ZUSSEN BRITT EN JESSIE WIEFFERINK HEERSEN IN SMALL TOUR CSI1 JUMPING ZWOLLE

Remco Been in spoor Albert Zoer

ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan een kwart seconde te kort voor de zege.

Albert Zoer pakte over twee fasen (1,35 meter) in de Medium Tour van het CSI3 de winst met de negen jaar oude schimmelhengst Freedom (v. Larino). Annelies Vorsselmans reed met haar bruine merrie Madison naar de zevende plek, direct gevolgd door Caroline Müller met de vosruin Garfield.

In de hoofdrubriek van de dag, de proef over 1,50 met barrage in de Big Tour van het CSI3, eindigde Willem Greve met zijn nmegenjarige bruine merrie Formidable(v. Carambole) als achtste en Gerben Morsink met zijn tienjatrige wartbruine hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) als negende. De zege ging naar de Duitse 'coming-lady' Sophie Hinners met Vittorio 8. De tweede positie was voor Michael Greeve met zijn donkerbruine hengst Turbo Z.  

Ties Rothstegge moest met zijn zes jaar oude donkerbruine ruin Ivar R (v. Montender) alleen Daan van Geel op Hulde G voor laten gaan in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden met hindernissen over 1,30 en 1,35 meter. Willem Greve meldde zich als derde in de uitslag met de zes jaar oude Hyperbolics (v. Berlin).

Britt nu voor Jessie
In de Small Tour van het CSI1 was er een dubbele zege voor de zussen Wiefferink. Dit keer bleef Britt de jongere Jessie voor en dat leverde haar de overwinning op met de veertienjarige schimmelmerrie Apourti. Jessie legde net als een dag eerder beslag op de tweede plaats met de acht jaar oude schimmelmerrie My Lady 179. Net als een dag eerder waren ook nu vader Danny en dochter Britt Schaper de belangrijkste concurrenten van het duo uit Wierden. Danny pakte de derde positie met Cillow, Britt werd vierde met Heerdestar.

Jan Schuttert veroverde in de Big Tour van het CSI1 (1,35 meter) de derde prijs met zijn achtjarige bruine ruin Good Farming HS (v. Carrera VDL). Micky Morssinkhof was met Elianca ook voor de Ommenaar duidelijk te snel. Rob Schipper eindigde als vierde wederom in het voorste gelid met Famke. Caroline Müller deed op de vijfde stek met Diarindo nauwelijks voor hem onder. Britt Wiefferink eindigde als tiende met Alpha VDL.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto Remco Been (boven) © Kiek4Fun
Onder: Britt Wiefferink met Apourti © www.fototrailer.nl

Meer Springen

AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te... (11-11-2019)
MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.   (03-11-2019)
WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de... (01-11-2019)
WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden. (31-10-2019)
WIERDEN – Sven Peters beleefde een prima openingsdag van het CSI2 tijdens Indoor Wierden. De Enschedeër greep met zijn twaalfjarige vosmerrie Channel... (31-10-2019)
DENEKAMP – Koen Westendorp (op archieffoto) reed vrijdag op meesterlijke wijze naar de overwinning tijdens de ‘Masters’ van Euregio Indoor Denekamp. (26-10-2019)
DENEKAMP – Maikel Vaanholt greep donderdag met Izaro (v. Escudo) de zege in de klasse ZZ tijdens Euregio Indoor Denekamp. (25-10-2019)
WIERDEN - Indoor Wierden, op 26 oktober en van 28 oktober tot en met 2 november, gaat van start met twee nieuwe parcoursbouwers. (25-10-2019)
DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)
ZWOLLE – Rob Schipper en de zussen Jessie en Britt Wiefferink kenden donderdag een goede start tijdens Jumping Zwolle. (18-10-2019)
AMBT DELDEN – Isabelle van Straaten liet dinsdag in Ambt-Delden weer eens op Twentse bodem zien, waartoe ze als amazone in staat is. De tegenwoordig... (16-10-2019)