ZUSSEN BRITT EN JESSIE WIEFFERINK HEERSEN IN SMALL TOUR CSI1 JUMPING ZWOLLE

Remco Been in spoor Albert Zoer

ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan een kwart seconde te kort voor de zege.

Albert Zoer pakte over twee fasen (1,35 meter) in de Medium Tour van het CSI3 de winst met de negen jaar oude schimmelhengst Freedom (v. Larino). Annelies Vorsselmans reed met haar bruine merrie Madison naar de zevende plek, direct gevolgd door Caroline Müller met de vosruin Garfield.

In de hoofdrubriek van de dag, de proef over 1,50 met barrage in de Big Tour van het CSI3, eindigde Willem Greve met zijn nmegenjarige bruine merrie Formidable(v. Carambole) als achtste en Gerben Morsink met zijn tienjatrige wartbruine hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) als negende. De zege ging naar de Duitse 'coming-lady' Sophie Hinners met Vittorio 8. De tweede positie was voor Michael Greeve met zijn donkerbruine hengst Turbo Z.  

Ties Rothstegge moest met zijn zes jaar oude donkerbruine ruin Ivar R (v. Montender) alleen Daan van Geel op Hulde G voor laten gaan in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden met hindernissen over 1,30 en 1,35 meter. Willem Greve meldde zich als derde in de uitslag met de zes jaar oude Hyperbolics (v. Berlin).

Britt nu voor Jessie
In de Small Tour van het CSI1 was er een dubbele zege voor de zussen Wiefferink. Dit keer bleef Britt de jongere Jessie voor en dat leverde haar de overwinning op met de veertienjarige schimmelmerrie Apourti. Jessie legde net als een dag eerder beslag op de tweede plaats met de acht jaar oude schimmelmerrie My Lady 179. Net als een dag eerder waren ook nu vader Danny en dochter Britt Schaper de belangrijkste concurrenten van het duo uit Wierden. Danny pakte de derde positie met Cillow, Britt werd vierde met Heerdestar.

Jan Schuttert veroverde in de Big Tour van het CSI1 (1,35 meter) de derde prijs met zijn achtjarige bruine ruin Good Farming HS (v. Carrera VDL). Micky Morssinkhof was met Elianca ook voor de Ommenaar duidelijk te snel. Rob Schipper eindigde als vierde wederom in het voorste gelid met Famke. Caroline Müller deed op de vijfde stek met Diarindo nauwelijks voor hem onder. Britt Wiefferink eindigde als tiende met Alpha VDL.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto Remco Been (boven) © Kiek4Fun
Onder: Britt Wiefferink met Apourti © www.fototrailer.nl

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)