WIERDENAAR IN EIGEN OMGEVING OOK WILLEM GREVE DE BAAS IN FINALE MEDIUM TOUR

Remco Been bevestigt glanzende vorm

WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de Bisschop in de Grote Prijs van Zwolle troefde hij met zijn tienjarige bruine ruin Balou van het Molenhof (v. Berlin) de complete concurrentie af in de finale van de Medium Tour van het CSI2 Indoor Wierden.

Op het parcours met hindernissen tot een hoogte van 1,40 meter was de Wierdenaar in eigen omgeving aanzienlijk sneller dan de andere twee combinaties die in de winning round foutloos bleven. Willem Greve kwam met zijn negenjarige donkerbruine hengst Faro (v. Calvaro FC) nog het dichtst bij de tijd van 38,22 seconde van Been, maar moest toch 1,35 seconde op hem toegeven. De Canadese amazone Karina Frederiks kaapte met de vosmerrie Ujade Ste Hermelle de derde plaats weg voor de neus van Lennard de Boer, die met Chrysler B als snelste vierfouter vierde werd.

Van begin tot eind
Remco Been toonde zich na afloop uiterst tevreden met het verloop van de wedstrijd. “Het liep mooi, van begin tot eind. Balou heb ik nu ongeveer driekwart jaar. Hij is scherp en heeft veel kwaliteit in zich. Het is een erg competitief paard en ik denk dat hij in de toekomst nog wel leuke dingen gaat doen. In Vragender en Nijkerk heb ik al parcoursen van 1,40 met hem gewonnen en in Zwolle bleef hij nul over 1,50 meter.”

Winnen in eigen woonplaats maakte het voor Remco Been nog allemaal net iets leuker. “Dit is een mooi concours met veel sfeer. Ik denk dat er een goede stap is gezet door binnen de organisatie ook links en rechts te verjongen.” Om vervolgens wel een puntje van kritiek richting gemeente te uiten. “Dit evenement moet iets van heel Wierden zijn. Daarom snap ik eerlijk gezegd niet zo goed dat er uitgerekend deze dagen een tentfeest elders in het dorp wordt gehouden.”

Josta van Straaten reed met de bruine ruin Dior Bin Salah naar de vijfde plek. Ze werd direct gevolgd door Claudia Morsink met haar vosmerrie Cekina Z. De amazone uit De Lutte had zich ondanks een strafpunt wegens het overschrijden van de tijd als tiende en laatste geplaatst voor de winning round, waarin ze opnieuw met een schone lei mocht beginnen. Pia-Luise Bruggink-Aufrecht reed haar bruine merrie Daria Z naar de zevende plaats. Met acht strafpunten werden Conor Drain met de voshengst Cristo en Vincent Geerink met de schimmelruin Elame achtste en negende. Drain mocht zich troosten met de snelste tijd van allemaal: 37,43 seconde.

De rubriek voor de Small Tour van het CSI2 met barrage leverde negen foutloze combinaties op. Steven Veldhuis noteerde de vierde tijd met zijn achtjarige bruine merrie Grandia’s Elima (v. Spartacus TN). Hessel Hoekstra bezette de zesde plek met de tienjarige zwarte merrie Ego Stern en Jessie Wiefferink werd negende met de dertien lentes tellende schimmelruin Ballyquirke Tipp Top.

Paard voor de toekomst
Sven Peters (rechts) boekte eerder op zijn dag zijn tweede overwinning in Wierden. Met de negenjarige vosmerrie Fiësta (v. Tangelo van de Zuuthoeve) zegevierde Peters over twee fasen in de Big Tour van het CSI1. “Ik denk dat dit wel een paard voor de toekomst is”, vindt Sven Peters, die de merrie al vanaf haar vierde in opleiding heeft. “Het begint nu echt te komen, daar ben ik blij mee.” Hij voelt zich prima thuis in Wierden. “Een leuk concours, ze hebben er weer wat moois van gemaakt.”

De 20-jarige Peters volgt nog een dag in de week de studie Paardenhouderij aan het Zonecollege in Zwolle. “Het bijzondere is dat ik die opleiding ook bij ons thuis op manege Het Twentsche Veld zou kunnen doen, maar dat kan alleen vijf dagen per week. De mogelijkheid het maar één dag in de week te doen is er alleen in Zwolle, maar daar heb ik geen moeite mee. De rest van de dagen ben ik voor de helft actief in het bedrijf van mijn ouders en de andere helft van die tijd werk ik voor mezelf. Ik rijd wat paarden voor klanten en doe wat handel samen met mijn vader.”

Steven Veldhuis werd vierde met zijn zes jaar oude bruine merrie Hoselinde (v. Carrera VDL) en op de voet gevolgd door Bas van der Aa met zijn achtjarige bruine merrie E. Guriel (v. Emerald van ’t Ruytershof). Hilde Woudstra completeerde het eerste tiental met de zevenjarige bruine merrie Castella (v. Castelan I).

