OVERWELDIGENDE DEELNAME AAN CONCOURS MOLENRUITERS

Regiotop naar Indoor Saasveld

SAASVELD – Indoor Saasveld heeft bij de meeste topruiters uit de regio een vast plekje in de agenda. Deze week zijn ze weer vrijwel zonder uitzondering actief in de Ankerhal.

In de rubrieken voor paarden komen tijdens het evenement van de Molenruiters onder anderen Bas van der Aa, Tom Brinkman, Eric ten Cate, Hessel Hoekstra, Conor Drain, Claudia, Veronique en Gerben Morsink, Pim Mulder, Ben Schröder, Sjaak Sleiderink, Josta van Straaten, Britt Wiefferink aan de start. Ook Remco Been, met Gouverneur titelverdediger in de strijd om de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter (foto onder), is er weer bij in de Ankerhal, die is omgetoverd in een gezellige manege in herfstsfeer.

Veel extra prijzen
Behalve de gewone prijzen zijn er tal van mooie extra prijzen beschikbaar, zoals fraaie showdekens van Kentucky en andere paardensportartikelen, aangeboden door verschillende sponsoren. Ook zijn er in verschillende rubrieken springclinics te winnen zijn, die gegeven worden door gerenommeerde springruiters uit deze omgeving. De winnaar krijgt dan de mogelijkheid om een privéles te volgen bij een van deze ruiters op stal.

Een nieuw element is de strijd om de Lady’s up, waarvoor de het hoogst in een rubriek eindigende vrouwelijke deelnemer in aanmerking komt. Hoofdprijs is een schoonheidsbehandeling ter waarde van 325 euro. “Heel gaaf dat we elk jaar zo gesteund worden”, vindt Marije Lentfert van de organisatie, die meldt dat Henry Dijkers als nieuwe hoofdsponsor aantreedt. “We zijn nog steeds mega aan het groeien, heel gaaf.”

Bij verschillende B-rubrieken is een gastjury aanwezig, die niet alleen punten uitdeelt voor de wijze van rijden, maar ook adviezen en tips geeft voor het rijden in een parcours.

Op dinsdag 8 oktober wordt bij de paarden begonnen met de jonge en onervaren combinaties. Om 18.00 uur begint de wedstrijd in de klasse BB op een hoogte van 80 cm. Hierna is er een rubriek BB over 90 cm en daarna volgt de klasse B.

Voor woensdagavond staan vanaf 18.00 uur opnieuw een rubriek in de klasse B en de klasse L op het programma. Donderdag 10 oktober wordt al om 14.00 uur begonnen. Dan is er wederom een rubriek in de klasse L en komen ook de deelnemers in de klasse M in actie.

Hogere klassen
De hogere klassen komen vrijdag vanaf 12.00 uur aan bod. Dan is het de beurt aan de klassen Z en ZZ, waarna de dag wordt afgesloten met de strijd om de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter op een klassiek parcours met barrage. De zaterdag is geserveerd voor nog enkele proeven in de klassen M, Z en ZZ.

Op de afsluitende zondag 13 oktober is er voor de ruiters met jonge paarden nogmaals de mogelijkheid om een parcours te springen, want dan wordt er nog een keer gereden in de klassen BB, B en L.

De deelname aan het concours van de Molenruiters in ‘bakermat’ de Ankerhal is overweldigend groot. Tijdens het hele evenement is de entree gratis.

Verdere informatie is te vinden op de website www.molenruiters-saasveld.nl en op www.startlijsten.nl

Foto Gerben Morsink, hier met Navarone (boven) © www.fototrailer.nl

Meer Springen

DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)
ZWOLLE – Rob Schipper en de zussen Jessie en Britt Wiefferink kenden donderdag een goede start tijdens Jumping Zwolle. (18-10-2019)
AMBT DELDEN – Isabelle van Straaten liet dinsdag in Ambt-Delden weer eens op Twentse bodem zien, waartoe ze als amazone in staat is. De tegenwoordig... (16-10-2019)
SAASVELD – Remco Been was vrijdag prima op dreef tijdens Indoor Saasveld. De ruiter uit Wierden reed in alle drie zware rubrieken naar een plek in de... (12-10-2019)
BARCELONA – Willem Greve was ook in de troostfinale de ‘Man of the Match’ voor Oranje in de finale van de strijd om de Longines FEI Jumping Nations... (06-10-2019)
MARIENHEEM – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende zaterdag voor de enige Twentse zege tijdens de eerste editie van de Roelofsen Horse Trucks... (06-10-2019)
MARIENHEEM – Britt Wiefferink werd vrijdag de verrassende winnares van de finale van Nationaal Indoor Salland. De 20-jarige amazone bleef in de... (05-10-2019)
MARIENHEEM - Frank Buitenhuis boekte donderdag zijn tweede zege tijdens Nationaal Indoor Salland.   (04-10-2019)
BARCELONA – Een 'toprondje' van Willem Greve met Zypria S kon de springruiters van TeamNL donderdag niet aan plaatsing voor de finale van de strijd... (04-10-2019)
LONNEKER – Na de eerste selectie in Lonneker zijn al 34 combinaties geplaatst voor de strijd om de Equifirst Twente Cup 2019. Tien daarvan komen uit... (03-10-2019)
SAASVELD - De eerste aflevering in het nieuwe seizoen van de reeks wedstrijden indoor onder de naam SAS in de Ankerhal in Saasveld leverde... (02-10-2019)
MARIENHEEM - Steven Veldhuis was de gevierde man op de openingsdag van Nationaal Indoor Salland. (02-10-2019)
OPGLABBEEK - Na het Europees teamgoud in Veeningen (De Wolden) won het Nederlandse team bij de children, met daarin Thijmen Vos uit Wierden, ook ook... (30-09-2019)
LONNEKER – Enola Mulder (foto) en Bas Haarhuis sloten zondag in manege de Twentse Marke de strijd om de Twente Cup in de klasse M beiden met een zege... (30-09-2019)