WIERDENAAR IN EIGEN OMGEVING OOK WILLEM GREVE DE BAAS IN FINALE MEDIUM TOUR

Remco Been bevestigt glanzende vorm

WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de Bisschop in de Grote Prijs van Zwolle troefde hij met zijn tienjarige bruine ruin Balou van het Molenhof (v. Berlin) de complete concurrentie af in de finale van de Medium Tour van het CSI2 Indoor Wierden.

Op het parcours met hindernissen tot een hoogte van 1,40 meter was de Wierdenaar in eigen omgeving aanzienlijk sneller dan de andere twee combinaties die in de winning round foutloos bleven. Willem Greve kwam met zijn negenjarige donkerbruine hengst Faro (v. Calvaro FC) nog het dichtst bij de tijd van 38,22 seconde van Been, maar moest toch 1,35 seconde op hem toegeven. De Canadese amazone Karina Frederiks kaapte met de vosmerrie Ujade Ste Hermelle de derde plaats weg voor de neus van Lennard de Boer, die met Chrysler B als snelste vierfouter vierde werd.

Van begin tot eind
Remco Been toonde zich na afloop uiterst tevreden met het verloop van de wedstrijd. “Het liep mooi, van begin tot eind. Balou heb ik nu ongeveer driekwart jaar. Hij is scherp en heeft veel kwaliteit in zich. Het is een erg competitief paard en ik denk dat hij in de toekomst nog wel leuke dingen gaat doen. In Vragender en Nijkerk heb ik al parcoursen van 1,40 met hem gewonnen en in Zwolle bleef hij nul over 1,50 meter.”

Winnen in eigen woonplaats maakte het voor Remco Been nog allemaal net iets leuker. “Dit is een mooi concours met veel sfeer. Ik denk dat er een goede stap is gezet door binnen de organisatie ook links en rechts te verjongen.” Om vervolgens wel een puntje van kritiek richting gemeente te uiten. “Dit evenement moet iets van heel Wierden zijn. Daarom snap ik eerlijk gezegd niet zo goed dat er uitgerekend deze dagen een tentfeest elders in het dorp wordt gehouden.”

Josta van Straaten reed met de bruine ruin Dior Bin Salah naar de vijfde plek. Ze werd direct gevolgd door Claudia Morsink met haar vosmerrie Cekina Z. De amazone uit De Lutte had zich ondanks een strafpunt wegens het overschrijden van de tijd als tiende en laatste geplaatst voor de winning round, waarin ze opnieuw met een schone lei mocht beginnen. Pia-Luise Bruggink-Aufrecht reed haar bruine merrie Daria Z naar de zevende plaats. Met acht strafpunten werden Conor Drain met de voshengst Cristo en Vincent Geerink met de schimmelruin Elame achtste en negende. Drain mocht zich troosten met de snelste tijd van allemaal: 37,43 seconde.

De rubriek voor de Small Tour van het CSI2 met barrage leverde negen foutloze combinaties op. Steven Veldhuis noteerde de vierde tijd met zijn achtjarige bruine merrie Grandia’s Elima (v. Spartacus TN). Hessel Hoekstra bezette de zesde plek met de tienjarige zwarte merrie Ego Stern en Jessie Wiefferink werd negende met de dertien lentes tellende schimmelruin Ballyquirke Tipp Top.

Paard voor de toekomst
Sven Peters (rechts) boekte eerder op zijn dag zijn tweede overwinning in Wierden. Met de negenjarige vosmerrie Fiësta (v. Tangelo van de Zuuthoeve) zegevierde Peters over twee fasen in de Big Tour van het CSI1. “Ik denk dat dit wel een paard voor de toekomst is”, vindt Sven Peters, die de merrie al vanaf haar vierde in opleiding heeft. “Het begint nu echt te komen, daar ben ik blij mee.” Hij voelt zich prima thuis in Wierden. “Een leuk concours, ze hebben er weer wat moois van gemaakt.”

De 20-jarige Peters volgt nog een dag in de week de studie Paardenhouderij aan het Zonecollege in Zwolle. “Het bijzondere is dat ik die opleiding ook bij ons thuis op manege Het Twentsche Veld zou kunnen doen, maar dat kan alleen vijf dagen per week. De mogelijkheid het maar één dag in de week te doen is er alleen in Zwolle, maar daar heb ik geen moeite mee. De rest van de dagen ben ik voor de helft actief in het bedrijf van mijn ouders en de andere helft van die tijd werk ik voor mezelf. Ik rijd wat paarden voor klanten en doe wat handel samen met mijn vader.”

Steven Veldhuis werd vierde met zijn zes jaar oude bruine merrie Hoselinde (v. Carrera VDL) en op de voet gevolgd door Bas van der Aa met zijn achtjarige bruine merrie E. Guriel (v. Emerald van ’t Ruytershof). Hilde Woudstra completeerde het eerste tiental met de zevenjarige bruine merrie Castella (v. Castelan I).

Ties Rothstegge hoefde in de Small Tour van het CSI1 op een parcours direct op tijd alleen te buigen voor Ellis Jones met Darco L. Met de zevenjarige bruine ruin Hamelton A (v. Sheraton) was Rothstegge op de kop af anderhalve seconde langzamer. Britt ter Harmsel reed twee prima ritten. Ze werd vijfde met de dertienjarige schimmelmerrie Butter Flower en zevende met de achttien jaar oude vosruin Donkosack.

Het puissancespringen, sinds jaar en dag een traditie op de vrijdagavond als shownummer, werd een prooi voor Pim Mulder met BHL Hesjedal NL. Jan Diepman bleef in de strijd om de tweede plek met Favorite Remco Been op Joris van de Bisschop voor. Voorafgaand daaraan wonnen Marwin van den Nieuwenhuijzen en Aniek Diks het teamspringen.

Zie ook www.indoorwierden.com

Op de foto boven rijdt Remco Been zijn ereronde met links Willem Greve.
Foto onder: Sven Peters met Fiesta
© Jeffrey Nijhuis

 

  

Meer Springen

Vanuit de kleine buurtschap Hoge Hexel koos Mo(nique) van Haarst zes jaar geleden voor een onbekend hippisch avontuur in Koeweit. Ondertussen is ze... (28-03-2020)
TUBBERGEN – De zevende editie van Jumping Schröder Tubbergen wordt verschoven naar later datum. Het evenement zou worden gehouden van 13 tot en 17... (18-03-2020)
OLIVA NOVA – Met een tweede plaats in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs over 1,45 meter kwam ook voor Remco Been vrijdag een abrupt einde... (14-03-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)