FRANK BUITENHUIS, CONOR DRAIN EN STEF VELDHUIS STERKSTE IN ROELOFSEN WINTER CLASSICS

Regioruiters snel in Mariënheem

Frank Buitenhuis met Indicator. Onder Conor Drain met Shanroe Barney. Foto's © www.fototrailer.nl

MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken triomfen op voor regionale ruiters.

Frank Buitenhuis zegevierde  manege Bartels met de zevenjarige Indicator (v. Breitling) over 1,40 meter, Conor Drain met Shanroe Barney (v. Dallas VDL) over 1,35 meter en Stef Veldhuis met Hangelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) over 1,30 meter. Buitenhuis was in de barrage iets meer dan een halve seconde sneller dan Bas van der Aa met Fantasy Colada, die Steven Veldhuis met Installera Balia RS en Vincent Geerink met Gelster voor bleef. Steven Veldhuis werd ook nog achtste met Grandia’s Elima en Frank Buitenhuis ook nog tiende met Zita Z.

Conor Drain maakte het schier onmogelijke waar door over 1,35 meter nog 0,6 seconde sneller rond te gaan dan Jake Hunter, die er met Liscarrow behoorlijk de vaart in had. Ook Steven Veldhuis bleek met Installera Balia RS nog rapper dan de Engelsman en werd tweede. Eric ten Cate bezette met  Incredible de zesde plek.

Stef Veldhuis hield over 1,30 meter een voordelige marge van 0,19 seconde over op nummer twee Anouk Vos met H.okarla. Achter Laura Slager nam Anne-Liza Makkinga met Cornetta de vierde plek voor haar rekening en Steven Veldhuis sloot de rubriek met Iregina als vijfde af. Britt Wiefferink werd zesde met Apourti en Hessel Hoekstra achtste met Jackpot.

In de afsluitende rubriek over 1,45 meter konden de regionale ruiters geen hoofdrol opeisen. Fabiënne Roelofsen eindigde met Canto Bruno als negende en Conor Drain met Dialetto als tiende. Michael Greeve pakte met Flambeau de overwinning, voor Bert-Jan Zuidema met Fleurabella-V en Sanne Thijssen met Hi There.

Rob Scherphof
Rob Scherphof kroonde zich vrijdag in manege Bartels tot winnaar van de laatste rubriek van Nationaal Indoor Salland 2020. Met Eclipse troefde hij in de klasse ZZ met het minieme verschil van 0,02 seconde Pim Mulder met Dywis HH af. 

Scherphof en Mulder waren de enige twee ruiters, die het basisparcours in manege Bartels zonder fouten afsloten. Alex Gill eindigde Als beste vierfouter met Helloo Besi als derde. 

Pim Mulder was eerder op de dag met BCO Ibylle wel veruit de sterkste geweest in de klasse Z. Andrea Castrachelli greep met Vangelis de Buissy de tweede plaats en Stefanie Heins eindigde met Silverado als derde. Mart IJland bezette ondanks een vallende balk de vierde plek met Il Cavallo.

Britt Schaper zegevierde op Cillow in de klasse M. Ze hield ook Donna Timmermans met Dark & Bright en nummer drie Jeanette Vriens met achter zich. In de klasse L moest Britt Schaper met Judgement Day wel een concurrente voor laten gaan. Inge de Wit won met Chapeau Spirit. De derde plek was voor Esmee Nijland met Babeloup.

Meer Springen

LIER – Jeroen Dubbeldam sloot zondag de Grote Prijs bij het CSI2 van De Azelhof in Lier met zijn dertienjarige bruine ruin Oak Grove’s Carlyle als... (24-01-2021)
LIER – Jeroen Dubbeldam was zowel vrijdag als zaterdag dichtbij een zege in het hippisch centrum De Azelhof tijdens het CSI2 in het Belgische Lier. (24-01-2021)
LIER – Steven Veldhuis reed donderdag drie keer de top tien binnen bij het concours van De Azelhof in het Belgische Lier. (22-01-2021)
SALZBURG – Hessel Hoekstra voltooide zaterdag tijdens het Amadeus Indoor in het Oostenrijkse Salzburg zijn trilogie. De eerste prijs in de finale van... (18-01-2021)
SALZBURG – Remco Been kwam vrijdag precies een halve seconde te laat door de finish om de hoofdrubriek van de dag voor zich op te kunnen eisen... (16-01-2021)
OPGLABBEEK - Willem Greve heeft ook in het tweede weekend van het nieuwjaarconcours in het Belgische Opglabbeek alweer een zege te pakken. De... (15-01-2021)
ERMELO - De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) is er ook voor komend jaar, tot aan de Olympische Spelen van Tokio, in geslaagd diverse... (30-12-2020)
LIER – Hessel Hoekstra (op archieffoto) was zowel woensdag als donderdag dichtbij een overwinning tijdens het CSI in het Belgische Lier. Op beide... (18-12-2020)
OPGLABBEEK – Remco Been heeft het naar zijn zin in het Belgische Opglabbeek. Na een dubbele zege op donderdag bij de jonge paarden sloeg hij vrijdag... (11-12-2020)
LIER – Jeroen Dubbeldam was zondag dichtbij de zege in de Grote Prijs van het CSI2 over 1,45 meter in Lier. Met zijn twaalfjarige bruine ruin Oak... (22-11-2020)
OPGLABBEEK – Meike Zwartjens kan terugkijken op een sportief zeer geslaagd weekend in het Belgische Opglabbeek. De jonge amazone uit Raalte reed... (16-11-2020)
SAASVELD – Ook de strijd om de Twente Cup voor springruiters wordt dit jaar niet voortgezet. De twee resterende wedstrijden voor de voorselectie in... (03-11-2020)
OPGLABBEEK – Jeroen Dubbeldam eindigde zondag als derde in de Grote Prijs van het CSI3 Opglabbeek. (01-11-2020)
OPGLABBEEK -  Lucas Porter was zaterdag iedereen de baas in de rubriek over 1,40 meter op tijd tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (01-11-2020)
OLDENBURG – Gerco Schröder boekte vrijdag een fraaie zege tijdens het CSI in het Duitse Oldenburg. De Tubbergenaar was de sterkste in de toprubriek... (30-10-2020)
MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse... (18-10-2020)
WIERDEN – De 43ste editie van Indoor Wierden gaat niet door. De organiserende vereniging Eschruiters heeft dit zaterdag besloten vanwege het... (18-10-2020)
IJSSELMUIDEN – Conor Drain legde zaterdag beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van IIsselmuiden. Met Dialetto moest hij op het parcours over... (11-10-2020)
ENSCHEDE – Meer dan ooit is de paardensport voor Marjolein Heuvelmans een hobby, waarin ze ontspanning vindt als uitlaatklep voor haar dagelijkse... (09-10-2020)
OLIVA – Willem Greve legde vrijdag met zijn tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) beslag op een keurige derde plaats in de rubriek met twee... (09-10-2020)