ROB SCHIPPER OP ERVE MAATHUIS NAAR WINST IN KLASSE ZZ

Remco Been sterkste in GP Albergen

GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve Maathuis als laatste starter in de barrage van het hoofdnummer van het CH Albergen met Balou (v. Berlin). Been was in de slotrit met zijn tienjarige bruine ruin ruim 0,8 seconde sneller dan Conor Drain, die tot dat moment met Forever de dans leidde en met Cencolou de tweede plek innam.

“Als laatste aan de barrage beginnen is soms wel, soms geen voordeel”, oordeelde Remco Been na afloop. Dit keer pakte het voor hem prima uit. “Balou heeft heel veel kwaliteit”, prees Been zijn paard, dat hij nu ruim vier maanden onder het zadel heeft. “Hij is scherp op de sprong en heeft een goede instelling. Hoever hij kan komen, zal de tijd leren.”

Topconcours
Remco Been voelt zich prima thuis op het CH Albergen, waar hij tijdens de jubileumeditie van enkele jaren geleden de sleutels van een auto in ontvangst mocht nemen. “Het is een topconcours, alles is er super voor elkaar. De mensen van de organisatie zijn goed en leuk, ik kom er graag.”

Achter Conor Drain legde Henri Stegeman met Endeavour beslag op de vierde plaats. Marleen Meijer hield met Abrinosa Sjaak Sleiderink op Ivan R van de vijfde plek af, Eric ten Cate reed met Lacoste naar de negende positie.

Rob Schipper boekte een fraaie zege in de klasse ZZ, waarin hij met Famke nummer twee Nuri Dijks op Addison liefst 1,35 seconde voor bleef. Eveliina Fabria werd derde met Ferrero, Sander Naber vierde met Goldina V en Hester Klompmaker vijfde met Guessina.

Elisa van de Craats bleef met Calico Z Susan en Jessie Wiefferink voor in de klasse Z. Susan werd tweede met Harvey, op viertiende seconde gevolgd door Jessie met My Lady. Sjaak Sleiderink moest ook Tessa Hoeksema met Germette E nog voor laten gaan en werd vijfde met Hamora O.

Ivo Busscher won op stijl de klasse B. Met Judgement had hij uiteindelijk een half puntje voorsprong op Esmé Ekkelkamp  met Never Know’s Jewel (85,5 tegen 85). Lauren Spikkert werd derde met Gladstone (80).

Foto Remco Been met Baloiu (boven) © www.fototrailer.nl
Foto Rob Schipper met Famke © Kiek4Fun

 

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)