OVERWELDIGENDE DEELNAME AAN CONCOURS MOLENRUITERS

Regiotop naar Indoor Saasveld

SAASVELD – Indoor Saasveld heeft bij de meeste topruiters uit de regio een vast plekje in de agenda. Deze week zijn ze weer vrijwel zonder uitzondering actief in de Ankerhal.

In de rubrieken voor paarden komen tijdens het evenement van de Molenruiters onder anderen Bas van der Aa, Tom Brinkman, Eric ten Cate, Hessel Hoekstra, Conor Drain, Claudia, Veronique en Gerben Morsink, Pim Mulder, Ben Schröder, Sjaak Sleiderink, Josta van Straaten, Britt Wiefferink aan de start. Ook Remco Been, met Gouverneur titelverdediger in de strijd om de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter (foto onder), is er weer bij in de Ankerhal, die is omgetoverd in een gezellige manege in herfstsfeer.

Veel extra prijzen
Behalve de gewone prijzen zijn er tal van mooie extra prijzen beschikbaar, zoals fraaie showdekens van Kentucky en andere paardensportartikelen, aangeboden door verschillende sponsoren. Ook zijn er in verschillende rubrieken springclinics te winnen zijn, die gegeven worden door gerenommeerde springruiters uit deze omgeving. De winnaar krijgt dan de mogelijkheid om een privéles te volgen bij een van deze ruiters op stal.

Een nieuw element is de strijd om de Lady’s up, waarvoor de het hoogst in een rubriek eindigende vrouwelijke deelnemer in aanmerking komt. Hoofdprijs is een schoonheidsbehandeling ter waarde van 325 euro. “Heel gaaf dat we elk jaar zo gesteund worden”, vindt Marije Lentfert van de organisatie, die meldt dat Henry Dijkers als nieuwe hoofdsponsor aantreedt. “We zijn nog steeds mega aan het groeien, heel gaaf.”

Bij verschillende B-rubrieken is een gastjury aanwezig, die niet alleen punten uitdeelt voor de wijze van rijden, maar ook adviezen en tips geeft voor het rijden in een parcours.

Op dinsdag 8 oktober wordt bij de paarden begonnen met de jonge en onervaren combinaties. Om 18.00 uur begint de wedstrijd in de klasse BB op een hoogte van 80 cm. Hierna is er een rubriek BB over 90 cm en daarna volgt de klasse B.

Voor woensdagavond staan vanaf 18.00 uur opnieuw een rubriek in de klasse B en de klasse L op het programma. Donderdag 10 oktober wordt al om 14.00 uur begonnen. Dan is er wederom een rubriek in de klasse L en komen ook de deelnemers in de klasse M in actie.

Hogere klassen
De hogere klassen komen vrijdag vanaf 12.00 uur aan bod. Dan is het de beurt aan de klassen Z en ZZ, waarna de dag wordt afgesloten met de strijd om de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter op een klassiek parcours met barrage. De zaterdag is geserveerd voor nog enkele proeven in de klassen M, Z en ZZ.

Op de afsluitende zondag 13 oktober is er voor de ruiters met jonge paarden nogmaals de mogelijkheid om een parcours te springen, want dan wordt er nog een keer gereden in de klassen BB, B en L.

De deelname aan het concours van de Molenruiters in ‘bakermat’ de Ankerhal is overweldigend groot. Tijdens het hele evenement is de entree gratis.

Verdere informatie is te vinden op de website www.molenruiters-saasveld.nl en op www.startlijsten.nl

Foto Gerben Morsink, hier met Navarone (boven) © www.fototrailer.nl

Meer Springen

KRONENBERG – Gerco Schröder eindigde zondag als vierde in de Grote Prijs tijdens het CSI2 De Peelbergen. Met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky... (19-01-2020)
SAASVELD – Frank Buitenhuis stond woensdag op eenzame hoogte tijdens de eerste editie van SAS in Saasveld. De 36-jarige ruiter uit Holten won liefst... (18-01-2020)
GEESTEREN – Tijdens de 46ste editie van het CSIO Twente, van woensdag 1 tot en met zondag 5 juli op Erve Maathuis in Geesteren, staat een van de... (14-01-2020)
OPGLABBEEK – Conor Drain boekte zaterdag een fraaie zege tijdens het CSI2 in het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek. Met zijn tienjarige... (13-01-2020)
ALMELO – Op 58-jarige leeftijd is donderdag in Almelo Tonny Haselbekke volkomen onverwacht overleden. (13-01-2020)
SAASVELD – Jarno Hesselink was zondag met Fhera op snelheid een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse ZZ tijdens de strijd om de... (12-01-2020)
ZUIDBROEK – Hendrik Jan Schuttert en Remco Been slaagden er zaterdagavond niet in de hoofdprijs te bemachtigen in de strijd om de Grote Prijs van het... (11-01-2020)
MEEUWEN – Frank Schuttert moet het na een jaar weer stellen zonder de elfjarige donkerbruine hengst Queensland E (v. Quickfire de Feran x Socrate de... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Met een minimale voorsprong van éénhonderdste seconde pakte Willem Greve vrijdag met Gogo de zege in de rubriek over 1,40 meter met... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate legde donderdag tijdens het CSI2 IICH Groningen in Zuidbroek beslag op de tweede plaats in de rubriek over 1,35 meter op... (10-01-2020)
ALBERGEN – Hij deed al jaren mee aan de strijd om het open nationaal kampioenschap voor veteranen. Maar meer dan een tweede plaats, een jaar of... (07-01-2020)
DE LUTTE – Voor Gert-Jan Bruggink is het nieuwe jaar aanzienlijk beter begonnen dan het vorige. Precies een jaar nadat hij bij een val van een jong... (05-01-2020)
VRAGENDER – Het nieuwe jaar is amper begonnen of Vincent Geerink heeft al een mooie primeur binnen. In Vragender schreef hij zaterdag voor het eerst... (05-01-2020)
MARIENHEEM – Steven Veldhuis kende een prima jaarafsluiting tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Marienheem. Op de slotdag van het evenement won hij... (02-01-2020)
MARIENHEEM – Ellen Zwijnenberg mocht zich vrijdagavond laten huldigen als winnares van de nationale rubriek over 1,40 meter tijdens de Sallandse... (28-12-2019)
BATHMEN – Conor Drain was zaterdagavond goed voor de derde plaats in de Grote Prijs van Bathmen. In de wedstrijd over 1,50 meter met barrage was de... (22-12-2019)
FRANKFURT – Gerco Schröder moest zaterdagmiddag met zijn zestienjarige schimmelruin Glock’s Cognac Champblanc (v. Claerway x Caretino) drie Duitse... (21-12-2019)
WIERDEN – Marinus Vos is donderdagavond benoemd tot erelid van De Eschruiters. Tijdens de algemene ledenvergadering werd de Wierdenaar op die wijze... (13-12-2019)
OLDENZAAL - Paardrijden voor het goede doel. Dat is een perfecte combinatie tussen plezier en iets voor een ander betekenen. De organisatie van  het... (11-12-2019)
SAASVELD – Bas van der Aa heeft net als in 2017 de Equifirst Twente Cup veroverd. In Saasveld hield de ruiter uit Albergen zaterdag met Haraminka de... (08-12-2019)