IN DRIE ZWAARSTE RUBRIEKEN IN DE TOP VIJF OP CONCOURS MOLENRUITERS

Remco Been op dreef in Saasveld

SAASVELD – Remco Been was vrijdag prima op dreef tijdens Indoor Saasveld. De ruiter uit Wierden reed in alle drie zware rubrieken naar een plek in de top vijf.

Zijn beste resultaat boekte Been in de klasse Z. Hij was daarin oppermachtig met Las Vegas (foto, v. Last Man’s Hope). Meer dan drie seconden later volgde zijn voormalige stalgenote Britt Wiefferink met de toch verre van langzame Apourti. De derde plek was voor Lars Volmer met Stella Magna. Peter Olthof met Getway en Koen Westendorp met Guus maakten het eerste vijftal compleet.

In de vorig jaar door hem gewonnen Grote Prijs van Saasveld moest Remco Been dit keer tevreden zijn met plek twee. Met zijn tijd van 35,22 seconde kwam hij op Balou (v. Berlin) 0,47 seconde te laat door de finish om op z’n minst de evenknie te kunnen zijn van Lars Volmer met Spirit 268 (bovenste foto), die onlangs ook tijdens de eerste editie van SAS al een puike vorm vertoonde. De derde en vierde plek waren voor Emiel Richter met Dasinaa (v. Rubert R) en Sven Peters met Channel.

Harrie Wiering was als nummer vijf de beste vierfouter op Fantasy Colada. Hij bleef Sjaak Sleiderink met Euphoria en met Ivan R voor, waarbij het verschil tussen de vijfde en zesde notering slechts één honderdste seconde bedroeg. Van de dertien kandidaten voor de barrage besloten onder anderen Caroline Müller met Diarindo Z en Gerben Morsink met Navarone Z de extra rondgang aan zich voorbij te laten gaan.

Eric ten Cate
Eric ten Cate (rechts) bleek superieur in de klasse ZZ. Met ECW Blue Sky (v. Mr. Blue) was hij over twee fasen liefst 2,29 seconde sneller dan zijn dorpsgenoot Jarno Hesselink uit Geesteren met Fhera. Harrie Wiering reed Gweedoree naar de derde prijs en verwees daarmee Pascalle Lienesch met Figaro en Remco Been met Granny Smith Apple naar de vierde en de vijfde positie.

Ook zaterdag werd er volop gereden in Saasveld. Dit keer werden de klassen Z en ZZ gecombineerd. Elike Morsink greep de zege met Dakina II, op een kleine seconde gevolgd door Lars Volmer met Hattrick N. Chris Hagenvoort werd als derde in de uitslag genoteerd met Gratia Utiopia.

Steven Veldhuis legde met Jacky beslag op de tweede plaats in de klasse M. Danny Schaper won met Icole, diens dochter Britt mocht met Heerdestar de derde prijs afhalen. Stef, de zoon van Steven Veldhuis, was met Hangelo iedereen de baas in de klasse L. Britt Schaper werd nu tweede met Miss Universe van Dorperheide, Josta van Straaten derde met Icarronne-S.

 

Meer Springen

AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te... (11-11-2019)
MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.   (03-11-2019)
WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de... (01-11-2019)
WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden. (31-10-2019)
WIERDEN – Sven Peters beleefde een prima openingsdag van het CSI2 tijdens Indoor Wierden. De Enschedeër greep met zijn twaalfjarige vosmerrie Channel... (31-10-2019)
DENEKAMP – Koen Westendorp (op archieffoto) reed vrijdag op meesterlijke wijze naar de overwinning tijdens de ‘Masters’ van Euregio Indoor Denekamp. (26-10-2019)
DENEKAMP – Maikel Vaanholt greep donderdag met Izaro (v. Escudo) de zege in de klasse ZZ tijdens Euregio Indoor Denekamp. (25-10-2019)
WIERDEN - Indoor Wierden, op 26 oktober en van 28 oktober tot en met 2 november, gaat van start met twee nieuwe parcoursbouwers. (25-10-2019)
DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)
ZWOLLE – Rob Schipper en de zussen Jessie en Britt Wiefferink kenden donderdag een goede start tijdens Jumping Zwolle. (18-10-2019)