IN DRIE ZWAARSTE RUBRIEKEN IN DE TOP VIJF OP CONCOURS MOLENRUITERS

Remco Been op dreef in Saasveld

SAASVELD – Remco Been was vrijdag prima op dreef tijdens Indoor Saasveld. De ruiter uit Wierden reed in alle drie zware rubrieken naar een plek in de top vijf.

Zijn beste resultaat boekte Been in de klasse Z. Hij was daarin oppermachtig met Las Vegas (foto, v. Last Man’s Hope). Meer dan drie seconden later volgde zijn voormalige stalgenote Britt Wiefferink met de toch verre van langzame Apourti. De derde plek was voor Lars Volmer met Stella Magna. Peter Olthof met Getway en Koen Westendorp met Guus maakten het eerste vijftal compleet.

In de vorig jaar door hem gewonnen Grote Prijs van Saasveld moest Remco Been dit keer tevreden zijn met plek twee. Met zijn tijd van 35,22 seconde kwam hij op Balou (v. Berlin) 0,47 seconde te laat door de finish om op z’n minst de evenknie te kunnen zijn van Lars Volmer met Spirit 268 (bovenste foto), die onlangs ook tijdens de eerste editie van SAS al een puike vorm vertoonde. De derde en vierde plek waren voor Emiel Richter met Dasinaa (v. Rubert R) en Sven Peters met Channel.

Harrie Wiering was als nummer vijf de beste vierfouter op Fantasy Colada. Hij bleef Sjaak Sleiderink met Euphoria en met Ivan R voor, waarbij het verschil tussen de vijfde en zesde notering slechts één honderdste seconde bedroeg. Van de dertien kandidaten voor de barrage besloten onder anderen Caroline Müller met Diarindo Z en Gerben Morsink met Navarone Z de extra rondgang aan zich voorbij te laten gaan.

Eric ten Cate
Eric ten Cate (rechts) bleek superieur in de klasse ZZ. Met ECW Blue Sky (v. Mr. Blue) was hij over twee fasen liefst 2,29 seconde sneller dan zijn dorpsgenoot Jarno Hesselink uit Geesteren met Fhera. Harrie Wiering reed Gweedoree naar de derde prijs en verwees daarmee Pascalle Lienesch met Figaro en Remco Been met Granny Smith Apple naar de vierde en de vijfde positie.

Ook zaterdag werd er volop gereden in Saasveld. Dit keer werden de klassen Z en ZZ gecombineerd. Elike Morsink greep de zege met Dakina II, op een kleine seconde gevolgd door Lars Volmer met Hattrick N. Chris Hagenvoort werd als derde in de uitslag genoteerd met Gratia Utiopia.

Steven Veldhuis legde met Jacky beslag op de tweede plaats in de klasse M. Danny Schaper won met Icole, diens dochter Britt mocht met Heerdestar de derde prijs afhalen. Stef, de zoon van Steven Veldhuis, was met Hangelo iedereen de baas in de klasse L. Britt Schaper werd nu tweede met Miss Universe van Dorperheide, Josta van Straaten derde met Icarronne-S.

 

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)