ROB SCHIPPER OP ERVE MAATHUIS NAAR WINST IN KLASSE ZZ

Remco Been sterkste in GP Albergen

GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve Maathuis als laatste starter in de barrage van het hoofdnummer van het CH Albergen met Balou (v. Berlin). Been was in de slotrit met zijn tienjarige bruine ruin ruim 0,8 seconde sneller dan Conor Drain, die tot dat moment met Forever de dans leidde en met Cencolou de tweede plek innam.

“Als laatste aan de barrage beginnen is soms wel, soms geen voordeel”, oordeelde Remco Been na afloop. Dit keer pakte het voor hem prima uit. “Balou heeft heel veel kwaliteit”, prees Been zijn paard, dat hij nu ruim vier maanden onder het zadel heeft. “Hij is scherp op de sprong en heeft een goede instelling. Hoever hij kan komen, zal de tijd leren.”

Topconcours
Remco Been voelt zich prima thuis op het CH Albergen, waar hij tijdens de jubileumeditie van enkele jaren geleden de sleutels van een auto in ontvangst mocht nemen. “Het is een topconcours, alles is er super voor elkaar. De mensen van de organisatie zijn goed en leuk, ik kom er graag.”

Achter Conor Drain legde Henri Stegeman met Endeavour beslag op de vierde plaats. Marleen Meijer hield met Abrinosa Sjaak Sleiderink op Ivan R van de vijfde plek af, Eric ten Cate reed met Lacoste naar de negende positie.

Rob Schipper boekte een fraaie zege in de klasse ZZ, waarin hij met Famke nummer twee Nuri Dijks op Addison liefst 1,35 seconde voor bleef. Eveliina Fabria werd derde met Ferrero, Sander Naber vierde met Goldina V en Hester Klompmaker vijfde met Guessina.

Elisa van de Craats bleef met Calico Z Susan en Jessie Wiefferink voor in de klasse Z. Susan werd tweede met Harvey, op viertiende seconde gevolgd door Jessie met My Lady. Sjaak Sleiderink moest ook Tessa Hoeksema met Germette E nog voor laten gaan en werd vijfde met Hamora O.

Ivo Busscher won op stijl de klasse B. Met Judgement had hij uiteindelijk een half puntje voorsprong op Esmé Ekkelkamp  met Never Know’s Jewel (85,5 tegen 85). Lauren Spikkert werd derde met Gladstone (80).

Foto Remco Been met Baloiu (boven) © www.fototrailer.nl
Foto Rob Schipper met Famke © Kiek4Fun

 

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)