WIERDENAAR IN EIGEN OMGEVING OOK WILLEM GREVE DE BAAS IN FINALE MEDIUM TOUR

Remco Been bevestigt glanzende vorm

WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de Bisschop in de Grote Prijs van Zwolle troefde hij met zijn tienjarige bruine ruin Balou van het Molenhof (v. Berlin) de complete concurrentie af in de finale van de Medium Tour van het CSI2 Indoor Wierden.

Op het parcours met hindernissen tot een hoogte van 1,40 meter was de Wierdenaar in eigen omgeving aanzienlijk sneller dan de andere twee combinaties die in de winning round foutloos bleven. Willem Greve kwam met zijn negenjarige donkerbruine hengst Faro (v. Calvaro FC) nog het dichtst bij de tijd van 38,22 seconde van Been, maar moest toch 1,35 seconde op hem toegeven. De Canadese amazone Karina Frederiks kaapte met de vosmerrie Ujade Ste Hermelle de derde plaats weg voor de neus van Lennard de Boer, die met Chrysler B als snelste vierfouter vierde werd.

Van begin tot eind
Remco Been toonde zich na afloop uiterst tevreden met het verloop van de wedstrijd. “Het liep mooi, van begin tot eind. Balou heb ik nu ongeveer driekwart jaar. Hij is scherp en heeft veel kwaliteit in zich. Het is een erg competitief paard en ik denk dat hij in de toekomst nog wel leuke dingen gaat doen. In Vragender en Nijkerk heb ik al parcoursen van 1,40 met hem gewonnen en in Zwolle bleef hij nul over 1,50 meter.”

Winnen in eigen woonplaats maakte het voor Remco Been nog allemaal net iets leuker. “Dit is een mooi concours met veel sfeer. Ik denk dat er een goede stap is gezet door binnen de organisatie ook links en rechts te verjongen.” Om vervolgens wel een puntje van kritiek richting gemeente te uiten. “Dit evenement moet iets van heel Wierden zijn. Daarom snap ik eerlijk gezegd niet zo goed dat er uitgerekend deze dagen een tentfeest elders in het dorp wordt gehouden.”

Josta van Straaten reed met de bruine ruin Dior Bin Salah naar de vijfde plek. Ze werd direct gevolgd door Claudia Morsink met haar vosmerrie Cekina Z. De amazone uit De Lutte had zich ondanks een strafpunt wegens het overschrijden van de tijd als tiende en laatste geplaatst voor de winning round, waarin ze opnieuw met een schone lei mocht beginnen. Pia-Luise Bruggink-Aufrecht reed haar bruine merrie Daria Z naar de zevende plaats. Met acht strafpunten werden Conor Drain met de voshengst Cristo en Vincent Geerink met de schimmelruin Elame achtste en negende. Drain mocht zich troosten met de snelste tijd van allemaal: 37,43 seconde.

De rubriek voor de Small Tour van het CSI2 met barrage leverde negen foutloze combinaties op. Steven Veldhuis noteerde de vierde tijd met zijn achtjarige bruine merrie Grandia’s Elima (v. Spartacus TN). Hessel Hoekstra bezette de zesde plek met de tienjarige zwarte merrie Ego Stern en Jessie Wiefferink werd negende met de dertien lentes tellende schimmelruin Ballyquirke Tipp Top.

Paard voor de toekomst
Sven Peters (rechts) boekte eerder op zijn dag zijn tweede overwinning in Wierden. Met de negenjarige vosmerrie Fiësta (v. Tangelo van de Zuuthoeve) zegevierde Peters over twee fasen in de Big Tour van het CSI1. “Ik denk dat dit wel een paard voor de toekomst is”, vindt Sven Peters, die de merrie al vanaf haar vierde in opleiding heeft. “Het begint nu echt te komen, daar ben ik blij mee.” Hij voelt zich prima thuis in Wierden. “Een leuk concours, ze hebben er weer wat moois van gemaakt.”

De 20-jarige Peters volgt nog een dag in de week de studie Paardenhouderij aan het Zonecollege in Zwolle. “Het bijzondere is dat ik die opleiding ook bij ons thuis op manege Het Twentsche Veld zou kunnen doen, maar dat kan alleen vijf dagen per week. De mogelijkheid het maar één dag in de week te doen is er alleen in Zwolle, maar daar heb ik geen moeite mee. De rest van de dagen ben ik voor de helft actief in het bedrijf van mijn ouders en de andere helft van die tijd werk ik voor mezelf. Ik rijd wat paarden voor klanten en doe wat handel samen met mijn vader.”

Steven Veldhuis werd vierde met zijn zes jaar oude bruine merrie Hoselinde (v. Carrera VDL) en op de voet gevolgd door Bas van der Aa met zijn achtjarige bruine merrie E. Guriel (v. Emerald van ’t Ruytershof). Hilde Woudstra completeerde het eerste tiental met de zevenjarige bruine merrie Castella (v. Castelan I).

Ties Rothstegge hoefde in de Small Tour van het CSI1 op een parcours direct op tijd alleen te buigen voor Ellis Jones met Darco L. Met de zevenjarige bruine ruin Hamelton A (v. Sheraton) was Rothstegge op de kop af anderhalve seconde langzamer. Britt ter Harmsel reed twee prima ritten. Ze werd vijfde met de dertienjarige schimmelmerrie Butter Flower en zevende met de achttien jaar oude vosruin Donkosack.

Het puissancespringen, sinds jaar en dag een traditie op de vrijdagavond als shownummer, werd een prooi voor Pim Mulder met BHL Hesjedal NL. Jan Diepman bleef in de strijd om de tweede plek met Favorite Remco Been op Joris van de Bisschop voor. Voorafgaand daaraan wonnen Marwin van den Nieuwenhuijzen en Aniek Diks het teamspringen.

Zie ook www.indoorwierden.com

Op de foto boven rijdt Remco Been zijn ereronde met links Willem Greve.
Foto onder: Sven Peters met Fiesta
© Jeffrey Nijhuis

 

  

Meer Springen

AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te... (11-11-2019)
MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.   (03-11-2019)
WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden. (31-10-2019)
WIERDEN – Sven Peters beleefde een prima openingsdag van het CSI2 tijdens Indoor Wierden. De Enschedeër greep met zijn twaalfjarige vosmerrie Channel... (31-10-2019)
DENEKAMP – Koen Westendorp (op archieffoto) reed vrijdag op meesterlijke wijze naar de overwinning tijdens de ‘Masters’ van Euregio Indoor Denekamp. (26-10-2019)
DENEKAMP – Maikel Vaanholt greep donderdag met Izaro (v. Escudo) de zege in de klasse ZZ tijdens Euregio Indoor Denekamp. (25-10-2019)
WIERDEN - Indoor Wierden, op 26 oktober en van 28 oktober tot en met 2 november, gaat van start met twee nieuwe parcoursbouwers. (25-10-2019)
DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)
ZWOLLE – Rob Schipper en de zussen Jessie en Britt Wiefferink kenden donderdag een goede start tijdens Jumping Zwolle. (18-10-2019)
AMBT DELDEN – Isabelle van Straaten liet dinsdag in Ambt-Delden weer eens op Twentse bodem zien, waartoe ze als amazone in staat is. De tegenwoordig... (16-10-2019)