ROB SCHIPPER OP ERVE MAATHUIS NAAR WINST IN KLASSE ZZ

Remco Been sterkste in GP Albergen

GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve Maathuis als laatste starter in de barrage van het hoofdnummer van het CH Albergen met Balou (v. Berlin). Been was in de slotrit met zijn tienjarige bruine ruin ruim 0,8 seconde sneller dan Conor Drain, die tot dat moment met Forever de dans leidde en met Cencolou de tweede plek innam.

“Als laatste aan de barrage beginnen is soms wel, soms geen voordeel”, oordeelde Remco Been na afloop. Dit keer pakte het voor hem prima uit. “Balou heeft heel veel kwaliteit”, prees Been zijn paard, dat hij nu ruim vier maanden onder het zadel heeft. “Hij is scherp op de sprong en heeft een goede instelling. Hoever hij kan komen, zal de tijd leren.”

Topconcours
Remco Been voelt zich prima thuis op het CH Albergen, waar hij tijdens de jubileumeditie van enkele jaren geleden de sleutels van een auto in ontvangst mocht nemen. “Het is een topconcours, alles is er super voor elkaar. De mensen van de organisatie zijn goed en leuk, ik kom er graag.”

Achter Conor Drain legde Henri Stegeman met Endeavour beslag op de vierde plaats. Marleen Meijer hield met Abrinosa Sjaak Sleiderink op Ivan R van de vijfde plek af, Eric ten Cate reed met Lacoste naar de negende positie.

Rob Schipper boekte een fraaie zege in de klasse ZZ, waarin hij met Famke nummer twee Nuri Dijks op Addison liefst 1,35 seconde voor bleef. Eveliina Fabria werd derde met Ferrero, Sander Naber vierde met Goldina V en Hester Klompmaker vijfde met Guessina.

Elisa van de Craats bleef met Calico Z Susan en Jessie Wiefferink voor in de klasse Z. Susan werd tweede met Harvey, op viertiende seconde gevolgd door Jessie met My Lady. Sjaak Sleiderink moest ook Tessa Hoeksema met Germette E nog voor laten gaan en werd vijfde met Hamora O.

Ivo Busscher won op stijl de klasse B. Met Judgement had hij uiteindelijk een half puntje voorsprong op Esmé Ekkelkamp  met Never Know’s Jewel (85,5 tegen 85). Lauren Spikkert werd derde met Gladstone (80).

Foto Remco Been met Baloiu (boven) © www.fototrailer.nl
Foto Rob Schipper met Famke © Kiek4Fun

 

Meer Springen

GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)
SOPOT – De springruiters van TeamNL met daarin Willem Greve, zijn na een superieure foutloze eerste manche uiteindelijke op de vijfde plaats... (16-06-2019)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis is volgende week zondag (23 juni) het decor van het afscheid van Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin).   (14-06-2019)
DENEKAMP - Na een spannende barrage met zes combinaties mocht Maikel Vaanholt zich laten huldigen als winnaar van de klasse ZZ tijdens Euregio... (10-06-2019)
HAAKSBERGEN – Emiel Richter was zondag tijdens de Haaksbergse Paardendagen veel te snel voor de concurrentie in de klasse Z. Met Sundance (v. Padinus... (10-06-2019)
WIESBADEN - Lucas Porter tekende maandag voor een knappe prestatie met zijn derde plaats in de Grote Prijs van het CSI4 in Wiesbaden over 1,60 meter. (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIERDEN – Manege De Vossenbos is vertrouwde grond voor Willem Greve. De Markeloër boekte er diverse keren succes. Zaterdag stond hij opnieuw vooraan... (08-06-2019)
WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de... (08-06-2019)
WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x... (07-06-2019)
WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het... (07-06-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis was donderdag onbetwist de sterkste deelnemer in de rubriek voor jonge paarden om de Scherphof Prijs tijdens Outdoor... (06-06-2019)
WIERDEN - Bart Haselbekke voelt zich thuis in zijn eigen woonplaats en heeft tijdens Outdoor Wierden de smaak te pakken. Donderdagochtend won hij al... (06-06-2019)
WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter. (05-06-2019)
WIERDEN - Thijmen Vos beleefde een prima slotdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De zoon van Robert en kleinzoon van Marinus Vos legde... (02-06-2019)
WIERDEN – Sven Peters kwam vrijdag net te kort voor de zege in de Grote Prijs van Wierden voor young riders. De Enschedeër was een van de twee... (01-06-2019)
WIERDEN – De junioren met Elike Morsink (zilver) en de ponyruiters met Mart IJland (brons) haalden donderdag het podium tijdens de landenwedstrijden... (30-05-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival in Wierden, het internationaal springconcours voor jeugdruiters, het draait op volle toeren. De eerste... (30-05-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni... (28-05-2019)