de finales... (20-03-2019)