Ties Rothstegge hoefde in de Small Tour van het CSI1 op een parcours direct op tijd alleen te buigen voor Ellis Jones met Darco L. Met de zevenjarige bruine ruin Hamelton A (v. Sheraton) was Rothstegge op de kop af anderhalve seconde langzamer. Britt ter Harmsel reed twee prima ritten. Ze werd vijfde met de dertienjarige schimmelmerrie Butter Flower en zevende met de achttien jaar oude vosruin Donkosack.

Het puissancespringen, sinds jaar en dag een traditie op de vrijdagavond als shownummer, werd een prooi voor Pim Mulder met BHL Hesjedal NL. Jan Diepman bleef in de strijd om de tweede plek met Favorite Remco Been op Joris van de Bisschop voor. Voorafgaand daaraan wonnen Marwin van den Nieuwenhuijzen en Aniek Diks het teamspringen.

Zie ook www.indoorwierden.com

Op de foto boven rijdt Remco Been zijn ereronde met links Willem Greve.
Foto onder: Sven Peters met Fiesta
© Jeffrey Nijhuis

 

  

Meer Springen

KRONENBERG – Gerco Schröder eindigde zondag als vierde in de Grote Prijs tijdens het CSI2 De Peelbergen. Met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky... (19-01-2020)
SAASVELD – Frank Buitenhuis stond woensdag op eenzame hoogte tijdens de eerste editie van SAS in Saasveld. De 36-jarige ruiter uit Holten won liefst... (18-01-2020)
GEESTEREN – Tijdens de 46ste editie van het CSIO Twente, van woensdag 1 tot en met zondag 5 juli op Erve Maathuis in Geesteren, staat een van de... (14-01-2020)
OPGLABBEEK – Conor Drain boekte zaterdag een fraaie zege tijdens het CSI2 in het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek. Met zijn tienjarige... (13-01-2020)
ALMELO – Op 58-jarige leeftijd is donderdag in Almelo Tonny Haselbekke volkomen onverwacht overleden. (13-01-2020)
SAASVELD – Jarno Hesselink was zondag met Fhera op snelheid een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse ZZ tijdens de strijd om de... (12-01-2020)
ZUIDBROEK – Hendrik Jan Schuttert en Remco Been slaagden er zaterdagavond niet in de hoofdprijs te bemachtigen in de strijd om de Grote Prijs van het... (11-01-2020)
MEEUWEN – Frank Schuttert moet het na een jaar weer stellen zonder de elfjarige donkerbruine hengst Queensland E (v. Quickfire de Feran x Socrate de... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Met een minimale voorsprong van éénhonderdste seconde pakte Willem Greve vrijdag met Gogo de zege in de rubriek over 1,40 meter met... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate legde donderdag tijdens het CSI2 IICH Groningen in Zuidbroek beslag op de tweede plaats in de rubriek over 1,35 meter op... (10-01-2020)
ALBERGEN – Hij deed al jaren mee aan de strijd om het open nationaal kampioenschap voor veteranen. Maar meer dan een tweede plaats, een jaar of... (07-01-2020)
DE LUTTE – Voor Gert-Jan Bruggink is het nieuwe jaar aanzienlijk beter begonnen dan het vorige. Precies een jaar nadat hij bij een val van een jong... (05-01-2020)
VRAGENDER – Het nieuwe jaar is amper begonnen of Vincent Geerink heeft al een mooie primeur binnen. In Vragender schreef hij zaterdag voor het eerst... (05-01-2020)
MARIENHEEM – Steven Veldhuis kende een prima jaarafsluiting tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Marienheem. Op de slotdag van het evenement won hij... (02-01-2020)
MARIENHEEM – Ellen Zwijnenberg mocht zich vrijdagavond laten huldigen als winnares van de nationale rubriek over 1,40 meter tijdens de Sallandse... (28-12-2019)
BATHMEN – Conor Drain was zaterdagavond goed voor de derde plaats in de Grote Prijs van Bathmen. In de wedstrijd over 1,50 meter met barrage was de... (22-12-2019)
FRANKFURT – Gerco Schröder moest zaterdagmiddag met zijn zestienjarige schimmelruin Glock’s Cognac Champblanc (v. Claerway x Caretino) drie Duitse... (21-12-2019)
WIERDEN – Marinus Vos is donderdagavond benoemd tot erelid van De Eschruiters. Tijdens de algemene ledenvergadering werd de Wierdenaar op die wijze... (13-12-2019)
OLDENZAAL - Paardrijden voor het goede doel. Dat is een perfecte combinatie tussen plezier en iets voor een ander betekenen. De organisatie van  het... (11-12-2019)
SAASVELD – Bas van der Aa heeft net als in 2017 de Equifirst Twente Cup veroverd. In Saasveld hield de ruiter uit Albergen zaterdag met Haraminka de... (08-12-2019)